PDA

Zobacz pełną wersję : proszę o pomoc w doborze chusty

Gina
28-04-2010, 23:56
czytam forum i czytam i im więcej czytam tym mniej wiem
ale to że są na forum specjalistki od chust to wiem na pewno...dlatego odważyłam się napisać (choć mam stresa, że w nie odpowiednim dziale)
proszę o pomoc - chciałabym kupić pierwszą tkaną chustę na lato, na pewno bawełnianą (na domieszki przyjdzie jeszcze pora, poza tym lubię bawełnę). Do tej pory nosiłam w elastyku więc szukam tkanej łatwej do zamotania. Mam 167cm wzrostu (byłoby dobrze aby tata [176cm] też mógł używać chusty chociaż jeszcze nie poczuł miłości do chust ale usilnie nad tym pracuję). Na razie biorę pod uwagę chusty w cena do 300zł ale marzy mi się triyellow :)
Która będzie lepsza na lato? Babylonia, Hoppediz może jeszcze coś innego? jaki rozmiar powinnam kupić?

jana
29-04-2010, 00:08
na lato polecam babylonię, girasola, natkę, hopka (ale ultracienkiego, nie zwykłego), storchenwiege też sie nada jak najbardziej, didymos oczywiście również jakikolwiek bawełniany,
tyle mi teraz przychodzi do głowy

Gina
29-04-2010, 00:37
a długość 4,6m będzie wystarczająca?

MartaS
29-04-2010, 00:43
a długość 4,6m będzie wystarczająca?

Tak, powinnaś i Ty i mąż dać radę zawiązać wszystkie wiązania. Choć jeśli jesteś szczupła to spokojnie Ci 4,2 wystarczy.
Ja na pierwszą chustę kupiłam 5,6 m :duh: Tak dla pewności co by mi na pewno nie zabrakło, hehe, a tak naprawdę potrzebuję chust 4,2 m ;)

Gina
29-04-2010, 10:45
to jeszcze pytanie dodatkowe
Macałam Babylonię i faktycznie jest cienka i Nati Amazonię (ta już grubsza) czy możecie porównać do nich Hoppediz i Hoppediz ultracienki?

Gina
29-04-2010, 11:01
jeszcze Storchenwiege Albert mi się podoba :lol: ...tylko też nie wiem jak go porównać do tych chust które macałam

Bodzia_30
29-04-2010, 11:07
A ja mam grecję Nati bawełna, jest mięciusia, dobrze mi sie ją mota - i co ważne nie jest droga. Moja jest długa na 4,6, ale mam drugą (inną) na 4,2 i powiem szczerze, że ta krótsza jest lepsza, nie plącze się między nogami przy 2x.

AMK
29-04-2010, 11:08
Dobrze przemyśl długość.
Jestem podobnego wzrostu ok 170 cm ale jestem szczupła i przy 4,6 m ogony mam po kolana.
Też chciałam uniwersalnie, co by i M ponosił ale on reaguje na chusty mocno alergicznie...
akurat BB bym na sam początek nie poleciła, to kawał grubej, dość sztywnej szmaty; prędzej jakiś ultracineki Hoopek

Gina
30-04-2010, 12:50
wielkie dzięki dziewczyny!
teraz się zastanowię nad kolorkiem i zapytam czy ktoś z drugiej ręki będzie chciał sprzedać :)