Zobacz pełną wersję : Co na noc "na wszelki wypadek"?
Zazwyczaj na noc szuka się maksymalnie chłonnych pieluch, a ja wręcz odwrotnie - Ewuszka chyba w nocy nie siusia ("chyba" = bo czasem mam wrażenie, że coś jednak w pieluszce było, ale wyschło). Czasem jednak poranne mizianie trwa nieprzyzwoicie długo ;) i zdarza sie, że coś popuści, zanim zwleczemy się i doczłapiemy na nocnik.
Myślałam o samej formowance, ale nie mam z nimi zbyt wielkiego doświadczenia (jedna sztuka na stanie) - czy małe siusiu przecieknie przez nią i zmoczy piżamkę (mam Loveybums)?
loveyumsa tak,ale są wełniane gatki na jakikolwiek wkład albo trenerki,np.little flower,może to?
Biedronka
28-04-2010, 11:24
mysle że trenerki z wkąłdką to fajne rozwiązanie :)
a jak nei wkładka to tetre
Mamamaria
28-04-2010, 11:24
a nie lepiej otulacz+tetrówka?
Biedronka
28-04-2010, 11:27
a nie lepiej otulacz+tetrówka?
jasne że mozna , jak najbardziej
tylko że wiekszość starszaków jest cwana ;) i sobie odpina rzepy
Mamamaria
28-04-2010, 11:29
a otulacze na napy też są :-)
Biedronka
28-04-2010, 11:31
a otulacze na napy też są :-)
no to świetnie doradziłas kammik :)
No ja właśnie robię wymiankę rzepów na napki, bo dziewuszysko zrywa z siebie pieluchę z prędkością światła. Chcę zrezygnować z otulacza na noc (czy tam z innej pulowej pieluszki), żeby pupka maksymalnie oddychała. Trenerki wydają się dobrym pomysłem, teraz mi się jeszcze przypomniało, że w szafie czeka 10 par bawełnianych majteczek, do których zmieści się wkładka z mikrofibry albo ikeowski ręczniczek, może z tym spróbuję.
Moje dziecko śpi tylko w formowance,bo nie sika w nocy .......hi hi hi od pol rok !!!!!!!!! .teraz ma rok
Donoszę, że dziś była sama formowanka, suchutka, więc pielucha na noc jest chyba bardziej potrzebna mojej głowie niż pupie Ewki :)