Zobacz pełną wersję : Papuaskie "torby" na dzieci ;-)
andzia330
25-04-2010, 00:08
Mam nadzieję, zę dział dobrze wybrałam ;-)
Właśnie na naszym blogu dotyczącym Papui umieściliśmy zakładkę na temat "toreb" do noszenia m.in. dzieci przez mamy z tamtejszych plemion - zapraszam do czytania i oglądania
http://www.papua.com.pl/?page_id=304〈=PL (http://www.papua.com.pl/?page_id=304&lang=PL)
andzia330
25-04-2010, 00:14
byly na bazarku ;-) bo mam kilka do sprzedania!
pieknie :thumbs up:
w ogole blog jest baaaaaardzo wciagajacy :applause::applause::applause::applause:
andzia330
25-04-2010, 01:07
bardzo dziekuje ;-)
Dopiero z nim stratujemy, ale mam nadzieje, ze uda nam sie go bardziej rozwinąć!!
sylabelle
25-04-2010, 21:48
mnie zadziwiają te nokeny :) To chyba mocno obciąża kręgi szyjne, co?
andzia330
25-04-2010, 22:29
Wbrew pozorom całkiem wygodnie nosi sie tak "na czole", no i ma sie ręce wolne ;-) w bardzo różnych kulturach nosi sie różne rzeczy na głowie wiec cos w tym jest, ale bardzo możliwe, ze dla kręgosłupa to nie najzdrowsze
świetne zdjęcia. Te matki muszą mieć naprawdę mocne głowy. Ciekawe do jakiego miesiąca życia noszą w tych torbach.
OT nie wiedziałem, że bebelulu jest na naszym forum. Teraz wszystkie recenzentki będą musiały mieć bardziej wyważoną opinię o waszych chustach ;)
andzia330
27-04-2010, 15:40
świetne zdjęcia. Te matki muszą mieć naprawdę mocne głowy. Ciekawe do jakiego miesiąca życia noszą w tych torbach.
od urodzenia praktycznie
przeciez musza miec wolne rece do pracy....
tu chyba chodziło o pytanie DO jakiego miesiąca ;) - obstawiam do 6tego??
martajotka
27-04-2010, 16:59
co do tych "siatek" to nie jestem przekonana, dziecka bym tam nie wsadziła.
Ale świetny blog. Papua to jedno z tych miejsc gdzie bym baaardzo chciała dotrzeć. Juz wiem gdzie będę szukać informacji :)
pozdrawiam
andzia330
29-04-2010, 23:07
tu chyba chodziło o pytanie DO jakiego miesiąca ;) - obstawiam do 6tego??
do momentu kiedy nie zacznie samo chodzic... bo rece wolne potrzebne do roboty, a dziecka nie ma gdzie zostawic.... wiec sporo dluzej niz do 6.... one w tych torbach noszą bardzo duze ciezary
co do tych "siatek" to nie jestem przekonana, dziecka bym tam nie wsadziła.
Ale świetny blog. Papua to jedno z tych miejsc gdzie bym baaardzo chciała dotrzeć. Juz wiem gdzie będę szukać informacji :)
pozdrawiam
Ja tez bym w tym nie nosiła ;-) ale Julka czasem sie w nich huśta i baardzo jej sie podoba ;-)
Jezeli cos o Papui to sie polecamy!!!!