PDA

Zobacz pełną wersję : Co wytrzymuje wam całą noc?

maa821
23-04-2010, 16:13
Jasiek nie znosi być w nocy przebierany. Budzi się wtedy i płacze. Chcąc mu tego oszczędzić niestety używamy w nocy pampersów:( Ale może podpowiecie czy coś wielo wam wytrzymuje całą noc? Czy raczej zawsze wielo trzeba w nocy przebrać?

Olapio
23-04-2010, 16:19
pszczolka z dwiema wkładkami bambusowymi rozmiar L :)

maa821
23-04-2010, 16:27
u nas pszczółka się nie sprawdziła, bo za wąska w kroczku. Ale pewnie te wkładki to jest myśl...

Olik
23-04-2010, 16:31
U nas pielucha Tots Bots taka jak tutaj:
http://www.pieluszkarnia.pl/product-pol-1449--Tots-Bots-Pieluszka-FlexiTot-nowa-wersja.html
+ otulacz Otulacz Mother-ease
A Kornik sika niemożebnie w nocy no i śpi od 19.30 do 7 rano.
Jak jej ściągam pieluchę to jest calusieńka mokra, ale pajac suchy, pupa o dziwo bez odparzeń.

nemhain
23-04-2010, 17:42
u nas pszczółka się nie sprawdziła, bo za wąska w kroczku. Ale pewnie te wkładki to jest myśl...

Pszczółka za wąska?? w szoku jestem bo to dośc duże pieluszki są.

My testujemy własnie pszczólkowa formowanke konopną i jest fajnie:)

Olapio
23-04-2010, 17:44
też dziwie sie że pszczółka z a wąska bo to chyba najszersza pielucha :D

AMK
23-04-2010, 17:50
a co to pszczółka? :oops:

rzufik
23-04-2010, 18:05
pd mini maxi, czasem bg a czasem formowanka bambusowa plus wełniane gatki.
wszystko oczywiscie ma po dwie mikrofibrowe i jedną konopną wkładke w środku

nemhain
23-04-2010, 18:16
a co to pszczółka? :oops:

Baby BeeHinds :)

maa821
23-04-2010, 18:46
sorki, pomylilam Baby BeeHinds ze Swaddlebees - tu pszczolka i tu pszczolka:)

omniemka
23-04-2010, 21:24
u nas w miarę sprzwdza się wonderos, ale ostatnio miałam testową Baby BeeHinds i zamierzam sobie ją kupić właśnie na nocki

tonya
23-04-2010, 21:37
u nas wonderoos wystarcza tylko na pół nocy - baby beehinds z wkładką (lub dwiema) na nockę wystarczy spokojnie nawet dla mojego wielkiego sikacza ;)

AMK
23-04-2010, 21:43
Baby BeeHinds :)
dzięki Aniu :)

brikola
23-04-2010, 21:52
u nas Wonderosy dają radę spokojnie
poza tym pd mini-maxi + wkładka konopna
oraz Nature Babies Micro Dizzy z wkładką konopną w srodku zamiast tej oryginalnej i tez daje rade na luzie :)

mama-japonka
23-04-2010, 21:53
Formowanka konopna lub bambusowa Lulu Nature + otulacz wełniak lub econobum. Ale nie zawsze :-) Moja też nie lubiła w nocy przebierania, ale się przyzwyczaiła do jednej nocnej zmiany (jakoś mi ciężko dziecko trzymać w zasikanym) i teraz bez problemu...

Kasia.234
23-04-2010, 21:55
u nas też Nature Babies Micro Dizzy z wkładką konopną i ręcznikiem bambusowym (zamiast oryginalnej wkładki), ostatnio bambusowa tots bots z dodatkową wkładką, też wytrzymała całą noc

aladw
23-04-2010, 21:56
BG z dużą wkładką, śpi od 20-6, ma 3 msc

Liv
23-04-2010, 22:01
u nas siknięcie porządne jest nad ranem, więc nie ma problemu z trzymaniem malucha całą noc w jednej mokrej pieluszce. u nas najlepiej się sprawdza formowanka konopna BeeHinds (szeeeeeroka bardzo jest :)) albo lulu nature. ale raz z braku laku wsadziłam do otulacza IV muślin tej największy i ręczniczek z ikei i dały radę, ale pupa była gigantyczna :D

Sylaba
23-04-2010, 22:07
jeszcze do niedawna nic nie dawało rady, ale odkąd junior przestawił sie na 1 nocne ssanie to Tots Bots FlexiTot i otulacz Flip sparwdziły się na 6+ ( a swoja drogą mam pszczółkę i jeszcze nie robiłam jej testu nocnego, musze spróbować)

Em
23-04-2010, 22:11
Narazie testowałam tylko dwie i obie się sprawdziły: baby beehinds i dodo bambou. Poza tym wiona ;)

neverendingstory
23-04-2010, 22:49
wiecie co, odkąd wylądowałyśmy z justyną w szpitalu z zakażeniem układu moczowego chyba nie odważę się już trzymać jej w jednej pieluszce przez całą noc, niezależnie od tego czy to pampek, czy wielo... nie boicie się?

gouraanga
23-04-2010, 23:18
bambusowe formowanki - pd , tudzież tots bots.
z braku laku poszła też pszczoła z dwiema wkładkami bambusowymi. dała radę.

bambusy podobno mają właściwości antybakteryjne - więc zakażenia nam nie straszne. tym bardziej, że to syn.

nemhain
23-04-2010, 23:26
Formowanki baby beehinds konopne i bambusowe maja wkladki i na nocki są naprawde fajne.

neverendingstory
24-04-2010, 20:58
dziś w nocy nie obudziłyśmy się na zmiane pieluchy:hide: wobec czego mogę zaświadczyć: bambusowa formowanka tots bots daje radę:D

elizek
24-04-2010, 21:10
U nas sprawdzila sie tylko i wylacznie bambusowa formowanka muksut z dodatkowym wkladem bambusowym tej samej firmy + welniany otulacz! Trzyma jak nic a przetestowalismy wszystko co bylo w domu. Max sika strasznie duzo...

junona
24-04-2010, 21:38
PD Mała Bambusowa Noc lub konopna LULU na noc + otulacz najlepiej wełniany amsterdam, bo oddycha, choć czasem daję jakikolwiek PUL po prostu. Nie zmieniam pieluchy w nocy, bo wtedy jest płacz, wybudzenie i koniec snu. Aha, Wonderoos w zasadzie też trzymał, ale tak na styk, czyli pajac jeszcze nie mokry, ale PUL od Wonderoosa już wilgotny.

Olapio
24-04-2010, 21:42
wiecie co, odkąd wylądowałyśmy z justyną w szpitalu z zakażeniem układu moczowego chyba nie odważę się już trzymać jej w jednej pieluszce przez całą noc, niezależnie od tego czy to pampek, czy wielo... nie boicie się?

ja nie lubie małego trzymac cała noc, zazwyczaj zmieniałam około 23 i tak spał do 6tej ale niestety teraz przy zmianie o 23 jest ryk, masakra więc sie poddałam i zakładam mega chłonna pieluchę :(

kamuszyca
24-04-2010, 21:59
na noc używam tylko formowanek:
lulu nature dodo konopna
flexi tot z dodatkową wkładką bambusową z BabyBeehinds lub mikrofibrową
bitti boo

czasem w wyjątkowych sytuacjach zakładam kieszonkę babyetta ze spinaną wkładką bambusową + bambusowa wkładka z BabyBeehinds i spokojnie wytrzymuje całą noc

pania
25-04-2010, 01:05
a naughty baby z podwojna wkladka wytrzymaja?

kamuszyca
25-04-2010, 08:42

na 100% nie wytrzymają

anqa
25-04-2010, 08:54
mnie naughty baby wytrzymywały do niedawna. Niestety ostatnio troszkę nad reanem mokro więc teraz ma kieszonki od farfaliny - i jest suuuper ;)

neverendingstory
25-04-2010, 14:40
może takie małe OT ale nie do końca

co do właściwości antybakteryjnych bambusa - do formowanki bambusowej daję przy pupie wkładkę polarową, co by mała nie czuła tak bardzo tego mokrego. jak to się ma do właściwości bambusa, działa to też z wkładką polarową czy już nie?

martita
25-04-2010, 15:55
ooo..bardzo dobre pytanie!!1
tez wlasnie jakos wczoraj sie nad tym zastanawialam jak to jest hjak sie poolozy te wkladke sucha pielucha, polarkowa...

a co do tego co uzywamy na noc to alvbo wonderoos, podwojne wkladki mikrofibrowe, albo podwojne konopne plus jeszcze mala mikrofibra, albo babyetta te starego typu, z bambusowym wkladem spinanym tez babyetta...
i to na ogol starcza na cala noc, ale Rys czasem siusia w nocy na nocnis, czasem nie siusia wcale do rana...
ale zdaza sie, ze siknie tak, ze czuje te woń cudowna i no musze zmienic...chocby ze wzgledu na zapaszek...
czasem wpadki z zalaniem tez sa...ale rzadko ;)

yetta
26-04-2010, 02:17
Na noc u nas wszystko wytrzymuje i kieszonki i formowanki.
Tyle, że jak idą zęby, to wtedy nic nie pomoże.

Moja też nie lubiła w nocy przebierania, ale się przyzwyczaiła do jednej nocnej zmiany (jakoś mi ciężko dziecko trzymać w zasikanym) i teraz bez problemu...

U nas w dzień mokro przy pupie kompletnie nie przeszkadza, to jednak mokro w nocy wybudza go.
I gdy się wybudzi to musimy przebrać.

co do właściwości antybakteryjnych bambusa - do formowanki bambusowej daję przy pupie wkładkę polarową, co by mała nie czuła tak bardzo tego mokrego. jak to się ma do właściwości bambusa, działa to też z wkładką polarową czy już nie?

Wydaje mi się, że w przypadku bambusa, to chodzi o działanie antybakteryjne w przypadku, gdy skóra ma z nim styczność.
A jak dasz wkładkę z polaru, to skóra ma styczność z polarem. :)

pania
27-04-2010, 01:43
na 100% nie wytrzymają

no wlasnie juz wiem... nie testowalam na noc, ale na najgorszych godzinach porannych, noca po calej byloby pewnie to samo. Ostatnio maly robi duuzo siusiu rano i tak do ok 10:00, raz za razem.

ewelajna0
28-04-2010, 22:43
U nas wytrzymują formowanki bambusowe (flexi tot, bambusowa noc, bambinex) i otulacz Flip. Wypróbowaliśmy tez AIO Tots bots easy fit i też ok:)

green_naranja
29-04-2010, 13:44
Wee Notions Night Notions (bezkonkurencyjne), bambusowe formowanki Little Lamb oraz Petit Dessous.

magnolia
29-04-2010, 14:21
z firmówek to bambusowa formowanka tots bots z dodatkową wkładką i do tego gatki wełniane własnej roboty

mama-japonka
03-05-2010, 21:08
Wydaje mi się, że w przypadku bambusa, to chodzi o działanie antybakteryjne w przypadku, gdy skóra ma z nim styczność.
A jak dasz wkładkę z polaru, to skóra ma styczność z polarem. :)[/QUOTE]

Właściwości antybakteryjne ma sama tkanina - chodzi o to, że bakterie się w niej nie rozwijają - nie mnożą - i giną. Tak więc, czy przy pupie mikropolar, czy nie, dzieje się tak samo. Ale oczywiście w mikropolarze tak nie jest...

Gouraanga - to, że syn, to wcale nie lepiej. W napletku gromadzą się rzesze bakterii. Mój borykał się bardzo długo z zapaleniami dróg moczowych. Zdecydowanie się poprawiło po przejściu na wielo, a całkowicie wycofało po odpieluchowaniu.

Bodzia_30
14-05-2010, 14:01
A czy ktos stosuje JBD? Czy faktycznie się sprawdza?

miracle
14-05-2010, 14:29
Nieprawda jest ,ze bambus ma wasciwosci antybakteryjne!!!!!!!!

deidre
14-05-2010, 14:48
Nieprawda jest ,ze bambus ma wasciwosci antybakteryjne!!!!!!!!

a dokładniej to chyba bambus jako roślina ma właściwości antybakteryjne, ale już wytworzona z niego wiskoza nie - takie przynajmniej są ostatnie doniesienia.

miracle
14-05-2010, 15:31
a dokładniej to chyba bambus jako roślina ma właściwości antybakteryjne, ale już wytworzona z niego wiskoza nie - takie przynajmniej są ostatnie doniesienia.

Dzięuję to włsnie chciałm powiedzieć!!!!!!!!

jamamajka
14-05-2010, 15:44
Formowanki baby beehinds konopne i bambusowe maja wkladki i na nocki są naprawde fajne.

Potwierdzam. Dziś nie obudziłam się na zmianę pieluchy :hide: Nic nie przeciekło. Pszczółki są rewelacyjne!!!
I takie trochę OT pytanie: używacie wkładów typu "sucha pupa"? (oczywiście przy pieluszkach, które nie mają takiej warstwy) Ja chyba się w taki zaopatrzę, ale z drugiej strony mam wrażenie, że mokra pielucha bardziej przeszkadza mnie niż Małej... :roll:

mamru
14-05-2010, 15:53
A czy ktos stosuje JBD? Czy faktycznie się sprawdza?
ja używam i bardzo je sobie cenię. Nocki wytrzymywały ale z dodatkową wkładką. Teraz córa ząbkująca i potrzebuję dwóch wkładek z mikrofibry+dwie konopne. A wczoraj zrobiłam mały test; formowanka bambusowa od Yetty+wkład konopny i otulacz wełniany i spodziewałam się przy moim sikaczu przemoczonego łóżka a tu niespodzianka ;)

elizek
14-05-2010, 15:53
JBD bym nie probowala u nas przecieka po okolo 4 godzinach. Kilka razy nam sie zdarzylo tak dlugo nie zmienic, bo Max zasnal i niestety obudzil sie mokry...
Ja wlasnie czekam na sbish bo te podobno wytrzymuja super!

mamru
15-05-2010, 10:36

na 100% nie wytrzymają
nie chciałam w to wierzyć i sama wypróbowałam
NB+dwie wkładki mikrofibrowe + konopna BabyKicks założone o 19:30 i o 23 miałam nieplanowną pobudkę, zasikane dziecię i łóżko :hide:

pelasia
15-05-2010, 19:14
nie chciałam w to wierzyć i sama wypróbowałam
NB+dwie wkładki mikrofibrowe + konopna BabyKicks założone o 19:30 i o 23 miałam nieplanowną pobudkę, zasikane dziecię i łóżko :hide:

a u nas naughty baby z dwoma wkładkami daje radę w nocy, tylko pupa wtedy jest naprawdę ogromna

Olapio
15-05-2010, 19:25
u mnie ostatnio wszystko przecieka
i pszczółka z dwoma wkładkami bambusowymi
i formowanka bambusowa od yetty z tymi wkładami bambusowymi spiętymi
wonderoo tez oczywiscie :(

elizek
15-05-2010, 19:33
Ja polecam na prawde goraco formowanke muksut (http://www.myllymuksut.com/inside-diaper-bamboo-p-190.html) z ich bambusowym prefoldem albo sustainablebabyish (http://sloomb.myshopify.com/collections/cloth-diapers/products/organic-bamboo-fleece-fitteds-natural-contrasts) i na to tylko otulacz welniany.:cool:

mamru
15-05-2010, 23:00
u mnie ostatnio wszystko przecieka
i pszczółka z dwoma wkładkami bambusowymi
i formowanka bambusowa od yetty z tymi wkładami bambusowymi spiętymi
wonderoo tez oczywiscie :(
oj chyba ząbkujecie ;)
albo pieluszkom stripping i kwasek potrzebny

kaka-llina
17-05-2010, 01:40
Ja sie zapytam bom nowa w pieluszkach zupełnie..:oops: Pieluchujemy sie wielo od jakis dwóch tygodni. Pieluch mam mało i dlatego na noc ciagle pampersy były.. Został mi jeden, ostatni pampers na jutro i tez jutro moje drugie (duże) zamówienie powinno dojść!:applause::applause:
I teraz jak krowie na granicy, powiedzcie prosze co z tego najlepiej na noc wsadzić!
Mam (lub zaraz bede mieć)
formowanki bambusowe little lamb
kieszonki blueberry
real easy AIO
otulacze blueberry, swadllebees(albo jakos tak)
itti bittis (albo jakos tam) snap all in one(?) +dodatkowe wkłady, ale nie mam tych małych dodatkowych boosterów
BG all in one, Flip z dodakowymi wkładami
Mam małe boostery bambusowe i wkładki zapasowe do blueberry..
I tak myslę na noc owieczki z tym zapasowym bambusowym boosterem zapodac? I który otulacz wtedy?
Weźcie nowicjuszce pomózcie bo pampers ostatni sie ostał a nowych nie mam zamiaru kupować!!:duh::duh:

aaaa i młode własnie się zabiera za ząbkowanie (na razie mimo 9(!!!)m-cy nie posiada... ale zbliza się szybko i w nocy sika na potege)

elizek
17-05-2010, 08:56
Ja bym dala little lamb z dodatkowym bambusowym wkladem i na to otulacz najlepiej welniany a jak nie masz to blueberry chyba bym wybrala! ;)

mamru
17-05-2010, 09:55
kaka-llina jak wybrałabym tak samo jak poprzedniczka
a pieluszki kupiłaś nowe?

mako
17-05-2010, 10:11
IB AIO wytrzymało nam całą noc już drugi raz :) Podziwiam te pieluszki, żadnych gumek, wąziutkie a tak skuteczne. :) Przypuszczam, że gdyby poranne coś więcej tam wylądowało, to mogłoby byś za dużo już, ale przewijamy się przed jedzeniem i jest ok.

Mag
17-05-2010, 10:12
formowanki bambusowe little lamb
kieszonki blueberry
real easy AIO
otulacze blueberry, swadllebees(albo jakos tak)
itti bittis (albo jakos tam) snap all in one(?) +dodatkowe wkłady, ale nie mam tych małych dodatkowych boosterów
BG all in one, Flip z dodakowymi wkładami
Mam małe boostery bambusowe i wkładki zapasowe do blueberry..
I tak myslę na noc owieczki z tym zapasowym bambusowym boosterem zapodac? I który otulacz wtedy?

littlelamb z dodatkową wkładką+swaddlebees (bo tego PULa nic nie pokona,moje ukochane otulacze:))

u nas zęby idą i nawet jednorazówka przesikana:(
ogólnie to mój ostatni zestaw podstawowy na nocki to thirsties AIO z dodatkowymi wkładami lub otulacz PUL swaddlebees
ewentualnie wełniany amsterdam z formowanką z polarem i wkładami (tutaj dowolność).
raz mi dziecię przesika,raz nie,w ogóle robi w nocy co chce z tymi pieluchami;)

mamru
17-05-2010, 10:15
Ja polecam na prawde goraco formowanke muksut (http://www.myllymuksut.com/inside-diaper-bamboo-p-190.html) z ich bambusowym prefoldem albo sustainablebabyish (http://sloomb.myshopify.com/collections/cloth-diapers/products/organic-bamboo-fleece-fitteds-natural-contrasts) i na to tylko otulacz welniany.:cool:
elizek, jakie fajne te bambuski, zajrzałam do linkowanej strony
zadowolona jesteś? Mają jakąś dodatkową wkładkę?

kaka-llina
17-05-2010, 13:29
dzięki dziewczyny, czyli tak jak myslałam! No cóz dzisiaj ostatni papmek pójdzie na noc i od jutra zaczynamy!! (mam nadzieje, ze paczka dojdzie z reszta pieluszek) mamru pieluszki sa nowe! ale babmbuski juz na pewno z 8 razy były prane (tzn owieczki bo wkładki tylko 2) zobaczymy.... Zeby maja iść lada chwila, pewnie bedzie kiepsko wtedy.. zobaczymy..

mama-donna
18-05-2010, 16:10
U mnie w nocy wytrzymuje close parent bambusowy bez zadnych dodatkow, ale noc u nas trwa od 21 do 5. Jeszcze sie nie zdarzylo zeby bylo przesikane, Dobrze sprawuje sie tez kieszonka GADimals z wkladka konopna GAD i dodakowa bambusowa z NB, ale moja mala chyba az tak strasznie duzo nie siusia. Zdarzalo jej sie cokolwiek przesikac tylko z mojej winy jak zle zalozylam.

Krasnala
18-05-2010, 16:16
U mnie na noc sprawdziły się formowanki bambusowe, używamy różnie: tot bots lub mała bambusowa noc. Kusi mnie tez jednorozmiarowa formowanka Baby beehinds, próbował ktoś ??

jamamajka
18-05-2010, 17:27
Kusi mnie tez jednorozmiarowa formowanka Baby beehinds, próbował ktoś ??

Stronę wcześniej polecałam ją ja i nemhain :ninja:
Mam konopną i jest po prostu rewelacyjna.

autumnfaerie
19-05-2010, 17:48
U nas na noc sprawdzają się wonderoosy - może ze dwa razy nie wytrzymały, jak mały ząbkował, zwykle spokojnie dają radę od 20 do 7.

Olapio
19-05-2010, 18:13
u nas nadal wszystko cieknie
dokładam dodatkowe wkładki bambusowe i nic
chyba trzeba przeczekac...
body zmieniam 3-4 razy dziennie bo w dzien tez przesikuje co wczesniej nie miało miejsca ;)
czekam az zeby wyjdą...

mamru
19-05-2010, 19:53
Olapio, to na pewno zęby ;)
u mnie to samo
a wczoraj wyszły dwie dolne dwójki

paskowka
22-05-2010, 23:03
U nas na noc Cushies Tusies są świetnie. Ale CP AIO z dodatkową wkładką mikrofibrową tez dały radę, tylko dupsko ledwo się w piżamkę zmieściło:)

Bodzia_30
24-05-2010, 10:33
Czy ktoś używa magiczną AIO baby Beehinds na noc? Jak się sprawdza?

Olik
25-05-2010, 09:00
Czy ktoś używa magiczną AIO baby Beehinds na noc? Jak się sprawdza?

Ja używam. Do niedawna było OK, teraz jak w przypadku Olapio... przemaka nam wszystko :(

xbetkax
25-05-2010, 09:23
no wiecie cooo? u nas to samo :( też było okej, a teraz i pszczółka przecieka, ale ostatnio włożyłam tam do kieszonki jeszcze tetrę i wytrzymała, no nie wiem... może to zęby, bo właśnie małemu górne wyszły, zobaczymy co będzie dalej...

Bodzia_30
25-05-2010, 11:07
To troszkę mnie martwicie, bo mjemu chyba zaczynają iść choć taki malutki jeszcze, ale wszystko na to wskazuje. Myslę że zacznę na noc zakładać formowankę z bambusikiem i może dodatkową wkładką - myślicie że wytrzyma?

mamru
25-05-2010, 11:11
mnie przy ząbkowaniu przemaka wszystko, więc ja przebieram w nocy

Olik
05-06-2010, 08:00
Nam w końcu coś wytrzymało - nowy bambusowy wonderoos!