Zobacz pełną wersję : W co poza chustą mogę wrzucić 4 miesięczne dziecię?
myszowata
19-04-2010, 22:58
Gdyż ponieważ czas powrotu do pracy nieuchronnie się zbliża:cryy:, Zocha zostanie w tym czasie w domu z tatusiem swym. Tatuś się w chustę nie zawiąże, furiatem jest i przy najdrobniejszym niepowodzeniu użyłby do przekonanie chusty do swych racji nożyczek:twisted:. Zosia zasypia przy cycku lub w chuście, pierwsze z przyczyn obiektywnych odpada:hide:, pozostaje "odpowiednik" chusty. Chciałabym już powoli zacząć oswajanie:lol:.Co mogę wymyśleć?
beannshi
19-04-2010, 23:00
Kolkowa i na biodro :)
U nas się sprawdza nosidło - akurat manduca - tatus usypia szybciej niz ja w chuscie:)
myszowata
19-04-2010, 23:08
Kółkowa to też chusta;) Bardzo dawno temu się zraził:(
Dumam właśnie nad manducą, tylko czy dla takiego krasnala się nada?
Karolcia
19-04-2010, 23:12
Bondolino też może być. Mota się prawie jak MT, tzn dół jest na rzepy, a pasy naramienne się oplata.
Poczytaj recenzje nosideł - manduca ma takie dodatkowe gatki dla mniejszych dzieci - my zaczynaliśmy tak mniej wiecej jak młody miał 4 mce, i ciężko nam się regulowało rozmiar, ale duzo zależy od wielkości dziecka - nam nie pasowały te gatki, bo mlody był juz za duzy, a do noszenia bez nich jeszcze za mały, teraz jest juz super, ale to juz ponad roczniak:) moze lepiej się Wam bondolino sprawdzi
myszowata
20-04-2010, 10:17
Czytałam... I jak zwykle, im więcej czytam, tym mniej wiem;(
espejo, a jaki duży był Twój maluch jak galoty;) były za małe? Bo Zosia jest dośc długa, w tej chwili spokojnie ma ponad 68cm i wieku 4 miesięcy nosimy ubranka na 6-9, a waży pod 6,5kg. Wlezie w te majty?
Czytałam... I jak zwykle, im więcej czytam, tym mniej wiem;(
espejo, a jaki duży był Twój maluch jak galoty;) były za małe? Bo Zosia jest dośc długa, w tej chwili spokojnie ma ponad 68cm i wieku 4 miesięcy nosimy ubranka na 6-9, a waży pod 6,5kg. Wlezie w te majty?
Wgg mnie wejdzie - moja roczna wchodzi ;) tyle że ona chudzina, - 7800 waży, nosi spodnie 86, bluzki 80.
martusia_martusia
21-04-2010, 10:44
Myszowata - mój Tomek ma podobne wymiary i jakoś w tych gaciach średnio siedzi. Wydaje mi się że jest juz za duży. Ale moze się mylę. I jakoś w tych majtkach nie mogę go porządnie dociągnąć i wydaje mi się ze ma za dużo luzu i mu średnio wygodnie. U nas manduka czeka na lepsze czasy.
Ja wolę włożyć Tomka w angel packa. Materiał jest miękki i dziecko jest dobrze podparte. Na krótkie noszenie dla takiego malucha może chyba być. A Twój mąż zacznie porządnie nosić jak dziecko będzie trochę starsze, więc już w ogóle będzie ok.
Jasnie Pani :)
21-04-2010, 11:08
Marsupi plus polecam - od kilku dni uzywam z mniejszym jeszcze dzieciem i jest super :)
CABabies
22-04-2010, 23:58
Ja zazwyczaj zaczynalam nosic moje w MT od ok 4 miesiaca. Moj maz nigdy nie lubil sie motac, ale w kolkowej, MT lub ergonomiku nosil i nadal nosi bardzo chetnie.