PDA

Zobacz pełną wersję : chłonne i szybkoschnące formowanki - które??

Guest
05-04-2010, 11:23
Od kilku dni zaczęliśmy przygodę na tetrze + otulacz. Ale dziś na noc spróbowałam zamiast jednorazówki, formowanki z otulaczem i super się sprawdza z tym, że ta formowanka koszmarnie długo schnie.
rozglądam się za formowankami, ale brak jednoznacznych informacji które chłonne a które nie. No i praktyczna sprawa schnięcie.
Nie umiem znależź jednoznacznych onformacji w tym gąszczu. Help me , bo mąż weźmie ze mną rozwód bo twierdzi że pieluchy mnie pochłonęły i traci cierpliwość na moją montematyczność:lol:

Mag
05-04-2010, 12:34
tots bots flexitot,na noc nakładasz wkładkę z polaru,bo są bez.chłonne i szybkoschnące.
z konopnych najszybciej schną lulu nature.

Mania
05-04-2010, 14:46
testuę własnie formowankę bambusową (z mikropolarem przy pupie) szytą przez Yettę i jestem bardzo zadowolona, formowanka ma kieszonke, więc nie schnie długo, a dzieki temu, że do środka można włożyc wkłady jest bardzo chłonna i mała wytrzymuje w niej spokojnie całą noc. Jestem bardzo zadowolona i juz myslę, żeby taka nabyć:)

Olik
05-04-2010, 16:12
Baryłka, ja mam formowankę Flexi Tot. Ma taki wyjmowany, ale stały wkład mięciutki. Ona szybko schnie. Jak wpadniesz do mnie to ci pokażę. Sama się chyba skuszę na takie 2 jeszcze bo w nocy daje radę :)

Ania B.
05-04-2010, 16:40
Ja uzywam i sobie chwalę Big Softies Nature Babies. To formowanki-kieszonki. W zestawie mają dwie wkładki, i można jeszcze coś wrzucić w kieszonkę. Ja używam z tylko jedną wkładką, bo mi w zupełności wystarcza na chłonność. Szybko schną i mają mikropolarek wewnątrz. Są w wersji z bawełny i z mikrofibry.

Guest
05-04-2010, 18:08
:thanks:Dziękuję za odzew i pomoc pooglądałam formowanki jeszcze poszperam i poszukam okazji,promocji
Olik pewnie, że chcę zobaczyć

reniason
06-04-2010, 13:55
Ja w sumie mam 3 formowanki z krórych jestem zadowolona wszystkie stosuję głównie na noc i nic nie przecieka po 10 godzinach. Nature babies bambusowa miłość- ma polarek w środku także jest sucho przy pupie i to jest kieszonka w zestawie jest wkładka bambusowa ale ja dokładam jeszcze wkładkę z mikrofibry. Szybko schnie.
Flexi tot - schnie dłużej od poprzedniej ale do niej już nic nie trzeba dokładać. Nie ma polarka przy pupie więc ja daję i to jest też taka kieszonka gdzie ma taką długą wkładkę z jednej strony bambus a z drugiej włochata mikrofibra i to się wkłada do tej kieszonki w zestawie jest jeszcze dodatkowa wkładka z bambusa. Pieluszka w nowej wersji ma napki zmniejszające rozmiar. Jak dla mnie pieluszka nie do przesikania:)
Formowanka od Alohy Bambolini- też kieszonka z zewnątrz bawełniany welur a w środku bambusowy welurek do tego wkładam też od Alohy wkład z froty bambusowej. Formowanka śliczna i dość szybko schnie. Ja się w niej zakochałam:)

Mamusia Jasia
06-04-2010, 20:51
Mam Flexi Tots bots ale ona bardzo długo schnie. (nawet do 3 dni:( ). Moim zdaniem najlepsze są formowane kieszonki. Sama regulujesz co jest w środku, ewentualnie nan noc dokładasz i jest ok.

atoja
07-04-2010, 09:25
Te starsze flexi schły dłużej bo wkład był cały wszyty. Nowa wersja ma wyciągany częściowo wkład z takiej jakby kieszonki i ta wersja schnie migusiem:applause:
IMO najlepsza formowanka jaką mieliśmy.

Aloha
07-04-2010, 09:36
Z tym czasem schnięcia dużo zależy od warunków w jakich suszy się pieluchy. U mnie stara wersja flexi schnie jak na tak chłonną formowankę szybko, bo do 24 godzin (w ciasnej ale ciepłej łazience), czyli zazwyczaj do czasu wieszania kolejnego prania :thumbs up:
Im większe i przewiewniejsze pomieszczenie tym szybciej schną pieluszki.

Em
07-04-2010, 11:48
Mother ease one size w miarę szybko schnie. Nie wiem jak z chłonnością w nocy, bo uzyam w dzień.

Guest
07-04-2010, 12:08
Aloha zgadzam się że schną w zależności od warunków jednak wydaje mi się, że warunki to jedno a budowa formowanki to drugie.A ja doświadczenie nie mam.
Co do mother easy - właśnie taką nabyłam jako pierwszą i tak na balkonie wczoraj schła caly dzień a na suszarce balkonowej w pokoju całą dobę przy ogrzewaniu podłogowym, gdzie inne pranie schnie szybko.
narazie zamówiłam flexi tot czekam na paczkę oraz otulacze flipa.
poszukiwań i eksperymentów będzie ciąg dalszy ;)

Em
07-04-2010, 12:58
Najlepiej sobie sprawić suszarkę ;)

Na pewno nie polecam jesli chodzi o schnięcie BG bambusowej formowanki i AIO. Schną latami!

Malina
07-04-2010, 13:50
Dziewczyny, podepne sie troche pod watek:
Jak wam sie nosi lulu nature konopna? NIe twardnieje Wam?
Mam wkladki konopne do bluberry i zawsze musze je rozbijac, bo bywaja jak kamienie:( Bambus prawie zawsze jest miekki po wyschnieciu. I sie zastanawiam, czy bambusowa nie bylaby lepsza?

Em, ja to swoja BG AIO wywracam na druga strone. dzieki temu znacznie szybciej schnie, ale fakt, dluugo.

Z formowanek moge polecic stretchie z tots bots. Jest miekka bardzo, wklad dodatkowy dopinany, weic szybciej schnie. Z flexi nie porownam, bo nei mialam.
podobnie babybeehind bambusowa.
obie chlonne sa na dodatek;)

mirabel
07-04-2010, 17:23
Jak wam sie nosi lulu nature konopna? NIe twardnieje Wam?
Mam wkladki konopne do bluberry i zawsze musze je rozbijac, bo bywaja jak kamienie:( Bambus prawie zawsze jest miekki po wyschnieciu. I sie zastanawiam, czy bambusowa nie bylaby lepsza?
podobnie babybeehind bambusowa.
obie chlonne sa na dodatek;)

My używamy Lulu Nature Lucie i jest suuper (nie wiem tylko na ile miarodajne jest moje zdanie bo pieluchujemy się od niedawna - maluszek ma 2 tyg i formowanki były jak dotąd prane z 7-8 razy) - jak dotąd nie zauważyłam twardnienia
Tak samo dodatkowe wkłady konopne Lulu nature

A naprawdę jesteś zadowolona z babybeehind bambusowej?
My mamy zakupioną, ale jeszcze jej nie uzywaliśmy - lezy jako nówka bo trochę przeraża mnie jej waga (aż zważyłam - sucha ok 230 g, konopna babybeehind jeszcze odrobinę cięższa:ninja:)

np. Lulu Nature konopna w porównaniu z babybeehind konopną jest IMO zdecydowanie zgrabniejsza i jakaś taka.... bardziej przyjazna