PDA

Zobacz pełną wersję : wybór poucha a może jednak kółkowa? jaki rozmiar

Fusia
03-04-2010, 15:37
mam pare tkanych i motamy sie dużo ale mój dzeć to chustowo wózkowy raczej chustowy ale do kościoła wózkowy-jakoś tak -jak ide do komunie to mała albo grześ ręke wyjmie albo podskoczy w chuscie i boje sie że chostie gdześ potrąci
mąz jest weteranem ministrandzkim i czasem słuzy przy ołtazu-wtedy jestem sama z wozem-młoda zwykle w wózku spi ale czasem sie obudzi i musze ja brac na rece(chce takze)ale na rekach jewj długo nie utzymam pozatym wózek i dzecko na rekach to troche kłopotliwe
a w swieta do komuni se z wózkiem nie dopcham nie mówiac o wuzku i dzecku na rece- wiacanie kosciele odpada
na biodro moje chusty sa mi długie-najkrudsza4,35
szukam czegos co by nie wymagało motania
młoda ma skończone 5 miesięcy -cwiczy siadanie od dawna -udaje jej sie zawsze jak się czegoś złapie czasem jak nie to też siądze -raczkować -jeszcze nie umie ale ćwiczy -ma chyba raczki jeszcze za słabe
jak siedzi to się rączką podpiera

więc pytam
-CZY NA TAKIE AWARYJNE MOGE MIEĆ POUCH CZY JEST ZAMAŁA?

-JESLI NIE POUCH TO CO?-KUŁKOWA-TO TEZ DOCIAGANIE A NIE CHCE DOCIAGAC W KOSCIELE CHCE COS CO WRZUCE NA
SIEBIE I WRZUCE W TO MŁODĄ

-JESLI POUCH TO JAKI?(myślałam o http://www.jendrulino.pl/pl,k,nasze-chusty )dobre czy nie? (nie ześlizgują sie z ramienia-to przewinięcie i jak noszą)

- JAK DOBRAĆ ROZMIAR POUCHA?? ( http://www.jendrulino.pl/pl,k,pouch-rozmiary z tej tabeli wynika między s a m bo od ramienia do biodra 61-62 pod biustem nosze 75 ale jest jakies 80 -mierzone teraz z sweterku czyli troche mniej bo staniki 80 sa mi duże miseczka duze C albo zwykłe D duze de jest ciut za duze mąz twierdzi że szczupła normalna(ja tam myśle ze potezna gigantyczna ale on jest bardzej obiektywny)więc wychodzi ze S M L-MYŚLICIE ZE W TAKIM WYPADKU M

KUŁKOWEJ NIEBARDZO CHCE-NIEWIEM CZY PORADZE SOBIE Z DOCIĄDANIEM POZATYM CHCE COS NA SUPER SZYBKO-POUCH WYDAJE MI SIĘ W TAKIEJ SYTUACJI WYGODNIEJSZY I SZYBSZY CHCE MAŁĄ NA BIODRO WRZUCIC W POUCHU

PROSZE O ODP

silver
03-04-2010, 16:04
ja, odkąd mam poucha (Jendrulino zresztą ;) ) , nie potrafię wiązac kółkowej i pozbyłam się jej.
myślę, że M będzie na Ciebie dobre (gdybyś kupiła zły rozmiar,możesz wymienic ).
a Jendrulino są boskie, polecam!

aaa, co do siadania- niech sie wypowiedzą znawczynie ( jak zacyznałam z pouchem, to Misiek dawno siedział)

Mag
03-04-2010, 16:12
powiem tak:zdziwisz się ale w kółkową szybciej włożysz malucha niż w poucha.dociąganie to tylko 2 ruchy,dopasowany pouch czyli na Twój rozmiar dobry, jest dość ciasny,do tego jeśli nakładasz na kurtkę,musisz mieć rozmiar większy.potem w lato ten rozmiar będzie za duży znowuż.
jak już wciśniesz na siebie poucha,popoprawiasz ubranie,to musisz jeszcze wcisnąć dziecko,dosłownie.
zwiąż sobie chustę czy szeroki szal tak,żeby miał 120cm obwodu,nałóż kurtkę,nałóż szal i wsadź tam dziecko wg. instrukcji
http://www.kangoogoo.com/poinstrukcja.html
weź namiar że dziecię ma być ubrane w kurtkę czy kombinezon.jak dasz radę bez problemu to kup poucha.
w tej instrukcji pani ma wg.mnie za duży rozmiar,bo się odchyla,no ale przy większym dziecku obsługa poucha jest łatwiejsza i wygodniej mieć ciut za duży pouch.no i szybko nakłada się go jak dziecię stoi.
przy kółkowej masz dużo miejsca na manewry,wkładasz dziecko,robisz mu majtki z chusty i ciągniesz do siebie jedną krawędź i potem drugą.kółka przy zakładaniu mają być na czubku ramienia albo nawet minimalnie bardziej na plecach.
przy obu chustach trzeba poćwiczyć,no i przy pouchu trzeba trafić w rozmiar.

kejti
03-04-2010, 17:57
ja właśnie zamówiłam poucha jendrulino, i czekam na listonosza:)

AMK
03-04-2010, 19:48
ja polecam kółkową
tak jak pisze Magda, 2 ruchy i dzieć siedzi
poza tym można nosić nie tylko na biodrze
rozmiaru też nie musisz dobierać, zawiążesz zarówno na jak i pod kurtkę

ogólnie bardziej uniwersalna

Fusia
05-04-2010, 17:01
chodzi mi o cos na teraz na bipodro do ko scioła na ciek=nki sfeterek i zamszowy płaszczyk wwiec nie wie;lka różnoica niż letnie ciuchy

jjuussttyynnaa
05-04-2010, 17:15
ja tez jestem za kółkową , dzisiaj w kościele sprawdziła się świetnie i w drodze powrotnej też ...
jak szliśmy do kościola to w sumie mała też siedziała w chuscie:-)
Mąż pchał pusty wózek:-)

neverendingstory
05-04-2010, 20:58
po świetach u nas 1:0 dla kółkowej:) mała miała być chrzczona w pouchu, zakupiłam, testowałam po domu - było super! wczoraj do kościoła na próbę założyłam poucha na płaszczyk i było nadal wygodnie (mi, bo małej nie wiem) ale troszkę przyciasno. No i mała puściła pawia w czasie mszy. Nie wiem, czy to było spowodowane ściśnięciem brzuszka, a może czymś innym, ale najgorsze było to, że nie byłam w stanie szybko jej wyswobodzić z chusty. Dlatego też dziś na chrzest wybraliśmy kółkową, mimo iż mam tylko zwykłą lnianą szarą:) i przydała mi się też do karmienia później w czasie obiadu:)

Fusia
05-04-2010, 21:35
czyli radzicie kółkową ech puch mi se taki elegantszy wydawał nic nie wisi nie powiewa -i łatwiejszy tylko przewinąc i siup a kułkowa -przełozyć przez kółka dociagać kolejna cięzka nauka

Amparo
05-04-2010, 21:40
Ale przez kółka możesz przełożyć wcześniej i mieć chustę przygotowaną do założenia...
A widziałaś kółkowe Vombati? Miałam wypożyczoną jedną na ślub koleżanki - czysta elegancja, serio, serio :)

AMK
05-04-2010, 21:41
Fusia weź Ty się wybierz na jakieś spotkanie i wcześniej poproś dziewczyny, żeby przywiozły i to i to.
spróbujesz i będziesz wiedzieć. Ja się np. z pouchem za cholerę nie potrafię dogadać.
Co do powiewania zawsze może u Vombati kupić, tam masz przepiękne ogony i nic nie powiewa...

Fusia
05-04-2010, 23:50
już napisałam pytanko na śląsku kiedy następne spotkanie i chyba tak zrobie moze pouch stokrotki mi będzie dobry i se w pouchach zakocham i będze sprawa rozwiązana

ry_back
14-05-2010, 23:01
ja tez gorąco polecam kółkową, ze wskazaniem na Vombati :))) ja ją uwielbiam szybko sie dociąga poza tym oba dzieciaki łatwo zadowolic i doże i małe :))) poza tym jak zaczyna wiac czy jak pada można chuściocha osłonić ogonem