Zobacz pełną wersję : Czy wiazanie na biodrze jest trudne?
No wlasnie jak w temacie,czy ja jestem taka ofiara ze niewiem jak sie do tego zabrac,prób juz bylo tyle ze szkoda gadac,a tu wszystko stoi w martwym punkcie.:duh:
ithilhin
03-04-2010, 14:42
nie przejmuj sie - wszystko trzeba przecwiczyc i tyle.
na pewno sie nauczysz!
jakie wiazanie probujesz? i co Ci sprawia najwieksza trudnosc?
No wogole jakos nie potrafie sie do tego zabrac,przeloze na ramieniu zrobie wezeł przesuwny i doopa dziecko wsadzam i niewiem jak dalej ;/
Motamy sie w siodełko i w siodełko z X ja jestem z Bielska wiec z tego co wiem to klub kangura jest wiec moze sie udam ;}
Karolcia
03-04-2010, 19:48
Wiązań na biodrze jest kilka, każde inaczej nosi i trzeba poćwiczyć, które Wam najbardziej przypasuje. Stopień trudności jest uzależniony, tak jak w innych wiązaniach, od indywidualnych preferencji i upodobań. Warto poćwiczyć w klubie:)
ithilhin
03-04-2010, 20:30
no to skoro rpzesuwany Ci nie pasuje to na poczatek pocwicz z wezlem zwyklym z tylu - chusta musi byc zawiazana tak, ze jak stoisz wyprotowana to wezel masz na wyskosci biodra (ale mierz na napietej chuscie). potem wezel przesuwasz miedzy lopatki, dziecko sadzasz na biodrzem duzo chusty dajesz pod pupe (niech siega pod kolanka a krawedz musi byc miedzy Toba a dzieckiem). reszte chusty rozprostowujsz na plecach (jak nie siedzi samo to chowasz raczki) a na ramieniu wywijasz, zeby maluch od Ciebie nie odstawal.
a moze masz dluzsza chuste i bardzi pomoze Ci siodelko z petelka?
http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/siodelko_z_petelka