Zobacz pełną wersję : Na co jeszcze przydaja sie wielo?
mam wczesniaka 35 tydz ciązy, 2300g i 48 cm i.. uzywam dla niego naughty baby onesize. Brzmi dziwnie, wiem. Mlody ma zalecenie szerokiego pieluchowania, tzn pampers i zlozona flanela. jak sie mu to na pupe zalozy to jest dokladnie takie samo wielkie jak naughty zmniejszone do najmniejszego rozmiaru. za to o ile szybciej sie te naughty zaklada... i przynajmniej dziec nie ma miliona warstw :)
mamka_klamka
29-03-2010, 20:49
Jak byłam na szczepieniu z Krzysiem i moja pediatra zobaczyła pieluchę, to pytała, czy to ortopedyczna ;)
hehe, dobre, a jaka to byla pielucha? :)
U nas w poradni preluksacyjnej WSZYSTKIM dzieciom zalecają szerokie pieluchowanie. Wielo sa do tego najlepsze :)
mamka_klamka
30-03-2010, 13:35
hehe, dobre, a jaka to byla pielucha? :)
Uszatka frotte nature babies :) Szeroka w kroku :)
My też mieliśmy zalecenie szerokiego pieluchowania (dysplazja w stopniu 2a, a potem 2b) i okazało się, że jednak otulacz z tetrą nie dają tego efektu. Owszem, rozstaw bioderek jest w nim na pewno szerszy niż w zwykłym pampersie, ale jednak nie na tyle, żeby działało to rehabilitacyjnie.
Tą tetrę kazali nam składać naprawdę szeroko. IMHO świetnie zadziałała u nas również chusta.
Mamusia Jasia
31-03-2010, 09:44
Kiedy powiesiłam na dworze pierwsze pieluszki uszyte przez mojego M. to sąsiadka, zachwycona kolorami późneij podpytywała się czy mamy takie zalecenie od lekarza co by naturalnie pieluszkować.
A swoją drogą pieluchy wielorazowe nadają sie do wielu rzeczy, zwłaszcza składane - można wykorzystać jako lekki kocyk w upalne dni. Mój mąż po umyciu głowy zakłada sobie tetrę na głowę co by mu było ciepło. No, a wkłady, czyli ręczniczki z Ikei można po skończonym pieluchowaniu wykorzytsać ponownie jako ręczniczki, np. do kuchni.
gosia2809
31-03-2010, 22:13
u nas tzn u filipa niby z bioderkami było ok, ale swego czasu prosiłam w wątku zdrowie o poradę mam, czy normalne jest u dziecka takie ciągłe prostowanie nóżek (tak mi to nienaturalnie wyglądało) a akurat w tym czasie zakupiłam3 noughty baby i intensywnie używałam i wiecie co...proste, prężące nóżki już prawie zupełnie poszły w niepamięć i wszyscy domownicy zauważyli że Filip teraz ładniej siedzi i potrafi tak bardzije okrakiem a nie wiecznie nogi jak struny:) aa to takie moje spostrzeżenie którym chciałam się podzielić;)