PDA

Zobacz pełną wersję : potrzebna pomoc

eweknap
27-03-2010, 14:51
witam,

Troszkę poczytalam na forum ale im wiecej czytam tym wiekszy mam metlik w glowie. chcialabym sprobowac pieluszek wielorazowych na moim 3-miesiecznym synku, stad moje pytanie, co dokladnie powinnam kupic. Aktualnie uzywam tetrowych pieluch. Mam pytania : co ile wymienia sie pieluchy wielorazowe, czy faktycznie one nie przeciekaja, ile powinno sie ich kupic. Dziekuje za odpowiedzi i mam nadzieje, ze nie zezloszcze inne uzytkowniczki na powtarzanie postow;) Aha, widziałam na bazarku wiele ofert uzywanych pieluch, czy faktycznie oplaca sie kupowac uzywane, chodzi mi glownie o to czy nadal sa one dobre do uzytku:) pozdrawiam

ewinka
28-03-2010, 21:37
Witaj, jest wiele identycznych wątków, więc poczytaj i dowiesz się wszystkiego, bo nie ma czegoś takiego, co powinnaś dokładnie kupić - każdy powoli testuje i postępuje inaczej :)
Ja zmieniam po każdym siknięciu - zwłaszcza tetra nie wytrzyma za dużo.
Wielo nie przemiękają :)
Ile kupić? Zależy, czy chcesz prać, co dzień, czy co ile dni.
Używane są nie tylko nadal dobre, ale nawet czasem lepsze, bo pieluchy nabierają większej chłonności z czasem.

Każdy miał mętlik na początek, ale trzeba czytać i testować. Powodzenia!

panthera
28-03-2010, 22:03
bardzo pomocne info o rodzajach i ilosci na poczatek są tez na stronie yetty (babyyetta) albo pieluszkarnia.
ze swojego doswiadczenia:
nie warto kupować naraz wszystkich np 12 takich samych - tylko po kilka z różnych rodzajów (bo jedna sa np lepsze na noc - (w moim przypadku najlepiej sprawdzaja sie bambusowe)
a na dzień ja uzywam pieluch typu kieszonaka z mikrofibrą (ale to juz kwestia gustu) no i kwestia rozmiaru:
te jedno rozmiarowe (regulowane) sa zwykle za duze na noworodka ale przy 3 mies niuniu problemu nie bedzie
pozatym nadal mozesz uzywac tetry jako dodatkowe lub alternatywne wkłady do pieluchy - ja czasem tak robie:)

Mamusia Jasia
28-03-2010, 23:31
Używane są ok, na pewno mają dobrą chłonność ale co nowa to nowa na dupince Twojej pociechy. :)