Zobacz pełną wersję : Pytanie zastanawiającej się :)
Z pieluchami wielo jeszcze nie zaczełam przygody. Na razie ciągle się wczytuję w temat, rozglądam, zastanawiam, uczę, no i czekam na pierwszą dzidzię :) Wciąż nie wiem, czy się bedzie dość odwagi, czasu, umiejętności, żeby w to wejść :) Śledzę wątki tutaj, śledze bazarek i allegro. Ciągle się zastanawiam, co można wybrać na początek, z czym poeksperymentować. I właśnie na allegro znalazłam takie pieluszki: http://www.allegro.pl/item971764687_pieluchy_pieluszki_wielorazowe_pul_m inkee_tygrys.html
I chciałam podpytać, co o nich myślicie. Bo to chyba żadna z tych firm, które mi się obijają tu o uszy :) Polecacie?
ale super pielucha :D:D:D
moze tez sie skusze...?
dla mojego tygrysa, hehehe :)
neverendingstory
26-03-2010, 17:51
ja mam bardzo podobne, albo takie same?? zakupione na allegro tylko od farfaliny, więc nie mam pewności, czy to to samo. Ale te moje są super!
No właśnie tez zamówiłam, i czekam:)
Tanie jak na minkee, więc jeśli się sprawdzają, to super okazja! Tyle, że to one size, więc jak wszystkie one sizey może nie być dobra dla noworodka.
reniason
27-03-2010, 14:52
Ja właśnie też mam podobne kupione u farfaliny i polecam bo są bardzo dobre, chłonne i nic nie przecieka ani sie nie odciskają gumki tak jak w naught baby te moje mają naszywke z nazwą sunny baby.
Mamamaria
27-03-2010, 15:02
No dobra - tylko nie zabijcie, nie krzyczcie i w ogóle - to moja aukcje. Muszę dorobić do budżetu i już. Milaku - możesz kupić, obejrzeć i ewentualnie odesłać - tylko może poza allegro? (prowizja)
reniason
27-03-2010, 15:10
No dobra - tylko nie zabijcie, nie krzyczcie i w ogóle - to moja aukcje. Muszę dorobić do budżetu i już. Milaku - możesz kupić, obejrzeć i ewentualnie odesłać - tylko może poza allegro? (prowizja)
wiesz co ja to się cieszę że sprowadzacie takie fajne pieluszki i cena wychodzi przez pół niż te znanych firm a moim zdaniem jakość ich jest porównywalna do tych drogich:)
a te pieluszki co sprzedajesz mają jakąś nazwę?
Mamamaria
27-03-2010, 15:15
wiesz własciwie nie mają - tzn. maja metkę i wszystkim zainteresowanym ja wysyłam, ale to nie jest żadna firma. I to pewnie sa Chiny, mimo,że kupione w Anglii. Ale to "inna jakość" Chin jak porównuję z NB czy z babyland, ktore też sprzedawałam
jest tęcza i napis: Greevy Bunz a na innej jest Crazy momy - ale tylko na jednej! (chyba ja sobie zostawię :-) )
Jeżeli chodzi o noworodka to niebieska w białe kropeczki i cętki ma jeden żąd napek więcej niz pozostałe, regulacja jest trzystopniowa i z nich moża zrobić najmniejsze
erithacus
28-03-2010, 10:32
A nie chcesz ujawnić się w dziale Reklama? Myślę, że kilka chętnych by się znalazło. I mogłabyś ominąć prowizję na allegro.
Z tego, co kojarzę, Mama-japonka też sprzedaje w ten sposób, tzn. sprowadza i pokazuje to tutaj.
Mamamaria
28-03-2010, 11:07
może? Jakoś nie pomyślałam o tym, dzięki! Na razie jestem w "szoku biznesowym". Jeszcze raz - dziękuję!
ooooo...Mamamaria3 to Ty tak?
wlasnie zakupilam u Ciebie tygrysa dla mojego Tygrysa, hehehe :D:D:D
i chcialam jeszcze krowe...ale juz wykupili mi...buuuuu...
aha! i to ja do ciebie pisalam w sprawie tych aukcji co to sie nie otwieraja..t.ych wkladek-pieluszek flanelkowych...
zaraz napisze zreszta do ciebie pw ;)
To chyba i ja się skuszę :)
Tylko właśnie... krówki już nie ma...
no właśnie czy taka krówka jeszcze będzie?
Mamamaria
28-03-2010, 21:13
będdzie, ale po świętach - zamówiła i czekam. Jeżli któraś chce, to proszę info na priv - żebym znów za mało nie zamówiła!!!
erithacus
28-03-2010, 23:31
A masz gdzieś fotkę tej krówki?
Mamusia Jasia
28-03-2010, 23:37
Tanie jak na minkee, więc jeśli się sprawdzają, to super okazja! Tyle, że to one size, więc jak wszystkie one sizey może nie być dobra dla noworodka.
No właśnie. Też się nad tym zastanawiałam, mimo regulacji napami coś co jest dobre dla 16 kg dziecka nie może super pasować na małą dupinkę 3 kilogramowego maleństwa.
Mamamaria
29-03-2010, 09:16
Mamusia Jasia: nie mam 3 kg w domu, żeby przymierzyć, a żałuję :-) ale popolini stosowałam równocześnie u świeżourodzonego Nikodema i u 2,5 rocznego Jasia
erithacus: mogę przesłać zdjęcia mailem, pisz na priv. Nie wiem czy aukcję jeszcze można zobaczyć
bianka2009
29-03-2010, 09:47
można :)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=972083238
farfallina_07
30-03-2010, 22:39
no to ja tak sobie pozwole napisac pare slow:)Dziekuje tym co juz kupily ode mnie-jest mi milo ze Wam sie sprawdzaja i jestescie z nich zadowolone.Nowe pieluszki jeszcze do mnie niestety nie dotarly-stoja caly czas na granicy,takze wiec osoby ktore ustawily sie u mnie w kolejce po krowke i inne wzory prosze jeszcze o cierpliwosc:)Juz sama nie moge sie doczekac kiedy je wreszcie uwolnia:DMam nadzieje ze na dniach.
Mi się bardzo podoba. Przede wszystkim to, że jest na napy, bo rzepy czasem drapią brzuszek lub nóżki malca.
mama-japonka
01-04-2010, 00:41
Erithacus, no właśnie nie robię tak :-( Żeby być w dziale reklama - takie otrzymałam ostatnio info - trzeba mieć firmę - osoby prywatne nie mogą się reklamować. Nie wiem, dlaczego??? I nawet trochę żal...bo czasem czegoś się nie da sprowadzić na firmę, a prywatnie można bardzo szybko...a pieluszki Minki są z Hong Kongu...świetnie, że się sprawdzają. Faktycznie Babyland w ogóle nie brałam pod uwagę ze względu na kiepską jakość,a ostatnio nawet otrzymała info, ze coolababy są kiepskie (mimo, ze miały całkiem dobre opinie).
erithacus
01-04-2010, 00:55
A widzisz, no to ja nie wiedziałam.
W sumie szkoda, faktycznie.
Hmm, to może w zamówieniach zbiorowych spróbować ;) Tak chyba też ktoś kombinuje, ale już nie będę z nicka wywoływać, bo pewna nie jestem.
Według mnie coś takiego jest przydatne. Jedna osoba się pofatyguje, zamówi, potem roześle, za to mogłaby sobie choć parę złotych na sztuce zarobić. A sklepy nie zawsze mają możliwość zamówienia tak różnorodnych produktów, w tak korzystnych cenach, bo muszą iść na ilość, żeby im się opłacało.
No nic, dywagacje trochę OT ;)
Mamamaria
01-04-2010, 00:59
Ale można na bazarku.
magduskah81
01-04-2010, 11:33
No właśnie,trzeba znaleźć miejsce dla dziewczyn,które raz na jakiś czas zamawiają pieluchy i je sprzedają w korzystnych cenach (tak wiem,bo nie płacą cła,podatków i innych opłat)-ale to nie o to chodzi w tym momencie..
Erithacus ma racje-ktoś się fatyguje,to niech też troszkę na tym zarobi,a my i tak korzystamy,bo mamy większy wybór (i cen i produktów).
Myślę,że miejsca wystarczy dla wszystkich (i z firmami i bez):D tylko te bez firm muszą mieć swoje miejsce.
Z firmami w dziale reklama,a te bez firm gdzie?
Bazarek?Zamówienia zbiorowe?
mama-japonka
01-04-2010, 22:50
Jestem bardzo za :D mimo, ze jestem firma :D zwłaszcza, że mam ochotę na kilka rzeczy (dla siebie i przy okazji być może dla innych), a nie mam szansy ich sprowadzić na firmę :D w zamówieniach zbiorowych moim zdaniem nie z bardzo, bo to sugeruje, ze się na tym nic nie zarabia...ale w dziale reklama niektóre dziewczyny i tak się reklamują, a moderatorzy nie zwracają uwagi, więc może po prostu jest już teraz prawo nie pisane, że można...nie wiem, może kwestia dopytania???