PDA

Zobacz pełną wersję : Nati no-cotton a Nati perła - różnica

Karusek
26-03-2010, 12:19
:help:
Witam,
jestem nowa, ale podczytuję Was od kilku tygodni, próbując wybrać odpowiednią chustę dla mojego Maleństwa, które pojawi się na początku czerwca.

Myślałam, że już jestem zdecydowana na Nati perła, ale ostatnio rzuciła mi się w oczy nazwa Nati no-cotton i pozytywne opinie na jej temat jako chusty na lato. Tylko co to jest Nati no-cotton? Bo na stronie Nati czegoś takiego nie widzę :oops: ? I która z tych dwóch chust byłaby lepsza: no-cotton czy perła? Myślę też o użytkowaniu nie tylko latem, ale i później, pewnie zarówno w domu, jak i na zewnątrz.
Pomożecie? :dunno:

Karolcia
26-03-2010, 14:14
Obydwie chusty są mięciutkie i przyjemne w dotyku. Dobrze noszą.
Perła to bawełna z bambusem - lekko śliska w dotyku, ale nośna, nawet przy cięższym dziecku. Z trzech wypuszczonych kolorów lavender w dł 4,6 trudno osiągalny.
No-cotton to bambus z lnem (bez bawełny jak sama nazwa wskazuje) - obecnie unikat, do dostania tylko z drugiej ręki. Bardzo przyjemny w dotyku, milusi. Z tego co pamiętam tam były inne długości niż przy pozostałych natkach.

Moim zdaniem obydwie chusty super sprawdzą się przy noworodku.

lalika
26-03-2010, 15:30
Moja koleżanka miała do wyboru jako chustonówka - nati grecję, falę brązowiejące didymosa i nati perłę tę czerwoną i uparła się że tylko w perle jej się udaje zamotać cokolwiek.
Moim zdaniem perła z bawełną jest łatwiejsza w obsłudze dla "świeżynki" a poza tym jest łatwiejsza do kupienia chyba. W ogóle jest świetną chustą :)