Zobacz pełną wersję : historia forum
zochmama
21-03-2010, 00:24
Był taki temat? Bo jakoś nie znalazłam, a od jakiegos już czasu intryguje mnie, jak TO się zaczęło... Jeśli nie było, to może warto spisać dla potomnych? :)
kubutkowa
21-03-2010, 02:30
No właśnie, jak powstało forum.I kiedy dokładnie?
ja się zarejestrowałam w czerwcu 2007 jako bodajże 3 czy czwarta osoba. wcześniej już istniało chyba parę tygodni, ale nie było na nim nikogo.. powstało .. z braku takiego miejsca w sieci, ale niech się Jazoo wypowie lepiej :)
forum istnieje prawdopodobnie od 5 kwietnia 2007 :mrgreen: - tak mowi moj nos detektywa :ninja:
za mną to pytanie chodzi już od jakiegoś czasu więc niech ktoś kto wie zaspokoi naszą babską ciekawość ;-)
Jaki fajny temat! :D
Zaczelo sie od chusty, oczywiscie. ;)
Najmlodsza (ur. listopad-2006) zaczelam nosic w chuscie jak miala pare miesiecy. Znalazlam forum chustowe szwedzkie, bo mieszkam tu i mi sie bardzo zpodobalo. Szczegolnie ludzie na tym forum byli inni niz gdziekolwiek indziej w sieci widzialam. Nie bylo pyskowek, kpin, czepiania sie itd. co czesto sie spotykalo na innych forach, szczegolnie duzych, anonimowych.
Tu dziewczyny pomagaly nowym ktore odkryly swiat chust, ktory sie okazywal ogromny, ze jest cos wiecej niz "babybjörn" (nosidlo ktore jest bardzo popularne w Szwecji).
Tu sie dziewczyny umawialay w realu na spotkania zeby sobie na wzajem pomagac w wiazaniu.
Tematy byly tez i nie chustowe ale zawsze byly ciekawe i watki dluuugie...no po prostu super, calkiem inaczej niz na innych forach. Bylam na jednej lekcji prywatnie u jednej chustomamy z forum, i pomogla mi z pierwsza chusta, elastyczna. I bylam na spotkaniu chustowym gdzie dostalam pomoc z pierwsza tkana, bylo super!
Tak sie zachwycilam chustami, ze oczywiscie szperalam w sieci zeby sie dowiedziec wszystko na ich temat. :) Zaciekawilo mnie czy w Polsce tez sie nosi w chuscie i wygooglowalam m.i. forum chustowe na gazeta.pl. WOW! Bylo sporo dziewczyn ktore nosily, ktore zaczynaly i byly ciekawe co to. Wtedy chusty byly dosc nowe na rynku Polskim.
Forum gazetowe bylo/jest swietne miejsce chustowe, ale dosc szybko mi zaczela przeszkadzac forma forum. Nie jestem przyjwyczajona do takich, trudno bylo watki znalesc i czytac w nich odpowiedzi. I chcialam tez stworzyc miejsce gdzie byla tez mozliwosc do dyskusji na inne tematy, przede wszystkim mi chodzilo o pieluszki wielorazowe, i ogolne tematy.
Rozmawialam z moim mezem, i mi pomogl stworzyc pierwsze chustoforum w phpbb w kwietniu 2007. Zrobilam dzialy i mase watkow. Przedstawilam forum na gazetowym i pomalu zaczely dziewczyny tu przychodzic. Trudno bylo na poczatku sie przyzwyczaic do tej nowej formy, ale szybko mozna bylo odkryc zalety takiej formy forum. Nie dawno przeszlismy z phpbb na vBulletin.
Od tamtej pory forum tylko rosnie, przeszlo duzo zmian i to dzieki wszystkim wam co uczestnicza na tym forum. To my tworzymy to forum zeby bylo wyjatkowym miejscem w sieci, inne niz pozostale, nie tylko jezeli chodzi o tematyke. ;)
Jazzoo, wszystkie naprawdę fajne rzeczy mają początek w czyjejś pasji :)
wielkie dzięki za stworzenie tego miejsca w sieci :applause:
Jazzoo zakladajac forum spodziewalas sie ze az tak sie rozrosnie i tylu uzytkownikow tu zawita?
a w ogole to ile nas jest?
sylvetta
21-03-2010, 12:04
ale temat ekstra, chciałam załozyc taki wątek:)
Jazzoo zakladajac forum spodziewalas sie ze az tak sie rozrosnie i tylu uzytkownikow tu zawita?
a w ogole to ile nas jest?
Na poczatku bylo pusto, ale wierzylam ze chusty sa na tyle mocne i swietne ze przyciagna tlumy. ;) Oczywiscie przychodza tez tu nowe forumowiczki z innych przyczyn.
W statystyce forum na samej dole stronie glownej jest napisane: uzytkownikow - 2779, nie wszystcy sa aktywni.
PchlePsotki
21-03-2010, 12:19
Historia piękna, Najważniejsze,ze marzenie się spełniło.
Mayka1981
21-03-2010, 12:47
A wiecie, że też mnie to ciekawiło skąd ten pomysł... Sama Jazzo to wymyśliłaś?
No no no... To tym większy szacuneczek, dla małżonka też wielkie brawa :applause:
Myślę, że udało Ci się przenieść na nasz rodzimy rynek ideę tego szwedzkiego forum, no czasem jakieś pyskówki odchodzą, ale raczej jest sielsko i anielsko :mrgreen: i faktycznie forum emanuje baardzo pozytywną energią :thumbs up: - te wszystkie pomocne dusze, akcje charytatywne, przytulmniemamo...
Dziękuję, że stworzyłaś takie miejsce w sieci w sam raz dla mnie http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/a010.gif
Ja sie bardzo duzo nauczylam od was.
Polki sa inne niz szwedki. Tu sie raczej konfliktow unika jak najszerszym lukiem. ;)
Super, że z pozytywnego zakręcenia w jakimś temacie rodzą się takie piękne idee :) Śmiem twierdzić, że gdyby nie to forum nie byłoby tylu chusto-rodziców :)
Dzięki Jazoo :) Za stworzenie forum, naprawdę jest to suuuuper miejsce :)
Mama Żuka
21-03-2010, 13:20
Jazzoo dziękuję Ci ogromnie, za tworzenie tego forum.
Jedna osoba a udało się dzięki jej pomysłowi tyle zmienić!
Myślę podobnie jak Leika, nie byłoby tyle nas gdyby nie to miejsce. To podpora i kompendium wiedzy dla chustonoszących.
Ha! Ja gazetowego na oczy nie widziałam (tylko jak jakieś linki były podawane). A link to tego dobra dusza podała na moim ciążowo-matecznym....gdyby nie ten link, tobym o chustach chyba dalej nie wiedziała. TO BYŁOBY STRASZNE!!!!!!!
pomidore
21-03-2010, 13:30
Dzięki Jazzoo za stworzenie takiego miejsca :) ... za uzależnienie też ;)
To kiedy forum obchodzi urodziny?
pszczoła
21-03-2010, 14:17
Oj, ja też dziękuję BARDZO za forum. Raz, że ułatwiło mi rozpoczęcie przygody z chustami. Dwa, że dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy. Trzy, że odkryłam pieluszki wielo. Cztery, NAJWAŻNIEJSZE - jestem zupełnie inną mamą niż półtora roku temu.
Mam więc wobec Ciebie Jazoo i wobec wszystkich użytkowników ogromny dług wdzięczności. Piszę to całkowicie serio.
:thumbs up:
zochmama
21-03-2010, 14:24
:) Szczerze mówiąc byłam pewna, że mi zalinkujecie taki temat, jak to możliwe ze wczesniej go nie było? :D Piękna historia, i urodzinki forumowe niedługo... Jazzoo pomyśl, na ile żyć Twoja decyzja i praca miało/ma wpływ. Ja też czuję, że jestem inna mamą niż bym była gdyby nie forum. Dzięki Wam wszystkim-Jazzoo, moderatorkom, forumkom!:)
mamka_klamka
21-03-2010, 14:36
Ja też dziękuję. Dzięki forum staram się zmieniać i jako mama i jako człowiek w ogóle :)
Szacun wielki za pomysł i realizcję Jazzoo.
Dla mnie to forum stało się źródłem inspiracji w byciu rodzicem, jakim chcę byc, miejscem dyskusji, "spotkań" i skarbnicą wiedzy wszelakiej:-)
Cieszę się, ze tu trafiłam.
ja też uwielbiam to forum. wchodze na nie 3-4razy dziennie, jestem dosłownie uzależniona wieści o was, chustach, waszych przygodach i zmrwieniach zwiazanych z chustami. to moje poczatki, ale wiem, ze zagoszcze z wami na dlugo. dzieki Jazoo!!
martalicja
21-03-2010, 15:58
Ja też znalazłam tu inspiracje, nie tylko chustowe, zmieniłam się bardzo dzięki chustoforum, i chociaż nie mam wielkiej liczby postów, odwiedzam forum i czytam regularnie odkąd się tutaj znalazłam. Zwykle codziennie ;)
Chustoforum, podobnie jak chustowanie samo w sobie, baaardzo wciąga i uzależnia :D
Gertruda
21-03-2010, 16:22
Jak ja się rejestrowałam na forum (już prawie 2 lata temu...) to było tu brązowo i było duuuużo mniej osób...z między czasie było wiele zmian wyglądowych, ale cały czas jest tu fajnie...
a ja się właśnie połapałam, że nie pamiętam jak wyglądało forum "przed tukanem". :) Jazoo, dzięki. to forum to dla mnie nieustannie źródło wiedzy, inspiracji w byciu rodzicem... i uzależnienia :rolleye:
Ja tez juz prawie dwa lata jestem z Wami
Forum zmieniło wiele moich przyzwyczajen i spowodowało ze jestem lepszą mamą :):)
Nie wyobrazam sobie ze go nie ma
Pamietam zmiany ale do kazdej szybko sie przyzwyczaiłam :)
Dzieki Jazzoo za kawał pracy jaki włożyliście !!!!i moderatorkom ze mają na wszystko oko:):)
I własnie Jazzoo kiedy urodziny???
I własnie Jazzoo kiedy urodziny???
Ja sie zalogowalam 5 kwietnia 2007, trwalo troche (ale to bylo w kwietniu) zanim pokazalismy forum reszcie swiata, ale mozemy ta date uzyc jako urodziny. ;)
5/4 - 2010 beda 3:e urodziny!! :D
Dziekuje wszystkim za mile slowa, i sie ciesze ze forum tyle znaczy i tyle zmienilo w zyciu. Ja tez sie podpisuje pod tym. :)
yanettee
21-03-2010, 17:23
Ja sie zalogowalam 5 kwietnia 2007, trwalo troche (ale to bylo w kwietniu) zanim pokazalismy forum reszcie swiata, ale mozemy ta date uzyc jako urodziny. ;)
5/4 - 2010 beda 3:e urodziny!! :D
Dziekuje wszystkim za mile slowa, i sie ciesze ze forum tyle znaczy i tyle zmienilo w zyciu. Ja tez sie podpisuje pod tym. :)
no to całkiem niedługo forumowa impreza !!!
przyznawac sie kto tu jeszcze ma dlugi staz jak Jazzoo i Aga :ninja:
Fantastyczna historia :) I trzecie urodziny już niedługo, może naprawdę jakąś imprezkę rozkręcić? :D
A ja nie pamiętam jak tu trafiłam ;) jestem molem internetowym i wiem że najpierw znalazłam forum Kawałek szmaty, a potem jakoś dotarłam tutaj. I ta forma o wiele bardziej mi się podoba niż gazety, wiadomo co gdzie jest i jak co znaleźć. Na gazecie jest duży bałagan tematyczny.
przyznawac sie kto tu jeszcze ma dlugi staz jak Jazzoo i Aga :ninja:
ja:twisted: chociaz aktualnie tego nie widać może- jestem na forum od sierpnia/wrzesnia 2007:mrgreen:
mamuchap
21-03-2010, 18:16
cieszę się, że tu trafiłam. Byłam na kilku innych forach, ale nigdzie nie czułam się jak u siebie. Tylko tutaj jestem w domu:mrgreen:
Brawo Jazzoo, świetne miejsce stworzyliście :)
Dzięki Wam odkryłam pieluszki wielo i poprostu się zachwyciłam.
A i w chustowaniu znalazłam wiele inspiracji.
Dzięki że takie miejsce powstało.
Już mogę powiedzieć że jestem uzależniona.
ithilhin
21-03-2010, 20:09
tu mozna podejrzec liste uzytkownikow z pazdziernika 2007, widac kto kiedy sie przylaczyl :-)
http://web.archive.org/web/20071018082224/http://chusty.info/forum/memberlist.php
o rany - więcej niż połowy osób z tej listy już daaaawno nie słyszałam/widziałam/czytałam...
tu mozna podejrzec liste uzytkownikow z pazdziernika 2007, widac kto kiedy sie przylaczyl :-)
http://web.archive.org/web/20071018082224/http://chusty.info/forum/memberlist.php
pamiętam jeszcze ten wygląd forum! Może udałoby się znaleźć zdjęcia ze wszystkich wersji?
kubutkowa
21-03-2010, 20:27
Ja tez podpinam sie pod Wielkie Dziękuje!!! Bardzo lubie to forum, czuje sie tu bezpiecznie i u siebie.Nigdy wczesniej mi sie to nie zdażyło!!
Nawet zaprosiłam do siebie jedna forumke z rodzinka hehehe, bedzie u nas w czerwcu.
ja też dziękuję, i chciałam napisać jedną rzecz: na początku jak tu trafiłam, to pomyślałam: o matko, co za zwariowane baby, żeby z chust filozofię zrobic i forum zakładać.... ale odkad się zalogowała i zaczęłam czytać czytań i jeszcze raz czytać, zrozumiałam, że nie tylko o chusty tu chodzi i że idea jest kapitalna! BRAWO DZIEWCZYNY!
:applause::applause::applause:
Mayka1981
21-03-2010, 21:39
To ja postuluję temat przykleić, powstawiać trochę statystyk, skanów z poprzednich wersji - będziemy wspominać z łezką w oku i swoim wnukom opowiadać "a babcia to mamusię/tatusia też nosiła i na forum przesiadywała"... :D
Dzięki, dzięki, dzięki!!!!!! To JEDYNE takie forum:) Jedyne, na którym gościłam tak długo. Normalnie WAS uwielbiam:)
A ja do starszyzny :P Forumowej mam pytanie czy dobrze myślę, że przed brązowym forum był jeszcze inny kolor? Kojarzy mi się, że coś jak ten ale nie jestem pewna.
A ja do starszyzny :P Forumowej mam pytanie czy dobrze myślę, że przed brązowym forum był jeszcze inny kolor? Kojarzy mi się, że coś jak ten ale nie jestem pewna.
ja pamiętam:
brązowy
szary
zielony
i obecny niebieski
Aa czyli brązowy był ten zupełnie pierwszy a później szary? I z szarego na zielone przeszło? Szkoda, że skanów nie robiłam :(
ale szary to chyba tylko przez chwilę był.. jakoś przed zmianą na zielony?
a przed brązowym na pewno był jakis "neutralny" niebieski czy coś??
agrescik
21-03-2010, 23:13
Dziękczynnie bedzie, ale krótko.
Forum otwarło moje spojrzenie na macierzyństwo i nie tylko:)
Za co stokrotne dzieki:) :) :)
ja pamiętam:
brązowy
szary
zielony
i obecny niebieski
Tak i w takiej kolejnosci bylo. Brazowe bylo pierwsze.
Oj, to dluzej trwalo niz pamietam zanim sie pierwsze forumki zaczely logowac.
Proponuje ze zmieniamy date urodzin na date oficjalnego otwarcia, tz. 19 czerwca 2007. :)
Pamiętam forum brązowe, ale niestety nie mam ani jednego screena :( Mam za to zrzuty z szaro-pomarańczowego (którego kolorystyka podobała mi się najbardziej) i zielonego :)
http://i291.photobucket.com/albums/ll314/Mecik/smieci/th_1000postaaa.jpg (http://s291.photobucket.com/albums/ll314/Mecik/smieci/?action=view¤t=1000postaaa.jpg) http://i291.photobucket.com/albums/ll314/Mecik/smieci/th_ip2-1.jpg (http://s291.photobucket.com/albums/ll314/Mecik/smieci/?action=view¤t=ip2-1.jpg)
oj tak szarobrązowe było najładniejsze :)
ja pamiętam:
brązowy
szary
zielony
i obecny niebieski
też takie pamiętam:) stara już jestem;)
ja pamiętam wątek powitalny hanti: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?2-witam-si%C4%99&highlight=jako%C5%9B
jak się logowałam w październiku 07 to forum było "do ogarnięcia". można było spokojnie przeczytać wszystko:) a teraz...... ;)
dla mnie to miejsce też jest specjalne i na pewno byłabym inną mamą bez niego.
ja zaczynałam z forum szaro-pomarańczowym :)
ten wystrój podbił me serce.
no i wsiąkłam. nie tylko ze względu na walory estetyczne ;)
Ja podczytywalam dostepne watki z szaro-pomaranczowego i chyba na takim sie logowalam. A na dobre wsiaknełam w zielonkę:-)
b.szczelna
22-03-2010, 00:15
ja tylko zielone widziałam
nie przesadzę jesli napiszę, ze to forum to moja ostoja
w walce o swój instynkt
o moją bliskość z córką
z wyrzutami sumienia z początku macierzyństwa- ze rozpieszczam;)
liczę się ze zdaniem wielu forumek
ufam wielu bardziej niż pediatrze
idiotycznie kupuję coraz to nowe pieluszki
uwieeelbiam to miejsce, jest z pewnością magiczne
bardzo, bardzo dziękuję Jazzo
i pozdrawiam z tego miejsca kazdą "starą" i "nową" forumkę
to miejsce szczególne, ciepłe jak Mama ;)
to miejsce które wychowuje..pokolenie rodziców pełnych miłości
to miejsce które zmieniło mojego męża i mnie
i to CENTRUM które skupia linki i wiadomości do cudnych artykułów, sklepów, do zdolnych Mamowych rąk
to moj skarb;)
Ja podczytywalam dostepne watki z szaro-pomaranczowego i chyba na takim sie logowalam. A na dobre wsiaknełam w zielonkę:-)
ja miałam to samo. Wsiąkłam w zielone chustoforum, choć ja za zieleniami nie za bardzo przepadam ;)
No tak ja myśląc o brązowym myślałam o tym pomarańczowo-szarym :P Ale już mi się ten pierwszy brąz przypomniał :) Zalogowałam się jeszcze w ciąży i przez 3 miesiące tylko forum podczytywałam i się zastanawiałam po kiego kija im tyle chust jest :P:P:P Teraz już wiem ;) A wątek hanti tyle 'starych' forumek mi przypomniał, Vega, Donkaczka, a-linka, kobra, nitka, andziulindzia...Ech...
Ja również baardzo dziękuję... tak sobie nawet pomyślałam, że depresja poporodowa mnie może ominie tym razem dzięki temu schronieniu miłemu ;)
Dla mnie to forum zawsze bedzie sie kojarzyc z wczesnymi miesiacami mojego synka. Orli konczy niedlugo 3 lata, jestemy tutaj juz tak dlugo. Poznalam tyle fantastycznych dziewczyn, z niektorymi szczerze sie przyjaznie. Pamietam wypieki na twarzy, gdy dostalam swoje pierwsze indio (czerwiec 2007), gdy testowalam pierwsze nosidla, pamietam jak zmienialy sie mietusie szyte przez nasze forumowe kolezanki, pamietach wiele ''pierwszych'' rzeczy tutaj na forum. Fajnie, ze jest takie miejsce, wiem, ze gdy moj mlodzieniec wyrosnie z noszenia to nadal bede tutaj zagladac.
fajnie, że się screeny pojawiły. ja zaczynałam w epoce szaro-pomarańczowego, fajne było to zestawienie. teraz jakoś tak chłodno, ale tylko kolorystycznie :)
Oooo zapomniałam,że czytanie zaczynałam od szarości.Moje ulubione było zielone:D
Ale w każdej wersji dla mnie jest to miejsce ciepłe i pełne pozytywnej energii.
Jazoo:kiss::kiss:
Ale fajny wątek. I moje powitanie w wątku zalinkowanym przez Mart było.... ech cieszę się że tu trafiłam. No i pamiętam kolorki od brązowego :)
Forum zaczełam czytać w styczniu 2008 a zalogowałam się w maju, aby kupić moją pierwszą chuste;)
I już zostałam:D
Jazzoo,:kiss:
Anntenka
22-03-2010, 10:36
matulu
ja sobie właśnie sprawdziłam kiedy się logowałam po raz 1.
23 lipiec 2007
i jakie by człowieka losy w życiu nie spotkały to
zawsze się tutaj wraca
i tak falami
uzależnienie, przesyt, odwyk (kilkugodzinny ;)) i od nowa :)
Lindo ja też pamiętam te wszystkie "narodziny" nowości na forum
wtedy się to wszystko chłonęło z zapartym tchem w piersi
miło wiedzieć że miało się swój udział w początkach powstawania pewnej idei :)
ja znalazłam to miejsce pełne pozytywnie zakręconych chustocholiczek w listopadzie 2007 po warsztatach u Ekomamy:) Byłam wtedy na finiszu ciąży i kręgosłup mnie bolał od przesiadywania przed kompem:)
Jazzoo, dzięki Tobie tyle dzieci jest szczęśliwszych:)
hali_nadi
22-03-2010, 10:48
Dla mnie osobiście nie ma lepszego miejsca w necie niż to forum.
Jazzoo,udało ci się dokonać czegoś naprawdę pięknego. Dziękuję:thumbs up:
sylvetta
22-03-2010, 11:27
I ja DZIĘKUJE!!!!
To forum uratowało moją Blankę - poważnie!:)
Nie dosc , ze dzięki forum dwa ostatnie miesiace ciązy smignęłu mi jak bolid, to jeszcze forum uswiadomiło mi jak powinno wyglądac macierzyństwo.
I mam kilka fajnych kolezanek z forum - bo te moje realne to raczej nie mają czasu dla matki z dzieckiem:)
jonaelle
22-03-2010, 11:42
Jazzoo to wątek o historii, którą tworzysz :) dlatego też wątek dziękczynny :) DZIĘKUJĘ
To forum przyczyniło się do mojego szczęścia i do szczęścia moich dzieci, dzięki wielu osobom tutaj stałam się lepszym człowiekiem i na pewno lepszą matką :) Wiem, że to trochę górnolotnie brzmi, ale faktycznie tak to czuję :)
To forum, oprócz wariactwa chustowego;), dało mi inne spojrzenie na macierzyństwo i rodzicielstwo. I to dla mnie jest najcenniejsze. Jeszcze dużo pracy nad samą sobą przede mną.
zochmama
22-03-2010, 12:43
Tak sobie myslę, ze forum jest zastępstwem zwiazków między kobietami różnych pokoleń jak to kiedyś było, ze baby sie razem trzymały i gadały-o naturze, kobiecosci, miłości, dzieciach, sposobach na życie i ogólnei babskich tajemnicach. Mi bardzo brak było takiego czegos w realu, a forum tę potrzebe zaspokaja (no, może częściowo, bo jednak fajnie by było na żywo się z kimś spotkać... Tego zazdroszczę mieskającym w wiekszych chustowych miastach). M się nabija, że "antropologiczne teorie" do forum dorabiam ;)
Mayka1981
22-03-2010, 20:32
Tak sobie myslę, ze forum jest zastępstwem zwiazków między kobietami różnych pokoleń jak to kiedyś było, ze baby sie razem trzymały i gadały-o naturze, kobiecosci, miłości, dzieciach, sposobach na życie i ogólnei babskich tajemnicach. Mi bardzo brak było takiego czegos w realu, a forum tę potrzebe zaspokaja (no, może częściowo, bo jednak fajnie by było na żywo się z kimś spotkać... Tego zazdroszczę mieskającym w wiekszych chustowych miastach). M się nabija, że "antropologiczne teorie" do forum dorabiam ;)
A wiesz, że coś w tym jest... Kiedyś to kobity wszelkiego wieku spotykały się np na takim darciu pierza i obgadały wszystko i wszystkich, teraz spotkać się w dwie baby ciężko a co dopiero w większym gronie...
Teoria wg mnie bardzo dobra :D
A wiesz, że coś w tym jest... Kiedyś to kobity wszelkiego wieku spotykały się np na takim darciu pierza i obgadały wszystko i wszystkich, teraz spotkać się w dwie baby ciężko a co dopiero w większym gronie...
dla mnie pierwsze 2 miesiące życia Magdy to była pustka i kompletna samotność. w rodzinie i wśród sąsiadów - zero małych dzieci. nawet spytać nie miałam kogo o najprostsze dzieciowe sprawy, że o gadaniu "o kupkach" nie wspomnę. i z tych samotnych spacerów i siedzenia w necie wpadłam w ramiona forum i dziewczyn w św.Annie. i tak skończyło się samotne spacerowanie:)
pszczoła
22-03-2010, 20:58
To nie dorabianie teorii, tylko najprawdziwsza prawda!:)
trafiłam tu szukając czegoś wiecej o chustach
znalazłam
receptę na wiele bolączek
odpowiedzi na pytania mnie nurtujące
nowe spojrzenie na dziecko i mnie jako matkę
kilka znajomości
no i najfajniejszą sąsiadkę
DZIĘKUJĘ
a ja pamietam watek na gazecie ktory zalozyla Jazzo ze jest nowe forum
coz
pomyslalam "phi, ciekawe po co inne forum.. pewnie i tak nikt tam nie bedzie pisac tylko tu'
i zalogowalam sie dopiero we wrzesniu zeby sprzedac chuste :P
zochmama
22-03-2010, 21:51
No właśnie tego darcia pierza mi w zyciu brakuje, szycia patchworków...
mayetschka
22-03-2010, 21:54
zalogowałam się daaawno, odzywałam sie mało
nadal się malo odzywam, ale...
dzięki temu forum moje macierzyństwo jest normalne :) moje dzieci szczęśliwe, a ja pewna tego co czynię :)
ps. no i najbardziej lubiłam pomarańczowo-szare forum :)
Dziekuję
A darcie pierza w sumie mamy - całą radosną tworczość:) może to nieistotny drobiazg, ale to dzięki wątkowi o hafcie krzyzykowym wykonczylam jeden obrazek i zabralam sie za kolejny - bo wczesniej myslalam, że przy dziecku się nie da:)
No i z wazniejszych rzeczy - fenomen internetu, a tego forum szczegolnie, dotarł do mnie po historii latawicy, ktora uruchomiła lawinę pomocy, i dla Igorka i dla innych fajnych dzieciaków:):):)
calineczka
22-03-2010, 22:21
No tak ja myśląc o brązowym myślałam o tym pomarańczowo-szarym :P Ale już mi się ten pierwszy brąz przypomniał :) Zalogowałam się jeszcze w ciąży i przez 3 miesiące tylko forum podczytywałam i się zastanawiałam po kiego kija im tyle chust jest :P:P:P Teraz już wiem ;) A wątek hanti tyle 'starych' forumek mi przypomniał, Vega, Donkaczka, a-linka, kobra, nitka, andziulindzia...Ech...
duże mamy dzieci już ;-)
z chust wyrastają to i mamy rzadziej tutaj zaglądają...
wow, jaki fajny temat :-)
mam zaszczyt i przyjemność być w pierwszej setce uzytkowników.
i wiem, że dzięki forum jestem lepszą mamą i lepiej rozumiem mojego synka.
bardzo, bardzo dziekuję Jazzoo :-)
dzięki forum jestem lepszą mamą i lepiej rozumiem mojego synka.
o włąsnie - tylko u mnie to sie na córy przekłada
a nawet wiecej - jestem lepszą żona i lepiej rozumiem swojego małża ;-D
wiec podwójne dzieki Jazoo
i Aniu z Tulikowa też bo mnie tu przywołałaś - pamietasz ?
:cryy:beczę... się wzruszyłam tym co piszecie, a także dlatego, że dzięki Wam odkrywam siebie, moje potrzeby, potrzeby moich dzieci, zaczęłam ufać swojej intuicji, odkryłam nowe możliwości. Wspieramy się nawzajem, dopingujemy, popychamy do działania, chwalimy i to daje dużo siły i energii. Dobrej energii.
To forum to wspaniałe miejsce- Dzięki Jazzo! I Wam wszystkim dziękuję.
Jazzo to może wrócimy do tego szaro-pomarańczowego???
ja pamietam wszystkie kolory forum,
zaczynalam od brazowego :)
gdyby nie to forum, moje zycie byloby inne, na pewno!
dziekuje :)
Bez dwóch zdań, to forum miało największy wpływ na moje macierzyństwo. Dziękuję. W imieniu swoim i córki.
Być może słowo "dziękuję" brzmi banalnie, ale chciałabym Tobie Jazzoo w tym miejscu podziękować.
Forum stało się realną częścią mojego życia-z kilkoma przemiłymi forumkami spotykam się w realu.
Natomiast dzięki wielu mądrym mamom, moje spojrzenie na macierzyństwo uległo pewnym przeobrażeniom.
visenna2
31-05-2010, 18:42
Ło raju, ile to już lat... Pamiętam jak tu kiedyś było puściutko :lol:
I niezmiennie - wielki SZACUN dla Jazzoo. Kochana, bez Ciebie nie byłoby tego wszystkiego :)
Jasnie Pani :)
31-05-2010, 19:12
OMG... tytul tego watku uswiadomil mi, ze uczestniczylam w tworzeniu jakiejs wartosciowej historii :omg:
Jak to dobrze, ze Jazzoo kiedys zgooglowala "chusty w PL" :applause::applause::applause:
rhodiana
02-10-2010, 22:00
Naprawdę dla Jazzoo wielkie brawa :applause:, to jedyne takie miejsce w sieci:D, gdzie nie ma pyskówek i naskakiwania... naprawdę bardzo fajnie tu być :)
anmuszka
02-10-2010, 22:27
A aj dopiero znalazłąm ten temat. Ale fajnie! Wielkie dzięki Jazoo! To forum rzeczywiscie zmienia podejscie do macierzyństwa.
Ja tu od nie dawna.
Ale dzięki temu forum szyję spodenki dla Synka (do głowy by mi nie przyszło, że to takie proste)
robię zabawki na drutach, właśnie zamierzam zacząć wychowywać bez pieluch moje drugie dziecko, czekam na wielo no i noszę w chustach.
Z że noszę to zarażam tez innych. Taki łańcuszek :)
Dziękuję.
I taka refleksja - dziewczyny Wy tu już 3 lat siedzicie! Zawsze mi się wydawało, że fora to tak na chwilę.. A można wsiąknąć z kretesem.
Do wielkich podziękowań dołączam i JA :)
Rzeczywiście, forum UZALEŻNIA! Nie można przestać... aż się człowiek "przeje" i musi odpocząć, ale i tak się tu wraca. Najważniejsze, że wraca się i dostaje się tylko to co najlepsze - poznaje się ludzi, znaleźć tu można rady mam doświadczonych, można podzielić się tym /z/czym się żyje, no i najważniejsze - można uwierzyć w siłę matki :)
Anię próbowałam nosić w chuście, jednak nie miałam pomocy, ale dzięki odwiedzeniu dziewczyn z forum w naszej szkole rodzenia, trafiłam tu! I już tu zostanę :) Wiem, że drugie dziecię będę nosić, nosić i jeszcze raz nosić! Dodatkowo dowiedziałam się wielu wartościowych rzeczy, odnalazłam sposób na oszczędność i rozrzutność - pieluchy wielo :D
No i najważniejsze o czym pisała Jazoo... nie ma tu zajadłości, złośliwości, nieprzyjemnych przytyków... Aż miło! Jak wśród rodziny, jak wśród SWOICH :)
Wspaniałe miejsce stworzyłaś Jazzooo i bardzo się cieszę, że i ja tu trafiłam! Oby ta rodzina tylko sie rozwijała...!
Artemida
09-11-2011, 18:10
Ja tu dopiero co trafiłam. Fajny wątek :) Przed chwilą wyszedł ode mnie kuzyn i właśnie mu mówiłam że znalazłam dla siebie nowe forum. śmiał się (że jak mi towarzystwo nie odpowiada to zmieniam) bo to już któreś z kolei. Od miesiąca mam internet w domu i szukam miejsca dla siebie. Na każdym kolejnym coś mi nie pasowało, aż w końcu tutaj znalazłam takie ciepłe miejsce gdzie nie mam dziwnych poglądów tylko naturalne. Myślę że się tutaj zadomowię :) I może jakąś sąsiadkę znajdę :D
Gardenia
11-03-2012, 00:45
Oooo wreszcie sie dokształciłam w historii forum.
Ciekawiło mnie to od dłuższego czasu.
Ze swojej strony chcę dodać, że chustoforum bardzo wiele zawdzięczam.
Dziękuję Jazzoo!
magda_32_0
11-03-2012, 00:49
Dopiero znalazłam ten wątek. Też bardzo dziękuję, mnóstwo się tu nauczyłam.
Miło czyta się takie tematy :beat:
chyba kazda, ktora stala sie aktywna uczestniczka forum moze powiedziec, ze wiele temu miejscu zawdziecza i wiele zmienilo w jej zyciu. Od chust, pieluch wielorazowych, podejscia do wychowania po nawiazanie wielu znajomosci, a nawet przyjazni, rozkrecanie swoich biznesow, blogow i wiele, wiele innych.
Ja oczywiscie takze sie do tego grona zaliczam i powiem tak: kiedy zaczelam tu zagladac na poczatku, to moj maz byl przerazony ze tak wsiaklam i nie bede miec teraz czasu dla rodziny :D Nawet sie o to sprzeczalismy i kazal obiecywac, ze juz nie bede tu zagladac :P oczywiscie potem wszystko sie unormowalo i mysle, ze rowniez przyznalby, ze dzieki forum zyskala cala nasza rodzina.
Zaczelo mnie ostatnio ciekawic jak powstala idea forum i kim jest, tak na codzien, jego zalozycielka, ktorej udalo sie stworzyc tak niepowtarzalne miejsce w sieci. Ciesze sie, ze trafilam na ten watek i troche sie wyjasnilo, bo to arcyciekawe :)
Ochhh, pamiętam, jak dodawałam swój zbiór ulubionych sposobów wiązań i linków - filmików instruktażowych znalezionych w necie, wtedy w dziale chustowiązań była jedna strona tylko, jedna strona wątków! :lol: Jak mało.... :)
Pamiętam jak pokazywałam zdjęcia malusiego Mikołaja zawiązanego w kwadratową chustę afrykańską, i jak nie bardzo jeszcze było wiadomo, jak to ugryźć, czy dobrze jest - czy źle, jak się to nosi w ogóle.. :lol: Na czuja wszystko robiłam..
Na przestrzeni kilku ostatnich lat uczestniczyłam w różnych forach tematycznych, z racji różnych zainteresowań - ale to forum zdecydowanie się wyróżnia atmosferą.. Jest niepowtarzalne, autentyczne, ciepłe... Piękne miejsce :)
zastanawiam się dlaczego nie widziałam tego wątku - powstał jak Zbyś miał 10 dni :))
miło poczytać o historii chustoforum :)
dziekuję bardzo za moje ulubione forum :)
chociaż pamietam początek był cięzki, bo ja mocno "gazetowa" byłam i musiałam się do nowej formy przyzwyczajać :)
Jeszcze mnie tu nie bylo? ;)
No tak, zalogowalam sie, bo poszukiwalam chusty (jednej!) dla dziecka. Poczytalam troche, chuste kupilam (od Metis :) ) i pomyslalam, ze tu jakies swirki sa, tyle chust, ciagle kupuja nowe, wymieniaja sie, rajcuja :P normalne sekta :D :D :D
i ucieklam. Tym bardziej, ze jakos moje poczatki chustonoszenia nie byly za szczesliwe, nie mialam pomocy w wiazaniu i jakos tak odpuscilam.
No i pojawil sie drugi maluch, a pozniej malz wyjechal na dluzej. Sama z dwojka, zaczelam pomalu myslec o chuscie. No i pomyslalam, w sumie czemu nie dwie, albo - jak szalec, to szalec, trzy nawet :P . Wrocila cora marnotrawna, zaczela czytac. Juz nie tylko chustowatki, ale i inne. Hmmm.... ciekawe rzeczy, pomyslalam, czemu wczesniej tego nie zauwazylam?
Widzialam tez Oscho-szal, ktorego poczatkowo nie rozumialam, jaka Oscha, co znowu, przeciez Didymos... :P
Zanim sie obejrzalam, wsiaklam z forum z kretesem. Z poczatkowej dwuchustowniczki zrobila sie... ekhem, wystarczy napisac, ze pojecie "gorna granica stanu posiadania" znacznie mi sie przesunelo, z szesciu sztuk (niebywale!) na, powiedzmy, ze do 20 to jeszcze tak z pasja, ale i rozsadkiem. Hehe. Do tej granicy jeszcze mam kilka sztuk.
O wychowaniu, o zachowaniu dzieci, o zyciu, o gotowaniu, o bzdetach, wszystko super i interesujace. Z zazdroscia tez rejestruje coroczne watki zlotowe (niestety nie widze szansy na uczestnictwo, chyba, ze w totka wygramy ;) ) i ciesze sie z integracji dziewczyn. Pomalu zatapiam sie tez w inne dzialy, calkiem niedawno zajrzalam na handmade bizu i tez mnie troche wzielo :)
Dziekuje za moja wirtualna chustorodzinke :*
No i niedlugo siodme urodziny forum (wg oficjalnej daty, 19 czerwca, tak?)
maroussia
17-06-2014, 10:11
Podbijam! Zbliża się ważna data.
kornflejka
18-06-2014, 11:36
już jutro!!!
Może warto przypomnieć wszystkim.
Jaki fajny temat! :D
Zaczelo sie od chusty, oczywiscie. ;)
Najmlodsza (ur. listopad-2006) zaczelam nosic w chuscie jak miala pare miesiecy. Znalazlam forum chustowe szwedzkie, bo mieszkam tu i mi sie bardzo zpodobalo. Szczegolnie ludzie na tym forum byli inni niz gdziekolwiek indziej w sieci widzialam. Nie bylo pyskowek, kpin, czepiania sie itd. co czesto sie spotykalo na innych forach, szczegolnie duzych, anonimowych.
Tu dziewczyny pomagaly nowym ktore odkryly swiat chust, ktory sie okazywal ogromny, ze jest cos wiecej niz "babybjörn" (nosidlo ktore jest bardzo popularne w Szwecji).
Tu sie dziewczyny umawialay w realu na spotkania zeby sobie na wzajem pomagac w wiazaniu.
Tematy byly tez i nie chustowe ale zawsze byly ciekawe i watki dluuugie...no po prostu super, calkiem inaczej niz na innych forach. Bylam na jednej lekcji prywatnie u jednej chustomamy z forum, i pomogla mi z pierwsza chusta, elastyczna. I bylam na spotkaniu chustowym gdzie dostalam pomoc z pierwsza tkana, bylo super!
Tak sie zachwycilam chustami, ze oczywiscie szperalam w sieci zeby sie dowiedziec wszystko na ich temat. :) Zaciekawilo mnie czy w Polsce tez sie nosi w chuscie i wygooglowalam m.i. forum chustowe na gazeta.pl. WOW! Bylo sporo dziewczyn ktore nosily, ktore zaczynaly i byly ciekawe co to. Wtedy chusty byly dosc nowe na rynku Polskim.
Forum gazetowe bylo/jest swietne miejsce chustowe, ale dosc szybko mi zaczela przeszkadzac forma forum. Nie jestem przyjwyczajona do takich, trudno bylo watki znalesc i czytac w nich odpowiedzi. I chcialam tez stworzyc miejsce gdzie byla tez mozliwosc do dyskusji na inne tematy, przede wszystkim mi chodzilo o pieluszki wielorazowe, i ogolne tematy.
Rozmawialam z moim mezem, i mi pomogl stworzyc pierwsze chustoforum w phpbb w kwietniu 2007. Zrobilam dzialy i mase watkow. Przedstawilam forum na gazetowym i pomalu zaczely dziewczyny tu przychodzic. Trudno bylo na poczatku sie przyzwyczaic do tej nowej formy, ale szybko mozna bylo odkryc zalety takiej formy forum. Nie dawno przeszlismy z phpbb na vBulletin.
Od tamtej pory forum tylko rosnie, przeszlo duzo zmian i to dzieki wszystkim wam co uczestnicza na tym forum. To my tworzymy to forum zeby bylo wyjatkowym miejscem w sieci, inne niz pozostale, nie tylko jezeli chodzi o tematyke. ;)
albo zgapiłam o tej porze albo co... ale skąd 19.06?
albo zgapiłam o tej porze albo co... ale skąd 19.06?
Forum zostalo otwarte i pierwsze uzytkowniczki sie zarejestrowaly na forum w ten dzien. :)
nemirowskaya
19-06-2014, 01:20
sto lat, sto lat niech żyje, żyje nam :)
ps. dziękuje za to, że jest to forum!
PchlePsotki
19-06-2014, 01:22
100 a nawet więcej lat.
Forum zostalo otwarte i pierwsze uzytkowniczki sie zarejestrowaly na forum w ten dzien. :)
a 05.04 to...? :)
Dołączyłam w październiku 2007, bo wtedy wróciłam z wakacji (pierwszych chustowych), a to czasy bez internetu w komórce były :cool:
Dużo się tu nauczyłam, i o chustowaniu, i o AT, inspirujące miejsce
Niech żyje i się rozwija :dancing:
calineczka
19-06-2014, 23:43
To naprawdę miejsce wyjątkowe.... Dziękuję Jazzoo...
a ja własnie dzisiaj dołączyłam i czytam wszystko:)Świetne forum:)