PDA

Zobacz pełną wersję : Popełniłam tutorial - proszę o ocenę

Dobromiła
19-03-2010, 08:35
Stworzyłam tutorial jak uszyć najprostszą kieszonkę polarową: http://potyczkizmaszyna.blogspot.com/2010/03/kieszonka-polarowa-na-pieluche-tutorial.html
Powiedzcie, co o tym myślicie. Proszę o konstruktywną krytykę zarówno ze strony tych co umieją szyć jak i tych co nie. Z jednej strony, czy nie ma jakiś rażących błędów merytorycznych, z drugiej, czy jest to zrozumiałe i czy dałybyście radę na podstawie tego tutoriala coś uszyć.
:?

Aloha
19-03-2010, 10:17
Jestem pod wrażeniem ... Wszystko opisane z takimi detalami, że chyba nie da się nie uszyć kieszonki!!

formichiere
19-03-2010, 10:31
Super mogę wstawić linka do mojego pieluchowego bloga?

anndomag
19-03-2010, 10:49
:omg::omg::omg::omg::omg:

powiem tylko WOW:)

Meta
19-03-2010, 10:54
:thumbs up::thumbs up:

A ja tylko dodam, że po polarze łatwo się pisze/rysuje cienkopisami :mrgreen:

marta
19-03-2010, 10:57
Super tutek!!! Nawet bez czytania opisów wiadomo o co chodzi :)

Dobromiła
19-03-2010, 16:43
Meta, dziękuję za informację, przetestuję i dopiszę.:thanks:
Formichiere, oczywiście, że możesz! To będzie dla mnie zaszczyt.

Aloha, Anndomag i Marta, Wam też dziękuję, że chciało Wam się przeczytać i przejrzeć. Od waszych komentarzy zrobił mi się mega dobry humor.
:dancing:

martita
19-03-2010, 17:16
piekny tutorial!!!
wszytsko jasne i klarowne...i tak naprawde wystarcza same zdjecia - jak dla mnie ;)
ale opis bomba :)

kulka37
19-03-2010, 22:26
Ale czadowo opisane i obfocone.Jak krowie na rowie,dlatego wiem o co chodzi:lol:Dzięki:applause:

kamelia
19-03-2010, 22:34
Świetny pomysł z tą kieszonką do otulacza.

Podziwiam dokładność z jaką zrobiłaś instrukcję.:thumbs up::applause:

Do pisania po polarze tez używam cienkopisa.

Dobromiła
22-03-2010, 09:36
Cienkopis już dodany. Dziękuję Wam wszystkim.:kiss:

araszara
23-03-2010, 20:12
Dobrusiu, ja też jestem pod wrażeniem... OGROMNIASTYM
Dokładność Twojego opisu rozkłada na łopatki ;) z taką instrukcją każdy może szyć :)
Przy okazji rozwiałaś moje wątpliwości jak porządnie zaczynać i kończyć szycie - dziękuję :):):)

Na pewno skuszę się na uszycie takiej kieszonki dla noworodka, bo nie mamy żadnej kieszonki new born, a formowanek mamy mało, więc będziemy głównie na tetrach i na ręczniczkach z ikei bazowali. Tak przy okazji zapytam - czy taką kieszonkę można uszyć też z mikropolaru? Mam trochę takowego, a chciałabym, by maleństwo miało jak najcieniej pod pupcią.

gata_bonita
24-03-2010, 12:03
super tutek, brawo:thumbs up:

Dobromiła
24-03-2010, 13:42
Dobrusiu, ja też jestem pod wrażeniem... OGROMNIASTYM
Dokładność Twojego opisu rozkłada na łopatki ;) z taką instrukcją każdy może szyć :)
Przy okazji rozwiałaś moje wątpliwości jak porządnie zaczynać i kończyć szycie - dziękuję :):):)
:)
Opisałam to, bo mnie też długi czas męczyło.

Tak przy okazji zapytam - czy taką kieszonkę można uszyć też z mikropolaru? Mam trochę takowego, a chciałabym, by maleństwo miało jak najcieniej pod pupcią.
Ja nie widzę przeciwwskazań. Ale może jakaś mądrzejsza kobieta, będzie wiedziała.

formichiere
24-03-2010, 13:55
Na pewno skuszę się na uszycie takiej kieszonki dla noworodka, bo nie mamy żadnej kieszonki new born, a formowanek mamy mało, więc będziemy głównie na tetrach i na ręczniczkach z ikei bazowali. Tak przy okazji zapytam - czy taką kieszonkę można uszyć też z mikropolaru? Mam trochę takowego, a chciałabym, by maleństwo miało jak najcieniej pod pupcią.
Też myślę że z mikropolaru będzie dobrze a może nawet lepiej ;-)

Aloha
24-03-2010, 15:43
Jeżeli funkcją tego polaru jest tylko odprowadzanie wilgoci, a tak wynika z tutka, to mikropolar jest jak najbardziej na miejscu - będzie nawet cieniej :)

mamaija
24-03-2010, 16:04
podoba mi się :-) troszke dłuuuugi tutek ale jest tak dokładny i lekko w sensie - dostepnie i przyjemnie napisany ze fajnie sie czyta i wszystko zrozumie.Wielkie brawa!!!

araszara
25-03-2010, 15:03
Dziękuję, zatem zaraz będę próbowała coś takiego z mikropolaru uszyć :)

ewinka
25-03-2010, 16:28
WOW! Napracowałaś się! :D Super.

Ale czy nie wystarczy wziąć kawałka (mikro)polaru, złożyć na pół i obszyć (nawet ręcznie) z jednej strony i gotowe? :) Ja tak będę robić dla następnego dziecka, a że maszyny nie mam i szyć nie umiem, to taki prosty sposób znalazłam :)