Zobacz pełną wersję : pieluchy światowe
Jakie kraje produkują pieluchy wielorazowe?
Znam australijskie, amerykańskie, brytyjskie, francuskie, fińskie. Czy są np. niemieckie?
Mayka1981
17-03-2010, 21:45
Jakie kraje produkują pieluchy wielorazowe?
Znam australijskie, amerykańskie, brytyjskie, francuskie, fińskie. Czy są np. niemieckie?
Są są :) ALe ja się na nazwach nei znam, więc nei kojarzę która firma...
I Chińskie też są (to raczej "bezfirmowe")...
a chodzi Ci o to gdzie sa produkowane, czy gdzie firma ma siedzibe...?
bo mnie 'rozwalil' Egipt na BG...
A czy Popolini to nie są przypadkiem niemieckie pieluchy ?
Z innych krajów przychodzą mi na myśl: Czechy (gdzieś widziałam czeskiego producenta). Mój otulacz wełniany jest z kolei Made in Japan, ale nie wiem, czy jest tam tylko podukowany, czy marka też japońska? :)
Aloha a jaką markę ma ten otulach?
Ja kupiłam na bazarku też coś wełniany otulacz made in Japan (na razie nie mam go pod ręką żeby sprawdzić nazwę a nie mogę się zwlec z łóżka bo się dzisiaj przeforsowałam i ledwo łażę)
Zadowolona z niego jesteś?
Nazwa bardzo nieprzyjazna, bo w całości NIGDY nie mogę powtórzyć: Wolwikkelamsterdam.
Zadowolona jestem bardzo i w zasadzie mogłabym tylko takie otulacze mieć, bo pasują mi do wszystkiego i do wszystkich sytuacji :)
Ano, i Imse Vimse to chyba Szwecja :)
Nazwa bardzo nieprzyjazna, bo w całości NIGDY nie mogę powtórzyć: Wolwikkelamsterdam.
A nie ja to mam jakiś Nikky czy coś w tym stylu
A ten Wolwikkelamsterdam to słyszałam ze jest super, w ekobaby.pl można kupić - tylko cena powyżej 60 zł (no jak to z wełenka bywa) i strasznie małe zakresy wagowe i to mnie trochę odstraszyło bo moja starsza córa rosła w oczach, więc kolejne dziecko pewnie podobnie będzie i 64 zł na 1,5- 2 mies to trochę drogo.
Ano, i Imse Vimse to chyba Szwecja :)
A nie Norwegia?
A czy Popolini to nie są przypadkiem niemieckie pieluchy ?
Austriackie.
A nie ja to mam jakiś Nikky czy coś w tym stylu
A ten Wolwikkelamsterdam to słyszałam ze jest super, w ekobaby.pl można kupić - tylko cena powyżej 60 zł (no jak to z wełenka bywa) i strasznie małe zakresy wagowe i to mnie trochę odstraszyło bo moja starsza córa rosła w oczach, więc kolejne dziecko pewnie podobnie będzie i 64 zł na 1,5- 2 mies to trochę drogo.
To jest ten minus, szczególnie w przypadku małego brzdąca, który bardzo szybko przybiera na wadze ...
Ewinka, może i Norwegia ... Szwecja to było moje pierwsze skojarzenie :)
A nie Norwegia? raczej Szwecja i to na 100% a jesli chodzi o BG to tez je probowali w Chinach robic przy ogolnym oburzeniu na szeroka skale uzytkowniczek i konkurencji wiec zmienili sily robocze na Egipt, ja mam jeszcze niektore made in USA :mrgreen:
mama-japonka
20-03-2010, 22:57
Nie wiem, czy zauważyłyście, że BG robione w USA różnią się od tych z Egiptu??? Ja znam jeszcze kanadyjskie i jedne polskie ;-) A zapomniałyście o Belgii, choć takie znane w całej Polsce :-)
Jakie są belgijskie i jakie kanadyjskie?
Niemieckie jeszcze były jakieś na "l"...
Światowo:)
Wychodzi na to ,ze metek nie czytam:)
Jakie są belgijskie i jakie kanadyjskie?
Niemieckie jeszcze były jakieś na "l"...
Belgia : Bambinex :)
a Kanada: Kushies Baby (http://nosidla.com.pl/pl,category,89212,kushies,baby.html)
reniason
22-03-2010, 00:28
Nature Babies-Anglia
Fuzzi Bunz- Chiny
Tots bots - UK
BumGenius - Egipt ale wkłady np. do Flipów robią już w Chinach
Bitti d'lish - Chiny ale zaprojektowane w Australii
Chodziło mi o to gdzie projektowane :)
Znalazłam, że niemieckie są lotties.
A tots bots Szkockie:omg:
Nature Babies-Anglia
Fuzzi Bunz- Chiny
Tots bots - UK
BumGenius - Egipt ale wkłady np. do Flipów robią już w Chinach
Bitti d'lish - Chiny ale zaprojektowane w Australii
zarowno BumGenius jak i Fuzzi Bunz to pieluchy amerykanskie....znam obydwie kobiety osobiscie ktore je zaprojektowaly i puscily do sprzedazy pierwsze probne kieszonki X lat temu..w tej chwili obie firmy ktore wyrosly w domowych piwnicach maja dosc duze biura korporacyjne i swoje oddzialy w Chinach i Egipcie gdzie nabywaja tania sile robocza do szycia swoich produktow. Prpdukt jako produkt, projekt i wlasciciele sa jak najbardziej amerykanscy ;-)