Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Chunei

aladw
13-03-2010, 10:22
Szperając po youtube w poszukiwaniu filmików o wiązaniach znalazłam TO
http://www.youtube.com/watch?v=VqGoGyFSZR4&feature=related

Tak się przyglądam i przyglądam i myślę to że to chyba spełnia wymogi zdrowego noszenia dzieciątka. Spytam jednak co Wy o tym sądzicie. Tam te nózki mam wrażenie są troszkę uciśnięte...
A tak swoją drogą ten rzep to musi być potęga jakaś że tak dobrze trzyma.

Jasnie Pani :)
13-03-2010, 10:51
A tak swoją drogą ten rzep to musi być potęga jakaś że tak dobrze trzyma.
No trzyma mocno. Rozwiazanie z rzepem jest tez w innych nosidlach ergonomicznych np. w Marsupi. To akurat zadna nowowosc.

w temacie to mam Chunei'a na stanie bibliotecznym, ale go jeszcze nie rozpracowalam. Nie przemawia za bardzo do mnie wlasnie to sciskanie nózek. I ten pancerz z przodu po zalozeniu :roll:

Musli
13-03-2010, 11:31
tak tak potwierdzam, rzepy w marsrupi sa ok, tylko swetry zaciagaja :P Trzymac trzymaja dobrze, ale tak opatulona nosidlem to bym chyba nie chciala byc. No ale niech sie wypowie ktos kto uzywal

jonaelle
13-03-2010, 12:24
tak tak potwierdzam, rzepy w marsrupi sa ok, tylko swetry zaciagaja :P Trzymac trzymaja dobrze, ale tak opatulona nosidlem to bym chyba nie chciala byc. No ale niech sie wypowie ktos kto uzywal

Ja bym chętnie wypróbowała, bo wydaje mi się, że dzięki temu opatuleniu :) może lepiej rozkładać ciężar? wygląda też na dobrze opracowane pod względem wygody dla dziecka dlatego nie sądzę, żeby te nóżki były uciskane. Przecież w podaegi podobnie się wiąże. Zastanawiam się raczej nad tym jak długo można go używać, bez zmian rozmiarów, czy to się może jakoś reguluje?

Mayka1981
13-03-2010, 12:28
fajne - taki kanga-carrier :D

Ale pewnie moze być w tym ciepło... No i biust spłaszcza (jak któraś ma co spłaszczać :D)

AMK
13-03-2010, 12:35
niezłe :)

Liv
13-03-2010, 13:47
podoba mi się, chętnie bym wypróbowała

Jasnie Pani :)
13-03-2010, 14:57
Przecież w podaegi podobnie się wiąże. Zastanawiam się raczej nad tym jak długo można go używać, bez zmian rozmiarów, czy to się może jakoś reguluje?
to jest koreanska odmiana podeagi wlasnie. Regulacje ma. I wkladke dla noworodka nawet (ale tej to nie rozpracowalam do tej pory).

Leika
13-03-2010, 16:58
Nieźle to wygląda, ciekawie :) Ale ja chyba już wolę tradycyjne ergonomiczne ;-)

ulala.v
13-03-2010, 17:18
a mnie się to bardzo podoba, chętnie bym takie cos przetestowała :D

mamuchap
13-03-2010, 18:44
ciekawe, chętnie bym wypróbowała

marta
13-03-2010, 19:27
Ja w pierwszej chwili pomyślałam, że to przerobiona kamizelka ratunkowa, czy rodzaj kapoka ;)

sylabelle
13-03-2010, 20:11
Ja w pierwszej chwili pomyślałam, że to przerobiona kamizelka ratunkowa, czy rodzaj kapoka ;)

Też miałam podobne skojarzenie :lol:

Liv
02-12-2010, 20:47
podnoszę wątek, bo dziś wypróbowałam. jak dla mnie pomyłka.
plus za pomysł, ogromny minus za jego realizację. po pierwsze model, który do mnie trafił, jest uszyty z materiału, który wygląda jak tandetny bazarowy dżins, za to bawełniany zagłówek/śliniak dla dziecka z pościelowej bawełenki, ni przypiął ni wypiął. bardzo dobra jakość przeszyć, ale już klamry przy pasach naramiennych to takie zwykłe metalowe klamerki jak przy ogrodniczkach, nie da się ich regulować jednym pociągnięciem. to samo klamra w pasie - solidna, ale bez dodatkowego zabezpieczenia, a rozciągliwy dżins w ogóle się przez nią nie prześlizguje, więc trzeba regulować "na piechotę".
rzep jakiś tam zakres ma, ale ja przy moim rozmiarze 40 i średnim biuście dopięłam się na styk.
w ogóle nie czułam efektu przenoszenia ciężaru dziecka na tors, metalowe klamerki wpijały mi się w obojczyki. w materiale jest dodatek stretchu, więc miałam wrażenie, że Zośka nie jest dobrze podtrzymana. nie odważyłabym się wyjść w chunei na ulicę, przy najmniej nie z moją drobną, ale ruchliwą dwulatką.
no i to by było na tyle.