PDA

Zobacz pełną wersję : Uzywanie torby do chusty

Olapio
08-03-2010, 11:51
Jak przekladacie torbe do chusty jak nosicie dziecko na plecach? Mówie o noszeniu torby na chuste a nie pod. Chętnie zobaczę zdjęcia zeby lepiej zrozumiec. Ja niestety jak zakladam to mi sie wydaje ze pasek bedzie uciskac malego w reke albo w nogę, tym bardziej jesli torba ciężka

Anntenka
08-03-2010, 12:21
polecam onbaga
szeroki pas nie bedzie uciskal nigdzie

AMK
08-03-2010, 12:34
polecam onbaga
szeroki pas nie bedzie uciskal nigdzie

potwierdzam :)

Olapio
08-03-2010, 12:44
ok ale jak wrzuce do onbaga 5 kg to bedzie przyciskal

wiec jak w temacie, jak zakladacie torby zeby nie szly po ciele dziecka?

Anntenka
08-03-2010, 12:46
ok ale jak wrzuce do onbaga 5 kg to bedzie przyciskal

wiec jak w temacie, jak zakladacie torby zeby nie szly po ciele dziecka?

bedzie, fakt, ale niegroźnie bo ciezar bedzie rozlozony na szerkokosci :)

a w temacie,
kombinuje juz na dzieciaku zeby ten pasek gdzies bokiem przeprowadzić
albo nie biore torby :)

jjuussttyynnaa
08-03-2010, 12:52
jak wygladaja te torby onbag ...

hexi
08-03-2010, 12:56
na dlugie wycieczki torbe zakladalam przed dzieckiem (tzn pasek byl pod dzieckiem), na krutkie - torbe albo na jedno ramie albo wcale :)

Anntenka
08-03-2010, 14:03
jak wygladaja te torby onbag ...

o proszę
STRONA DOMOWA ONBAGów

(http://www.onbag.co.uk/catalog/bags/onbag-classic/onbag-classic-black)

Sol
08-03-2010, 14:50
Ja ładuję wszystko po kieszeniach :D a jeśli już torba musowo potrzebna, to mąż moją taszczy ;)

manika
08-03-2010, 14:53
Tylko onbag polecam bardzo

Kirah
08-03-2010, 14:55
też mnie to interesuje, bo właśnie jestem na szyciu torby. Pasek idzie gdzie dokładnie? po plecach dziecka? pod nogami, na nogach?

morepig
08-03-2010, 14:55
ja nosze hammocka :)
normalnie, rozkladam plasko na dziecku i nie nosze ciezarow :D

Meta
08-03-2010, 15:05
http://i291.photobucket.com/albums/ll314/Mecik/Chusty/th_MT3.jpg (http://s291.photobucket.com/albums/ll314/Mecik/Chusty/?action=view&current=MT3.jpg) <<< klik

Jak lżejsza torba, to pasek na Leny plecach, przy cięższej odsuwam pasek jak na zdjęciu, czasem przesuwam pod nogę. Teraz noszę głównie na plecach, ale zasada paskowa ta sama :)

Kirah
08-03-2010, 15:10
hammocka bardzo bym chciała, ale już nie można ich kupić, tutoriala do diy nie znalazłam, a ze zdjęć na ich stronie nie potrafię się połapać jaki powinien być wykrój.

Meta, właśnie myślałam, jakie to szczęście, że ktoś założył taki wątek, bo sama chciałam w zeszłym tygodniu, ale nie miałam czasu (czyt. nie chciało mi się) wcześniej przepisowo użyć wyszukiwarki, a podejrzewałam, że już takie wątki mogły być i bałam się że mnie spreparujesz na śmierć... :)

manika
08-03-2010, 15:20
Pasek idzie po plecach dziecka ,w onbagu to szeroki pas jest .No i ciężarów też raczej nie noszę .

Olapio
08-03-2010, 15:28
czyli jak lekka torba to po dzie`cku a jak ciezka to pod chuste?

ja z przodu nosze jak meta ale ciagle mi sie wydaje ze uciska w noge dziecka

peluche
08-03-2010, 17:05
ciagle mi sie wydaje ze uciska w noge dziecka

no własnie, dlatego, jak już muszę cos taszczyć, to malą w kieszonke i na plecy plecak i nikomu nic nie przeszkadza.

Meta
08-03-2010, 17:18
A ja specjalnie zawsze sprawdzam, czy nie uciska nogi - i zawsze jest ok. To chyba kwestia odpowiedniego ułożenia torby. No i zawsze można założyć torbę na zamotaną chustę, pasek poprowadzić wokół dziecka (pod pupą) i POD nogą - wtedy to już na pewno nie ma jak cisnąć

monika999
08-03-2010, 17:24
A ja specjalnie zawsze sprawdzam, czy nie uciska nogi - i zawsze jest ok. To chyba kwestia odpowiedniego ułożenia torby. No i zawsze można założyć torbę na zamotaną chustę, pasek poprowadzić wokół dziecka (pod pupą) i POD nogą - wtedy to już na pewno nie ma jak cisnąć

ja tez tak robie:) tzn. najpierw wiaze mala w chuscie i dopiero wtedy zakladam torebke, pasek pod pupa i pod nozkami, nic nie uciska:)

jjuussttyynnaa
08-03-2010, 18:35
Gdzie mozna nabyc taka torbe onbag??

Kirah
08-03-2010, 20:48
jeszcze mam pytanie o hammock, ona nie ma żadnego zamknięcia, prawda? to dla mnie problem, zostałam swego czasu okradziona w komunikacji miejskiej i mam traumę...

manika
08-03-2010, 20:54
U Bushido można onbaga nabyć :)

Cobra
18-10-2010, 00:23
czyli jak lekka torba to po dzie`cku a jak ciezka to pod chuste?

ja z przodu nosze jak meta ale ciagle mi sie wydaje ze uciska w noge dziecka

wygrzebałam wątek niechcący szukając czegoś innego, ale mogę ci pomóc i pokazać, jak nosić z przodu POD dzieckiem :D będę na początku listopada

nowa_aleksandria
20-10-2010, 00:06
ale te onbagi brzydkie są :/
chciałam właśnie taki temat założyć - bo nie bardzo wiem jak rozwiążę kwestię torebek i toreb. nie lubię plecaków za bardzo, a poza tym mój styl ubierania się trochę się z plecakiem kłóci. wielu kieszeni też zazwyczaj nie mam. mężowi torebki nie oddam, bo nie chcę od jego obecności uzależniać swoich wyjść ;)
i trochę jestem w kropce. gdzie ja cały stuff upchnę? tak to się pod wózek wrzucało ;)

kubutkowa
20-10-2010, 00:16
Niestety niezależnie od tego jak poprowadzę torbę,zawsze jest mi niewygodnie :-( chyba jedynie plecak mi zostaje.

Raz się urządziłam jak poszłam z Tochem w chuście na basen:roll: miałam torbe sportowa, myslałam że zwariuję.Ramiona mnie bolały jak nie wiem.

Liv
20-10-2010, 00:22
ale te onbagi brzydkie są :/
chciałam właśnie taki temat założyć - bo nie bardzo wiem jak rozwiążę kwestię torebek i toreb. nie lubię plecaków za bardzo, a poza tym mój styl ubierania się trochę się z plecakiem kłóci. wielu kieszeni też zazwyczaj nie mam. mężowi torebki nie oddam, bo nie chcę od jego obecności uzależniać swoich wyjść ;)
i trochę jestem w kropce. gdzie ja cały stuff upchnę? tak to się pod wózek wrzucało ;)

no fakt, paskudztwo :D
ja używałam torby od Arabelli, o takiej, tylko w innym kolorze:
http://ekosiec.pl/torby-i-plecaki/117-brzoskwiniowa.html
jest też od niedawna envirosax z długim ramieniem:
http://ekosiec.pl/torby-i-plecaki/1051-sling-sax-dmuchawce.html
są trzy kolory

edit - ale mimo wszystko bym się nad plecakiem zastanowiła. może coś w nietypowym kolorze? jansport ma mnogość wzorów i kolorów

petisu
20-10-2010, 00:50
Ja noszę torbę jak hammockbaga, ale inaczej-pasek jest pomiędzy mną, a dzieckiem i jeśli dziecko z przodu, to torbę przekręcam do tyłu. Jeśli dziecko z tyłu, to torba bardziej z przodu. Nic dziecku nie uciska.