PDA

Zobacz pełną wersję : Jak to jest, że Rosjanki mają nowe indio a my jeszcze nie?

truscaffka
07-03-2010, 22:14
Właśnie koleżanka forumowa podesłała mi linka z rosyjskiego chustoforum ze zdjęciami nowego indio w akcji ... i taka mnie myśl naszła (bo to w sumie nie pierwszy już raz, że jakieś nowości w innych krajach są tak szybko, a w Polsce się czeka ) - z czego to wynika? czy z tego, że my tu zamawiamy przez dystrybutorów, a że oni kupują chusty w większych ilościach i na firmę, to muszą czekać na te sprawy celne itp., do tego wysyłka od sprzedawcy polskiego do klientki w Polsce też wydłuża sprawę? czy to jest tak, ze jak np. didymos wprowadza nowość i ja ją przez pay pal kupię u didka bezpośrednio, to mam tę chustę kilka dni po dokonaniu przelewu?
na czym to polega - niech mi ktoś wyjasni poproszę ...

p.s. to nie to, że mi spieszno czy coś - tak orientacyjnie pytam jak to jest z tymi zakupami za granicą po prostu...

rzufik
07-03-2010, 23:11
ale które nowe indio?
znaczy które one mają juz?

Liv
07-03-2010, 23:12
pewnie chodzi o to czerwone, co je djdag wklejała w osobnym wątku. ja myślę, że to jest kwestia zakupów bezpośrednio u didka

aliona
07-03-2010, 23:12
no np. czerwień/kość słoniowa z lnem. już foty są.

rzufik
07-03-2010, 23:15
u nas w pl tez sa te czerwone :) sama macałam wyjęte z pudełka i jeszcze nawet nie podpisane (chyba sie didkowi spieszyło :lol: ). ale fakt, kupowane od didka przychodzą szybciej bo nei idą przez dystrybutora. tyle ze wysyłka 9,5 ojro :roll:

tulipowna
07-03-2010, 23:23
dokladnie tak jest jak pisze truscaffka. jesli ktos zamowi chuste u ellevilla bezposrdenio, to bedzie ja mial szybciej, tylko z przesylka 90NOK (czyli 45 pln).

Mayka1981
07-03-2010, 23:28
... i taka mnie myśl naszła (bo to w sumie nie pierwszy już raz, że jakieś nowości w innych krajach są tak szybko, a w Polsce się czeka ) - z czego to wynika? czy z tego, że my tu zamawiamy przez dystrybutorów, a że oni kupują chusty w większych ilościach i na firmę, to muszą czekać na te sprawy celne itp...

Z tego co zauważyłam, dotyczy to także chust "rodzimych" - ale nie śledzę bardzo uważnie terminów pojawiania się nowości (czekam na używki, hihi) takze moge się mylić...