PDA

Zobacz pełną wersję : jaki otulacz wełniany

bianka2009
07-03-2010, 10:59
Zastanawiam się na kupieniem otulacza wełnianego, ale zupełnie nie wiem, który wybrać :roll:. Poradźcie mi coś proszę :mighty:. Chciałabym aby dobrze trzymał i sprawdzał się na noc.

ewinka
07-03-2010, 12:48
Mi się marzy taki amsterdam, ale na razie cenowo nieosiągalny :twisted:
http://ekobaby.pl/sklep.php?cat=9&id=73&ec=0
dziewczyny polecają i chwalą
Skuszę się przy drugim dziecku, bo Tusia już mam nadzieję na wylocie pieluchowym :lol:

Mag
07-03-2010, 14:43
swaddlebees i imse vimse polecam:)

Musli
07-03-2010, 14:47
Nawet robiony na drutach ale dobrze utrzymany tzn lanolinowany

Aloha
08-03-2010, 08:44
Ja mam 4 różne otulacze wełniane:
3 x gatki (dwie pary od Musli i Storchenkinder)
otulacz Amsterdam

Różnica między Amsterdaem a gatkami jest znaczna. Gacie mam na dzień i głównie do formowanek. Tetry nie lubię w nie wkładać, bo moje dziecko szczupłe i wtedy gatki na nim lekko wiszą. Poza tym moje dziecko ma już sporą jednorazową dawkę - jak siknie w tetrę to pielucha totalnie przemoczona, ciężka i gacie wtedy na bank robią zjazd w dół (z drugiej strony widzę wtedy od razu, kiedy zrobił siku :)).

Amsterdam dla mnie to numer jeden - pasuje i do tetry i do formowanki. Trzyma mi lepiej niż otulacz pulowy, w nocy z formowanką nie przecieka (a w zasadzie wszystkie kieszonki pulowe u nas przeciekały). Schnie szybko - i jedyny minus to ta wąska rozmiarówka.

Aloha
08-03-2010, 08:45
Ja mam 4 różne otulacze wełniane:
3 x gatki (dwie pary od Musli i Storchenkinder)
otulacz Amsterdam

Różnica między Amsterdaem a gatkami jest znaczna. Gacie mam na dzień i głównie do formowanek. Tetry nie lubię w nie wkładać, bo moje dziecko szczupłe i wtedy gatki na nim lekko wiszą. Poza tym moje dziecko ma już sporą jednorazową dawkę - jak siknie w tetrę to pielucha totalnie przemoczona, ciężka i gacie wtedy na bank robią zjazd w dół (z drugiej strony widzę wtedy od razu, kiedy zrobił siku :)).

Amsterdam dla mnie to numer jeden - pasuje i do tetry i do formowanki. Trzyma mi lepiej niż otulacz pulowy, w nocy z formowanką nie przecieka (a w zasadzie wszystkie kieszonki pulowe u nas przeciekały). Schnie szybko - i jedyny minus to ta wąska rozmiarówka.

A w szafie leży i czeka jeszcze otulacz dziany Disany, ale pewnie nie doczeka, bo dużo za duży jest :)

Musli
08-03-2010, 08:59
Aloha ja teraz robie otulacz dla mamusi jasia i ona sobie wszyje gumke w niego po prostu. Alkowi tez spada, bo w sumie ta tasiemka malo trzyma, ja zakladam pod body, albo pod spod majtki. Lanolinowalas te gatki moze? Bo jak chcesz to ja moge Ci zalanolinowac je...

Aloha
08-03-2010, 09:25
Musli, no co ty, miałabyś mi jeszcze gatki lanolinowac ? :lol:

Lanolinuję je razem z resztą:)
A gumkę do jednych wciągnęłam, do drugich mi się już nie chciało ... bo na formowance leży dobrze i bez gumki.

bianka2009
08-03-2010, 21:17
Dziękuję za odpowiedzi :) Podoba mi się IV oraz amsterdam ale skłaniam się bardziej ku swaddlebees ponieważ jest w wersji na napy. Może ktoś ma swaddlebees na napki i może powiedzieć jak się sprawuje?

atelka
08-03-2010, 23:22
a gdzie można kupić swaddlebees na napy?
bo mam na rzepy ale dopiero co przyszedł

JustNik
09-03-2010, 00:09
polecam SCKOON
o taki http://www.tuliluli.eu/produkty/pieluchy-chusteczki-pranie/114/
ma i napy i rzepy. swietnie trzyma. drogi ale La Loba regularnie je przecenia (w grudniu chyba byly po 50zl)
moje 1,5r juz sie odpieluchowalo :) ale uzywam tego otulacza do drzemki z formowanka bambusową, bo przez sen sika jak strazak.
Lanolinuje góra raz na miesiac. Piore też z rzadka. Plyn do prania i lanolina ImseVimse

bianka2009
09-03-2010, 07:31
a gdzie można kupić swaddlebees na napy?
bo mam na rzepy ale dopiero co przyszedł
jest tutaj http://ekomaluch.pl/otulacz-w-welny-merino,p1182,l1.html
W wersji na napy ma dopiero być. Pisze, że czekają na dostawę.

omniemka
09-03-2010, 08:22
ja mam na napy Swaddleebees i jestem bardzooooooooo zadowolona z niego. Napki są zdecydowanie bardziej ciche w nocy ;) mamy rozmiar L i pasuje zarówno na 7 miesięczną jak i na 2,5-latkę. Gumki się nie odbijają i nie przeciekł nam.

bianka2009
09-03-2010, 08:36
ja mam na napy Swaddleebees i jestem bardzooooooooo zadowolona z niego. Napki są zdecydowanie bardziej ciche w nocy ;) mamy rozmiar L i pasuje zarówno na 7 miesięczną jak i na 2,5-latkę. Gumki się nie odbijają i nie przeciekł nam.
Dziękuję za odpowiedź :)
Mnie też napki bardziej odpowiadają a do tej pory nie spotkałam się z otulaczem wełnianym na napy.