Zobacz pełną wersję : jaki otulacz wełniany
bianka2009
07-03-2010, 10:59
Zastanawiam się na kupieniem otulacza wełnianego, ale zupełnie nie wiem, który wybrać :roll:. Poradźcie mi coś proszę :mighty:. Chciałabym aby dobrze trzymał i sprawdzał się na noc.
Mi się marzy taki amsterdam, ale na razie cenowo nieosiągalny :twisted:
http://ekobaby.pl/sklep.php?cat=9&id=73&ec=0
dziewczyny polecają i chwalą
Skuszę się przy drugim dziecku, bo Tusia już mam nadzieję na wylocie pieluchowym :lol:
swaddlebees i imse vimse polecam:)
Nawet robiony na drutach ale dobrze utrzymany tzn lanolinowany
Ja mam 4 różne otulacze wełniane:
3 x gatki (dwie pary od Musli i Storchenkinder)
otulacz Amsterdam
Różnica między Amsterdaem a gatkami jest znaczna. Gacie mam na dzień i głównie do formowanek. Tetry nie lubię w nie wkładać, bo moje dziecko szczupłe i wtedy gatki na nim lekko wiszą. Poza tym moje dziecko ma już sporą jednorazową dawkę - jak siknie w tetrę to pielucha totalnie przemoczona, ciężka i gacie wtedy na bank robią zjazd w dół (z drugiej strony widzę wtedy od razu, kiedy zrobił siku :)).
Amsterdam dla mnie to numer jeden - pasuje i do tetry i do formowanki. Trzyma mi lepiej niż otulacz pulowy, w nocy z formowanką nie przecieka (a w zasadzie wszystkie kieszonki pulowe u nas przeciekały). Schnie szybko - i jedyny minus to ta wąska rozmiarówka.
Ja mam 4 różne otulacze wełniane:
3 x gatki (dwie pary od Musli i Storchenkinder)
otulacz Amsterdam
Różnica między Amsterdaem a gatkami jest znaczna. Gacie mam na dzień i głównie do formowanek. Tetry nie lubię w nie wkładać, bo moje dziecko szczupłe i wtedy gatki na nim lekko wiszą. Poza tym moje dziecko ma już sporą jednorazową dawkę - jak siknie w tetrę to pielucha totalnie przemoczona, ciężka i gacie wtedy na bank robią zjazd w dół (z drugiej strony widzę wtedy od razu, kiedy zrobił siku :)).
Amsterdam dla mnie to numer jeden - pasuje i do tetry i do formowanki. Trzyma mi lepiej niż otulacz pulowy, w nocy z formowanką nie przecieka (a w zasadzie wszystkie kieszonki pulowe u nas przeciekały). Schnie szybko - i jedyny minus to ta wąska rozmiarówka.
A w szafie leży i czeka jeszcze otulacz dziany Disany, ale pewnie nie doczeka, bo dużo za duży jest :)
Aloha ja teraz robie otulacz dla mamusi jasia i ona sobie wszyje gumke w niego po prostu. Alkowi tez spada, bo w sumie ta tasiemka malo trzyma, ja zakladam pod body, albo pod spod majtki. Lanolinowalas te gatki moze? Bo jak chcesz to ja moge Ci zalanolinowac je...
Musli, no co ty, miałabyś mi jeszcze gatki lanolinowac ? :lol:
Lanolinuję je razem z resztą:)
A gumkę do jednych wciągnęłam, do drugich mi się już nie chciało ... bo na formowance leży dobrze i bez gumki.
bianka2009
08-03-2010, 21:17
Dziękuję za odpowiedzi :) Podoba mi się IV oraz amsterdam ale skłaniam się bardziej ku swaddlebees ponieważ jest w wersji na napy. Może ktoś ma swaddlebees na napki i może powiedzieć jak się sprawuje?
a gdzie można kupić swaddlebees na napy?
bo mam na rzepy ale dopiero co przyszedł
polecam SCKOON
o taki http://www.tuliluli.eu/produkty/pieluchy-chusteczki-pranie/114/
ma i napy i rzepy. swietnie trzyma. drogi ale La Loba regularnie je przecenia (w grudniu chyba byly po 50zl)
moje 1,5r juz sie odpieluchowalo :) ale uzywam tego otulacza do drzemki z formowanka bambusową, bo przez sen sika jak strazak.
Lanolinuje góra raz na miesiac. Piore też z rzadka. Plyn do prania i lanolina ImseVimse
bianka2009
09-03-2010, 07:31
a gdzie można kupić swaddlebees na napy?
bo mam na rzepy ale dopiero co przyszedł
jest tutaj http://ekomaluch.pl/otulacz-w-welny-merino,p1182,l1.html
W wersji na napy ma dopiero być. Pisze, że czekają na dostawę.
omniemka
09-03-2010, 08:22
ja mam na napy Swaddleebees i jestem bardzooooooooo zadowolona z niego. Napki są zdecydowanie bardziej ciche w nocy ;) mamy rozmiar L i pasuje zarówno na 7 miesięczną jak i na 2,5-latkę. Gumki się nie odbijają i nie przeciekł nam.
bianka2009
09-03-2010, 08:36
ja mam na napy Swaddleebees i jestem bardzooooooooo zadowolona z niego. Napki są zdecydowanie bardziej ciche w nocy ;) mamy rozmiar L i pasuje zarówno na 7 miesięczną jak i na 2,5-latkę. Gumki się nie odbijają i nie przeciekł nam.
Dziękuję za odpowiedź :)
Mnie też napki bardziej odpowiadają a do tej pory nie spotkałam się z otulaczem wełnianym na napy.