PDA

Zobacz pełną wersję : pieluchowania poczatki - dylematy i reflekse

panthera
04-03-2010, 19:56
od kilku dni zakładam synkowi pieluszki naughty baby.
ucze się na błędach...
ale mam jeden dylemat - niezaleznie jak zapne pieluche synek ma bardzo odcisniete gumki na nózkach - to normalne? - on raczej z tych chudych dzieci nie ma bardzo grubych udek - w jednorazowych te gumki sa jedna cieńsze i nie odciskaja sie tak...
a moze to tylko tak strasznie wygląda ale nie jest groźne i sie tym nie przejmowac?

Luthienna
04-03-2010, 20:13
w recenzjach NB często się pojawia ten problem. Ja swoje dwie pieluszki odsprzedałam koleżance bo odciskały się bardzo mocno i zakupuję szyte cudeńka naszych FORUMEK :)

neverendingstory
04-03-2010, 21:00
ja właśnie zakupiłam NB na próbę, zobaczymy jak będzie...

phoebe
04-03-2010, 22:12
Na pewno nie jest to normalne ani zdrowe i tak nie powinno być, szukałabym pieluch które się nie będą odciskać.

panthera
05-03-2010, 11:35
a jeszcze jedno - czytałam ze smarowanie pupy kremami zmnejsza chłonnośc pieluszek - a jak jest z emusja typu emolient? Mamy zalecone od alergologa na całe ciałko po kapieli -pupe też...i zeby ja czerwona w ciagu dnia tez...
ze wzgledu na bardzo suchą skórę...

aladw
05-03-2010, 12:20
ja smaruje i nie widze na razie problemu
jakby co wymoczysz pieluche w płynie do naczyn
a poza tym tylko raz dziennie to nie to samo co kazdorazowa zmiana pieluchy i gruba wwa kremu

natala
05-03-2010, 13:48
a jeszcze jedno - czytałam ze smarowanie pupy kremami zmnejsza chłonnośc pieluszek - a jak jest z emusja typu emolient? Mamy zalecone od alergologa na całe ciałko po kapieli -pupe też...i zeby ja czerwona w ciagu dnia tez...
ze wzgledu na bardzo suchą skórę...

ja wkladalam papierek do pieluchy (teraz wkladam wkladki z mikropolaru). i dodaje do prania dodatek jakis do prania pieluch (np. Bio D). ja co prawda pupy Frankowi nie smaruje, ale cale cialo i owszem - minimum cztery razy dziennie. i kapany jest w oilatum. odkad dodaje dodatki do prania pieluchy przestaly przeciekac...

anitanelka
05-03-2010, 14:33
A Nappy Fresh ile się dodaje... czekamy właśnie na pierwsze pranie i nie mam pojęcia, ale chyba nie dużo?

aladw
05-03-2010, 14:34
dwie łyzki stołowe

jamamajka
05-03-2010, 14:39
dwie łyzki stołowe

Wg instrukcji jedną łyżeczkę od herbaty.

tonya
05-03-2010, 14:45
Wg instrukcji jedną łyżeczkę od herbaty.

a dokładniej łyżeczkę deserową lub 15ml - ja miarką do syropu odmierzam ;)

anitanelka
05-03-2010, 14:56
Dzięki wielkie :D

Sylaba
05-03-2010, 15:11
u nas naughty baby też mocno odciskaja się na nóżkach i pleckach a synek raczej z tych drobnych, za radą jednej z mam na pleckach odwijam pieluszke polarkiem na zewnątrz i jest OK na nożki chyba nie ma sposobu.
Ja zawsze po NB zakladam inną pieluszkę zeby skórka odpoczęła, polecam Bumgenius Flip z wkladką mam sucho cena niewiele wyższa 9poki trwa promocja 2 w cenie 1) a o niebo lepsza żadnych przeciekow i odcisków :lol:

Luthienna
05-03-2010, 15:14
stosowałam wywiniętą wkładkę i faktycznie na plecki to działa ale porzuciłam NB, bo udka bardzo cierpiały....Mamy Flip i również polecam :) Super otula formowanki

aladw
05-03-2010, 15:15
sorka jesli blednie wpisalam ale leki tez tak odmierzam
lyzeczka od herbaty to 5ml
od zupy 15ml
dwie od zupy to Potion sie sypie....sorki za pomylke

manteiga
05-03-2010, 22:36
Mój Synek mniej więcej 10 centyl, drobny, a też się zaczęło odciskać NB:( Na szczęście niezbyt mocno to raz, poza tym zmieniam na inną pieluchę potem, a ponadto NB krojem nam najbardziej z kieszonek pasują.

mama-japonka
06-03-2010, 12:12
Może spróbować jeszcze powiększyć rozmiar, żeby nie odciskało...?
A kremy też stosujemy i co jakiś czas pieluszka idzie na 24 godziny do płynu do mycia naczyń i jest ok. Poza tym dodatek antybakteryjny z założenia odtłuszcza.

wiolix
06-03-2010, 12:14
U nas też NB bardzo cisną, z tego powodu praktycznie ich nie używamy- ciągle noszę się z zamiarem wszycia nowych gumek ...Flipy w tej samej cenie o niebo lepsze!