Zobacz pełną wersję : Anka Krupa superstar
dziewczyny, nie wiem gdzie napisac wiec tu, bo ruch tu zawsze jest.
dzis w gazecie wyborczej na pierwszej stronie zajawka a w srodku wiekszy material o Ance Krupie - mamie polrocznej Emi. Na zdjeciach Emi w nosidelku, nie znam sie zabardzo ale nie wyglada to na ergonomiczne.Sprawa jest o tyle nietypowa, ze mama Anka nie ma rak. mysle, ze ta dzielna kobieta, ktora tylko tak moze przenosic swoje dziecko potrzebuje naszej pomocy. jak myslicie czy jest jakies inne nosidlo, ktorego moglaby uzywac? jesli macie jakies pomysly to ja deklaruje juz dzisiaj chec udzialu w zrzutce na takowe nosidlo.
tu link, w zdjeciach jest to o ktore mi chodzi.
http://wyborcza.pl/1,88975,5261643,Kobi ... eruje.html (http://wyborcza.pl/1,88975,5261643,Kobitka_za_kolkiem_i_nogami_kieruj e.html)
W grudniu zeszłego roku zrobiłam małą akcję, żeby Ani Krupie wysłać poucha z chusta.pl - nie wiem jednak czy w końcu ona go dostała, ale widać nie.
może zrzutka na manduce albo inne ergonomiczne???
Ania z korespondencji mailowej jest przesympatyczną i optymistyczną osobą.
Ja wiem że to taki plotkarskie i nic nie wnoszące do sprawy będzie ale w poprzednim artukule o niej był tatuś....
A co do nosidła to możemy się zrzucić, czemu nie:)
Mart, jak myslisz czy takie nosidlo, o ktorym mowisz bedzie latwe w obsludze? nie mam pojecia czy to co ma teraz zaklada sama ale mysle ze tak, czuc ze to na maksa samodzielna osoba.
jej w sumie mogłaby coś specjalnego dla niej uszyc .... tylko co ? MT odpada bo jak sobie z nim poradzi ? no chyba ze takiego z zapieciami ? macie jakiś pomysł ?
nie ma szans wg mnie na samodzielne wkładanie dziecka do nosidełka, poucha czy MT. chyba, że najpierw dziecko do środka a potem jakośna siebie... ale ciężko mi sobie to wyobrazić.
z tego co pamiętam z poprzednich artykułów jednak ktoś przy dziecku jej pomagał.
i na oko - wszystkie wiązania/sposoby noszenia ze spiętymi/skrzyżowanymi pasami mają w jej przypadku sens.
pouch teraz chyba nie - miał sens wczesniej - dla noworodka.
myślisz ze taki klasyczny MT byłby OK ? bo moge cos specjalnie dla niej z zapieciami zrobic ... troche by to potrwalo ... MT mogłabym nawet dzisiej wysłac :roll: Masz moze jakis namiar na nia ?
Nie za bardzo sobie wyobrażam jak ona miałaby założyć MT. No ale w sumie dużo niewyobrażalnych rzeczy już robi....
Wydaje mi się że nosidło takie zwykłe nieergonomiczne jest prostsze: możesz włożyć dziecko i to z dzieckiem na siebie. To by musiało być coś prostego w zakładaniu...
babolek
można uszyć jej nosidło z identycznymi zapięciami jak ma, tylko panel odpowiedni, przecież ergonomiczne nosidło opiera się na panelu.
po co kombinować, dziewczyna musiałaby się kolejnej rzeczy uczyć, a jakby jej było trudniej w nowym niż z tamtym nosidełkiem ze zdjęcia, to wraz by wsadzała Emilię do starego.
tu chyba chodzi o dziecko i jego zdrowie i wygodę, a niezbyt o nią.
agnen ma rację - MT z pasami na krzyż nieosiągalny bez pomocy. spięcie pasów chestbeltem w ergonomicznym również, dociągnięcie raczej też.
ale po doświadczeniu z babybjorn to nie wiem czy to jest w jej przypadku zakładalne samodzielnie.
może faktycznie należałoby przemyśleć jakiś wariant MT/ergo gdzie dziecia można umieścić przed założeniem na siebie... ale, nie... nie ma szans na dociągnięcie czegokolwiek. bez osób trzecich ani rusz. chyba, żem i wyobraźni brakuje.
Mysle ze nalezaloby sie jej zapytac co ona o tym sadzi bo pewnie zadna z nas nie ma takiej wyobrazni zeby sie chocby na chwile postawic w tej sytuacji :/ poza tym nalezaloby zdjac wymiary z dziecia. Jak ktos ma jakis kontakt do niej to chetnie sie tym zajme. Dostepna bede po niedzieli ;)
Babolku - Mart pisala wyzej, ze ma kontakt mejlowy.
mysle, ze pani Ania nie odmowi, oby.
dzieki dziewczyny za odzew!!!
A ja myślę, że najczęściej ma przy sobie kogoś, kto jej pomaga (o ile pamiętam to mama i siostra) więc nawet chustę mógłby jej ten ktoś pomóc zawiązać i potem rozwiązać - chociażby na spacer codzienny.
niesamowita babka
jak moge w czyms pomoc czy dolozyc sie do zrzutki to prosze mnie zawolac
niesamowita babka
jak moge w czyms pomoc czy dolozyc sie do zrzutki to prosze mnie zawolac
i jam gotowa stawić się na odgłos trąbki wzywającej do działania ;)
hej Babolku napis czy jestes juz osiagalna - ruszmy cos w tej sprawie - co?
mayetschka
06-06-2008, 20:47
co w temacie dziewczyny? ja się zachwyciłam jej samodzielnością. Superbabka! Zrzutka????
nie udało mi sie zdobyć na nią namiarów :( zwyczajnie sie nie wyrabiam zeby sie tym zająć. Moim zdaniem dobrze byłoby Bohaterke zapytać o zdanie, co myśli o takiej akcji i czy wogole jest zainteresowana :) możemy sie zrzucic na jakieś ergo ...moja propozycja oczywiscie nadal aktualna ... ale problem nie rozwiazany Mart czy ty nadal masz do niej jakiś kontakt ???
moze przez wysokie obcasy - byla tam keidys opisana jej historia ? powinni przekazac wiadomosc bohaterce - jesli bedzie chciala to sie odezwie
babolku, piszę pw z namiarami do Ciebie.
:) OK priv dostalam ale zdazylam juz wysłac dwa maile :D do redakcji gazety i wysokoich obcasów ...
to odwoluje, zeby nie scigali dziewczyny :)
Pewna niemiecka firma poinformowana o nas o przypadku Ani przygotowala dla niej przesylke. Nosidlo w kolorze, jaki sobie Ania wybrala juz do niej leci.
Z cwiczen z fizjoterapeuta wynika, ze Ania powinna dac sobie z nim rade, jesli bedzie konieczna poprawka, to sie przerobi na jej potrzeby.
.
Zapomnialam dodac, ze mam kontakt z Ania oraz Wyborcza w tym temacie - takze z autorka artykulu. Pewnie sa teraz zasypani przez maile :) Niech wiedza, ze istnieje tak waska specjalizacja jak chustowanie :)
.
Pewna niemiecka firma poinformowana o nas o przypadku Ani przygotowala dla niej przesylke. Nosidlo w kolorze, jaki sobie Ania wybrala juz do niej leci.
Z cwiczen z fizjoterapeuta wynika, ze Ania powinna dac sobie z nim rade, jesli bedzie konieczna poprawka, to sie przerobi na jej potrzeby.
.
:applause:
Kasiu :mighty: Bobolku, Hanti i wszystkie dziewczyny - super!!!
Wspaniale wiesci!
Wiesz, swebe, zobaczylam ten artykul rano przed warsztatami..i nie moglam sie skupic, ciagle widzialam te foty. Podzwonilismy tu i owdzie i poszlo :)
.
Brawo Kasia! I wszystkie myślące i działejace też! :applause:
Nasze forumowe dziewczyny już w grudniu zeszłego roku wysłały dzielnej Ani chustę kółkową plus ciuszki i zabawki dla małej. Nelles i Oppamama się zgadały. :D :D :D
To skromne dziewczyny, nigdy się nie chwalą, zatem ja to za nie niniejszym z ogromną przyjemnością czynię. :D :D :D
Natalia od Nati
To skromne dziewczyny, nigdy się nie chwalą,
"...niech nie wie lewa ręka, co czyni prawa..."
dziewczyny - brawo!
szkoda tylko, że jednak Ania Krupa nie pociągnęła wtedy tematu i wpadła w wisiadełko....
Nasze forumowe dziewczyny już w grudniu zeszłego roku wysłały dzielnej Ani chustę kółkową plus ciuszki i zabawki dla małej. Nelles i Oppamama się zgadały. :D :D :D
brawo dziewczyny :applause:
szkoda tylko, że jednak Ania Krupa nie pociągnęła wtedy tematu i wpadła w wisiadełko....
Wisiadelko jest prostsze w obsludze niz jakakolwiek chusta. Mam nadzieje, ze z tym nosidlem Ania sobie da rade, pierwsze testy fizjoterapeutow mowia, ze powinno byc ok. Wszystko sprawdzi sie w praniu za tydzien :)
.
Genowefa
07-06-2008, 20:58
Dziewczyny, jestem w totalnym szoku. Jesteście poprostu niesamowite:)
Czyli co, już wszystko załatwione..? Bo ja początek wątku dopiero teraz przeczytałam i się tak napaliłam na tą akcję zrzutkową... :? :)
Jasnie Pani :)
07-06-2008, 21:33
Jak zwykle chustowe mamy NIEZAWODNE!!!! :thumbs up: :applause: :applause:
Wisiadelko jest prostsze w obsludze niz jakakolwiek chusta.
.
no nie wiem. po moich testach babybjorn i walce z mega skomplikowanymi sprzączkami myślę że pouch, kółkowa i ergonomiczne są jednak prostsze.
czukczynska
07-06-2008, 22:27
Je4steści po prostu niesamowite :applause: Ja tu do zrzuty chcę się podłączyć -a tu już dawno wszystko załatwione.Jestem pelna podziwu..
dla wszystkich dzialajacych :kiss: :mighty: :high: :bliss: :applause: :heart:
Natalio - mnie rok temu tu nie bylo, nie wiedzialam :oops:
no nie wiem. po moich testach babybjorn i walce z mega skomplikowanymi sprzączkami myślę że pouch, kółkowa i ergonomiczne są jednak prostsze.
Mart, masz racje - najdrozsze wisiadla nadaja sie dla wygimnastykowanych obslugiwaczy sprzaczek ;) ale Ania ma najprostsze nosidlo, takie ktore nie przylega za bardzo do ciala i na moje oko mozna zapiac najpierw jedna jedyna sprzaczke, a dopiero pozniej wlozyc je na siebie.
Wraz z producentem przygotowalismy zmodyfikowana instrukcje uzycia, zobaczymy, jak Ania ja przerobi na swoje potrzeby.
.
Mart, masz racje - najdrozsze wisiadla nadaja sie dla wygimnastykowanych obslugiwaczy sprzaczek ;) ale Ania ma najprostsze nosidlo, takie ktore nie przylega za bardzo do ciala i na moje oko mozna zapiac najpierw jedna jedyna sprzaczke, a dopiero pozniej wlozyc je na siebie.
.
myślę że to sprawa mocno indywidualna w czym komu wygodniej :) ja miałam poucha i nic mi nie wychodziło mimo tego ze mam obie ręce .. .
ale ważne ze Ania nie jest z tym sama za Wam wszystkim baaaaardzo dziekuje
BRAWA DLA SKROMNYCH :high: ;)
polaquinha
09-06-2008, 16:25
BRAWO dziewczyny! :D
Super, że tak sprawnie i kompetentnie zareagowałyscie :D
Wczoraj oglądałam program o Ani .... i widziałam jak rodzina pomaga jej zakładać nosidełko... ale przede wszystkim widziałam to ze Ania jest niesamowitą matka i jak dla mnie nie ma znaczenia w czym nosi swoje dziecko byle by jej było wygodnie .. skoro otrzymała chusty i miała wybór myślę że warto to uszanować ... właśnie przekonuje zdrowego 27 letniego faceta ze wiązanie chusty jest proste :roll: :roll: :roll: choć on twierdzi ze z tą chustą co oni mają jest coś nie tak bo wygląda jak zasłonka :)
Ania Krupa jest niesamowita... i jakby chciała to i chusta nie byłaby dla niej problemem :) ale wygodniej jej w nosidle ... i to dla mnie jest zrozumiałe.
Babolek, gdzie to bylo?
.
to było chyba na TVP2 ... zupełnie przypadkowo ... jest taki program ... ekspres reporterów czy cos w podobie i ona była jedna z bohaterek.. nie ogladam regularnie TV wiec nawet nie jestem w stanie dokładnie zlokalizowac w myslach
Tu można zobaczyć ten program:
http://www.itvp.pl/player.html?mode=0&c ... o_id=36282 (http://www.itvp.pl/player.html?mode=0&channel=452&video_id=36282)
Jasnie Pani :)
16-06-2008, 22:02
Ta dziewczyna dla mnie jest Mistrzem Swiata!!!!
Jest NIESAMOWITA !
A jaka fajna ta jej córeczka, ciekawa jestem ile ma miesięcy na tym filmie, bo z tego co pamiętam to rodziła chyba jakoś we wrześniu (tak jak ja)
Wiesci od Ani:
"nosidlo jest wygodne i bardzo proste w obsludze wiec spokojnie juz wyprobowane."
:)
.
Podniósł mnie na duchu ten reportaż :)
ithilhin
26-06-2008, 22:54
pięknie :-)
Niesamowita dziewczyna! :high:
Jej siła jest naprawdę godna podziwu!
To nie ja, to pewna firma ;) ale pozdrowie ich za tydzien :)
.