Zobacz pełną wersję : Mankament (?) kieszonek
jamamajka
27-02-2010, 22:05
Wkurzam się na kieszonki. Mała lata i zbija pomiędzy nóżkami wkład chłonny, robi się z niego taka parówka i wszystko dołem wycieka... :roll: We wszystkich kieszonkach się wkłady chłonne rolują? Zdrowy rozsądek podpowiada mi że tak, ale zawsze warto spytać. :D A może jakieś patenty na to macie? Czy mam od razu przejść na AIO? :rolleyes:
farfallina_07
27-02-2010, 22:08
moja znajoma wklady przyszyla....:D
erithacus
27-02-2010, 22:09
A może za luźno zapinasz pieluchę i w kroczku za mocno wisi? Skróć napami i zobacz, może będzie lepiej.
Mayka1981
27-02-2010, 22:10
mi się nie rolują...
a masz wkłady dobrane do pieluchy? w sensie oryginalne?
Może ta kieszonka za duża jest po prostu?
nam też się rolują ale sporadycznie.
jamamajka
27-02-2010, 22:19
A może za luźno zapinasz pieluchę i w kroczku za mocno wisi? Skróć napami i zobacz, może będzie lepiej.
Zapinam na środkową regulację, obawiam się że ta najmniejsza opcja będzie już na moją kluchę za mała...
mi się nie rolują...
a masz wkłady dobrane do pieluchy? w sensie oryginalne?
Oryginalne, NaughtyBaby. Spróbuję jeszcze pokombinować z rozmiarem. I chyba zakupię "na spróbunek" jakąś inną kiszonkę. Mam jeszcze IB SIO i Baby Beehinds, ale to nie kiszonki, więc nie mam z czym porównać...
Mayka1981
27-02-2010, 22:23
a zapnij ciaśniej i zobaczysz, czy w tym rzecz... może po prostu teraz taki okres, że mniejszy rozmiar już za mały a większy jeszcze za duży?
ale tak sobie myślę, że ja mam fuzzi buns, jakiąś chiśszczyznę, babyettowe kieszonki i niezależnie od tego jak i co zapnę to zrolować mi się jeszcze nic nie zrolowało, a młody biega jak szalony...
ja też nie doświadczyłam rolowania :)
może kieszonka jest zaszeroka w kroku a wkładka za wąska? hmm nie iwem czemu tak się robi
Ja też nie mam i nie miałam takiego problemu. Używam PD, BG, BYetty, Wonderoo i jeszcze coś tam.
nb?
kup porzadne kieszonki...
Mayka1981
27-02-2010, 23:40
nb?
kup porzadne kieszonki...
hm... nb nie miałam a ja mam takie co to je małe chińskie rączki robiły i też nic im się nie roluje...
to co, znaczy, że są porządne?:mrgreen:
Nam sie tez nic nie roluje (uzywam FuzziBunz z ich wkladkami) a probowalas inne wkladki? bo mie sie wydaje, ze kieszonka jak kieszonka, to tylko otoczka wkladki, i jesli siedzi ciasno przy pupie to chyba nie ma znaczenia jaka jest (tzn o rolujacych sie wkladkach tylko mowie)
Edit: Olsnienia dostalam! jak uzywalam na poczatku pojedynczych wkladek to mie sie tez czasem rolowaly. Potem szybko przeszlam na system podwojny - na dole konopie dla zwiekszonej ilosci chlonnej, a na gorze mikrofaza dla szybkiego wchlaniania - i od tej pory nic nam sie nigdy nie zrolowalo!
hm... nb nie miałam a ja mam takie co to je małe chińskie rączki robiły i też nic im się nie roluje...
to co, znaczy, że są porządne?:mrgreen:
kup koniecznie nb, jak ci sie polar rozejdzie w palcach po pierwszym praniu, sama porownasz :>
Mayka1981
27-02-2010, 23:48
kup koniecznie nb, jak ci sie polar rozejdzie w palcach po pierwszym praniu, sama porownasz :>
hłe hłe hłe, to taką skuteczną reklamę robisz, że już lecę kupować :P
Ps po edicie Sroki - ja używam pojedynczych wkładów i nigdy jeszcze nic... (to pewnie jutro będzie pierwszy raz :P)
mam naughty i koszmarnie ruchliwego 2,5 latka, pieluchy na wyjscia i do snu, zero rolowania
jamamajka
28-02-2010, 08:25
Eeeee tam, bez przesadyzmu ;)
Nic mi się po praniu nie rozłazi. Zmniejszyłam dziś rozmiar i zobaczymy.
kamuszyca
28-02-2010, 08:40
trafiłaś na jakąś trefną lub źle wyprałaś, taki pech :twisted:
naughty baby węższą wkładkę niż miejsce w kroku, dlatego wkładka może się trochę rolować, jeśli pielucha będzie wisieć w kroku. jak dobrze dopasujesz, nie powinno się nic dziać, ja nie miałam z tym problemów.
fuzzi bunz czy wonderoo mają tak dopasowane wkładki do szerokości pieluchy, że nie ma możliwości rolowania
mam naughty i koszmarnie ruchliwego 2,5 latka, pieluchy na wyjscia i do snu, zero rolowania
moge sie podpisac pod tym postem osobiscie, mialam identyczna sytuacje, dwulatek z motorkiem w pupie, uzywalismy FB, BG i nie doswiadczylam problemu rolowania, poza kilkoma razami kiedy to tatus byl odpowiedzialny za zakladanie synkowi pieluszki:lol:
bianka2009
07-03-2010, 10:54
Też mam NB prane już bardzo dużo razy i nic się z nimi nie dzieje. Również nie rolują się wkładki, ale tak jak piszą dziewczyny trzeba dobrze zapiąć i dopasować do pupy dziecka. Moja 1,5 roczna córka 12 kg wagi ma zapinaną na drugi rozmiar bo inaczej jest za duża i wisi w kroku.
manteiga
07-03-2010, 11:25
I dlatego ja wolę formowanki... Bo mi dopasowywanie kieszonki za dużo czasu zajmuje, muszę wkładkę dobrze rozłożyć w środku, a Tomek jest na granicy napkowych rozmiarów i zawsze mi coś krzywo leży, odstaje itp. A może ja estetka zbyt wielka jestem? I akurat NB lepiej u nas daje rade niż Wonderoo:)