PDA

Zobacz pełną wersję : W ciuszku wygrzebałam pieluszke wielo-kilka pytań.

PchlePsotki
26-02-2010, 21:12
Do tej pory wiele razy widziałam pieluszki wielorazowe na ciuszkach, ale myślałam,że działają one na zasadzie ceratek z czasów naszego dzieciństwa więc ich nie brałam(teraz żałuję). Dzisiaj wygrzebałam w koszu z duperelami o taką pieluszkę http://www.mother-ease.com/cloth-diapers/SandysDiapers z białej frotki ,rozmiar smal.
Teraz mam pytanie jak na szybko z nią postępować -uprać i nie zmarnować?
Niby moja córcia jest już odpieluchowana ( w dzień i w nocy), ale jak jedziemy do babci( po drodze ciężko z kibelkami) to zakładam jej pampka lub majteczki treningowe z rossmana(jednorazowe), no i one po 2,5 godziny jazdy potrafią ja odpażyć(pupa się odzwyczaiła od tortur) czy mogę używać tej pieluchy awaryjnie,córcia w tej chwili waży 15 kilo ?

erithacus
26-02-2010, 21:25
Raczej jej w tą eskę nie wciśniesz ;)
A jakbyś przypadkiem wygrzebała coś jeszcze to możesz dać mi znać :)

PchlePsotki
26-02-2010, 21:39
Może wczoraj coś było jeszcze, bo była dostawa, a ja dzisiaj jeszcze poszłam po polarki kolorowe na maskotki dla córci i tak mnie tknęło ,żeby w tym koszu pogrzebać- intuicja?.
Szkoda,że za małe, ale będzie dla następnego potomstwa.
Jak coś wygrzebię to będę dawała znać.
A teraz jak to uprać ,żeby było czyściutkie jak będzie potrzebne?

panthera
26-02-2010, 21:58
na podróż polecam pielucho - majtki (jak majtki treningowe) - tylko wielorazowe z wszyta wkladką (np bambino mio - frotkowe) albo widziałam dziewczyny szyja z kieszonką na wkładkę

erithacus
26-02-2010, 22:15
Lumpeksowe rzeczy sa raczej zdezynfekowane. Tylko trzeba usunąć pozostałości tego środka. Ja bym wygotowała. Albo możesz wymoczyć w gorącej wodzie z sodą, a potem do pralki. Tak dla pewności to możesz wyprać ją kilka razy z rzędu razem ze zwykłym praniem.

PchlePsotki
26-02-2010, 22:21
Oki, dzięcki