Zobacz pełną wersję : pouch i noszenie na jednym biodrze
b.szczelna
26-02-2010, 00:02
czy to, ze noszę Hanię zawsze na tym samym biodrze w pouchu jest nieprawidłowe?
noszę codziennie, czasem 3 min, czasem 2 godziny (łącznie, w pouchu) czasem z przodu ale zwykle na biodrze
czy MUSZĘ Ją wrzucać też na 2 biodro? nie ryzykuję jakiejś asymetrii? noszę na jednym ze wzg na moją wygodę ale...moze nie powinnam? czyms to grozi?
mamka_klamka
26-02-2010, 00:08
Też się nad tym zastanawiam. Ja co prawda na biodrze noszę raczej mało, ale jednak. A przecież pslingi są jednostronne, to trzeba dwa mieć, żeby zmieniać strony?:wink:
b.szczelna
26-02-2010, 00:09
no ja zwykle mało bo na zmianę z MT na plecach, z długą wiązaną na plecach albo i kieszonka się zdarza ale jesli pouch to zawsze z jednej strony..i czasami sie zdarzy dłuugo
doradcy pomocy!
Grozi przede wszystkim twojemu kręgosłupowi....Ja też noszę tylko na prawym bo nie umiem inaczej....Dlatego głównie sie placakujemy.....
A asymetrie może pogłębić, jeśli dziecko ma, ale u prawie rocznego, zdrowego dziecka raczej krzywdy nie zrobi
neverendingstory
26-02-2010, 08:50
no ja też w kółkowej, pouchu i wiązance zawsze na jednej stronie, i torbę z laptopem też na jednym i tym samym ramieniu noszę - inaczej nie umiem:/ na razie kręgosłup nie odczuwa, no ale ja ćwiczę trochę więc mięśnie trzymają:)