Zobacz pełną wersję : chusta niewidka - czyli jak zachowuje się chuścioch bez chusty:)
Oto jak zachowuje się chuścioch bez chusty:) Róża jak tylko weźmie się ją na ręce to układa się jak w chuście - pupę wypina i przytula się:)
http://lh6.ggpht.com/_T_YQ_JC4olQ/S4T5VhBrVDI/AAAAAAAAAhU/0splvKhB-nw/s720/IMG_3746.JPG
Słyszałam od kilku mam, że ich dzieciaki noszone w chuście też bez chusty zachowują się podobnie:)
Mój zrobił to pierwszy raz wczoraj :omg:
Najpierw myślałam, że może coś mu jest skoro się do mamusi przytula, a potem sobie uświadomiłam, że wygląda jak w chuście :D
No i to pewnie też dlatego, że też bez chusty staram się nosić jak w chuście - czyli jedna ręka bardziej pod kolanka niż pod pupę, a druga trzyma plecki.
moja 4 miesieczna Asia tez tak robi. Nawet zasypiac chce w pionie i uklada sie jak w chuscie :) Syn, 3 latek Tomek, nie noszony juz, ciagle przytula sie "na chuste" :)
Asia_k_19
25-02-2010, 11:57
Natalka mimo, że chustowanie zaczęłyśmy w okolicach jej pierwszych urodzin, do tej pory w ten sposób przytula się do mnie, szczególnie jeśli jest chora, zmęczona lub jakieś dziecięce nieszczęście ją spotka :)
Bardzo to miłe kiedy się tak wtula
Franek tak robi do dziś - na plecach i z przodu ;)
sylabelle
25-02-2010, 12:18
Słodko :P Moja Jula też lubi się tak wtulić... co bardzo uwielbiam :lol:
bubusita
25-02-2010, 12:57
Jeremi, też tak ma, choć ostatnio rzadziej :(, teraz jak widzi chustę/mt/nosidło to ucieka z krzykiem :(.
A tak w ogóle to zdjcie boskie, Różyczka jak zawsze słodka ;).
Alia sie tez tak do mnie przytula, nawet jak na kolanach u mnie siedzi :) dopiero jak Wasze zdjecie zobaczylam dotarlo do mnie, ze to tak wyglada chustowo!
Biedronka
25-02-2010, 13:20
tak samo maja moje dzieci .
Starszak siada na moje biodro tak jak by siedział w kółkowej :)
Młodszy identyczna pozycja jak Rózia :)
mój robi dokładnie tak samo jak biorę go na ręce :lol:
a jak biorę go na biodro to jeszcze go nie przyłożę, a juz z daleka nóżki ustawia jak do chusty :)
PchlePsotki
25-02-2010, 13:28
Natalka mimo, że chustowanie zaczęłyśmy w okolicach jej pierwszych urodzin, do tej pory w ten sposób przytula się do mnie, szczególnie jeśli jest chora, zmęczona lub jakieś dziecięce nieszczęście ją spotka :)
Bardzo to miłe kiedy się tak wtula
U mnie Natka to samo, tylko,że my mietkowe jesteśmy, do tego każde schody na plecach pokonuje.
vatanaya
25-02-2010, 13:30
moja robi dokładnie tak samo !!!
sliczna fota!
Oto jak zachowuje się chuścioch bez chusty:) Róża jak tylko weźmie się ją na ręce to układa się jak w chuście - pupę wypina i przytula się:)
http://lh6.ggpht.com/_T_YQ_JC4olQ/S4T5VhBrVDI/AAAAAAAAAhU/0splvKhB-nw/s720/IMG_3746.JPG
Słyszałam od kilku mam, że ich dzieciaki noszone w chuście też bez chusty zachowują się podobnie:)
moje dziewczyny robią tak samo, co nieustannie zachwyca mojego męża :D
pszczoła
25-02-2010, 13:34
A to nie wszystkie dzieci tak robią?
claribell
25-02-2010, 13:42
A to nie wszystkie dzieci tak robią?
Moje dziecię chyba tak nie robi - w każdym razie nie zauważyłam - taki mały prostownik z niego jest :(
moja też tak robi
śliczna córa:applause:
Mama Żuka
25-02-2010, 15:38
Franek czasem śpi "na chustowo" - na brzuszku, kolanka trochę pod siebie a dupka do góry:mrgreen:
Franek czasem śpi "na chustowo" - na brzuszku, kolanka trochę pod siebie a dupka do góry:mrgreen:
moja tez - kurcze, tak to cudnie wyglada :) i jeszcze sie raczkami tak probuje chwycic przescieradla jak zwykle w chuscie mojej bluzki :)
Moja ma miesiąc zaledwie i mogę zapomnieć już ze ja odbijam przez ramie lub usypiam nosząc na rękach w kołyskę....musi być do klatki przytulona jak w chuście a i tak też zasypia najszybciej...
Jest to niesamowite!!!!
Dobromiła
26-02-2010, 16:47
To akurat może nie być związane z chustą. Ja jako dziecko tak ponoć spałam, a chustowana nie byłam na pewno. No chyba że Mama coś przede mną ukrywa ;-)
A swoją drogą zdjęcie przesłodkie.
mhm, moje starsze tez tak spały, a do chusty dopiero teraz sie mierzyły..
neverendingstory
26-02-2010, 21:22
a moja chuścioszka tak nie robi:( nawet w chuście główkę kładzie mi na piersi tylko jak chce spać. za to starsza nie chustowana czasem siada mi na kolanach okrakiem brzuszkiem do brzuszka i wtula się - to fantastyczne:)
panthera
26-02-2010, 21:53
mój zwykle próbuje mi włozyc ręke do buzi albo oka :) - w chuscie tez
wogóle to sie strasznie odgina do tyłu a przytula do piersi tylko jak spi - za jak nie spi i chce sie przytulic to tylko do policzka -(który mi na koniec zaslini) :D . chwyta za głowe i ciagnie do swojej twarzy zeby sie przytulic
julianka.
01-03-2010, 22:09
Błażuś moj też tak ma. Co wiecej, ostatnio najczesciej w takiej pozycji życzy sobie cycusia :)