Zobacz pełną wersję : bvawełna czy mieszaniec (wełna + bawełna)?
co lepiej nosi starszaka?
Do tej pory mialam storcha leo (dla mnie przy starszaku wymieka) i hoppa (zero problemów z nosnością nawet przy 12 kg klocku)
moje pytanie: co lepiej poniesie starszaka? bawełna+ wełna czy bawełniany recznie robiony girasol opuncja? (tkany splotem diagonalnym - skośnym lub skośnokrzyżoiwym, jak to mają w opisie tej chusty)?
i jeszcze jedno: czy nati z wełna nada sie jako awaryjna chusta latem (np bambus w praniu), czy raczej się ugotuję w niej?
macierzanka
23-02-2010, 12:55
Dla mnie najlepiej nosi wełna.
Bardzo dobrze nosi też indio z lnem.
O Nati nie wypowiadam się.
Sprzedaję jedną ze swoich wełenek Nati i nie chcę tu zabrzmieć jak reklama:)
wełna = królowa nośności :)
oczywiście moim skromnym zdaniem.
a czy wełniana natka nada się na lato, to zależy czy będzie 18 stopni na zewnątrz, czy 32 ;)
na lato to chyba len (ale nie probowałam)
macierzanka
23-02-2010, 13:08
a czy wełniana natka nada się na lato, to zależy czy będzie 18 stopni na zewnątrz, czy 32 ;)
Przy 32 to nic nie poradzi:) Próbowałam z jedwabiem, dał w sumie najlepszy efekt w takiej temperaturze.
Chwilę, bo dziecię uciekało:)
Przy 32 to nic nie poradzi:) Próbowałam z jedwabiem, dał w sumie najlepszy efekt w takiej temperaturze.
Chwilę, bo dziecię uciekało:)
mądre dziecię :)
w takiej temperaturze odechciewa się przytulasów.
nawet od myślenia o noszeniu czowiek się poci.
panthera
08-04-2010, 18:43
podnoszę temat
jaka domieszka lepsza na lato - jedwab czy len i która lepiej nosi? (mam nati z lnem i możliwość zamiany na jedwab (za ew dopłatą) - warto?)
imo len nosi dużo lepiej niż jedwab.
IMO tez, aczkolwiek ja moge sie wypowiedzieć o indio tylko.
imo len nosi dużo lepiej niż jedwab.
a mi w lnie było niewygodnie ;) wolę czystą bawełnę - mówie o lnie didkowym (indio dokładniej)
Biedronka
09-04-2010, 15:37
Ja podobnie jak Agnieszka.
BYłam swego czasu miłosniczką lnów .Teraz na lato będe nosić w czystej bawełnie ale tez nie każda jest fajna na lato wg.mnie
IMO: jak masz jeszcze możliwość, to ja bym wymieniła - jedwab jest mniej kłopotliwy niż len - nie trzeba prasować i zawsze wygląda elegancko.
IMO: jak masz jeszcze możliwość, to ja bym wymieniła - jedwab jest mniej kłopotliwy niż len - nie trzeba prasować i zawsze wygląda elegancko.
co osoba to inne zdanie
ja bym w zyciu nie wtbrała jedwabiu zamiast lnu
najlepiej poprobuj wszystkiego i wybierz co dla Ciebie najlepsze :D
dokładnie jak Olapio pisze - każdy lubi inne dodatki;) ja kocham bawełnę - naj nosiły już nie moje elipsy Didkowe i naj nosił moją 2latkę pasiasty Tom Didka;)