Zobacz pełną wersję : Czy istnieje "chustowa mafia"?
green_naranja
23-02-2010, 00:25
z pozoru watek tematycznie skorelowany z watkiem o terroryzmie chustowaym, aczkolwiek jak sie za chwile okaze, tylko z pozoru!
gwoli wyjasnienia, zeby znow sie nikt nie poczul urazony -okresleniem "mafia"-uwaga na cudzyslów, ma on tu swoje praktyczne zastosowanie...;)
otoz zastanawia mnie, jak to jest, ze pojawiaja sie w ostatnim czasie nowe chusty, i od razu znikaja....przyklad z tym kobaltem - rozią, osobiscie mnie bardzo ta chusta podniecila, podążalam szlakiem kaka-lliny poszukujac jej, no ale niestety okazalo sie, ze u producenta nie ma (zdaje sie ze znikl juz w kilka nanosekund po uwolnieniu z produkcji), w sklepach wszelakich tez juz nie ma...
minelo kilka godzin i NIE MA chusty!
no to co sie z nia stalo? i z innymi, znikajacymi tajemniczo rowniez?! wyjasnijcie chustowej nie talibce moze, ale na pewno entuzjastce,zapalencowi, uzytkowniczce intensywnej i propagatorce idei;)
green naranja, bo to są limitki, wypuszczane krótkimi seriami. no i jak limit zapowiada się nieźle, to zainteresowanie jest duże i szybko idą wstępne zamówienia. z całego świata :)
ale coś mi się wydaje, że kobalcik bez trudu będzie można dostać...
green_naranja
23-02-2010, 00:53
zosimama, ja zdaje sobie sprawe z tego, ze to limitki, ale powinny byc takze dostepne dla szaraczka chustowego, nieco dluzej niz 15 sekund po opuszczeniu tkalni;/
a ten kobalcik to jedyny didek ktory mnie ujal na rowni z moimi ukochanymi ellevillami:)
http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gifsekto-mafia:twisted:
nie czaję,ja mogłam z 5 razy kupić kobalta u didka,bo pojawiłam się w sklepie niedługo po tym jak go wstawili.
właśnie to na tym polega,mają ileś tam sztuk i jak wyjdzie tyle zamówień ile sztuk mają,to chusta znika.ci co zamówili mogą też jej nie dostać bo zamawiali w czasie gdy chust już na stanie nie było,ale strona jeszcze nie została uaktualniona.
didek wypuszcza teraz takie chusty,że najpierw się wszyscy rzucają a potem odsprzedają albo rezygnują z rezerwacji w polskich sklepach.
tak że jak Ci zależy to poczekaj cierpliwie i zaraz pojawią się wolne kobalty:)
to taka gra: albo trafisz na tak dobrą chustę typu kaszmir natur i masz farta bo zaraz robi się unikat albo nie masz farta,tylko kiepski limit w ręku.
dlatego limity tak szybko schodzą.
jako że didek nowym lnem zapowiedział już kolejne modele z lnem to dziewczyny już nie będą się gorączkować przy zakupach.
jeden z tych wszystkich lnów będzie dobry (jak moss kiedyś),byleby w niego trafić;)
zapisz się do niusletera didka,poza tym za rok będziesz znać system wg.którego didek wypuszcza chusty.
monika999
23-02-2010, 08:03
nie czaję,ja mogłam z 5 razy kupić kobalta u didka,bo pojawiłam się w sklepie niedługo po tym jak go wstawili.
właśnie to na tym polega,mają ileś tam sztuk i jak wyjdzie tyle zamówień ile sztuk mają,to chusta znika.ci co zamówili mogą też jej nie dostać bo zamawiali w czasie gdy chust już na stanie nie było,ale strona jeszcze nie została uaktualniona.
didek wypuszcza teraz takie chusty,że najpierw się wszyscy rzucają a potem odsprzedają albo rezygnują z rezerwacji w polskich sklepach.
tak że jak Ci zależy to poczekaj cierpliwie i zaraz pojawią się wolne kobalty:)
to taka gra: albo trafisz na tak dobrą chustę typu kaszmir natur i masz farta bo zaraz robi się unikat albo nie masz farta,tylko kiepski limit w ręku.
dlatego limity tak szybko schodzą.
jako że didek nowym lnem zapowiedział już kolejne modele z lnem to dziewczyny już nie będą się gorączkować przy zakupach.
jeden z tych wszystkich lnów będzie dobry (jak moss kiedyś),byleby w niego trafić;)
zapisz się do niusletera didka,poza tym za rok będziesz znać system wg.którego didek wypuszcza chusty.
Magda, uchyl rabka tajemnicy:) jak wyglada ten system?
to żadna tajemnica,po prostu jak przez rok poobserwuje się kiedy didek i co wypuszcza to w następnym roku będzie bardzo podobnie.ewentualnie wystarczy czytać co Petisu pisze:)
macierzanka
23-02-2010, 08:15
to żadna tajemnica,po prostu jak przez rok poobserwuje się kiedy didek i co wypuszcza to w następnym roku będzie bardzo podobnie.ewentualnie wystarczy czytać co Petisu pisze:)
Ja odnoszę wrażenie, że dotychczas Didek działał bardziej przewidywalnie.
Dlaczego nie wypuścił w tym roku nino mit wolle nie wie nikt, no chyba, ze petisu:)
haha wyszło na to ze Petisu jest szefem chustowej mafii;) kochana co Ty na to?;)
Petisu-matka chrzestna:lol: A swoją drogą w stosunku do chuściar nawet ta "mafia" nie brzmi jakoś drętwo;-)