PDA

Zobacz pełną wersję : Witam i o radę proszę:)

Małgoś35
22-02-2010, 11:22
Witam serdecznie!
Jestem "spóźnioną pierwiastką" jak to ładnie mówił o mnie prowadzący moją ciążę ginekolog. Od blisko 3 miesięcy jestem mamą Szymonka. Szczęścia mojego ogromnego i to dosłownie, bo Szymek urodził się z wagą 4250g, a już 8 tygodni później zbliżał się do 7 kilogramów. Marzę o tym by nosić go w chuście, ale nie mam pojęcia jaką kupić. No i niestety nie ma gdzie spytać, bo na końcu świata mieszkam, w okolicach Wałbrzycha i chusty do nas jeszcze chyba nie dotarły. Szukając po necie natrafiam najczęściej na chusty z opisem "do 12 kg" a dla nas to przecież będzie moment. Wydawanie dość sporych pieniędzy na pół roku wydaje mi się mocno pozbawione sensu. Trafiłam na to forum przez przypadek, wygląda na to, że same chustomaniaczki tu są, więc jest szansa, że nareszcie ktoś pomoże mi wybrać. Proszę, doradźcie coś sensownego. Coś co będzie miało większy udźwig niż te "magiczne" 12kg i nie będzie kosztowało tyle co mały samochód;)
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za wszystkie dobre rady

lalika
22-02-2010, 11:42
Witaj :)
Przede wszystkim, to niekoniecznie będzie "moment". Później dzieci już tak nie przybierają. Mój ma prawie półtora roku i od dobrych kilku miesięcy ciągle waży 11kg. A jest całkiem sporym dzieckiem. "Spore pieniądze na pół roku", hmmmmm. Powiedzmy 300zł na 6 miesięcy, daje Ci wydane miesięcznie 50zł na coś niesamowitego, czyli bliskość w dzieckiem, jakiej nie doświadczysz w inny sposób. Mnie się wydaje, że to za darmo :)
Na pewnio znajdziesz jakąś fajną chustę u nasz :)

Jasnie Pani :)
22-02-2010, 11:54
To 12 kg na instrukcjach chust to polska norma, wg ktorej dzieci ciezsze nie powinny juz byc noszone ;) A tak naprawde firmowa skosnokrzyzowa chusta jest tak mocna, ze mozesz z niej spokojnie hamaczek dla meza zrobic (jak dobrze zawiazesz to z chusta nic sie nie stanie :)), czyli udzwig zanczenie wiekszy niz 12 kg

kulka37
22-02-2010, 18:03
Witaj! W Wałbrzychu też na pewno już są chuściary,bo...są wszędzie.Znajdź podforum dolnośląskie,a na pewno kogoś "wkopiesz".Ze Świdnicy też są dziewczyny.
Jeśli myślisz o chuście to zdecyduj się na kolor(wiem,wiem łatwo mówić:roll:),a potem kup jakąś tkaną.Wcale nie musi być nowa! Używane chusty też są super,a nawet lepsze,bo już"złamane" i "przepracowane".
Nie warto się kusić na tańsze samoróbki(np. allegro),bo materiał jest bardzo ważny.To od niego w dużej mierze zależy komfort noszenia.
Zajrzyj na chustostragan,a na pewno coś znajdziesz! Powodzenia:thumbs up:

JKG
22-02-2010, 18:45
Witaj serdecznie
A z jakiej miejscowości jesteś dokładnie?
Może Jelenia będzie Ci po drodze albo Legnica ;)

anqa
22-02-2010, 19:58
Witaj.
A czemu tylko 6 m -cy ?? Myślisz że tylko tyle się ponosicie?? A używkę Nati albo LL można kupić w naprawdę dobrej cenie.

JJ
22-02-2010, 20:06
:welcome:

tonya
22-02-2010, 22:13
Witaj :hello: chusta na pewno wystarczy na dłużej ;)