PDA

Zobacz pełną wersję : witam serdecznie

Marsjanka
20-02-2010, 17:21
witam szanowne towarzystwo :D

mieszkam w okolicach Warszawy, mam dwie córki - prawie 11-letnią Mariannę, i blisko 4-letnią Michalinę, w okolicach kwietnia spodziewam się narodzin trzeciej córki (która najprawdopodobniej będzie miała na imię Matylda)

idea noszenia ciągnęła się za mną od samych początków mojego macierzyństwa - Manię nosiłam - na szczęście sporadycznie - w tzw. "wisiadle", czyli nosidle BebeConfortu - nie było nam szczególnie wygodnie, ale do samego noszenia się nie zraziłam; Misię próbowałam nosić w kółkowej Bebelulu, ale to też nie było to, dopiero gdy Misia miała 1,5 roku trafiłam na prawdziwe spotkanie chustowe - i tam połknęłam bakcyla - kupiłam tkaną Nati, z której jestem bardzo zadowolona - może specjalnie się nie nanosiłam, bo Misiaczek była już spora - ale wreszcie poczułam, że to jest TO:thumbs up:

oczywiście, nie mogłam pozwolić, by chusta się marnowała leżąc na półce - i szczęśliwie zbliżam teraz się do końca ciąży (i żeby myśleć pozytywnie) - zaczęłam zgłębiać temat chust elastycznych, a także rozpracowywać temat pieluch wielorazowych:mrgreen:

JJ
20-02-2010, 17:24
:welcome:

zdaje sie ze sasiadka Lindy jestes :)

anqa
20-02-2010, 20:18
Witaj :hey: Gratuluje 3ciej córci - też bym 3-cie chciała ale mąż nie chce bo się boi że własnie 3cia dziewczyna będzie i że z 4-rema babami w domu nie wytrzyma :D
Super że i wielo rozpracowujesz - sama się tu zaraziłam i polecam :thumbs up:

kulka37
20-02-2010, 21:14
Witaj!Fajnie,że dołączyłaś:thumbs up: To trzymam kciuki za Wasz babiniec:applause:

tonya
20-02-2010, 22:16
Witaj :hello: super, że niedługo pojawi się nowa chuscioszka :D

Marsjanka
21-02-2010, 09:17
cóż, w kwestii babińca mój mąż jest zachwycony - jego pozycja "rodzynka" jest absolutnie niezagrożona:lol:
u nas w domu nawet zwierzaki są płci pięknej (psica-bernenka i dwie kotki-mainecoonki):mrgreen:

wielorazowymi zainteresowałam się już wcześniej - ale darowałam je sobie przy Miśce - i chciałam spróbować przy następnym bejbisie i właśnie teraz rozgryzam tematykę wielorazowych, planuję zakupy - wiecie pozytywne myślenie :thumbs up: wszystko, żeby oderwać się od myślenia o komplikacjach ciążowych:oops:

mgo
21-02-2010, 10:00
:hello:
śliczne imiona dziewczynek!

miracle
21-02-2010, 19:10
Witaj! Trzy dziewuszki.....szczęściara!!!!!!!!!!!!:hello:

paskowka
21-02-2010, 19:23
Witaj serdecznie!

pania
22-02-2010, 00:08
witaj:-)

julinkowa
22-02-2010, 00:54
gratuluje dziewczynek! :)
spokojnego ciążowania życzę! kiedy rozwiązanie?

Marsjanka
22-02-2010, 07:25
teoretycznie - 19 kwietnia, praktycznie - jeśli Matylda się nie odwróci, a leży od 20 tc poprzecznie, będą mnie ciachać za 5-6 tyg. - dodatkowo ta ciąża jest powikłana z kilku powodów,

czyli reasumując - Pan Bóg raczy wiedzieć kiedy rozwiązanie:hmm:

a ja postanowiłam zacząć choć minimalne przygotowania :wash: :hang:,
żeby nie dać się zupełnie zaskoczyć :mrgreen:

mako
22-02-2010, 08:44
odpocznij sobie jeszcze jak najwięcej....
witajcie :)

manah
22-02-2010, 10:44
Witam serdecznie,
jestem mamą Nikodema (4 lata) i Anielki (4 m-ce) :) Nikosia nosiliśmy w nosidełku, tym razem dostałam chustę i próbuję ją rozgryźć. Pomysł bardzo mi się podoba :) Niestety, wsadziłam kilka razy Anielkę i jej chyba nie bardzo :( Możecie mi coś podpowiedzieć? Czy dziecko musi się najpierw przyzwyczaić, czy od razu powinno być zadowolone:)

ulijanka1977
28-02-2010, 13:27
Marsjanka-cudne imiona dla dziewczynek..jak druga bedzie corka to bedzie Mania!!!Juz zapowiedzialam!!!Ale to dopiero w planach Bozych!!! ;)