Zobacz pełną wersję : Dzieci o wielo :)
Pisałam o tym na innym podforum, ale powtarzam i tu, bo się szczerze uśmiałam.
W dzień Tusia nosi po prostu tetrę w szortach. Jak zasika, to wyciągam i mówię: "mokre, blee". A ona powtarza "blee". Wczoraj dobierała mi się do suszarki. Ściąga pieluchy, więc mówię: nie zdejmuj, bo jeszcze są mokre. A Tuśka na to: "blee"
No na moje śliczne, wyprane pieluchy powiedzieć "bleee" :twisted: Powaliła mnie!
I jak tu dziecko nauczyć różnicy między mokrym od sikania i mokrym od prania? :mrgreen:
zamiast mokre bleee mów zasikane bleeee
a na mokre od prania : wyprane, nie zdejmuj.
proste :)
synek mowi eee, jak zobaczy pieluche na necie to tez eeee, brudna pielucha to pfleeeeeeee i pluje przy tym niemiłosiernie
nie ma to jak słowa i juz z takim brzdącem trzeba sie precyzyjnie wyslawiac
bianka2009
17-02-2010, 01:01
Moja Zuza jak weźmie pieluszkę to przytula ją i mówi kocham :lol:
zamiast mokre bleee mów zasikane bleeee
a na mokre od prania : wyprane, nie zdejmuj.
proste :)
Niby logiczne, tylko, że ja mówię "mokre", bo ona czuje "mokre" :D
Już się przyzwyczaiła i nie chcę zmieniać - zresztą właśnie zauważyłam, że odruchowo mówię już: "masz mokro" :)
moja Marysia jednorazówkę wrzucała do pralki a wielorazówkę do śmieci:)
Luthienna
17-02-2010, 23:19
Mój nic nie mówi :) ale po pierwszym założeniu frotkowej pieluszki chodził po mieszkaniu i z lubością gładził się po pupci :)
Moja wyciąga z szafki tylko IB, przytula je i chce zakładać. Inne pieluszki ją średnio interesują:mrgreen:
Mojemu maluchowi w pieluszkach najbardziej podobają się napki, lubi paluszkami na nich pstrykać. :D
Mój dzieć też najbardziej lubi kolorowe napki!!!!!!! Jedną pieluszkę dostaje do zabawy,bawi się napkami, a drugą szybko muszę ubierać! Pieluszki bez napek ma na pupci minutke!!!!!!!!!!!
Przy zmianie pieluszek potrzebujemy zawsze dwóch- jedna nowa na pupę, druga do macania. Gdy dostaję taką do macania to zawsze jest "oooaaaa" wyrażające zadowolenie. W ogóle daję jej pieluszki do zabawy i je uwielbia. Zwłaszcza długie metki real easy:)
Przy zmianie pieluszek potrzebujemy zawsze dwóch- jedna nowa na pupę, druga do macania. Gdy dostaję taką do macania to zawsze jest "oooaaaa" wyrażające zadowolenie. W ogóle daję jej pieluszki do zabawy i je uwielbia. Zwłaszcza długie metki real easy:)
Hahaha :D No tak, to etap metek :) Bo moja Tusia to zakłada swoje pieluszki lalkom :D
Moja Zuza jak weźmie pieluszkę to przytula ją i mówi kocham :lol:
Bianka, nasze córcie to prawie rówieśnice, ale moja nie umie jeszcze mówić kocham - pokazuje, ale akurat o pieluszkach nie :D