Zobacz pełną wersję : Uniwersalna chusta na: lato, wesele i zjazd rodzinny ;)
Poszukuje tkanej chusty. Najlepiej cienkiej i przewiewnej. Najpierw upatrzylam sobie LL z bambusem teczowa, potem oszalalam dla tropikalnej. Na lato wydaje sie kolorystycznie idealna. ALE.... w sierpniu wybieram sie na wesele, w lipcu mam zjazd rodzinny i chcialabym znalezc jakas chuste, ladna, elegancka, w stonowanych kolorach i nie za droga. Co polecacie?
Ja na lato mam Vatanai Maruyama - jest śliczna, pudrowe róże z czekoladą, idealna dla dziewczynki, cieniutka. Jednak zastanawiam się czy poniesie latem prawie roczniaka, czy nie będzie się wpijać (podobno trzeba będzie ją bardzo dokładnie zawiązywać, to będzie dobrze). Dlatego też wiosną zacznę się rozglądać za czymś z lnem lub bambusem, najchętniej no-cotton Nati ;) A żeby była nie za droga - lepiej poszukać używanej.
paskowka
03-02-2010, 12:31
I tak każdy ci poleci co innego:)
Poza tym, jeżeli chcesz dobrac chustę do ubioru, to zależy jak będziesz ubrana. Dla mnie niezmiennie eleganckie sa srebrne fale Didka. Ale do tanich, jak to Didymos, nie należą.
ŁAdna tez jest Nati Perła "style" i jeszcze taka druga była w złotawym odcieniu, nie pamiętam nazwy.
macierzanka
03-02-2010, 12:32
Ellevill She. Piękna, elegancka i 50% jedwabiu.
macierzanka
03-02-2010, 12:33
Nati Perła Style nie jest cienka:roll:
paskowka
03-02-2010, 12:36
Nati Perła Style nie jest cienka:roll:
No fakt, w sumie to kierowałam sie bardziej kolorem niż cienkością/grubością:)
kup sobie co Ci sie podoba, a na wesele i zjazd rodzinny cos eleganckiego pozycz (np. kolkowa od vombati, mialam - polecam, wlasnie pozyczona na slub kuzyna, dobrana pod katem mojej kiecki weselnej :)).
Poszukuje tkanej chusty. Najlepiej cienkiej i przewiewnej. Najpierw upatrzylam sobie LL z bambusem teczowa, potem oszalalam dla tropikalnej. Na lato wydaje sie kolorystycznie idealna. ALE.... w sierpniu wybieram sie na wesele, w lipcu mam zjazd rodzinny i chcialabym znalezc jakas chuste, ladna, elegancka, w stonowanych kolorach i nie za droga. Co polecacie?
Ale cienkiej, bo na lato, czy cienkiej w wiazaniu? perła nati mi sie na lato sprawdziła genialnie, choć cienka raczej nie jest. Mogę polecic indio len - natur pasuje do wszystkoego, pytanie, czy Ci się spodoba przescieradlo? a skoro szukasz jednej a porządnej to o tyle dobry wybor, ze dobry dla cięzszego dziecka:) Mo Piotrek tak mi szybko urosł, że kilku chust nie zdażyłam przetrstowac, a teraz juz a poźno:(
Nie moge znalezc nigdzie tej: Ellevill She :(
A kto mi chuste pozyczy :/
http://www.ellevill.mystore.no/ds_product_info.php?cPath=52&products_id=146&language=en
tutaj troche zdjec producenta
http://www.ellevill.mystore.no/ds_product_info.php?cPath=52&products_id=146&language=en
tutaj troche zdjec producenta
Dziekuje, sliczna jest :)
No nic dzieki dziewczyny, chyba faktycznie zostane przy LL bambusowej, a na wesele i zjazd cos sie wymysli ;)
paskowka
03-02-2010, 12:51
Dziekuje, sliczna jest :)
No nic dzieki dziewczyny, chyba faktycznie zostane przy LL bambusowej, a na wesele i zjazd cos sie wymysli ;)
Wiesz co ja mam lniana kółkową bardzo podobną do tej LL bambusowej tęczowej. I miałam ją na weselu siostry, a właściwie na ślubie w kościele, w sierpniu. Dobrałam do kościoła jednolitą, jaśniutką sukienkę i super pasowało.
Niedługo będzie coś w Nati w kolorystyce Nati Perła Style w cienszej wersji w nowym wzorze.
Wiesz co ja mam lniana kółkową bardzo podobną do tej LL bambusowej tęczowej. I miałam ją na weselu siostry, a właściwie na ślubie w kościele, w sierpniu. Dobrałam do kościoła jednolitą, jaśniutką sukienkę i super pasowało.
To też dobry pomysł. Sukienkę dobierz do chusty:)
jonaelle
03-02-2010, 13:58
Niedługo będzie coś w Nati w kolorystyce Nati Perła Style w cienszej wersji w nowym wzorze.
A coś więcej? Z domieszkami...?