Zobacz pełną wersję : wkłady sucha pieluszka -które lepsze?
reniason
02-02-2010, 00:51
Chciałabym kupić wkłady tzw sucha pieluszka i znalazłam z dwóch firm
Tots bots http://ekomaluch.pl/zestaw-10-wkladek-sucha-pielucha,p891,l1.html i Imse Vimse http://ekomaluch.pl/zestaw-2-wkladek-sucha-pielucha,p822,l1.html?podstrona=2 i mam takie pytanie które są lepsze? tzn lepiej zatrzymują wilgoć i szybko się nie zniszczą?
erithacus
02-02-2010, 12:59
Jedne i drugie sa z polaru/poliestru - zadziałaja tak samo.
Najprościej i najtaniej kupić w tekstylnym kawałek polaru i pociąć go na takie wkładki, bez obszywania bo polar się nie strzępi.
Najprościej i najtaniej kupić w tekstylnym kawałek polaru i pociąć go na takie wkładki, bez obszywania bo polar się nie strzępi.
Dokładnie, też tak zrobiłam.
formichiere
02-02-2010, 13:27
Fajnie jak to jest mikropolar, ja mam z szalika i też jest spoko
reniason
02-02-2010, 13:45
dziękuję za podpowiedź:) w takim razie wybiorę się do skepu i poszukam tego mikropolaru:)
Ja mam jedwabne IV ale zostałam uświadomiona ,ze nie działają, a polarek nie robi Balbi dobrze na skórę
erithacus
05-02-2010, 13:27
Jedwabne działają ale w inny sposób ;)
u nas mikropolarek - bardzo bobrze izoluje od wilgoci. chociaż welurek też się sprawdza (np. parę razy użyłyśmy pieluszki z welurkiem i było dobrze)
Jedwabne działają ale w inny sposób ;)
a w jaki? :ninja:
erithacus
07-02-2010, 21:56
Jedwab ma właściwości kojące np. na odparzoną pupę albo podrażnione przez karmienie sutki (chyba IV ma wkładki laktacyjne jedwabne z jednej strony) - jest bardzo miękki i delikatny w dotyku i sprawia wrażenie chłodnego.
czy ktoś używał tych wkadek jedwabnych? sprawdzają sie? pytam bo u nas w tym mikropolarku już były odparzenia (może to kwestia otulacza a może tego że cienka wkładka "przykleja się"). najbardziej się boję lata. wkładki z jedwabiu są drogie ale kupiłabym jeśliby rzeczywiście łagodziły podrażnienia.
jak rozpoznać mikropolar
kupilam zwykly polar taki w IKEA koc polarowy.
Szukam mikropolaru i niby były w Biedronce i Lidlu koce z mikropolaru ale szczerze mówiąc poza miękkością nie widzę rożnicy. Na tych i na tych jest napisane 100% poliester. W sklepie tekstylnym Pani popatrzyła na mnie podejrzliwie na haslo mikropolar:)
Odświeżam temat, bo chcę właśnie kupić wkładki polarkowe. Pomysł pocięcia koca/szalika mnie nie przekonuje, bo nie wiadomo, w jakich warunkach, z jakich dokładnie materiałów (chodzi np. o barwniki itp.) taki koc został wyprodukowany, a przecież chodzi mi o to, by to, z czym styka się skóra dziecka, było zdrowe. Dlatego wolę wkładki produkowane specjalnie jako wkład do pieluszki. Jeśli macie jakieś doświadczenia z takowymi, proszę, podzielcie się.
Czy naprawdę nikt nie używa oryginalnych wkładów polarkowych ?...
Jak mi się skończą wkłady do flipa to biorę jakąkolwiek wkładkę( mikrofibra, bambus) + kawałki niebieskiego kocyka z IKEA.
- nie wiadomo jakie składniki, barwniki itp
+ jak się zaplami to wywalam do kosza i nie płaczę tylko tnę następny kawałek
reniason
29-04-2010, 23:52
Czy naprawdę nikt nie używa oryginalnych wkładów polarkowych ?...
ja kupiłam te zalinkowane w pierwszym poście z totsa botsa i sobie chwalę, faktycznie jest sucho przy pupie, one wygladaja jak ten polarek na wkładzie flipa mam sucho:) ale moim zdaniem duzo lepszy jest taki cieniutki welurek :)
mama-japonka
03-05-2010, 20:59
Ja używam wkładek z mikropolaru Nature Babies. Bardzo sobie chwalę. Też Bambinexu są jak dla mnie super. Kiedyś próbowałam znaleźć w sklepie mikropolar, ale okazało się to niemożliwe. A to, co nazywa się mikropolarem (np. koce), to niekoniecznie ma te same właściwości - zależy od faktury materiału, sposobu tkania itp.