PDA

Zobacz pełną wersję : za chwile w DDTVN

hexi
01-02-2010, 09:59
co prawda wyglada na to ze bez chusty ale zaraz bedzie Hanti :)
temet:wycena pracy mam ...brzmi jakos znajomo ;)
jak juz bylo - przepraszam nie sprawdzilam jeszcze co nowego od rana na forumie :)

Fiona
01-02-2010, 10:15
spóźniłam się:( w necie obejrzę

yanettee
01-02-2010, 10:17
a ja widziałam :D

annya
01-02-2010, 10:25
Trudny temat.
A Hanti zdecydowanie kamera lubi ;).

anetta1980
01-02-2010, 12:13
A Kamilka znowu cyca szukała uparcie :)

Agut
01-02-2010, 12:16
:) widziałam! widziałam! Fajny temat! A mała jest debeściara!

pati291
01-02-2010, 12:31
Też widziałam:) I tym razem Hanti trafiła na ten sympatyczniejszy duet:)
A mała niesamowita:)

Leika
01-02-2010, 13:41
wklejcie linka jak materiał będzie w necie :)

calineczka
01-02-2010, 14:29
wklejcie linka jak materiał będzie w necie :)

o tak!
bo ja widziałam sam koniec rozmowy-i zaglądanie Kamilki w maminy dekolt + jak Hanti zaproponowała mlekopijowi wodę ze szklanicy hehehhehehehhehe

lika
01-02-2010, 16:30
Ogladałam rano i muszę przyznać, że rozmowa była bardzo ciekawa i pytania prowadzących sensowne. Bardzo podobało mi się, jak Hanti spytała, za jaką płacę Pani przyszłaby robić to, co ona robi 24 godzi na dobę w domu. Mina prowadzącej w tym momencie - bezcenna :)
A czy nie wiecie, gdzie można przeczytać cały tekst badań o których była mowa? Jestem ogromnie ciekawa na jakiej podstawie wyceniono pracę kobiet w domu na 2000 zł?

dagis
01-02-2010, 16:36
bardzo prosze, na prosbe wyzej wklejam link:

http://dziendobrytvn.plejada.pl/28,29317,news,,1,,ile_kosztuje_siedzenie_w_domu,ak tualnosci_detal.html#autoplay

lika
01-02-2010, 16:43
Już się ucieszyłam, że to link do raportu, a to do audycji.

paskowka
01-02-2010, 17:18
Już się ucieszyłam, że to link do raportu, a to do audycji.

Aniu to wprawdzie chyba nie te badania, o których pisała Hanti, ale fajny artykuł w jaki sposób różni naukowcy wyceniają, czy tez próbują wycenić pracę mamy w domu:
http://www.polityka.pl/rynek/ekonomia/1500247,1,ile-jest-warta-praca-kobiet-w-domu.read

usia
01-02-2010, 17:24
Ja też widziałam Hanti :applause: dobrze mieć wtyke w tv

jjuussttyynnaa
01-02-2010, 17:26
uuuu chyba się chciało cycusia :-)
Ja mam oficjalne pytanie do hanti jak można tak wyglądać mając czwórkę dzieci????
Ja po jednym wyglądam jak wieloryb.

monika999
01-02-2010, 18:52
dzieki za link:)
temat bardzo ciekawy i dotyczacy sporej czesci spoleczenstwa. podobalo mi sie w jaki sposob prowadzona byla rozmowa, a nasza Hanti to profesjonalistka-podziwiam za wyglad i madre wypowiedzi- ta za ile pani przyjdzie do mnie(dom+czworka dzieci)?-byla genialna! ciesze sie, ze w koncu temat kobiet "siedzacych" w domu zaczyna byc szerzej omawiany, bo tego, ze wychowanie dzieci to praca wiele osob nie uznaje. dzis na przyklad rozmawialam z kolezanka z pracy, ktora tak skomentowala moj pobyt na urlopie wychowawczym-"dosyc tego leniuchowania";) gdyby nie to, ze jednak trzeba myslec o emeryturze oraz fakt, ze z jednej pensji ciezko prowadzi sie dom( mamy akurat to szczescie, ze chwilowo mieszkamy z rodzicami) nie wiem czy myslalabym o szybkim powrocie do pracy.

dopisze jeszcze, ze wydaje mi sie smieszne, ze tylko jeden polityk byl zainteresowany. ehh..a tyle sie mowi o kryzysie demograficznym i grozacej nam z tego powodu zapasci systemu emerytalnego. wg niektorych politykow-kobiety powinny rodzic jak najwiecej dzieci,macierzynski, a potem dziecko do zlobka a matka do pracy. podobala mi sie wypowiedz Hanti-o tym, ze to rodzice powinni decydowac jak chca wychowywac swoje dzieci.

rudziutka
01-02-2010, 19:16
Ja tak z lekka OT. Te 2000zl to żarcik taki? :duh:
Za miesiąc wracam do pracy i chętnie przyjmę panią, która za 2tys. przejmie moje domowe obowiązki na 10 godz. dziennie od poniedziałku do piątku. Tylko tyle.
Już widzę te tłumy zabijające się o taką pracę. :twisted:

karolibu
01-02-2010, 20:28
ja również widziałam mine doroty po pytaniu za ile ona by przyszła... po chwili namysłu odpowiedziała że dla niej to za darmo :) hehe ale zgodze się że temat ciekawy i pytanie jak najbardziej trafne

mart
01-02-2010, 20:49
hanti, dyśka ci tej wody do końca życia nie daruje:twisted: boskie!

a serio - temat ciężki. ja bym jeszcze go dociążyła obowiązkową składką zus dla mamy z własną firmą bez prawa do urlopu wychowawczego. nie każdy może ubezpieczyć siebie i dzieciaki przez etat czy firmę męża.

Behemot
01-02-2010, 20:49
Widziałam już na necie.O Boska Ty Hanti-taki wygląd przy czwórce dzieci, chyba rzeczywiście siedzi i pachnie:ninja:

kubutkowa
01-02-2010, 20:59
Zgadzam sie, temat b ciekawy a hanti wygladała b.ładnie. Tez mialam wrazenie ,ze cyc byl w poszukiwani hihi

tysiula
01-02-2010, 21:31
Ja tak z lekka OT. Te 2000zl to żarcik taki? :duh:
Za miesiąc wracam do pracy i chętnie przyjmę panią, która za 2tys. przejmie moje domowe obowiązki na 10 godz. dziennie od poniedziałku do piątku. Tylko tyle.
Już widzę te tłumy zabijające się o taką pracę. :twisted:

Pociągnę OT. Zgadzam się z rudziutką. Za 2 tys. to mogę znaleźć jedynie opiekunkę do dziecka na 8 godzin dziennie. A gdzie pozostałe godziny, gdzie pranie, sprzątanie, gotowanie, odrabianie lekcji i mnóstwo innych prac...???

aurora
01-02-2010, 21:36
Jak fajnie mieszkać na zadupiu... Sąsiadka płaci opiekunce 800 zł za dwójkę dzieci na 9h dziennie...

gosia1974
01-02-2010, 21:42
Oświeci ktoś babę nie oglądającą tv? Czym się tak ekscytujecie? Zrozumiałam, że hanti była na wizji i Dziecięciu wodę ze szklanki zapodała...Ale tak poza tym - o co cho?!

erithacus
01-02-2010, 21:45
Jak fajnie mieszkać na zadupiu... Sąsiadka płaci opiekunce 800 zł za dwójkę dzieci na 9h dziennie...

Na jedno wychodzi, bo zarobki też są jak z zadupia.
Tylko takie uogólnianie - 2 tys. dla całej Polski, jest bez sensu. Gdybym miała dostawać te 2 tys. za "siedzenie w domu", to w ogóle bym do pracy nie wracała, bo to więcej niż moja nauczycielska pensja.

emma
01-02-2010, 22:20
Hmm a jak ładnie podsumowała jedna pani naszą Hanti i wpaniałą jej latorośl! Wiecie co, aż mnie skręciło ze złości. Żeby kobieta o kobiecie...
No własnie a ja bym bardzo chicała nie iść do pracy, choc pracę mam fajną i w dobrych godzinach. Ale już z Szymkiem nie mogę byc cały czas, co mnie boli, zwłaszcza gdy ząbkuje czy boli go brzuszek. I jak widzę, jak się wyrywa do mnie po powrocie z pracy. Dziecko mamy potrzebuje. Niestety my tez potrzebujemy pieniędzy.
No własnie żal, że nikt nie docenia tego, że tyle mam nie pracuje zawodoowo, ale poświęca swój czas bliskim sprawujac nad nimi opiekę.
A i jeszcze dodam, że moja mama marzy o tym by byc już na emeryturze albo na rencie. Ma parkinsona i nie wiemy jak długo będzie się jeszcze cieszyć sprawnością. Chciałaby mi pomóc w opiece nad Szymem, zresztą miałaby co robić w domu, to kobieta z tych co zawsze sobie pracę znajdzie. Ale niestety, emerytury jej nie dadzą bo za młoda. A na rente wysłać nie chcą, bo nie jest wystarczająco chora. Z Parkinsonem nie wystarczająco chora! Wyobrażacie sobie?

aurora
01-02-2010, 22:20
Na jedno wychodzi, bo zarobki też są jak z zadupia.
Tylko takie uogólnianie - 2 tys. dla całej Polski, jest bez sensu. Gdybym miała dostawać te 2 tys. za "siedzenie w domu", to w ogóle bym do pracy nie wracała, bo to więcej niż moja nauczycielska pensja.

No niekoniecznie z tymi zarobkami, ale masz rację, to uogólnienie. P.S. Ja też ;)

lola_22
01-02-2010, 23:33
ufff - jednak duet Wellman-Prokop robi wielka roznicę (dla niewtajemniczonych - ostatnio hanti na wizji spotkala sie z wiecznie-zdziwoną-i-niewiele-rozumiejacą-Pienkowską i dowcipkującym jagielskim ;-( )
temat wazny i swietnie ze znalazl takie fajne naglosnienie w tvn
ja zwrocilam uwage na Prokopa jak mala chciala cyca - nauczony doswiadczneim ze ma oto w programie matkę-karmiaca-na-wizji czekal az hanti wyjmie piers karmiącą a jak w ruch poszla szklanka to zwatpił ;-D
ps. Hanti w tej fryzurze tez Ci b. fajnie !!!

hanti
02-02-2010, 10:00
moje dziecko ma syndrom "matka wreszcie usiadła" no a jak usiadła to znaczy że można skorzystać z bufetu ;)

a forum na plajadzie mam wrażenie że służy do wylewanie własnych frustracji ;) pani wracając z pracy odebrała dziecko z przedszkola, dziecko nie chciało wracać, bo baaaaardzo lubi ciocie z przedszkola, pani zrobiło się przykro i znalazła sposób na wyżycie się :D mnie to szczerze nie rusza.

paskowka
02-02-2010, 10:51
pani wracając z pracy odebrała dziecko z przedszkola, dziecko nie chciało wracać, bo baaaaardzo lubi ciocie z przedszkola, pani zrobiło się przykro i znalazła sposób na wyżycie się :D mnie to szczerze nie rusza.

A wiesz, że ja tak miała z synem, jak wracałam z pracy to nie chciał odejść od opiekunki, teraz zresztą w przedszkolu tez czasem pyta czemu tak wcześnie przyszłam mimo, że gruuuubo po 16.00 przychodzę:) No ale dla mnie to akurat najlepsza rekomendacja oznaczająca, że dziecku dobrze w tym przedszkolu:)