Zobacz pełną wersję : Co z tymi wkladkami
Wkurzam sie na maxa - nie umiem chyba zamontowac wkladem w pieluszkach. Jakos mi sie zwijaja, falduja i w ogole nie chca sie tak ladnie, rowno rozlozyc. I to we wszystkich chyba pieluszkach jakie mam - w sensie roznych firm. Macie jakis dobry patent na rowne wkladanie tych wkladek?:duh:
Ja wkładam wkładkę do pieluszki, a potem na czymś płaskim kładę pieluszkę i (trzymając dłoń nadal w kieszonce) w kroku rozprostowuję wkładkę dłonią, ładnie i równo się wtedy układa. :D
Zdarza mi się, że robię tę czynność na kolanie, ale lubię na czymś płaskim, co mam pod ręką, np. lubię na desce do prasowania. :)
edit:
W tym wątku są co prawda zdjęcia, jak składać różne wkłady, ale jest też zdiecie tego co opisałam powyżej: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=18716
Czyli to: :)
Niezależnie od zastosowanego wkładu, zawsze po włożeniu do pieluszki wkładu chłonnego w miejscu gdzie jest środek pieluszki wkładam rękę i rozprostowuję wkład rozłożoną dłonią. Nawet szeroki wkład ładnie się wtedy wygładza i układa w pieluszce, pomimo, że pieluszka założona i tak w kroku się zmarszczy.
http://www.babyetta.pl/pieluszki/skladanie/001e.jpg
erithacus
25-01-2010, 21:27
Ja łapię wkładkę jak najbliżej krawędzi i wkładam z całą ręką do pieluszki. Potem drugą ręką łapię tę wkładkę od zewnątrz, przez pieluchę i trzymając wyciągam rękę ze środka jednocześnie rozprostowując wkład.
ale wkladasz firmowe?
bo np te od BG srednio sie ukladaja w FB bo BG'owe są szersze. niby niewiele...
no i ja jak yetta- wkladam reke i rozprostowuje :) czesto tez potem zaginam wzdluż :) zeby pasowało ładniej
Ja łapię wkładkę jak najbliżej krawędzi i wkładam z całą ręką do pieluszki. Potem drugą ręką łapię tę wkładkę od zewnątrz, przez pieluchę i trzymając wyciągam rękę ze środka jednocześnie rozprostowując wkład.
O ja dokładnie tak samo robię. :mrgreen: Tylko potem jeszcze i tak ładuję rękę do środka, żeby "rozpłaszczyć" wkładkę dobrze w kroku, choć czasem już nie trzeba. :lol:
dodam tylko do powyższego ze warto rozprostować wkładkę, nawet taką z mikrofibry , jeszcze gdy jest mokra i równo rozwiesić:)