Zobacz pełną wersję : tadam!!mlody wylądował na plecach!!!
noooo udało sie! dzis po raz pierwszy młody wylądował na pleckach u mnie oczywiście! ale bosko! achh cykora miałam jak nie wiem co ale dzieki pomocy nemhain udało sie!
Aniu dzieki wielkie!
wiem ze nie jest doskonale ale bedziemy ćwiczyc!
a to moj pierwszy samodzielny plecak! mlody po 20min poszeld spać... ech tak go obchodziła radość mamusi :)
oczywicie uwagi mile widziane :)
http://images35.fotosik.pl/103/748815555e8a20f2med.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images38.fotosik.pl/245/542269cad33e7a00med.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images41.fotosik.pl/244/62acc4b0c25feb7dmed.jpg (http://www.fotosik.pl)
gratuluję :applause::D i po cichu zazdroszczę :hide:
ithilhin
16-01-2010, 19:12
pięknie.
tylko więcej materiału pod pupę, niech sięga aż pod kolanka i tworzy taka kieszonkę w której pupka sobie tkwi.
Gratulacje :) Noszenie na plecach to inny wymiar noszenia :))
pięknie.
tylko więcej materiału pod pupę, niech sięga aż pod kolanka i tworzy taka kieszonkę w której pupka sobie tkwi.
Kurcze własnie nie bardzo wiem jak to zrobić..... no nic pocwiczymy i sie uda, kiedyś sie uda :)
Gratulacje :) Noszenie na plecach to inny wymiar noszenia :))
ojjjj tak! jest bosko!!!! :)
Kurcze własnie nie bardzo wiem jak to zrobić..... no nic pocwiczymy i sie uda, kiedyś sie uda :)
Ja to robie tak, że jak mam dzidzię na plecach i jestem pochylona do przodu to naciągam większa ilość materiału pod pupę, tak od kolanka do kolanka, a potem dociągam :)
sylvetta
16-01-2010, 19:35
pogratulowac! Ja juz sie nie moge doczekac momentu plecakowanie -ale to chyba na wiosne.....:D:D:D
Karolcia
16-01-2010, 20:17
Układając chustę weź więcej materiału pod pupę, od góry zostaw min i tak podejdzie wyżej przy dociąganiu.
No ja już czekam na te najblizsze warsztaty w Wa-wie bo chcę się przyuczyć, żeby po domu nosić na plecach, bo na dworze to póki co tego nie widzę. Na kurtkę bez sensu, pod kurtkę tym bardziej.
Byle do wiosny.
Fajnie :D
Zostaw te biedne mossy w spokoju, zapoluj teraz na kurtkę do plecaków :lol:
Gratuluję!!!
Ja cykor, jeszcze czekam z plecakowaniem :cool:.
Mayka1981
16-01-2010, 21:27
Gratulacje! My też od niedawna plecaczkowi - do wiosny wyćwiczę i tak będziemy świat zwiedzać, póki co dobrze mi z dzieckiem na brzuchu:)
ten materiał pod tyłkiem to u mnie też problem, bo model oczywiście nie współpracuje tylko podskakuje sobie radośnie:roll: no ale determinacja matki jest wielka:twisted:
miedziana
16-01-2010, 21:32
Po pierwsze gratulacje :):applause::applause::applause:
na początku też miałam problem z wkładaniem materiału pod pupę i oczywiście sprawdziło się powiedzenie "praktyka czyni mistrza", jakoś samo przyszło :) Więc nic tylko ćwiczyć plecaczki i zdobywać świat :thumbs up:
ach dziewczyny ależ dostałam pałera do plecaczków! dzięki! bedziemy ćwiczyć a jak!
Ane ja Ci dam..... mossa musze upolowac i już - może jednak sprzedasz co?? a kurtkę nooo własnie juz od paru dni mysle o niej hihi
Agatko, super jest:thumbs up: a Szymus jaki zadowolony:)
Z materiałem pod pupę to po kilku razach motania dojdziesz do perfekcji.
Brawo:applause:
Ładnie Wam w Simonku:D
Dla mnie bomba:thumbs up: Agata, zasłużyłaś na mossa:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Dla mnie bomba:thumbs up: Agata, zasłużyłaś na mossa:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
:kiss: Demona kocham Cie normalnie! ale Ty weź mnie nie dobijaj dobra!
hehehe wlasnie tu sie męzowi chwale jakie cudne komplementa dostałam od Was i gęba mi sie cieszy jak szalona a on na to ale Ty głupia jesteś!
dobrze ze jesteście bo kurcze no załamałabym sie no :lol::lol::lol:
miedziana
16-01-2010, 22:15
Simonek dla Szymonka - fajnie :) Ostatnio jakoś mi ta chusta ciągle się przed oczami pojawia :) Podoba mi się i do dziecka by pasowała :lol:
Agut jak widać Twoją radość na zdjęciach :thumbs up:
TUSIOLEK
16-01-2010, 22:51
:applause::applause: brawo i jak błogo śpi ;-) Chusta też cudne kolorki ma
jakbyś próbowała plecaka z krzyżem, mam fajny filmik:
http://www.stillen-und-tragen.de/videos/wkr.wmv
ja z niego zrozumiałam, ja dobrze zawiązać ten plecaczek. na tym filmiku też widać jak umieścić odpowiednią ilość materiału pod pupą dziecka :)
jakbyś próbowała plecaka z krzyżem, mam fajny filmik:
http://www.stillen-und-tragen.de/videos/wkr.wmv
ja z niego zrozumiałam, ja dobrze zawiązać ten plecaczek. na tym filmiku też widać jak umieścić odpowiednią ilość materiału pod pupą dziecka :)
dzięki!!!!! oooo Marto śliczny avatarek! hmmm z którego maja sa Twoje dziewuchy?
Ania Bober
17-01-2010, 20:21
Hej Agut - jak Wam ładnie w tej chuście i w plecaczku!
Jak mam młodego na plecach i zarzucam na niego chustę, to ten kawałek pod pupą wpycham mu aż po pępek. Teraz on już tak nie skacze tylko się przytula jak wiąrzę, więc mi nie wychodzi materiał spod pupki, ale pamiętam że na początku plecaczkowania też miałam ten problem.
A i jeszcze jeden myk gdzieś widziałam i mi się sprawdza - po naciągnięciu materiału przy prostym plecaczku 'roluję' poły na ramieniu - dzięki temu jeszcze lepiej dociągam chustę przy karczku.
Agut, a do 100pociech nie wybrałabyś się? Możemy razem poćwiczyć :-)
dzięki!!!!! oooo Marto śliczny avatarek! hmmm z którego maja sa Twoje dziewuchy?
18 maja :)
no suuper! ja nie wiem, czy moge juz probowac, mały co prawda trzyma fajnie glowe sztywny jest cały, ale ma 4 miechy i nie wiem czy juz mozna, a chciałabym sprobowac...:-D pozdrawiam Was gorąco! mały jak sie cieszy!
18 maja :)
hehehehe a moj 21tego! :)
Aniu dzięki wielkie! no ja dziś dwa razy plecaczek motałam , raz wyszło całkiem calkiem ale drugi masakra. Młody mi sie na bok przechylił a ze byłam sama to nie mogłam nad nim zapanować. A o skrecaniu poły to wiem wiem :)
A 100p kurcze dlaczego jest tak daleko od nas! nooo ale hmmm moze faktycznie siesie w koncu wybiore :)
A 100p kurcze dlaczego jest tak daleko od nas! nooo ale hmmm moze faktycznie siesie w koncu wybiore :)
Agut, a skąd jesteś ? Chodzi mi o dzielnicę. I gdzie jest 100 pociech ?
Ania Bober
17-01-2010, 21:04
100 pociech jest na Starówce, ja będę jechała prawdopodobnie Górczewską, Obozową, Rondo Babka. Mogę kogoś zgarnąć gdzieś po drodze :-)
Agut, a skąd jesteś ? Chodzi mi o dzielnicę. I gdzie jest 100 pociech ?
Stokłosy
Aniu echhhh do nas niestety Ci nie po drodze :(
edit : a 100 jest tu http://www.stopociech.pl/s/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=134
ech...a juz myślałam, że znajdzie się ktoś obok mnie... A tu znów nic. ja z Żoliborza.
panthera
17-01-2010, 21:20
a ja niedawno przerzuciłam sie na tkana z elastyka i jakoś tak niepewnie się czuję...
jakbym przyjechała do 100 pociech podpowiedziałybyscie mi co poprawić?
neverendingstory
17-01-2010, 21:46
no suuper! ja nie wiem, czy moge juz probowac, mały co prawda trzyma fajnie glowe sztywny jest cały, ale ma 4 miechy i nie wiem czy juz mozna, a chciałabym sprobowac...:-D pozdrawiam Was gorąco! mały jak sie cieszy!
ja wrzuciłam moją małą na plecki jak miała 3,5 miesiąca, więc myślę, że spokojnie możesz próbować. Ważne jest jednak, żebyś czuła się gotowa do tego, nic na siłę:) no i polecam ćwiczenie na sucho na misiu albo lalce - po to żebyś podczas motania dzieciaczka miała tą pewność poszczególnych ruchów, a wiązanie było szybkie - wtedy szansa jest że dzieciaczek nie będzie się bardzo denerwował. powodzenia:thumbs up:
Dziewczyny a może w czwartek grupowo do 100 Pociech sie wybierzemy?
Pania, ja swojego wrzuciłam pierwszy raz jak miał 4 miesiące i bardzo mu sie podobało :)
ojjj a my w czwartki mamy rehabilitacje .... w ten mi sie nie uda przesunąć ale moze nastepny? cholera tylko wtedy mamy scyntygrafie..... no nic kiedys mi sie uda wybrac!
Ania Bober
17-01-2010, 23:38
Ja sobie postanowiłam, że będę jeździć z Kacprem, bo on ma tam niesamowitą radochę. A to praktycznie jedyna dla nas okazja, żeby przebywał w większym gronie dzieciaczków.
Dziewczyny, przyjedźcie koniecznie! Ostatnio podobno dziewczyn z chustami tam jak na lekarstwo (faktycznie byłam w ostatni czwartek i było nas 3-4).
a co tam się w czwartki dizeje ? I której to jest? Może jakoś by mi się udało doczłapać z dziewczynami :)
Dziewczyny a może w czwartek grupowo do 100 Pociech sie wybierzemy?
Pania, ja swojego wrzuciłam pierwszy raz jak miał 4 miesiące i bardzo mu sie podobało :)
aha, czyli ja juz mogę, to spróbuję:-D Dzięki!
ja wrzuciłam moją małą na plecki jak miała 3,5 miesiąca, więc myślę, że spokojnie możesz próbować. Ważne jest jednak, żebyś czuła się gotowa do tego, nic na siłę:) no i polecam ćwiczenie na sucho na misiu albo lalce - po to żebyś podczas motania dzieciaczka miała tą pewność poszczególnych ruchów, a wiązanie było szybkie - wtedy szansa jest że dzieciaczek nie będzie się bardzo denerwował. powodzenia:thumbs up:
właśnie ja się ogólnie czuje chętna na próbowanie nowych wiązań, tylko nie wiedziałam, czy małemu nie zaszkodzi takie noszenie jeszcze, ale jak tak to ok:-D
No to może się zacznę przygotowywać do sobotnich warsztatów i od jutra poćwiczę na miśku?
No to może się zacznę przygotowywać do sobotnich warsztatów i od jutra poćwiczę na miśku?
hehe, ja mam spotkanie w niedzielę;-D
Powiedzcie mi proszę czy Wasze dzieci tak spokojnie siedza w postym plecaku? z kazdym dniem naszych ćwiczen widze ze młodego co raz bardziej irytuje ten materiał przy twarzy.... gryzie go namiętnie i ślini..... hmmm znaczy ze musze sie nauczyć plecaka z krzyżem???
eee tam, irytuje. dostał gryzak pod nos, więc korzysta z okazji. :lol:
u moich to normalne zachowanie.
a że czas już nauczyć się plecaka z krzyżem, to inna inszość :p
Moj to memła w pysku chuste jak tylko ma okazję :)
mój memła pasy w mt nawet, a chuste tym bardziej (zwłaszcza ze smoka juz nie uzywamy)
OK dziewuszki dzięki za info! wiec pytania hehehe nie było!
czyli sie te typy znaczy dzieci tak mają :)