PDA

Zobacz pełną wersję : porażka na całej lini

lillyofthevally
11-01-2010, 12:28
a miało być tak pięknie....

Hanutek ma 21 miesięcy, woła kiedy ma zrobić kupę, więc stwierdziłam, że możńa ją przeżucić na wielorazówki.
Z kupą się nic nie zmieniło - robi ładne grzecznie do WC lub na nocnik, ale siku.....

pupa czerwona, pieluchy przemakają...

co ja robię nie tak?
może sika węcej? :ninja:

wogóle jak widzi , że zbliżma sę do niej z wielo.. to wrzeszczy i nie chce żeby założyć...

Tuja
11-01-2010, 12:44
a jakich pieluszek używacie? jaki materiał jest przy skórze?
u nas najlepiej sprawdza się mikropolar od środka - delikatny i dziecko nie czuje, że ma mokro, no i pupka nie ma kontaktu z wilgocią i się nie odparza. Poza tym, może za rzadko zmieniacie pieluszkę? ja wielo zmieniam częściej niż jednorazówki, inaczej właśnie się czerwono robi.
pupę mogą też podrażniać chusteczki nawilżane, u nas tak było, przeszłam na mycie tyłka mydłem marsylskim (Yetta poradziła:)) i jest świetnie, bez żadnych kremów, maści. na razie tyle mi do głowy przychodzi, mam nadzieję, że pomogłąm trochę:) powodzenia!!

erithacus
11-01-2010, 12:47
pupa czerwona, pieluchy przemakają...

co ja robię nie tak?
może sika węcej? :ninja:

To byś musiała najpierw napisać co i jak robisz ;)

Mag
11-01-2010, 12:49
Lilly,może odpuść wielorazówki jak krzyczy...
poza tym wielo miały dawać jej poczucie mokrego?
słuchaj, to może w ogóle zrezygnuj na dzień z pieluch jakichkolwiek?
wiesz,efektów zaraz nie będzie,ale dwa tygodnie sikania pod siebie i zacznie kumać...szczególnie jak jarzy kupę.

lillyofthevally
11-01-2010, 12:56
aaa już wszystko opisuję :duh::hide:

mamy pieluchy takie:
loveybums
knickernappies
wonderos
baby kangas
thirsties
gro baby

pieluszki zmieniam co 2 h. - nie wiem może częściej powinnam :roll:
Hanutek strasznie dużo pije :ninja:

zresztą zaczeliśmy dopiero od 5 dni...

ale ona tak bosko w tych wielo wygląda :mrgreen:
pupe niczym nie smaruję ( tzn teraz tak - taką maścią roboną w aptece), chusteczek nie zmieniałam...

moze teraz coś rozjaśniłam

erithacus
11-01-2010, 13:53
Myślałam, myślałam i wymyśliłam :)
Może chodzi o proszek (albo płyn do płukania, jeśli używasz). Ubranka mogą być ok, ale w pieluszce, kiedy resztki proszku mieszają się z moczem, mogą podrażniać skórę.

mama-japonka
11-01-2010, 18:47
Najlepszy sposób na wyczajenie, czy to kwestia odparzeń od moczu, to zmiana po każdym siku od razu. jeśli mimo to pupa czerwona, to coś innego. U nas, jak mówi erathicus, kwestia proszku dała znać o sobie :-(

Olapio
11-01-2010, 19:13
a pluczesz podwojnie? moze wyplucz jeszcze raz