Zobacz pełną wersję : co na noc?
pszczoła
08-01-2010, 20:22
Jenyyy, szukałam przez szukaja, i ręcznie kilka stron wstecz...Nie znalazłam:hide:
Mam czterolatka z pierwotnym moczeniem nocnym. Wydaję fortunę na jednorazówki, ale może bez sensu, tzn. czy jest jakaś wielo, która w nocy nie przemoknie???Chodzi mi o to, że czterolatek jak siknie, to siknie:roll:
Możecie coś polecić?
erithacus
08-01-2010, 23:27
A może poprosisz którąś z dziewczyn o uszycie na wymiar. Bo chyba trudno jest dostać w Polsce gotowe pieluchy na czterolatka.
A w ogóle to bardzo dobry pomysł bo nie musisz wiele inwestować, będzie Ci potrzebne tylko kilka pieluch - tyle, co ile dni pierzesz plus 1.
greeneddie
08-01-2010, 23:52
Pszczoła ja ostatnio odkryłam nowe pieluszki BabYetta:
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=21877
są rewelacyjne nie tylko pięknie wyglądają, są mięciutkie i profesjonalnie odszyte ale też super trzymają tzn. nie przepuszczają. Trzeba tylko chłonny wkład włożyć a najlepiej dwa. Ja używam podwójnej spinanej wkładki bambusowej (ma super chłonność) lub dwie wkładki BG.
Nie wiem co prawda czy na czterolatka bedą dobre, ale jest to one size, możliwośc regulacji napami spora, więc moga być ok.
Jeśli uda mi się namówić mojego starszego synka (prawie 5 lat) na przymiarkę to dam Ci znać :roll:
Hmmmm... a jednorazówki używasz w standartowym rozmiarze? Jak tak to myślę, że dziewczyny szyjące bez problemu coś uszyją. Spróbować chyba warto. Ja bym polecała bardziej coś z wkładem bambusowym, bo chłonność ma najlepszą.
Ewentualnie może poszukaj na bazarku jakiś większych pieluch. Spore z one-size'ów ktróe posiadam będą Wondeross. W dodatku wkłady mają duże i chłonne (mimo, że nie bambusowe).
mama-japonka
09-01-2010, 01:37
Są pieluszki formowane i otulacze do 22 kg, myślę, ze będą pasowały na 4-latka....z tego, co się orientuję to wiele dzieciaków ma problemy z moczeniem w nocy nawet do 5 roku życia albo i dłużej, stąd powstały pieluszki dla nich.
wonderbuła
moja prawie czterolatka (17,5 kg) czasami prosi o zalozenie pieluszki, poniewaz jej siostra ma - to zakladam, bo co?
wszystkie one size'y na nia wchodza, wszystkie, oraz nawet IB AIO L stare.
tyle ze ona w nie nie sika.
ale poki to robila, swietnie rade dawal sobie wonderoos.
pszczoła
09-01-2010, 14:46
Dzięki dziewczyny:) Strasznie mi się te minky BabYetty podobają. Greneddie, jak syn się da namówić, daj znać. Mój raczej drobny, a dupinka jak orzeszek, powinny pasować.
Czemu aj wcześniej na to nie wpadłam?:duh:
greeneddie
09-01-2010, 23:41
Dzięki dziewczyny:) Strasznie mi się te minky BabYetty podobają. Greneddie, jak syn się da namówić, daj znać. Mój raczej drobny, a dupinka jak orzeszek, powinny pasować.
Czemu aj wcześniej na to nie wpadłam?:duh:
Niestety popatrzył na matkę jak bym mu nie wiem co proponowała :roll:
Moim zdaniem będą BOMBA. One są dużo większe niż majteczki mojego synka :lol:
Dziewczyny, ale co wkładacie do środka tych kieszonek, że one Wam nie przemiękają??? Tuśka czasem tak się opije wieczorem isika w nocy strasznie, że zakładam jej wonderoska z dwiema oryginalnymi wkładkami, ręcznikiem frote z Ikea, dwiema wkładkami bambusowymi; pupa OGROMNA - ledwo pieluchę zapinam, a ona ostatnio już o 2.30 przemiękła :omg:
erithacus
10-01-2010, 21:18
Dziewczyny, ale co wkładacie do środka tych kieszonek, że one Wam nie przemiękają??? Tuśka czasem tak się opije wieczorem isika w nocy strasznie, że zakładam jej wonderoska z dwiema oryginalnymi wkładkami, ręcznikiem frote z Ikea, dwiema wkładkami bambusowymi; pupa OGROMNA - ledwo pieluchę zapinam, a ona ostatnio już o 2.30 przemiękła :omg:
To ile razem tych wkładek?? Pięć??
Może za dużo jej dajesz do picia przed samym spaniem?
To ile razem tych wkładek?? Pięć??
Może za dużo jej dajesz do picia przed samym spaniem?
Może i za dużo, ale co mam zrobić, jak ona mi "macha" (miga), że chce pić??
Ona pije baaaardzo dużo cały dzień. Zaczynam się w sumie nad tym zastanawiać, czy to ok. Ale to ona sama chce - ja już jej więcej nie proponuję :lol:
Wolę więcej wkładek włożyć :p niż dziecka nie słuchać.
Tylko jestem ciekawa, ile Wam wkładek wystarcza na całą noc.
Ja na noc daję formowankę bambusową albo do pieluszki kieszonki PUL wkładkę bambusową dużą z dodatkową małą. :)
stasiu-lova
10-01-2010, 21:33
u nas tez nic nocy nie przetrzyma. I to juz od roku..
Najczesciej używam wonderka, bo idzie w niego duzo napchac. Ale i tak 2 oryginalne wkladki, cienka konopna i bambusowa nie dzadza rady.
Mi sie PD bambusowa na noc wydaje bardzo chlonna, tylko tam nie ma gdzie wkladow wsadzic, bo to nie kieszonka. Ale 4 latek w nia nie wejdzie.
U nas jednak dają radę formowanki, ale nie zawsze mam czyste i suche. Najfajniejsze pod względem chłonności ecobabeco za bardzo uciskały nóżki i trzeba było zrezygnować :frown Od tego czasu noc to niewiadoma, bo raz Mała ma sucho, raz wkładki kapią, ale dają radę, raz przemiękają w pół nocy, a raz Mała zaczyna w nocy wołać "ee" i się wysadzamy, wtedy oczywiście pielucha sucha.
Ja daję formowankę z wszystym wkładem + pieluszkę bambusową + otulacz PUL. Wszystkie inne opcje zawiodły. Tylko to daje radę. Wytrzymuje całą noc, tylko, że kuper jest jak armata, wielki i sztywny, a syn waży z 2 kg więcej :cryy:.
Nad ranem nie ma suchej nitki ani na wkładce ani w formowance - od przodu do tyłu wszystko opanowane. U was też tak??
Ja daję formowankę z wszystym wkładem + pieluszkę bambusową + otulacz PUL. Wszystkie inne opcje zawiodły. Tylko to daje radę. Wytrzymuje całą noc, tylko, że kuper jest jak armata, wielki i sztywny, a syn waży z 2 kg więcej :cryy:.
Nad ranem nie ma suchej nitki ani na wkładce ani w formowance - od przodu do tyłu wszystko opanowane. U was też tak??
No dokładnie tak! Ale ciesz się, że nie przecieka. Ja czasem się śmieję, że po jednej nocy to mam pół pralki prania wkładek z jednej pieluszki, a jak przemięknie, to pościel dopełnia drugą połowę :lol:
No dokładnie tak! Ale ciesz się, że nie przecieka. Ja czasem się śmieję, że po jednej nocy to mam pół pralki prania wkładek z jednej pieluszki, a jak przemięknie, to pościel dopełnia drugą połowę :lol:
hihih, no poscieli to nam jeszcze nie zajęło na szczęście... :lol:
Najgorsze jest przebieranie nocne. Syn się wybudza i później spać nie chce tylko się bawić :cryy:.
U nas dokładnie tak, ale już w środku nocy :D I otulacze PuLowe nie dawały rady ...
Aloha to jaki macie otulacz??
wełniany :mrgreen: i ku mojemu zdziwieniu trzyma bezbłędnie. Jak bym nie zobaczyła to bym nie uwierzyła i z tą wełna, i z tymi polarami :D
U nas wełniany Amsterdam na razie nie dał rady, ale jeszcze przed kuracją, więc może dlatego :rolleyes:.
A ja zakupiłam dopiero co storchena i jeszcze się boję na noc, ale mnie korci :)
Aloha, ale co wkładasz do otulacza?
zochmama
10-01-2010, 23:48
To w takim razie Zoch prawie nie sika:roll:-daję frotkową lenya do składania z ręczniczkiem,otulacz Mother-ease air-flow-super dla śpiących na brzuszku, wszystkie inne nam przeciekały a ten nigdy.
otulacz Mother-ease air-flow-super dla śpiących na brzuszku, wszystkie inne nam przeciekały a ten nigdy.
Uwielbiam te otulacze, mam cztery. :ninja: :lol:
Aloha, ale co wkładasz do otulacza?
Ewinko, wkładam formowanki:
albo Mała bambusową noc PD
albo własną formowankę z wkładem od wonderoosa
czasem mieszam wkład od wonderbuły z innymi wkładami - na przykład biorę duży wonderbułowy wkład i do tego wkład z bambusa. Tak sobie życie urozmaicam, żeby mi się nie znudziło :lol:
Ja mam jednego Amsterdama i gdyby nie to, że trzeba go czasem przeprać i po nocy wietrzyć to mógłby to być mój jedyny :mrgreen:.