PDA

Zobacz pełną wersję : szybkoschnące kieszonki

monikaluk
05-01-2010, 13:35
jakie polecacie kieszonki i wkłady do nich? mam obecnie bg i są ok, ale trochę sztywne, wie szukam czegoś bardziej miękkiego i najlepiej na napy

Aloha
05-01-2010, 13:38
Ale sztywne są wkłady? Masz mikrofibrowe wkłady?

filandre
05-01-2010, 13:40
TOTS BOTS z wkładkami bambusowymi, dla mnie hit :thumbs up:

yetta
05-01-2010, 14:02
Dla mnie pieluszki z kieszonką p'tits dessous mini-maxi z wkładkami z mikrofibry. Po wyciągnięciu z pralki sa praktycznie suche. :D

Iwka
05-01-2010, 16:28
Naughty Baby bardzo szybko schną. Gorzej chłoną niż Wonderoos i (troszkę) niż Bum Genius, ale wkłady są suche bardzo szybko, a same kieszonki prawie od razu.

ewinka
05-01-2010, 17:51
Bambusowych nie polecam, bo schną baaaardzo długo.
Moje ulubione kieszonki to FB i Wonderoos - na napki, same prawie suche po praniu, a wkłady z mikrofibry bardzo chłonne, mięciutkie i schną nie najdłużej :)

monikaluk
05-01-2010, 18:16
Ale sztywne są wkłady? Masz mikrofibrowe wkłady?
miałam na myśli kieszonki jako całość i rzepy. tak, wkłady są z mikrofibry i na prawdę schną szybko i sa chłonne

mamaija
05-01-2010, 18:40
a ja juz wszedzie pisałam ale jeszcze raz sie powtórze, dla mnie szybkoschnace a mam porownnie z róznymi firmowymi sa kieszonki naszej forumowej Dominiki79- po odwirowaniu sa prawie suche , mikropolarek cieniutki, milutki po wyjeciu z praleczki nadaje sie do uzytku po 15 min na koloryferze, pul miekki tez i delikatny- a długo BG miałam bo handmade jeszcze wtedy nie znałam:-(, które topory w porównaniu były,
polecam szczerze tym którzy nie chca kupowac wielkiego stosu pieluch ze wzgledu WŁAŚNIE NA CZAs schnięcia:thumbs up::hello::hello::hello:

Aloha
05-01-2010, 22:46
Zabijcie mnie, ale mnie się zawsze wydawało, że wszystkie kieszonki schną szybko. Ot musnąć na chwile na sznurek i suche ... wkłady to już inna bajka, bo z różnych surowców szyte ...

A BG akurat w ręku nie miałam, więc może to licho jakieś wyjątkowe jest :)

yetta
05-01-2010, 23:30
Ja mam kilka różnych firmówek kieszonek (wonderos, blueberry minkee, bum genius, p'tits dessous mini maxi, fuzzi bunz) i wszystkie schną bardzo szybko.
BumGenius moze ciut dluzej ze zwgledu na budowe wejscia do kieszonki, ale to naprawde minimalnie dluzej.

Jak dla mnie, to wszystkie kieszonki PUL łącznie z bum geniusem schną ekspresowo.

A najszybciej schną wkłady (tak jak już wspominałam) mikrofibra od pieluszki PD. :mrgreen:

annya
05-01-2010, 23:34
Moje kieszonki także schną błyskawicznie. Nawet - ku mojemu zdziwieniu - minkee od Yetty (sądziłam że przez futerko będzie potrzebować więcej czasu - myliłam się).
Yetto - pełen szacuneczek!!!

Foxy Lady
05-01-2010, 23:38
Fuzzi Bunz!
Najlepsiejsze :), wygodne, szybkoschnące, ładne.
Ale mam te rozmiarowe, a one size dopiero zamierzam kupić.

węgielek
05-01-2010, 23:41
moje pd tez po wyjeciu z pralki niemal suche. wklady potrzebuja wiecej czasu.
a moze to schniecie to kwestia wirowania? i programu na ktorym prane byly?
gdy wlaczampranie dlugie na 70 stopni, to wtedy sa niemal suche.