PDA

Zobacz pełną wersję : Tato,mama Zuzi wita chustonosicieli

Seekerart
29-12-2009, 21:39
:hello:
Witam jako najszczęśliwszy tato hehe.Zuzanka ma 3,5 miesiąca,temacik chust interesował nas wcześniej,aleee hehe byliśmy tak pochłonięci hm ,że chusty odeszły na jakis czas w zapomnienie,teraz jest juz spokojniej,więcej czasu itp.,temat powraca i przymierzamy sie to zakupu chusty,hehe myslałem ,że kobiety maja problem z podejmowaniem decyzji podczas zakupów,przewracając forumowe sondy popadłem w lekka niepewnośc :roll:.Jak na razie faworytkami są tkanki Nati z bambusem wydaja się najbardziej uniwersalne,jeżeli sie myle poprawcie mnie.Razem z Kasią zastanawiamy sie nad zgromadzeniem zestawiku,nie wiem czy pakować sie w elastyki,co bedzie dobre w domku gdy grzeją grzejniczki,a co gdy wyjdziemy na zewnatrz jesienią i jak teraz zimą,co na lato wrrr ile zakupów przed nami ,oki koniec marudzenia ,czy mylę sie co do wszechstronności bambusowych Nati?Chyba kupimy diamencika spoko oferta w dziale spzredam.Co do reszty moich wątpliwości prosze o wyrozumiałośc pomocnych mam chustonosicielek hehe podoba mi sie to okreslenie.Jesteśmy z okolic Białegostoku,widziałem,że MamaBasi jest blisko,odzywajcie się Białostoccy i okoliczni chustonosiciele i nie tylko.Pozdrawiam .Krzysiek

Seekerart
29-12-2009, 21:40
Czy mogę być chustonówkiem?

b.szczelna
29-12-2009, 21:44
napisz w tej sprawie do Jazzo
witaj;)
ja jestem z białegostoku ale mieszkam już w legnicy;)
nati bambus jest mięciutka i faktycznie dobra na lato, jesień
na zimę dziewczyny polecają chusty z domieszką wełny ale ja np noszę w 100% bawełna i też jest ok;)
elastyki już bez sensu IMO, są dobre dla noworodków i maluuutkich Dzieci- przegapiliście ten okres, teraz już wg mnie tylko tkana;)
pozdraawiam i zapytuję, gdzie konkretnie niedaleko białego?

Seekerart
29-12-2009, 21:51
Niewodnica Kościelna i Łapy

Biedronka
29-12-2009, 21:51
witaj Tato :)
napewno znajdziesz tutaj podobnych do Ciebie Tatków ;)

pomidore
29-12-2009, 21:56
:hello::hello:he, he ale szybko piszesz:D pozdrawiamy

kulka37
29-12-2009, 22:08
Witaj chustowa rodzinko!Taaa...chusty to temat rzeka,a jeszcze są nosidła ergonomiczne i mei-taje:lol:.Będziesz miał co robić na forum do późnej starości;-);-)

JJ
29-12-2009, 22:10
:welcome: :hello:

Mayka1981
29-12-2009, 22:11
Witajcie!
w sprawie rangi faktycznie napisz PW do Jazzo,
co do chusty to jak widzisz - ile noszących tyle opinii...:ninja:

Moją pierwszą tkaną był właśnie diamencik z bambusem jak młodzieniec miał jakieś 4miechy, dla Was elastyk to chyba bez sensu już teraz...

Miłego chustonoszenia :hello:

Seekerart
29-12-2009, 22:21
Więc tak jak myślałem tkane,chyba pierwsza będzie Nati bambo hehe

Pentla
29-12-2009, 22:34
Witaj chustotato:hello:.
Właśnie namawiam mojego M. żeby się zarejestrował, bo i nosi i forum podczytuje, ale się zaparł.

karolibu
29-12-2009, 22:38
Witamy... ja również miałąm podobny dylemat i swoją przygodę z chustą zaczęłam od zielonej Nati z bambusem i jestem zachwycona... latem nosiłąm dziecie w samym pampku bo gorąco a teraz zimą również się sprawdza superowo... także poelcam jak najbardziej... i ostrzegam kupisz jedną i zaczniesz następnych szukać :mrgreen: to wciąga hehe:thumbs up:

Seekerart
29-12-2009, 22:53
Na pewno będzie CHAMPAROO kolorki zarąbiste maja,ale tato narobi prezencików

Seekerart
29-12-2009, 23:03
Witaj chustotato:hello:.
Właśnie namawiam mojego M. żeby się zarejestrował, bo i nosi i forum podczytuje, ale się zaparł.
Zalogowałem się ja,ale Kasia też będzie korzystać z tego loginu chyba.Ja częściej smigam przy kompie niż ona,a gdy ja zajmuje się Zuzią,Kasia zawsze znajdzie cos do zrobienia,lub relaksik przy książce itp.,forum jest pomocne ,ale reszta to własna praktyka i kolejne decyzje

martajotka
29-12-2009, 23:42
Cudnie! Witamy nową chustorodzinkę :) MIłego motania :applause:

sylvetta
30-12-2009, 00:06
Witajcie o CHUSTORODZINO! Nie wiem, czy juz Cie ktos ostrzegał, ze to forum pochłania niemiłosiernie.:hello:
A! ja bym sie juz w elastyka nie bawiła...

ewadbr
30-12-2009, 00:21
Witaj chustotato i reszto chustowej rodzinki :hello:

też zaczynałam od bambusowej nati (perełki) - bardzo przyjemna chusta :D

Iwanna.T
30-12-2009, 16:18
witaj :)

formichiere
30-12-2009, 16:22
Witamy serdecznie:welcome: miłego noszenia życzę:)

Guest
30-12-2009, 18:10
:hello:
ja również zaczynałam od naszej Natki i mam do dziś

Bonita
30-12-2009, 19:48
Witaj Chustotato z okolicy :)
A gdzie mieszkacie na co dzień? W Niewodnicy czy w Łapach? Bo Niewodnica to bliziutko :) Ja mieszkam w samym centrum Białegostoku.
Jakieś białostockie spotkanie trzeba skrzyknąć, bo jest nas tu coraz więcej, a pomoc początkującym nosicielom potrzebna :)

W sprawie wyboru chusty nie czuję się kompetentna... Dziewczyny które noszą dłużej pewnie wiedzą więcej. Z tego co wiem Nati to dobry wybór, bez znaczenia z jakiego materiału, a domieszka do bawełny nadaje jej cechę odpowiednią na konkretną porę roku. Bambus jest przewiewny i antybakteryjny. Po jakimś czasie noszenia i czytania forum zapragniecie nowych wzorów, kolorów, materiałów, firm, modeli.... Och, łatwo wpaść w nałóg. Jedyna bariera to cena chust, ale dobrze jest kupować używane. Są sporo tańsze i już złamane :)
W elastyki bym nie inwestowała, bo to dobre tylko na sam początek, dla małych dzieci. Przy większych dzieciaki już osiadają i trzeba koniecznie przejść na tkaną. Poza tym elastyki nie są tak przewiewne i w domu pewnie byłoby za gorąco.

Kurczę, jak fajnie mieć chustotatę w domu, ja mojego męża nie mogę przekonać do noszenia chusty.. Strasznie się zdenerwował gdy Basia się złościła podczas pierwszego zakładania i od razu kazał z siebie chustę zdjąć i więcej nie założył. Taki z niego nerwus ;)
Pozdrawiam :)

Seekerart
30-12-2009, 20:09
nasze prośby zostaly wysłuchane :D nasz tato ma miano 'chusto tay':thumbs up:

Seekerart
30-12-2009, 20:50
nasza prośba, została wysłuchana:) nasz tatuś dostał miano 'chustotaty' buziaki skarbie
mama-kasia i zuzia

hali_nadi
30-12-2009, 20:53
Witajcie:hello::hello:

Seekerart
30-12-2009, 21:00
:hello: mieszkamy w Niewodnicy, w Łapach bywamy w weekendy.
bardzo chętnie sie spotkamy na kawce jak juz dostaniemy nasza chusteczkę:mrgreen:,
licząc na jakaś mała podpowiedz i wskazówki dotycząca wiązania.
pozdrawiamy

Bonita
30-12-2009, 21:07
Zaglądaj na wątek regionalny:
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=9077
Mam nadzieję że jeśli jakieś spotkanie się skroi to informacja pojawi się właśnie na tym wątku :)

Gertruda
30-12-2009, 21:48
Witam Chustotatę :)

Seekerart
30-12-2009, 21:51
będziemy: tam napewno zagladac, dzieki.:D