Zobacz pełną wersję : Oficjalnie
Hmmm, bardzo powoli dotarł do mnie fakt, że istnieje miejsce, gdzie należałoby się przywitać i mi głupio, że jakoś wcześniej umknęło. O tak głupio: :hide:
To do rzeczy.
Z ideą chust spotkałam się w jakiejś babskiej gazecie, kiedy jeszcze zakładałam, że dzieci mieć nie chcę i mieć nie będę i już wtedy uznałam, że to rewelacyjny pomysł. Co prawda chodziło o torbę na dziecko Bebelulu, ale zapamiętałam.
Potem jednak zachciało mi się dziecka. Pierwszy dzieciowy zakup, w trzecim miesiącu ciąży, to była wiązana Nati :) No i tak nosimy się już jakieś osiem miesięcy :)
Noszenie, spanie z dzieckiem, zaspokajanie jego potrzeby bliskości i bezpieczeństwa wydaje mi się tak naturalne, oczywiste i instynktowne, że dziwię się za każdym razem, kiedy uświadamiam sobie, dla ilu osób takie nie jest. Ale tak jakoś mam, że w wielu kwestiach mam "niszowe" poglądy ;)
Nymphadora
22-12-2009, 09:21
Witaj!
pomidore
22-12-2009, 10:24
:hello::hello:Witam, chociaż krócej tu jestem.
Biedronka
22-12-2009, 10:26
witaj :hello:
MamaJaśka
22-12-2009, 11:16
witaj:D. Ja Jasia wykluje za 3 miesiące i też będę go nosić w chuście...widzę w tym same ZA.
kociakocia
22-12-2009, 11:54
witaj serdecznie na forum :D
dzień dobry!
macham Ci z balkonu! :hello:
:mrgreen::mrgreen:
gouraanga
22-12-2009, 12:52
Hmmm, bardzo powoli dotarł do mnie fakt, że istnieje miejsce, gdzie należałoby się przywitać i mi głupio, że jakoś wcześniej umknęło. O tak głupio: :hide:
dont łory! mi też umknęło, i nie tylko mi (prawie każde przywitanie tak się zaczyna :) )
witaj :hello:
hali_nadi
22-12-2009, 13:40
Noszenie, spanie z dzieckiem, zaspokajanie jego potrzeby bliskości i bezpieczeństwa wydaje mi się tak naturalne, oczywiste i instynktowne, że dziwię się za każdym razem, kiedy uświadamiam sobie, dla ilu osób takie nie jest. Ale tak jakoś mam, że w wielu kwestiach mam "niszowe" poglądy ;)
Zgadzam się z tobą całkowicie-też tak mam. Witam cię serdecznie:hello::hello:
kaka-llina
22-12-2009, 13:55
:hello::hello::hello:
witaj!No to w dobre miejsce trafiłaś:hello:
Niestety, nasza cywilizacja "robi" wszystko, żeby jak najwcześniej oddzielić dziecko od matki. Niedługo już w ciąży będzie to następować :mad
Witaj zatem :)
Dziękuję za miłe przyjęcie :)
Silver, odmachuję. Kulka37, właśnie takie mam wrażenie, że trafiłam do doskonałego towarzystwa :)
reniason
23-12-2009, 11:36
Witam gorąco w ten deszczowy dzień:hello:
PS.Ja jak nosiłam swojego pierwszego syna na rękach bo jeszcze niestety nie znałam chust to wszyscy mówii żebym go tak nie nosiła bo się przyzwyczai ale we mnie wtedy gotowało :mad aż wkońcu zaczełam mówić że nie po to urodziłam dziecko żeby mi w łóżeczku leżało.
Hej dziewczyny jestem tu od kilku dni.W styczniu rodzę Stasia to mój drugi synek, pierwszego nosiłam dopiero od 3-4m-ca tego chcę zacząć wcześniej - już nie mogę się doczekać :applause:
Ja przy pierworodnym też się nasłuchałam że go rozpieszczam nosząc go i śpiąc z nim ale teraz będę mądrzejsza nie przejmując się tym!
b.szczelna
23-12-2009, 22:01
witaj;)
czesc :hello::hello::hello::hello::hello:
A witamy sąsiadkę Silver :lol: