PDA

Zobacz pełną wersję : girasolomanki:)))

Strony : 1 [2] 3

green_naranja
15-02-2011, 15:26
girasolomanki, wiecej szczegolow juz wiadomo o Flamenco, zagladnijcie do dzialu Reklama, tam Ola zamiescila wazne informacje. I zapisujcie sie!;)

Cobra
15-02-2011, 23:22
nie nadmieniam :(

rrkwiatki
21-02-2011, 10:25
cobra sprzedaj mi rastę...hihihi

Cobra
21-02-2011, 11:26
cobra sprzedaj mi rastę...hihihi

hihihi na razie tylko izbela na sprzedaż... ale może kiedyś... ;) nie mówię, że nie. Może kiedyś nawet SR w świat pójdzie (chyba pierwej on niźli rasta)

Cobra
16-03-2011, 17:08
będę zamawiała LOVE - ktoś też chetny? cena koszmarna (91 euro za 4,6 z frędzlami) ale może uda mi się wynegocjować jakieś zniżki.
no i przesyłka byłaby tańsza. :?

https://lh3.googleusercontent.com/_nHOSG5j2EPM/TWO2Wh3xqyI/AAAAAAAAAMw/pi0HXorcWA4/s800/girasol%20love%2024.JPG

Czy ktoś chetny?

aliona
16-03-2011, 17:18
będę zamawiała LOVE - ktoś też chetny? cena koszmarna (91 euro za 4,6 z frędzlami) ale może uda mi się wynegocjować jakieś zniżki.
no i przesyłka byłaby tańsza. :?

https://lh3.googleusercontent.com/_nHOSG5j2EPM/TWO2Wh3xqyI/AAAAAAAAAMw/pi0HXorcWA4/s800/girasol%20love%2024.JPG

Czy ktoś chetny?

o matko i córko? co to za piękność???!!! :love::love::love:

Cobra
16-03-2011, 17:28
no girasol love

nasteria
16-03-2011, 17:31
:applause::applause::applause:
przepiekny!!! szkoda ze moj portfel zdecydowal sie oszczedzac....buuuu nie pytal mnie nawet o zdanie ;-)

aliona
16-03-2011, 17:33
a bo ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem :hide:

i jak tu nie kochac tego love? pikny!:love:
mają krótsze? 4,2 z frędzlami?

aliona
16-03-2011, 17:34
:applause::applause::applause:
przepiekny!!! szkoda ze moj portfel zdecydowal sie oszczedzac....buuuu nie pytal mnie nawet o zdanie ;-)

no masz ci los! mój portfel tez oszczędza.

tylko on oszczędza na mega drogaśną chustę :hide:

Cobra
16-03-2011, 17:41
a bo ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem :hide:

i jak tu nie kochac tego love? pikny!:love:
mają krótsze? 4,2 z frędzlami?

mogę spytać, na razie zbieram info kto chętny - wtedy napiszę ile i czego byśmy chciały i potarguję się o cenę.

aliona
16-03-2011, 17:43
ok. ja się na razie nie deklaruję bo ciułam na wymarzoną ;) ale ten girasek podbił już me serce.

lori
16-03-2011, 18:10
ok. ja się na razie nie deklaruję bo ciułam na wymarzoną ;) ale ten girasek podbił już me serce.
przyznaj się, na co?;)

horpyna
16-03-2011, 18:13
Dziewczyny, oko i serce me zapałało do Snow Rainbow :heart:... (choć i Love piękny), więc pytam jak to cudo nosi klocki 10+? Bo nie wiem, czy w ogóle rozpoczynać poszukiwania, czy tylko powzdychać platonicznie? ;)

Dorocie
16-03-2011, 19:01
O Matko! Mi się Love bardzo marzy!

Maciejowa
16-03-2011, 21:29
podpytuję o klocki pod Asiapa. Love marzenie...:love:

Bonita
16-03-2011, 21:48
Dziś dotarł do mnie wreszcie wreszcie wreszcie Donau - padłam :heart::heart: Jest przepiękny, o wiele bardziej mi się podoba niż na zdjęciach. Jeszcze nie nosiłam w nim, właśnie się kotłuje w pralce, więc próby będą jutro :) I już myślę który Girasol będzie u nas następny..... Snow rainbow chyba podoba mi się najbardziej... Jak go zdobyć?

Cobra
16-03-2011, 22:11
Jak zdobyć snow rainbow:
1. napisać do nory i wybłagać wznowienie
2. przekonać jedną z dwóch właścicielek SR w Polsce, żeby ją sprzedała
:ninja:

klocki 9 kilo nosi bardzo wygodnie - odnośnie cięższych nie wiem, może aniam123 powie coś więcej na ten temat ;)

aliona
16-03-2011, 22:15
przyznaj się, na co?;)

pawie :duh:

wszystko przez te brzydkie ptaszydła. inaczej już bym tego love zamawiała aaaa!

Bonita
16-03-2011, 22:23
Jak zdobyć snow rainbow:

klocki 9 kilo nosi bardzo wygodnie - odnośnie cięższych nie wiem, może aniam123 powie coś więcej na ten temat ;)

Ja tak na bliżej nieokreśloną przyszłość myślę... :ninja: Bo na razie więcej zakupów dla Basi nie planuję, ale w pewnej przyszłości dla jej chusto-następcy :ninja:

agatha
16-03-2011, 22:27
przepiękna!

Cobra
16-03-2011, 22:33
dobra, już wiem, że z ceny nie spuści :(

dajcie znać do jutra bo czasu niewiele :)

lori
16-03-2011, 23:28
pawie :duh:

wszystko przez te brzydkie ptaszydła. inaczej już bym tego love zamawiała aaaa!
łeeeee na te brzydkie ptaszory;) girasola bierz, to urocza i super chusta:)

aniam123
17-03-2011, 09:59
Jak zdobyć snow rainbow:

Niestety nie powiem jak z klockami, bo mój MAŁY BUDDA jeszcze (na szczęcie) <9 waży :-).

Snow Rainbow to jedyna w tej chwili chusta, którą bym kupiła od ręki, ale w rozm. 5 (dlatego nie męczę Cobry coby mi swoją sprzedała :D).
Jest przepiękna :heart: i świetnie się w niej nosi, na prawdę marzenie...

Cobra
17-03-2011, 21:44
no i dołożę jeszcze to:
https://lh4.googleusercontent.com/_nHOSG5j2EPM/TYDkN3iIp_I/AAAAAAAAAWw/on0PkFggm8c/s640/wz%C3%B3r.jpg

to jest symulacja, w rzeczywistosci ten ciemny kolor będzie bardziej ciepły a wątek przedsprzedażowy tutaj:
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=53028

jadwigienka
17-03-2011, 22:12
hej girasolomaniaczki. ja się dopiszę, choć jestem maniaczką tylko platoniczną, na razie zbieram inne cuda, ale na girasolowe zdjęcia sobie patrzę dla poprawienia humoru :) i czytam recenzje jaka to jest super duper nośna i piękna chusta żeby się utwierdzić w przekonaniu, że MUSZĘ JAKĄŚ MIEĆ ;) na razie to czekam na chuściocha, bo Grzesia sobie za bardzo ponosić nie mogę, tylko w manduce daję radę przez brzuch.
Moim marzeniem girasolowym jest chyba chusta boyorgirl nawet na bazarku wisi, ale kasa mi się już skończyła :( za to chętnie po porodzie się do którejś z Was będę uśmiechać i o pożyczenie na jakiś czas pięknie prosić. ok? dałoby radę?

aliona
28-03-2011, 15:05
czy któraś z maniaczek ma może mojito i mogłaby pokazać? chyba nie ma jeszcze u nas na forumie zdjęć tej szmatki?

atelka
28-03-2011, 15:21
a ja girasoli nie polubiłam, choć kolory mają najpiękniejsze
zdecydowanie wolę żakardy niż pasiaki

aliona
28-03-2011, 15:28
a ja girasoli nie polubiłam, choć kolory mają najpiękniejsze
zdecydowanie wolę żakardy niż pasiaki

ja w ogóle niepasiakowa jestem. za dni kilka się przekonam czy mi girasek leży...

Cobra
28-03-2011, 15:33
ja w ogóle niepasiakowa jestem. za dni kilka się przekonam czy mi girasek leży...

a co zanabyłaś ? :)

aliona
28-03-2011, 17:10
a co zanabyłaś ? :)

kakaowca z wątkiem turkusowym

Cobra
28-03-2011, 20:05
wrzuć koniecznie fotki z akcji :D

ania
28-03-2011, 22:21
Tak tak, fotki koniecznie!
Strasznie jestem ciekawa tej chusty w akcji. Cały czas zastanawiam się jak te pasy się ułożą i czy dużo turkusu widać będzie ;)

aliona
28-03-2011, 22:24
obiecuję obfocić jak tylko dotrze.
my się teraz prawie nie nosimy ale sama jestem tak ciekawa czy się z paskami zgodzę, że zaraz zamotam mojego chuściocha dużego.

jadwigienka
07-04-2011, 22:35
hej, czy jako girasolomanki możecie mi powiedzieć co to właściwie znaczy girasol exclusive i czy jest girasol nie-exclusive? i czy wiecie coś o tym sprzedawcy na allegro, który rozprowadza chusty girasola? np: http://allegro.pl/girasol-5-2m-bliskosc-malucha-gwarantowana-i1534819013.html bo tanio je sprzedaje...to znaczy taniej niż na forum można kupić ;) i się zastanawiam czy jest godny zaufania, bo nie podaje nigdy nazw którymi zwykle się operuje w nazywaniu konkretnych "modeli" girasola i się zastanawiam... jak jest jakiś wątek to odeślijcie... nie wiem jak tego szukać :)

Cobra
07-04-2011, 22:46
hej, czy jako girasolomanki możecie mi powiedzieć co to właściwie znaczy girasol exclusive i czy jest girasol nie-exclusive? i czy wiecie coś o tym sprzedawcy na allegro, który rozprowadza chusty girasola? np: http://allegro.pl/girasol-5-2m-bliskosc-malucha-gwarantowana-i1534819013.html bo tanio je sprzedaje...to znaczy taniej niż na forum można kupić ;) i się zastanawiam czy jest godny zaufania, bo nie podaje nigdy nazw którymi zwykle się operuje w nazywaniu konkretnych "modeli" girasola i się zastanawiam... jak jest jakiś wątek to odeślijcie... nie wiem jak tego szukać :)

exclusive to są chusty wykonywane na zamówienie konkretnych firm, tzn. ty dajesz wzór a oni je wykonują. Standardowa oferta to chusty przez Girasol wymyślone i sprzedawane (jak załaczona niezapominajka). Nazwy w polsce sa głownie nadawane przez Olę ale Girasol operuje jedynie numerami a nie nazwami.
Firmy z allegro nie znam. Cena zwyczajowo jest zbliżona do siebie ale nikt nie broni robić promocji

W razie czego służę pomocą :kiss:

jadwigienka
07-04-2011, 23:00
wow, dzięki za wyczerpującą odpowiedź. :mighty:
teraz wreszcie jestem oświecona.
jak będę mieć jeszcze jakieś zagwozdki to się zgłoszę :)

Cobra
07-04-2011, 23:05
jestem do Twojej dyspozycji :D

BTW: exclusive zazwyczaj jest gęściej tkany niż standard. Stare Girasole były też tkane diagonalnie a nie skośnokrzyżowo.

Generalnie dobrze trafiłaś - w tym wątku wszystkie mamy świra (w różnym natężeniu :ninja:) na punkcie Girasoli :D

Wika
07-04-2011, 23:27
oj tak dopisuję się, boskie szmatki, miałam opuncję teraz Jesienną Polkę, są mięciutkie i leciutkie. CUDOWNE!!!!

martirio1
07-04-2011, 23:47
postanowiłam uwiecznić moją miłość do dzikiej orchidei i dokonać stosownego wpisu tuż obok pozostałych giralosofanek.. moja girasolka jest piękna, cudowna, wspaniała, zakupiłam ją prawie nową, bałam się jej dość grubego materiału (mam porównanie z nati kalahari) ale jak zaczęłam ją wiązać to wszystkie wątpliwości zniknęły. Jest niesamowita, dociąga się lepiej niż się spodziewałam.. a jak pięknie na jej tle lśnią brązowe oczka mojej dzidzi.. ech..
i te frędzelki.
jeśli któraś mama waha się czy warto kupić girasola (jak ja do niedawna) to niech przestanie i kupuje natychmiast, jest warta tych pieniędzy :)

jadwigienka
08-04-2011, 23:42
jak będzie gdzieś dostępny boyorgirl albo snow rainbow to wezmę, ale co poradzić jak one są prawie nie-do-upolowania??? ;)

Aksamitka
08-04-2011, 23:44
Ja mam Betulę i nie żałuję :)

Cobra
09-04-2011, 00:53
jak będzie gdzieś dostępny boyorgirl albo snow rainbow to wezmę, ale co poradzić jak one są prawie nie-do-upolowania??? ;)

BvG raczej nie wiem czy ktoś ma. SN są w Polsce dwie (chyba, ze o czymś nie wiem): jedna 6 i jedna 7

aliona
09-04-2011, 01:40

BoyorGirl miała irla, poleciał do atelki, a potem nie wiem gdzie dalej. molestuj, molestuj, może ktoś odsprzeda.

a ja stwierdzam, że girasole kocham ale tylko platonicznie.
ja się w ogóle z pasiakami nie dogaduję.
dwa exclusivy odleciały ode mnie w ekspresowym tempie. chyba najlepiej mi było z kółkową opuncją, którą sprzedałam w przypływie szaleństwa :/

no ale uwielbiam patrzeć na giraski :love:

Aksamitka
09-04-2011, 01:52
BoyorGirl miała irla, poleciał do atelki, a potem nie wiem gdzie dalej. molestuj, molestuj, może ktoś odsprzeda.

a ja stwierdzam, że girasole kocham ale tylko platonicznie.
ja się w ogóle z pasiakami nie dogaduję.
dwa exclusivy odleciały ode mnie w ekspresowym tempie. chyba najlepiej mi było z kółkową opuncją, którą sprzedałam w przypływie szaleństwa :/

no ale uwielbiam patrzeć na giraski :love:
Ale co Cię zraziło -ich nośność czy patrzenie na paski? :)

Suzi
09-04-2011, 09:24
a boyorgirl to chyba całkiem długo na bazarku wisiał... Sama się zastanawiałam czy brać (pomimo absolutnego zakazu wewnętrznego).

Synek by sie obraził za klocka ale 11kg mojego szczescia Donau daje rade bezproblemowo :-)

aliona
09-04-2011, 10:34
Ale co Cię zraziło -ich nośność czy patrzenie na paski? :)

patrzenie na mnie w paskach :P

Cobra
09-04-2011, 11:31
patrzenie na mnie w paskach :P

jeśli chodzi o to, że są w poprzek a nie wzdłuż to Izka jest wzdłuż też no i Nandu (ale to nie girasol)

Fusia
09-04-2011, 13:05
do mnie moja orchidea podąza za pomocą poczty i w poniedziałek ma być
a to mój 2 girasolek mam nadzieje ze się nie zawiodę-poprzedniego -posiadanego nadal -wiosenną łąkę mam diagonalnie skosna i jest boska miękka jak puch a nosi jak nie wiem co

Wika
09-04-2011, 13:27
czytam Was, czytam i jestem w kropce, chcę spróbować innych chust, 2 giraski miałam-BOSKIE, ale chyba znów postawię na giraska; są tak cudowne, miękkie, nośne, samowiążące. Donau albo alpejskie dzwonki ktoś ma????????????

kanka9
09-04-2011, 15:23
postanowiłam uwiecznić moją miłość do dzikiej orchidei i dokonać stosownego wpisu tuż obok pozostałych giralosofanek.. moja girasolka jest piękna, cudowna, wspaniała, zakupiłam ją prawie nową, bałam się jej dość grubego materiału (mam porównanie z nati kalahari) ale jak zaczęłam ją wiązać to wszystkie wątpliwości zniknęły. Jest niesamowita, dociąga się lepiej niż się spodziewałam.. a jak pięknie na jej tle lśnią brązowe oczka mojej dzidzi.. ech..
i te frędzelki.
jeśli któraś mama waha się czy warto kupić girasola (jak ja do niedawna) to niech przestanie i kupuje natychmiast, jest warta tych pieniędzy :)

Ciesze się że Ci się podoba ;-) Tzn że moja chusta trafiła w odpowiednie ręce i będzie jej tam dobrze ;-)

jadwigienka
09-04-2011, 23:02
dzięki dziewczyny za info. będę szukać.
ale jestem w szoku, że Wy tak kojarzycie wędrówki chust po ludziach. Choć w sumie po ponad roku przebywania tutaj nie powinnam się już dziwić i raczej spodziewać wszystkiego, nawet tego, że wiecie jakie ja mam chusty w domu, hi hi :)

Ola
09-04-2011, 23:04
Ja mam Betulę i nie żałuję :)
jednak nie odpuściłaś zieloności :)

Aksamitka
09-04-2011, 23:11
jednak nie odpuściłaś zieloności :)
Ano nie :lol: Idę ją pogłaskać :-)

sheep
14-04-2011, 16:45
Doradźcie, proszę - czy girasol nada się na plecak z prawie 10kg wsadem? Chodzi za mną amitola, no i na wiosnę byłaby idealna...:love:

ania
14-04-2011, 17:11
girasolki exclusive noszą bardzo fajnie ;)

Cobra
14-04-2011, 18:42
EG tak bo są gęściej tkane (przynajmniej te, które miałam w rękach) niz standardy

anabell
15-04-2011, 23:18
Girasolomanki, pomóżcie proszę. Pogubiłam się strasznie. Chciałabym nabyć opuncję lub chichi w rozmiarze 4,2m.
Znalazłam tu: http://www.decoraliki.pl/chusty-na-zamowienie,112.html

Powiedzcie mi, czy to ma znaczenie, gdzie kupię chustę?
Czy wszystkie są z tego samego źródła, czy są tkane w różnych miejscach?
Czy one się czymś różnią, w zależności od tego gdzie kupione?

Cobra
15-04-2011, 23:19
nie ma znaczenia od kogo kupisz chustę

Wika
15-04-2011, 23:25
to znaczy że zwykłe nie noszą dobrze???? Ja mialam opuncje a teraz mam jesienną. Nie widzę różnicy. obydwie cudne, obydwie nośne :)

Cobra
15-04-2011, 23:43
to znaczy że zwykłe nie noszą dobrze???? Ja mialam opuncje a teraz mam jesienną. Nie widzę różnicy. obydwie cudne, obydwie nośne :)

uwielbiam odpowiedzi bez cytatu :ninja: mogę się jedynie domyślać, że odnosisz się do mojej wypowiedzi z wielu postów wstecz :ninja:

zwykłe noszą doskonale ale girasol to chusty 100% bawełny i do tego nie są tkane jak derka dla konia więc standardy mogą powodować lekki dyskomfort przy dzieciach powyżej 15 kg. Rasta jest tkany znacznie gęściej (jak derka właśnie, podobnie grubszy jest też Zachód Słońca) i przez to ciężar lepiej się rozkłada na ramionach i plecach noszącego. Ale ja kocham girasole wszysckie bez wyjątku miłością wielką :D

Fusia
17-04-2011, 22:40
kurcze kupiłam drugiego girasola i jest cudny jak pierwszy-girasolki to jest to ... chodzi za mną malwa,i polne maki-czy te chusty występują
z frędzlami

a i jakie prócz malwy girasolki mają sporo różu??

Cobra
17-04-2011, 22:41
kurcze kupiłam drugiego girasola i jest cudny jak pierwszy-girasolki to jest to ... chodzi za mną malwa,i polne maki-czy te chusty występują
z frędzlami

co kupiłaś?

Fusia
17-04-2011, 22:52
dziką orchidee wątek różowy

co do nośności to pomimo że moje 2 girasolki są miększe od lnu czy starszczego bawełnianego indio(mam indio rubinrot)to moim zdaniem nosza lepiej
i są przewiewniejsze od jedwabnego oceanu nati i od peniskówTS
a nośność -mam narazie ponad 12kg -muszę zważyć starszą i noszą tak jak zamotam...jak dzieć mi nie współpracije a wręcz przeciwnie to troszke czuje ciężar ale dobrze zawiązane-super noszą
ponawiam pytanie
chodzi za mną malwa,i polne maki-czy te chusty występują
z frędzlami

Cobra
17-04-2011, 23:09
awwwwwwwwwww..... :heart: gratuluję

Cobra
17-04-2011, 23:10

no najwięcej różu to na bank ma Rozika - nie sądzę, żebyś znalazła bardziej różowego girasola :ninja:

Fusia
17-04-2011, 23:27
podlinkuj jakąś fotke

Cobra
17-04-2011, 23:35
podlinkuj jakąś fotke

a proszę Cię bardzo :mrgreen:

https://lh4.googleusercontent.com/_nHOSG5j2EPM/TYDkN3iIp_I/AAAAAAAAAWw/on0PkFggm8c/s400/wz%C3%B3r.jpg

Fusia
17-04-2011, 23:41
e chodziło mi o bledszy róż taki ech baśniowo cukierkowy taki dla małych księżniczek
a ten jest ostry poza tym ja lobię pasiaki...

Cobra
17-04-2011, 23:45
maruyama albo rosen lilie :twisted: - ale oba nie gorasolowe, chyba że ten girasol taki blady roż, coś jak wrzos był ale nazwy nie pamiętam

Ola
17-04-2011, 23:47
e chodziło mi o bledszy róż taki ech baśniowo cukierkowy taki dla małych księżniczek
a ten jest ostry poza tym ja lobię pasiaki...

może tutaj (http://exclusivegirasol.blogspot.com/2010/08/pink.html) coś znajdziesz, każdy z tych Girasolków ma coś różowego w sobie :)

Cobra
17-04-2011, 23:50
o właśnie mi o ten dream silver chodziło. dzięki Olu :kiss:

ale cherry pie takie maruyamowe dość ... eehhh ja już nie mogę kupić kolejnej chusty :cryy:

Vernea
20-04-2011, 13:42
Ten girasol wrzosowy to może chodziło o krokusik chociaż on bardziej fioletowy

Wika
20-04-2011, 15:47
:love:a ja zamówiłam moje wyśnione alpejskie dzwonki!!!!:heart::heart::heart::heart:
juz nie mogę się doczekać! Czy one z tych gęściej tkanych, Cobro? tzn.z nośniejszych? Szkoda też, że nie ma wersji z frędzlami:(

ania
20-04-2011, 16:39
:love:a ja zamówiłam moje wyśnione alpejskie dzwonki!!!!:heart::heart::heart::heart:
juz nie mogę się doczekać! Czy one z tych gęściej tkanych, Cobro? tzn.z nośniejszych? Szkoda też, że nie ma wersji z frędzlami:(

Gęściej tkane są tylko exclusivy z tego co mi wiadomo ;)

Fusia
20-04-2011, 17:08
a ktore są w wersji z frędzlami???/ tylko exclusiv???????????

Cobra
20-04-2011, 21:34
ad frędzli - są tylko w exclusivach
ad gęstości - nie miałam w rękach dzwonków ale z tych chust co macałam lub nosiłam to zdecydowanie exclusive są gęstsze niż standardy.

... Olu, a co ty nam możesz tu powiedzieć na ten temat? ... :confused:

Ola
20-04-2011, 22:15
ad frędzli - są tylko w exclusivach
ad gęstości - nie miałam w rękach dzwonków ale z tych chust co macałam lub nosiłam to zdecydowanie exclusive są gęstsze niż standardy.

... Olu, a co ty nam możesz tu powiedzieć na ten temat? ... :confused:

zgodzę się w obu przypadkach

Exclusive mają inną gęstość, z założenia
choć firma zamawiająca może zażyczyć sobie luźniej tkane, ale chyba nikt tego nie czyni, z racji nośności
możliwość bardziej zwartego splotu pojawiła się ok.2 lat temu (więcej nici osnowy na szerokość 70 cm)
ja osobiście od 1,5 roku nie mam do czynienia z Girasolami z oferty standard, więc porównać nie mam szans

a za frędzle dodatkowo się płaci, tylko chyba ja dodaję je gratis ;)

Cobra
20-04-2011, 22:33
dziękuję Olu :kiss:

Fusia
21-04-2011, 02:18
czyli na maki z frędzlami nie mam coliczyć
szkoda w takim razie zbieram na exclusiva

mam wiosenną laczke starą diagonalnie skosną niby żadziej tkana niz orchidea napewno miększa i przewiewniejsza a nosi bosko:omg:
moja ukochana chusta:heart::heart::heart:

Ola
21-04-2011, 02:34
czyli na maki z frędzlami nie mam coliczyć
szkoda w takim razie zbieram na exclusiva

mam wiosenną laczke starą diagonalnie skosną niby żadziej tkana niz orchidea napewno miększa i przewiewniejsza a nosi bosko:omg:
moja ukochana chusta:heart::heart::heart:

diagonalne noszą genialnie :)

Wika
25-04-2011, 23:03
do mnie przed świętami przyszedł nowy zakup....wymarzone alpejskie dzwonki, wg mnie to najpiekniejsza chusta!!! te turkusy w różnych odcieniach, fiolet, wszystko, czego potrzebuję, załuję, ze tak długo zwlekałam z zakupem. Nosność super, moje 10,5 kg nosił bez problemów, z przodu.

Cobra
25-04-2011, 23:05
no właśnie, bo mnie zastanawia ta potoczna opinia, że girasole źle noszą cięższe dzieci a przecież to kompletna nieprawda :twisted:

ciekawe, skąd to się wzięło...? :confused:

Bonita
25-04-2011, 23:13
Dziewczęta, a może będziecie zamawiać coś pięknego kolorowego i wyjątkowo ekskluzywnego? Bo jakby co to się piszę (no, tylko nie przesadzajmy z cenami...:duh:)

madorado
25-04-2011, 23:18
Serio noszą dobrze ciężarki? To chyba wszystkie chusty na girasolki powymieniam, bo też popadłam w girasolomanizm. A moje dziewczynki póki co nie za ciężkie, koło 7 kg mają (każda), więc trudno mi było ocenić dobrze nośność tych chust. To pisałam ja, szczęśliwa posiadaczka kakaowca z frędzlami i kółkowego wrzosa szytego przez Vombati.

Cobra
25-04-2011, 23:28
nasze 9kg śmiga bez zarzutu

Cobra
25-04-2011, 23:30
Dziewczęta, a może będziecie zamawiać coś pięknego kolorowego i wyjątkowo ekskluzywnego? Bo jakby co to się piszę (no, tylko nie przesadzajmy z cenami...:duh:)

o ile wiem, to Vernea miała zamawiać coś takiego... zdaje się, ze wspominała o ściągnięciu amitoli... :bduh: napisz do niej po prostu. A jak masz czas czekać pół roku, to jestem w kolejce do Love (bo się spóźniłam na wiosenne zamówienie) :heart:

Eyja
25-04-2011, 23:32
no właśnie, bo mnie zastanawia ta potoczna opinia, że girasole źle noszą cięższe dzieci a przecież to kompletna nieprawda :twisted:

ciekawe, skąd to się wzięło...? :confused:

może stąd, że jak zaczynałam przygodę z chustowaniem to wszystkie girasole były diagonalne, cieniuchne i naprawde trzeba było sie przyłozyc do wiązania ciężkiego dziecka.
ale to już historia, choć jak widać trudno zmienic ludzką świadomość ;)
teraz wszystkie są skosnokrzyzowe, grubsze i zupełnie inaczej pracuja po skosach :)
za to trzeba się mocno naszukac, zeby znaleźć używke diagonalną, a takie sa z kolei najlepszymi, najmilszymi chustami dla niemowlaczków:thumbs up:

Cobra
25-04-2011, 23:33
no słyszałam, że są boskie i nawet jakoś niedawno na bazarku którąś widziałam...

tsumiko
25-04-2011, 23:47
ja znowu umieram na kolejnego girasola tęczowego,mam już northern lights a dziś zobaczyłam xela rainbow z wątkiem bronze i chcę ją chcę!!!O tu (http://www.facebook.com/#%21/photo.php?fbid=219013228115270&set=a.191568080859785.58517.191071317576128&type=1&theater)

madorado
25-04-2011, 23:53
przecudowna tęcza!!! a frędzle ma?

tsumiko
25-04-2011, 23:56
przecudowna tęcza!!! a frędzle ma?
nie wiem,chyba nie,nie rozumiem po duńsku a ich sklep tylko w rodzimym języku,no i niestety nie kupię bo z wysyłką wychodzą jakieś straszne pieniądze!:(

Fusia
26-04-2011, 01:20
może stąd, że jak zaczynałam przygodę z chustowaniem to wszystkie girasole były diagonalne, cieniuchne i naprawde trzeba było sie przyłozyc do wiązania ciężkiego dziecka.
ale to już historia, choć jak widać trudno zmienic ludzką świadomość ;)
teraz wszystkie są skosnokrzyzowe, grubsze i zupełnie inaczej pracuja po skosach :)
za to trzeba się mocno naszukac, zeby znaleźć używke diagonalną, a takie sa z kolei najlepszymi, najmilszymi chustami dla niemowlaczków:thumbs up:
ja mam diagonalną wiosenną łąkę kupiłam używaną najpierw byla tą ulubioną bo miękka jak kaczucha a potem dlatego ze nosi cudownie a jest mięciutka i przewiewna-nosi dzielnie ponad10kg

Bonita
26-04-2011, 08:37
dziś zobaczyłam xela rainbow z wątkiem bronze i chcę ją chcę!!!O tu (http://www.facebook.com/#%21/photo.php?fbid=219013228115270&set=a.191568080859785.58517.191071317576128&type=1&theater):love::love:
Pół roku...? Ja chciałabym już.... nie wiem czy za pół roku będziemy się jeszcze nosić...

tsumiko
26-04-2011, 09:11
:love::love:
Pół roku...? Ja chciałabym już.... nie wiem czy za pół roku będziemy się jeszcze nosić...
a gdzie piszą o pół roku?

Ola
26-04-2011, 09:26
a gdzie piszą o pół roku?
Iza, poszukaj na TBW, XR to Babycenter EG (http://www.thebabywearer.com/forum/showthread.php?420288) i bywa na FSOT czasem

tsumiko
26-04-2011, 09:40
Iza, poszukaj na TBW, XR to Babycenter EG (http://www.thebabywearer.com/forum/showthread.php?420288) i bywa na FSOT czasem
Olu,ale to znaczy że tam w tym sklepie ich nie ma?Napisałam do tutejszej vendorki,może coś pomoże bo kilka dziewczyn by chciało:)

Ola
26-04-2011, 09:58
Olu,ale to znaczy że tam w tym sklepie ich nie ma?Napisałam do tutejszej vendorki,może coś pomoże bo kilka dziewczyn by chciało:)

Wygląda na to, że w tym sklepiku będzie dostępny ten wzór, ale nie jest to ich model.
Pewnie nawiązali kontakt z właścicielem wzoru i sprowadzili do siebie.

Podpowiedziałam tylko o TBW, bo używka pewnie tańsza :)

anabell
29-04-2011, 09:58
Exclusive mają inną gęstość, z założenia
choć firma zamawiająca może zażyczyć sobie luźniej tkane, ale chyba nikt tego nie czyni, z racji nośności
możliwość bardziej zwartego splotu pojawiła się ok.2 lat temu (więcej nici osnowy na szerokość 70 cm)

A czy Jesienna Polka też jest z tych gęściej tkanych?

Cobra
29-04-2011, 10:30
A czy Jesienna Polka też jest z tych gęściej tkanych?

tak

Fusia
29-04-2011, 11:38
gdześ czytałam ze girasole lubią farbować
doczytałam to po wsadzeniu łaki i orchidei razem do prania w60stopni i z duszą na ramieniu czekałam na koniec prania-nie zafarbowały naszczęscie ale jak to jest z tym farbowaniem girasoli?

Aniika
29-04-2011, 11:41
A girasol wintersonna to co to za chusta? Bo ta baldorozowa jest super, szkoda, bo chyba nie ma takiej w ecru, bo to bylaby chusta jak marzenie.
http://www.flickr.com/photos/58499056@N03/5621604425/in/photostream

Super chusta
http://www.mein-kleiderschrank.de/index.php?view=detail&id=5107&option=com_joomgallery&Itemid=21&lang=en#joomimg

metis1
29-04-2011, 12:50
Ale fajny ten szaro-teczowy! Taki nietypowy :)

ania
29-04-2011, 22:15
gdześ czytałam ze girasole lubią farbować
doczytałam to po wsadzeniu łaki i orchidei razem do prania w60stopni i z duszą na ramieniu czekałam na koniec prania-nie zafarbowały naszczęscie ale jak to jest z tym farbowaniem girasoli?

ja prałam miętę wodną w 40 stopniach i farbnęła mi na delikatny zielony jasne rzeczy ;) ale było to dopiero drugie jej pranie, więc spodziewałam się tego ;)

Fusia
29-04-2011, 22:36
czyli tylko na początku farbuja??

ania
29-04-2011, 23:35
no tak mi się wydaje, ale pewności nie mam ;)
gdzieś chyba czytałam, że barwnik (nadmiar?) musi się wypłukać czy coś :hmm:

Karusek
29-04-2011, 23:39
czyli tylko na początku farbuja??

Fusiu, miałam bukiet tulipanów, używka a i tak przy każdym praniu farbował na czerwono ;)
Ale rzeczy bordowe-czerwone akurat często farbują, może dlatego

Cobra
30-04-2011, 23:43
barwniki czerwony (tudzież jego pochodne) i niebieski (jak poprzednio) mają tendencję do wypukiwania się z tkanin. Ze standardów koktail nie farbuje. Nawet nowy. Z EG lekko farbnął mi zachód z czerwonym wątkiem ale bez problemu było bo prałam z różowymi rzeczami

masia
12-05-2011, 12:27
:
A girasol wintersonna to co to za chusta? Bo ta baldorozowa jest super, szkoda, bo chyba nie ma takiej w ecru, bo to bylaby chusta jak marzenie.
http://www.flickr.com/photos/58499056@N03/5621604425/in/photostream

leci do mnie :love: leeeeci :fire::fire:
to bedzie moj pierwszy exlusiv i juz sie nie moge doczekac

Sihaya
24-05-2011, 00:35
To i ja się tu przywitam, bo wpadłam jak śliwka w....tęczowe paseczki :duh: Już nic innego mi się nie podoba, tylko Girasole ;) Od tygodnia motamy się w Zachód Słońca :heart:, czekamy na Amitolę...a lista chciejstw wydłuża się i wydłuża...całe szczęście że dzieć maleńki :bfing: i dopiero pierwszy, więc duuuużżżżooo noszenia przed mną:fire:
Pozdrawiam Ola

maminkastasinka
24-05-2011, 00:47
Wygląda na to, że i ja się zakochuję w girasolach. Na razie mamy tylko jesienną polkę z czerwonym wątkiem - super nam się w niej nosi i wygląda ;) A moje marzenie to kakaowiec :heart:

jadwigienka
24-05-2011, 13:18
już nic, pomyliłam wątki :hide: :rolleye:

kajkasz1
25-05-2011, 22:50
:duh::duh::duh: po co ja tu wchodziłam
chciałam chichi, ale snow rainbow tez piękna
i black-red-white
i flamenco
mam roztrojenie jaźni i niemożność decyzyjną :?

Cobra
25-05-2011, 22:58
ano, "Lasciate ogni speranza, voi ch'intrate"

:ninja::ninja::ninja::ninja::ninja:

martas
26-05-2011, 11:07
mam alpejskie dzwonki i jest cudna:heart:
mięciutka łatwo się dociąga boska:thumbs up:
i te kolory :heart:

belfe
29-05-2011, 17:49
ma któras z Was rajskie jabłuszko ?
po zdjęciach tsumiko zakochałam się w betuli i teraz przebieram nogami czekając na nią:heart:

jadorota
01-06-2011, 17:39
Mogę się tak chyba nazwać, bo leci do mnie pierwszy girasol- jesienna polka. Oczywiście wybór kolorów powalający, ale ja upatrzyłam taki, na który mnie było stać:) Mam nadzieję, że zanabędę jeszcze coś z niebieskim :) Już się nie mogę doczekać tej chusty.

lori
01-06-2011, 23:57
a ja już przebieram nogami na sambę - tak potrzebuję kolorystycznego zastrzyku!

jadorota
03-06-2011, 17:27
JESOOOO. Jakie to cudo. No to koniec ze mną, bo alpejskie fiołki muszę zdobyć albo inny turkusik. Kolory piękne, ale ona do tego jakoś tak cudownie miękka. Normalnie nie czułam że niosę Mańka:) DOdatkowo, bałam się, bo zaryzykowałam z 4,2 na kieszonkę a noszę elkę. Na szczęście, bez problemu mogę zawiązać supeł. Hura. Mam girasola!!!

horpyna
25-06-2011, 11:09
Do wtajemniczonych :)
Dziewczyny, od dłuższego czasu przymierzam się do Dzikiej Orchidei, ale wiem, że były tkane z kilkoma wątkami kolorystycznymi i nie wiem, który podoba mi się najbardziej :)
Widziałam zbiorcze zdjęcie wszystkich wątków Girasola Rasta i pomyślałam, że może ktoś gdzieś widział taką porównawczą fotkę wątków orchidei :) Pomożecie? :)

Ola
26-06-2011, 11:13
Do wtajemniczonych :)
Dziewczyny, od dłuższego czasu przymierzam się do Dzikiej Orchidei, ale wiem, że były tkane z kilkoma wątkami kolorystycznymi i nie wiem, który podoba mi się najbardziej :)
Widziałam zbiorcze zdjęcie wszystkich wątków Girasola Rasta i pomyślałam, że może ktoś gdzieś widział taką porównawczą fotkę wątków orchidei :) Pomożecie? :)

Asiu, zajrzyj na bloga (http://exclusivegirasol.blogspot.com/search/label/WildOrchid)

horpyna
26-06-2011, 11:53
Asiu, zajrzyj na bloga (http://exclusivegirasol.blogspot.com/search/label/WildOrchid)

Dziękuję Olu :)

Wygląda na to, że najbardziej podoba mi się wersja z wątkiem zielonym i ecru :)

Aksamitka
30-06-2011, 17:37
Stało się! :mrgreen: Jeśli jestem jakąś manką to właśnie girasolomanką! :D Stwierdzam,że są uniwersalne w noszeniu,praniu,cenie i oczywiście wspaniałe w KOLORZE :) :heart: Czyli zapisuję się ;)

Cobra
30-06-2011, 18:02
U mnie też się stało :hide: zapisałam się na kolejnego girasola :oops: a już prawie nie noszę w chustach tylko w nosidłach ... ale nie mogłam się powstrzymać. Najwyżej będę żałować... albo sprzedam na bazarku :ninja:

Venus
02-07-2011, 01:40
Ja rowniez zapisuje sie do girasolomanek jestem chora na zachod slonca od pol roku kase odkladam dla fasolki w brzuchu bedzie :)

Cobra
03-07-2011, 00:02
Jesu.... c zy ja się kiedyś wyleczę z giorasoli?! :twisted: w końcu 5 girasoli i 6 w zamowieniu to jednak chyba przesada... :ninja:

aginia
03-07-2011, 00:09
Cobra - a na jakiego się zapisałaś:ninja:

Ja czekam na amitole:)

Cobra
03-07-2011, 00:11
a ja czekam na Love :ninja:

Aksamitka
03-07-2011, 00:30
a ja czekam na Love :ninja:
Miłość to miłość ;)

Cobra
03-07-2011, 01:06
ano, nie załapałam sie na wiosenną edycję to może na jesieni dostanę swojego z frędzelkami w końcu :heart: :fire:

Sihaya
03-07-2011, 07:21
Miłość to miłość ;)
To nie miłość, to nałóg :twisted:

opolanka
17-08-2011, 12:59
Ja czekam na amitole azafran..ale juz mam na oku xela rainbow watermelon:love:
JA CHCE WSZYSTKIE GIRASOLE;-);-)

Cobra
17-08-2011, 22:07
JA CHCE WSZYSTKIE GIRASOLE;-);-)

ja też :twisted:

kerstin200
18-08-2011, 02:45
...z moją kółkową - Owocowy Koktajl. jest niesamowita. kolory obłędne, miękka. nie wyobrażam sobie puszczania jej w świat :) i nawet nie chcę patrzeć na inne girasolki, bo chciałabym przynajmniej połowę z nich:duh:

annya
18-08-2011, 08:26
Druga ulubiona moja marka. Przewinęło się ich trochę: Betula, Rajskie Jabłuszko, Owocowy Koktail, Bukiet Tulipanów, Wiosenna Łąka, wrzos kółkowy, Dream, Romantica, teraz doszedł Drop.
Bardzo wszystkie je lubiłam, bo część już tuli nowe chuścioszki!

jagatówka
18-08-2011, 08:40
My mamy Bukiet Tulipanów...mmm... za kazdym razem jak się motamy to ciesze się, że zdecydowałam się na tą chustę. Fajnie się nosi no i przepięknie wygląda;-)

annya
18-08-2011, 08:47
jagatówko, pamiętam jakie miałaś rozterki! A bukiet to IMO jeden z najładniejszych girasoli (szczególnie zyskuje po zamotaniu).

jasulka
18-08-2011, 09:50
A my mamy Amitole i czekamy na Xele:lol:
Uwielbiam Girasole. Zawsze gdy motam Amitolę to Okruszek się cieszy. Jest tak kolorowa że nawet w pochmurny dzień jakoś tak jaśniej się robi...

jagatówka
18-08-2011, 10:13
annya- przyznam szczerze, że Twoja opinia bardzo pomogła mi w wyborze;-)nie ma to jak konkretna opinia oparta na doświadczeniu. Raz jeszcze dziekuję!

Elanna
18-08-2011, 10:34
Dołączam z zachodem słońca - uwielbiam :-)

Śliczna, cudnie się mota, młody szczęśliwy, mężowi pasuje - no cud nie chusta :-)

taniuka
18-08-2011, 12:01
i ja się dołączam, macałam i motałam się w kilka różnych, ale zakochałam się chyba już na zawsze w żółtej Amitoli, która od miesiąca już jest z nami, jest przecudna pod każdym względem. Szkoda tylko, że noszenia już mało mamy :(

traschka
19-08-2011, 15:13
Mój pierwszy girasol - amitola sprawił, że pokochałam wszystkie chusty tej marki całym sercem! Jak patrzę na kolory girasoli to mam wrażenie, że te chusty mają duszę...

A powiedzcie, czy są jakieś cieniutkie girasolki? Bo moja jest chyba dość gruba a chciałabym jeszcze coś cieniutkiego, krótkiego na lato.

Cobra
19-08-2011, 22:35
A powiedzcie, czy są jakieś cieniutkie girasolki? Bo moja jest chyba dość gruba a chciałabym jeszcze coś cieniutkiego, krótkiego na lato.

jeśli masz na myśli taką cienkość jak w vatanai czy ultracienkich hoppeditzach to ja nie spotkałam...

annya
19-08-2011, 22:38
Każdy z moich girasoli był porządnie tkany. Jest to kawał mocnej, mięsistej chusty.

Zapomniałam jeszcze o EV.
A teraz mi narobiłyście chęci Amitolą...

traschka
19-08-2011, 22:39
cobra to nie musi być coś ultra cienkiego:) Wystarczy mi, że będzie w miarę przewiewne.

Cobra
19-08-2011, 22:41
cobra to nie musi być coś ultra cienkiego:) Wystarczy mi, że będzie w miarę przewiewne.

selendang :p

masia
20-08-2011, 00:14

moje dwa diagoalnie tkane girasolki byly calkiem przewiewne :) a przy tym i nosne

nuna77
21-08-2011, 00:36
Czy to jest Girasol? bardzoo mi sie podoba:love:

http://www.youtube.com/watch?v=3McvFdSySJ4&feature=related

ania
21-08-2011, 01:26
to earthy rainbow ;)

monika999
21-08-2011, 01:43
Dzięki Sihaya widziałam dziś na żywo Amitolę:) No piękna jest!!!

kasiak
03-09-2011, 00:53
U mnie też się stało :hide: zapisałam się na kolejnego girasola :oops: a już prawie nie noszę w chustach tylko w nosidłach ... ale nie mogłam się powstrzymać. Najwyżej będę żałować... albo sprzedam na bazarku :ninja:

Jakbyś sprzedawała to pamiętaj o mnie - a już myslałam, że jestem wyleczona.

Cobra
03-09-2011, 22:36
Jakbyś sprzedawała to pamiętaj o mnie - a już myslałam, że jestem wyleczona.

oj doczekać się już nie mogę.... pożądam go i pragnę a me ciało drży na myśl o zamotaniu się w niego... jestem absolutnie i nieuleczalnie chora na girasole :cryy:

ale pięęęęękny jest, prawda? :mrgreen:

Cobra
25-09-2011, 23:49
... nadal czekam na niego ... :heart:

Cobra
23-11-2011, 15:20
Przyleciał dziś do mnie... :heart:

https://lh3.googleusercontent.com/-U0San_yYPoI/TszyqCoiyyI/AAAAAAAAA6c/ieT0Q8FSoi0/s400/GE%252520Love.JPG

mój własny, osobisty :D

Sihaya
23-11-2011, 17:11
Przyleciał dziś do mnie... :heart:

https://lh3.googleusercontent.com/-U0San_yYPoI/TszyqCoiyyI/AAAAAAAAA6c/ieT0Q8FSoi0/s400/GE%252520Love.JPG

mój własny, osobisty :D
cóż to? miękki Ci on?
ładny, troszkę blady- na jakimś jasnym wątku tkane?

Cobra
23-11-2011, 17:16
cóż to? miękki Ci on?
ładny, troszkę blady- na jakimś jasnym wątku tkane?

tak, na ecru, cieniutki, Love

smarta
23-11-2011, 20:54
Hej :) a ja się chciałam tu pochwalić moim pierwszą chustą :) na zdjęciu w avatarze moje dzwoneczki (girasol-alpejskie dzwonki) :D

jestem mega szczęśliwa i mój chuścioszek też :D

Aniika
23-11-2011, 20:59
Cobra, foty w akcji plisss
A ja swoj girasol sprzedalam i tesknie za nim jak glupia... Nie wiedzialam, ze mozna za szmatami tesknic... ;)

Cobra
23-11-2011, 22:55
Cobra, foty w akcji plisss

w weekend zrobię :)

Aniika
29-11-2011, 21:12
Weekend minal... :whistle:

Cobra
29-11-2011, 21:53
no, a modelka razem z dwójką dzieci Vernei stanowczo odmówiły zamotania się w cokolwiek kwitując nasze usilne próby płaczem i wrzaskami :ninja: ... ale będę jeszcze próbować :twisted:

Bonita
10-12-2011, 00:13
A co to jest? To przypadkiem nie jest Girasol Love?
https://lh5.googleusercontent.com/-dq9K9rRbr8E/TuKHjorkkPI/AAAAAAAAA8g/xlrylJC9haI/s418/Untitled.jpg

Cobra
10-12-2011, 17:08
https://lh5.googleusercontent.com/-dq9K9rRbr8E/TuKHjorkkPI/AAAAAAAAA8g/xlrylJC9haI/s418/Untitled.jpg

na love mi to nie wyglada - inna kolej kolorów ale ciezko powiedziec po tej jakosci fotce. moze to po prostu gradacja na czymkolwiek

Ola
10-12-2011, 19:40

to jest Boy or Girl (http://exclusivegirasol.blogspot.com/2010/03/boy-or-girl.html) na 99%, gradacja to nie jest, bo widać drobne paseczki przy przejściach

Cobra
10-12-2011, 21:00
widać drobne paseczki przy przejściach

na moim monitorze nawet po powiększeniu nie widać paseczków :hide:

Bonita
19-12-2011, 00:35
dzięki Olu :)

jadwigienka
21-12-2011, 21:27
to ja juz oficjalnie dołączam jako pełnoprawny posiadacz girasola :)https://lh3.googleusercontent.com/-IdGGeqEfP0M/TvIyu2nBuqI/AAAAAAAAI1s/Q3fvhvvVU1c/s512/IMG_7587a.JPG

Cobra
21-12-2011, 21:54
Ładna fota :)

buka
22-12-2011, 00:34
wczoraj dotarla do mnie jesienna polka z czerwonym watkiem, piekna jest!!! :love: to moj drugi girasolek, ale to nie koniec! chce wiecej!

Cobra
22-12-2011, 00:42
wczoraj dotarla do mnie jesienna polka z czerwonym watkiem, piekna jest!!! :love: to moj drugi girasolek, ale to nie koniec! chce wiecej!

ja mam na razie 6 gorasoli i jakiś niedosyt, mimo, że już się nie nosimy...

Mayka1981
22-12-2011, 00:53
A dlaczeg mnie tu jeszcze nie było?

Zachód słońca
https://lh3.googleusercontent.com/-jpsMLBXjjpU/TOD0iAOCC7I/AAAAAAAAGK8/ew9Xc6cE7dg/s640/11.2010%252520223.jpg
alpejskie dzwonki
https://lh6.googleusercontent.com/-mNmElfLhYK0/Sz5TFCXLnhI/AAAAAAAAHF0/pO6u_Ge9FDs/s640/DSC00020.JPG
dzika orchidea
https://lh5.googleusercontent.com/-Vaz_EEJuXlk/TTBfX55N4bI/AAAAAAAAHFA/S-rjYYwqCgQ/s640/01.2011%252520184.jpg
wrzos
https://lh5.googleusercontent.com/-h5A_lbLqvYk/TAqneX5RLdI/AAAAAAAAHFk/qJtKzbOHSZk/s640/DSC_0365.JPG
i coś tam jeszcze by się znalazło...

buka
22-12-2011, 00:57
ja mam na razie 6 gorasoli i jakiś niedosyt, mimo, że już się nie nosimy...
Nie bój żaby jeszcze się przydadzą, a póki co zbieraj :D

Cobra
22-12-2011, 00:59
Nie bój żaby jeszcze się przydadzą, a póki co zbieraj :D

raczej mi już sie nie przydadzą, chyba że strzeli mi do głowy pomysł "bobas na czterdziestkę" :ninja:

buka
22-12-2011, 01:08
raczej mi już sie nie przydadzą, chyba że strzeli mi do głowy pomysł "bobas na czterdziestkę" :ninja:
uhm :ninja: no ale można i tak - nigdy nie mów nigdy ;)

mamaslon
22-12-2011, 01:10
Mayka1981
piekne foty!:applause:

buka
29-12-2011, 02:30
To może też się pochwalę, tak świątecznie wyszło -
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/393638_2078732946606_1793497653_1288046_267995789_ n.jpg
Piękna jest, a jaka wygodna. Wgl to moje drugie wiązane na plecach, naoglądałam się filmików, a jak zaczęłam to wyszło nie wiem co :hide: ale się trzymało i było względnie wygodne, dla małego na pewno;)

Kamila
29-12-2011, 11:30
baa...a jaki fajny masz kolor wlosow :love:

Jóna
29-12-2011, 11:57
Piękne te Wasze szmaty!!

Matuchno ale bym ponosiła w takim energetycznym girasolku!!
Ale budżet obecnie nie pozwala na zakup niczego powyżej 100zł :cry:

Gdyby jakieś testy były to błagam:mighty: dobijać się do mnie drzwiami i oknami albo może ktoś mi miejsce zajmie ... plisssssssssssss

Cobra
29-12-2011, 13:12
Gdyby jakieś testy były to błagam:mighty: dobijać się do mnie drzwiami i oknami albo może ktoś mi miejsce zajmie ... plisssssssssssss

właśnie się skończyły testy Izabeli :ninja: ale jakoś po nowym roku coś się możemy dogadać ;)

buka
29-12-2011, 15:02
baa...a jaki fajny masz kolor wlosow :love:

A dziekuję. Ostatnio pierwszy raz po 9 latach kupiłam farbę w rossmanie, a nie u mojej pani w fryzjerskim, więc kolor bardziej mdły i sprany już, może nie widać, ale ja to wiem ;) I te moje odrosty. No ale na zdjęciach rudości wychodzą fajnie trzeba im przyznać :D

A poza tym tu o chustę chodziło! ;)

Jóna
01-01-2012, 12:25
właśnie się skończyły testy Izabeli :ninja: ale jakoś po nowym roku coś się możemy dogadać ;)

No byłoby cudnie, pięknie i wspaniale !!

Aniika
24-01-2012, 01:15
Buka fajna masz polke, bo to jesienna polka jest?
Tak sie zastanawialam, ze jesienne polki to tylko w sprzedazy bazarkowej ecru i raz zolty watek, a np. toffi to nie uswiadczysz. Dziewczyny trzymaja fla potomnych, czy poszly w swiat??

jagienkat
30-01-2012, 14:14
To może też się pochwalę, tak świątecznie wyszło

Ale cudna fotka!!:rolleye:

matysia
30-01-2012, 15:17
Przepiekne zdjęcie i wy pięknie wygladacie, ale mam pytanie jak nosza wasze Girasole, bardzo mi się co po niektóre podobaja, ale jak u nich z nosnościa?

Cobra
30-01-2012, 16:02
ja sobie chwale nosnosc moich zbiorów girasolowych :)

Bonita
06-02-2012, 22:23
Cobra, Ty masz Snowa, powiedz mi, jaki ma kolor wątku? Biały?
Pochwalę się, czekam na to cudo:
http://www.lovetobenatural.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/r/a/rainbowlighflat_03.jpg
i zastanawiam się, jak bardzo będzie się różnił kolorystycznie od SR. Bo szczerze mówiąc, to nie wiem czy moja tęcza będzie miała kolor wątku żółty czy biały :bduh: Ale lada dzień, jeszcze chwila i zapuka listonosz :mrgreen:

Ola
06-02-2012, 23:20
Cobra, Ty masz Snowa, powiedz mi, jaki ma kolor wątku? Biały?
Pochwalę się, czekam na to cudo:
http://www.lovetobenatural.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/r/a/rainbowlighflat_03.jpg
i zastanawiam się, jak bardzo będzie się różnił kolorystycznie od SR. Bo szczerze mówiąc, to nie wiem czy moja tęcza będzie miała kolor wątku żółty czy biały :bduh: Ale lada dzień, jeszcze chwila i zapuka listonosz :mrgreen:

Kolor wątku będzie miał taki sam jak SR, ecru, białego Girasol nie ma w próbniku

Bonita
06-02-2012, 23:25
Kolor wątku będzie miał taki sam jak SR, ecru, białego Girasol nie ma w próbniku
Dzięki Olu :)
Już się nie mogę doczekać:applause:
To ja mam jeszcze jedno pytanko - tym razem o długość chust. Czy standardowe "6", czyli XL-ki w Girasolach zawsze są takie krótkie, czy tylko mi się tak trafiło? 5 donau miał 4,3m, a moja 6 jest raptem 25 cm dłuższa. To taka norma, że 6 może nie mieć nawet 4,6, czy tylko taki egzemplarz mi się trafił?

Ola
06-02-2012, 23:54
Dzięki Olu :)
Już się nie mogę doczekać:applause:
To ja mam jeszcze jedno pytanko - tym razem o długość chust. Czy standardowe "6", czyli XL-ki w Girasolach zawsze są takie krótkie, czy tylko mi się tak trafiło? 5 donau miał 4,3m, a moja 6 jest raptem 25 cm dłuższa. To taka norma, że 6 może nie mieć nawet 4,6, czy tylko taki egzemplarz mi się trafił?

standardowo Girasole są przed 1 praniem - prosto od producenta o 5% dłuższe od rozmiaru na metce, gdyż taka kurczliwość tejże bawełny gwatemalskiej została wykazana, jeśli jest krótsza chusta to IMO mogą być dwie przyczyny:
1.została docięta w Gwatemali za krótka
lub
2.została potraktowana przez użytkownika wyższą temp. niż 60 stopni i skurczyła się mocniej

Bonita
07-02-2012, 00:00
To w takim razie została ścięta krótsza, bo od początku była już taka krótka (nówkę kupiłam), a szmaty piorę zgodnie z informacją na metce. Mam nadzieję, że kolejne moje Girasole będą dłuższe, a raczej takie, jak być powinny :P

margaretka
07-02-2012, 00:33
To w takim razie została ścięta krótsza, bo od początku była już taka krótka (nówkę kupiłam), a szmaty piorę zgodnie z informacją na metce. Mam nadzieję, że kolejne moje Girasole będą dłuższe, a raczej takie, jak być powinny :P

Mój ardent miał dokładnie 4,56, tylko nie wypowiem się odnośnie prania, bo byłam już którąś właścicielką z kolei.

Cobra
07-02-2012, 09:46
widzę, że już Ola odpowiedziała :D

metis1
07-02-2012, 10:33
Tak sie zastanawialam, ze jesienne polki to tylko w sprzedazy bazarkowej ecru i raz zolty watek, a np. toffi to nie uswiadczysz. Dziewczyny trzymaja fla potomnych, czy poszly w swiat??

U mnie to chyba właśnie na to wygląda (mam toffee)...:roll: Nie noszę w niej ostatnio, bo jednak w porównaniu z innymi, jesienna polka to nie jest demon nośności...:twisted: Ale uwielbiam ją za te kolory, do kompletu mam pieluchę z polkową spódniczką i frędzlami (ale ecru), smyczkę, opaska już leci...:D No lubię ją i już! :heart:

...mam pytanie jak nosza wasze Girasole, bardzo mi się co po niektóre podobaja, ale jak u nich z nosnościa?
Jak wyżej. Z wsadem 11kg nie jest źle, ale to nie mistrzostwo świata... Zresztą, wiadomo - wszystko jest względne...
Ale kiedyś jesienną polkę stawiałam wyzej w tym rankingu... Pewnie mała była lżejsza...:mrgreen:

Bonita
08-02-2012, 14:03
Muszę się pochwalić nowym nabytkiem :D
Post #112:
http://chusty.info/forum/showthread.php?t=102&p=1622252#post1622252

buka
13-02-2012, 04:31
Buka fajna masz polke, bo to jesienna polka jest?

Tak to jesienna polka z czerwonym wątkiem, rzadko spotykana, wylowilam ja tu jakimś cudem - od truscaffki. Jedynym jej minusem jest to, że okazała się 4,2 ;(
Będę się chyba przymierzać do toffi, albo ecru, teraz mam mam smaki na polkę większą ilością zieleni ;)

Ale cudna fotka!!:rolleye:

a dziekujemy :wink:

Przepiekne zdjęcie i wy pięknie wygladacie, ale mam pytanie jak nosza wasze Girasole, bardzo mi się co po niektóre podobaja, ale jak u nich z nosnościa?

Podobno wprawiona bojowniczka w każdej szmacie poniesie, nawet w szaliku :) dziś to na forum przeczytałam :wink: a tak na serio - nie jest źle. Całe lato nosiłam 10 kg kloca w girasolu flamenco i nie narzekałam. Polka teraz nosi 12 kg i bardzo ją sobie chwalę. One są dość elastyczne i miękkie, rzadko udaje się tę chustę źle związać, tak żeby się coś wrzynało, daje miłe uczucie poduszeczek na ramionach ;) moim zdaniem jade plum nosi lepiej, mniej odczuwam ciężar, choć nie jest to jakaś kolosalna różnica, po rpostu jade tak nie spręzynuje, tak to odczuwam. Z kolei przy nati diament bawełnianej girasole noszą jak marzenie. Podobnie nosi leoś, tez to uczucie poduszeczek, ale nie wiem dlaczego zdecydowanie gorzej mi go wiązać, grubszy, bardziej czepliwy - czy coś...:hmm:

wlacz sie
11-04-2012, 18:15
czytalam watek do mniej wiecej wiosny zeszlorocznej,nie mam dosc czasu..naturalnie szukam girasola i zamarzyl mi sie teczowy..snow rainbow.czy nadal jest absolutnie niedostepny?czy moze cos sie w tej materii zmienilo?bom nowa i niewtajemniczona ...

Cobra
12-04-2012, 00:09
o ile mi wiadomo nadal są dwa pasiaki i jeden diament w Polsce ale czy na sprzedaż to trzeba by się było dopytać właścicielek :ninja:

ren
13-07-2012, 18:45
dołączam do grona Girasolomanek :)
zakochałam się w kilku limitkach - wśród nich jest oczywiście niezrównana Amitola, którą już udało mi się zdobyć, ale chętnie przygarnęłabym również Snow Flame, Ardent, Donau i pewnie kilka innych :rolleye:

Cobra
13-07-2012, 22:22
witamy w klubie zarażonych :mrgreen:

Georgina
13-07-2012, 23:35
Ja się zakochałam w opuncji i noszę w niej już prawie rok :lol: przepiękna chusta.
Postanowiłam zostawić ją sobie, nawet gdy nie będę już nosić. Kiedyś dam ją mojej córce, jeśli będzie miała swoje własne dzieciątko i będzie chciała nosić.

macierzanka
22-07-2012, 19:34
Muszę się pochwalić nowym nabytkiem :D
Post #112:
http://chusty.info/forum/showthread.php?t=102&p=1622252#post1622252
I do mnie podąża to cudo:)

gosia z badylem
23-07-2012, 15:08
Dziewczyny! Szukam amitoli. Jakiejkolwiek. Znaczy obojętny rozmiar i (nie)używalność.
Na używaną nie mogę trafić. Wiecie może czy i gdzie można kupić "nówkę" online.
Wszystkie sklepy, które wygooglowałam nie mają :(

nemirowskaya
09-08-2012, 16:09
Dopisuję się... Jaki czas temu uwiadomiłam sobie, że nie potrafiłabym rozstać się z naszą Xelą.
Córka dostanie w posagu :mrgreen:

sensibileanima
09-08-2012, 16:13
Dziewczyny! Szukam amitoli. Jakiejkolwiek. Znaczy obojętny rozmiar i (nie)używalność.
Na używaną nie mogę trafić. Wiecie może czy i gdzie można kupić "nówkę" online.
Wszystkie sklepy, które wygooglowałam nie mają :(

4,20 meters Fuchsia 81,00 €
4,60 meters Sombra Rosado 89,00 €
5,20 meters Fuchsia 99,00 €
6,00 meters Fuchsia 114,00 €

http://www.slingomama.nl/en/girasol-exclusive-from-slingomama/880-girasol-amitola.html

ren
14-08-2012, 02:15
chciałam się pochwalić, że mam już trzy limitki girasola: amitola, donau i kółkową snow flame :love: :high::applause::wrapmom::heart:
wszystkie kupione tu, na chustostraganie. do szczęścia brakuje mi już tylko kółkowego ardenta (widziałam, że MyGirasol szył takie z czarnymi kółkami i ramieniem zakładkowym) - nie orientujecie się do kogo uderzyć celem zakupu? :ninja:

wisienka103
24-08-2012, 14:34
Dziewczyny, piszę tutaj, bo Wy pewnie będziecie wiedzieć najlepiej. Kupiłam na allegro girasola kółkowego. Sprzedawca napisał, że on od nowości był kółkowy. Kiedy chusta przyszła zdziwiło mnie, że nie ma metki wszytej. Możliwe to, że oryginalna kółkowa bez metki czy ktoś przerobił wiązaną? Kolor chusty jest girasolowy: koktajl ogrodowy. Co o tym myślicie?

Cobra
24-08-2012, 22:22
raczej szyty z wiązanki, girasol zawsze wszywa swoją metkę, chyba, że jest jeszcze jedna możliwość - ktoś ją wypruł bo mu przeszkadzała :bduh:

ames
24-08-2012, 23:48
i ja dołączam do was8))
póki co Girasolka żadnego nie posiadam,ale jestem w nich zakochana!!Moim marzeniem jest Symphuo i Earthy Rainbow:heart:,Amitolą też nie pogardzę jak i pewnie innymi jeszcze nie do konca odkrytymi.
Zaraziłam się przez awatarek pewnej forumki z wd (ren?), zaczęłam szperać i oczom mym ukazała się feria kolorów:love:
póki co pozostaje mi wzdychać do pięknych chust i czekać na okazję kiedyś,gdzieś...:jump:

pozdrawiam!

Gabriela1999
24-08-2012, 23:51
A do mnie idzie pocztą Meksykańska Opuncja:heart::heart::heart:

ren
26-08-2012, 00:46
hej, ames :hey: tak, to ja ;) na bazarku na pewno wcześniej czy później upolujesz wszystko o czym marzysz - ja w ciągu zaledwie 2 miesięcy mam już stąd 3 girasolki :love:

Cobra
26-08-2012, 01:34
no nie wszystko :ninja: Izabeli nie upolujesz - jak któraś już ma to raczej się nie chce z nią rozstać :mrgreen:

Apulina
30-08-2012, 00:51
no nie wszystko :ninja: Izabeli nie upolujesz - jak któraś już ma to raczej się nie chce z nią rozstać :mrgreen: gdzieś na bazarku wisi właśnie Izabela, a ostatnio nawet na all widziałam... za to amitola - nieosiągalna (i po co ja głupia ją sprzedałam? :duh:)

Aksamitka
30-08-2012, 00:56
gdzieś na bazarku wisi właśnie Izabela, a ostatnio nawet na all widziałam... za to amitola - nieosiągalna (i po co ja głupia ją sprzedałam? :duh:)Myślałam,że Betulę dopadłaś ;) :)

Cobra
30-08-2012, 00:57
już nie wisi - amitoli jest ze 100 sztuk jak nie lepiej a Izabeli tylko 25 :ninja:

Gmurka
17-09-2012, 23:01
Dołączam jako, że dotarł do mnie dzisiaj trzeci już girasol.. wyczekany, piękny bukiet tulipanów :)

alinoe
27-09-2012, 21:58
Ehh,myślałam,że girasolomania mi nie grozi. Nawet sprzedałam moje wychuchane Chichi. Jednak nie da się bez Girasola w stosiku,więc stałam się szczęśliwą posiadaczką Polki. W związku z tym,z pełną stanowczością, zdrowa na ciele i umyśle dołączam do szacownego grona :p

Cobra
27-09-2012, 22:04
a ja oddałam w prezencie swój zachód słońca więc teraz mi w stosie ostało się jedynie 7 girasoli ... i jakoś mi dziwnie, chociaż nie żałuję przentu :mrgreen:

alinoe
27-09-2012, 22:13
a ja oddałam w prezencie swój zachód słońca więc teraz mi w stosie ostało się jedynie 7 girasoli ... i jakoś mi dziwnie, chociaż nie żałuję przentu :mrgreen:

To w sumie ja z moją Polką mogę się schować...z drugiej strony Girasol/e stanowią 50% mojego stanu chustowego więc chyba jednak zostanę. ps. 7 to piękna cyfra :thumbs up:

Cobra
27-09-2012, 22:17
ano tak ale 8 jeszcze ładniejsza :ninja::mrgreen:

aliona
27-09-2012, 22:23
ja nie mam żadnego na stanie bo u mnie trwa wieczny kołowrotek.
wkleję dla potomności gira love z diamentowym wątkiem

http://imageshack.us/a/img837/1306/lof1.jpg
http://imageshack.us/a/img651/2948/img17502.jpg
http://imageshack.us/a/img109/6955/imag0196qt.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/109/imag0196qt.jpg/)

annya
27-09-2012, 22:34
Pinkny Pani, pinkny!!!
U mnie od wczoraj dodatkowo Flamenco-zostaje wraz z opuncją na dłużej (może i dla wnuków).
To są chusty nie do zdarcia!!!

Cobra
27-09-2012, 23:31

czepnę się :ninja:
diamentowy to jest SPLOT a wątek to nić, zacytuję wiki: "Wątek jest jednym z dwóch układów nitek tworzących tkaninę. Jest to układ nitek (nitki), ułożony w tkaninie poprzecznie. Wprowadzany przez mechanizm przerzutowy pomiędzy nitki osnowy, według założonego splotu i następnie dociśnięty do krawędzi tkaniny przez mechanizm bidłowy, tworzy element tkaniny. Po zmianie położenia nitek osnowy cykl wprowadzania wątku jest powtarzany. Wielokrotne powtarzanie tego cyklu nazywa się tkaniem."

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c7/Kette_und_Schu%C3%9F.jpg/250px-Kette_und_Schu%C3%9F.jpg

:twisted:

edit: jak widzę, to w tym wypadku (i zresztą jak to w lovach bywa) jest ecru ;)

Bonita
31-10-2012, 20:19
Dziewczyny, ruszył konkurs na nasz limit :) http://chusty.info/forum/showthread.php?t=88619

aniahartnett
31-10-2012, 21:50
ja nie mam żadnego na stanie bo u mnie trwa wieczny kołowrotek.

http://imageshack.us/a/img837/1306/lof1.jpg
http://imageshack.us/a/img651/2948/img17502.jpg
http://imageshack.us/a/img109/6955/imag0196qt.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/109/imag0196qt.jpg/)

czy można ją jeszcze gdzieś dostać?

Bonita
07-11-2012, 10:48
no, girasolomaniaczki, czas wybierać :D http://chusty.info/forum/showthread.php?t=88950

Cobra
28-12-2012, 00:51
[...]

_rajka_
28-12-2012, 09:43
lecę oglądać

Nalia
12-01-2013, 17:05
ma któras flamenco? jak nosi, bo kusi szary, ale dziec rośnie i kilo mu przybywa, wiec nie wiem czy warto szukac...mam juz 10 kg do tulenia...a ma dopiero pół roku...:mrgreen:

Linus
14-01-2013, 16:37
witam
szukam swojej pierwszej chusty i girasole mnie zachwyciły
zastanawa mnie tylko długość: córa ma 12 kg, pewnie da się ponosić jeszcze z rok, może pół
no i docelowo miałaby chusta posłużyć przyszłemu rodzeństwu
i teraz jaki rozmiar wybrać? ja mam 1,72, mąż 1,92 ale oboje szczupli
on Tońki raczej nie będzie nosił, bardziej w przyszłości nowego chuściocha, dla starszego mamy też ergo Tuli
czy 4,2 starczy? nie chciałabym mieć jakiś mega ogonów
coś czytałam też, że Girasole kurczą się po pierwszym praniu ech trudne to wszystko :)
będę wdzięczna za wszystkie rady
jescze pytanie: czy Girasole są do obejrzenia na żywo w Gdańsku?
pozdrawiam

martaj
14-01-2013, 16:41
ma któras flamenco? jak nosi, bo kusi szary, ale dziec rośnie i kilo mu przybywa, wiec nie wiem czy warto szukac...mam juz 10 kg do tulenia...a ma dopiero pół roku...:mrgreen:

mam, ale niezłamane, a nosiło tylko raz

Bonita
14-01-2013, 17:29
witam
szukam swojej pierwszej chusty i girasole mnie zachwyciły
zastanawa mnie tylko długość: córa ma 12 kg, pewnie da się ponosić jeszcze z rok, może pół
no i docelowo miałaby chusta posłużyć przyszłemu rodzeństwu
i teraz jaki rozmiar wybrać? ja mam 1,72, mąż 1,92 ale oboje szczupli
on Tońki raczej nie będzie nosił, bardziej w przyszłości nowego chuściocha, dla starszego mamy też ergo Tuli
czy 4,2 starczy? nie chciałabym mieć jakiś mega ogonów
coś czytałam też, że Girasole kurczą się po pierwszym praniu ech trudne to wszystko :)
będę wdzięczna za wszystkie rady
jescze pytanie: czy Girasole są do obejrzenia na żywo w Gdańsku?
pozdrawiam
12-kilowca chcesz zacząć nosić? To lepiej w nosidle, bo duże dziecko może nie wytrzymać nerwowo w chuście, serio ;) Raczej może być problem, ale jak się uprzesz na chustę, to dla takiego dziecka lepiej poszukać czegoś bardzo nośnego, np. z dodatkiem lnu lub wełny... ale to już wtedy nie będzie girasol, bo one tylko bawełniane...
Natomiast dla maleństwa girasol będzie świetnym rozwiązaniem, bo girasolki są cudnie miękkie :) 4,2 pewnie będzie dla Ciebie dobre, jeżeli jesteś szczupła. Tylko dla męża to już może być mało, bo on wysoki. Tak, kurczą się, mi się kurczyły około 10cm, ale do rozmiaru metkowego, to znaczy przychodziły trochę dłuższe, a po pierwszym praniu robiły się dokładnie 4,6.
Widziałaś wątek trójmiejski? http://chusty.info/forum/forumdisplay.php/165-Tr%C3%B3jmiasto popytaj dziewczyn, na pewno znajdą się chętne na spotkanie połączone z macaniem chust.

Linus
14-01-2013, 17:41
12-kilowca chcesz zacząć nosić? To lepiej w nosidle, bo duże dziecko może nie wytrzymać nerwowo w chuście, serio ;) Raczej może być problem, ale jak się uprzesz na chustę, to dla takiego dziecka lepiej poszukać czegoś bardzo nośnego, np. z dodatkiem lnu lub wełny... ale to już wtedy nie będzie girasol, bo one tylko bawełniane...
Natomiast dla maleństwa girasol będzie świetnym rozwiązaniem, bo girasolki są cudnie miękkie :) 4,2 pewnie będzie dla Ciebie dobre, jeżeli jesteś szczupła. Tylko dla męża to już może być mało, bo on wysoki. Tak, kurczą się, mi się kurczyły około 10cm, ale do rozmiaru metkowego, to znaczy przychodziły trochę dłuższe, a po pierwszym praniu robiły się dokładnie 4,6.
Widziałaś wątek trójmiejski? http://chusty.info/forum/forumdisplay.php/165-Tr%C3%B3jmiasto popytaj dziewczyn, na pewno znajdą się chętne na spotkanie połączone z macaniem chust.

teraz to bardziej chcę się nauczyć wiązać, a że mam mieć przypływ esktra, nieplanowanej gotówki to postanowiłam zakupić na przyszłość
a z założeniem że to dla malucha 4,2 starczy dla nas obojga czy raczej brać 4,6?

brikola
02-05-2013, 11:59
nasz Koktail Ogrodowy- z Lwiakiem małym, moja pierwsza chusta :')
https://lh6.googleusercontent.com/-W2S60nq07bg/SpLjsCrP53I/AAAAAAAAWn8/TtDdx53IDaY/s512/DSC00934.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-jL00hToVDLc/SpLjvIjXxsI/AAAAAAAAWoQ/5CwJugyE9nE/s512/HPIM0237.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-5kurV0KeG2M/SpLjuui5ToI/AAAAAAAAWoM/qR5xxIg6Pco/s576/IMG_0707.JPG

i Saltillo z Dobromirem inside
https://lh5.googleusercontent.com/-5Qb9FUguQVU/T7VkixWYmsI/AAAAAAAARUw/73FgYyN2nbk/s576/IMG_7485.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-QmLyPuQ8IuY/UXp9jSiaW-I/AAAAAAAAUmc/uTeV35MUE2g/s512/170420131025_1.jpg

essmay
02-05-2013, 12:17
girasole mają coś w sobie! :D

brikolaten mój to RainbowDream z czarnym wątkiem, pierwsza edycja; chyba jeszcze jest przedsprzedaż na kolejną ze zmienionym układem kolorów
i czekam na diamentowego-oby

Marciula
02-05-2013, 12:45
Słuchajcie - czy któraś z Was zamawiała chustę bezpośrednio ze strony girasola? Złożyłam zamówienie, a od 3 dni nie dostałam nic, żadnego maila, rachunku do zapłacenia czy co :bduh:
Jak można kupić girasola od producenta? Pisałam też do Oli, która tu na forum pisze, tworzy preordery - też zero odpowiedzi...
Jak ja mam kupić pięknego diamencika? :roll:

masha
02-05-2013, 12:49
najlepiej zawsze przez blog Oli: http://exclusivegirasol.blogspot.com/ Ona tam umieszcza wszystkie limity, jakie wyszły i jest podlinkowanie do sklepów, w których mozna je kupić.

owieczka33
26-05-2013, 16:22
Dołączam do fanek Girasoli. Na razie mam 3 (dwa owocowe koktajle- kółkowa i wiązana i Sambę) i czwarty w tkaniu. ;-)
Do tego torbę (też z koktajlem).

Cudowne są Girasole, kocham je za kolory i za frędzle! :high:

Martulec
04-06-2013, 21:52
Nie widzę jakoś tematów girasolowych na dziale reklama, a Wy?

masha
04-06-2013, 21:54
NIestetety też :(

Martulec
04-06-2013, 22:09
w ogóle jakoś się tych wątków zrobiło malutko...

masha
04-06-2013, 22:15
No :( a ja mam ogromna nieodparta ochote na gira krotkiego!

owieczka33
04-06-2013, 22:17
Nie widzę jakoś tematów girasolowych na dziale reklama, a Wy?
Niom, ja też nie...
No i czekam z niecierpliwościa na RainbowDreammer.

A to moje pożegnalne przed sprzedaniem Samby. w rolach głównych- kółkowa Owocowy Koktajl, Samba, Owocowy Koktajl tkana diagonalnie- cuuudownie miękka!

http://imageshack.us/a/img824/7203/imgp8920f.jpg

Martulec
04-06-2013, 22:24
Niom, ja też nie...
No i czekam z niecierpliwościa na RainbowDreammer.

A to moje pożegnalne przed sprzedaniem Samby. w rolach głównych- kółkowa Owocowy Koktajl, Samba, Owocowy Koktajl tkana diagonalnie- cuuudownie miękka!

http://imageshack.us/a/img824/7203/imgp8920f.jpg

podejrzewam że to kwestia opłat

a kiedy RDreammer ma być, wiesz coś? bo ja też czekam...

masha
04-06-2013, 22:30
Owieczka33, a ty już te sambe sprzedalas?

brikola
05-06-2013, 00:35
z tego co wiem to tea czas oczekiwana name chusty jest czasem dosc dlugi..60dni np

masha
05-06-2013, 10:33
z tego co wiem to tea czas oczekiwana name chusty jest czasem dosc dlugi..60dni np

Oby tylko... :( Ja już od kilku tygodniu próbuję kupić coś co mi prześlą od razu i cinko to widzę...

owieczka33
05-06-2013, 19:53
Owieczka33, a ty już te sambe sprzedalas?
Tak, kilka dni temu poleciała do Gugu. :)

maldita
10-06-2013, 20:12
Od zeszłego tygodnia jestem girasolomanką za sprawą jesiennej polki od jadorota :). Przepiękna chusta!
Przy tej okazji naszła mnie refleksja co do nazwy "girasol" - jak ją się wymawia? Przypuszczam, że z hiszpańskiego "g" wymawia się jako "h". I czy można ją jakoś przetłumaczyć? Jako obrót wokół słońca?
Wie ktoś? Lubię wiedzieć takie rzeczy :)

brikola
10-06-2013, 20:23
słonecznik :)

Martulec
10-06-2013, 20:30
jest coś takiego pięknego u Oli na stronie: http://exclusivegirasol.blogspot.com/2013/04/pearl.html
i napisane że preorder, ale nie napisane dla kogo...
a mi takie rozmyte kolory to bardzo, bardzo :love: