Zobacz pełną wersję : Kupiłam sobie kółkową w lumpeksie - i ją zepsułam - post 30str2
Mayka1981
09-12-2009, 22:20
Zachęcona kilkoma tego typu tematami udałam się ostatnio do lokalnego szmateksu w celu nabycia chusty;-)
Przegrzebałam zasłony, firany, kosze z pościelą i szalikami w części na wagę - i nic.
Przegrzebałam analogiczne miejsca w części wycenionej - i nic.
Ale tuż obok wisiały sobie spodnie - że wielu par nie posiadam bo wszystkei albo są za małe (i czekają na schudniecie) albo za duże (i czekają na kolejnego chusciocha w drodze) to sobie myślę - a zerknę sobie jak już tu jestem.
I co? I wisiała sobie kółkowa :thumbs up:
Teraz się pierze i pozbywa używanego zapachu, ale jest cała czarna bawełniana, żadna tam skośnokrzyżowa, jakiś zwykły materiał troszkę sztywny i dość cienki - i nawet ma metkę że w Indiach zrobiona - tylko firmy żadnej niet...
Z kieszonką na końcu i straaasznie wielkimi kółkami - stąd też moje podejrzenia, że jest samoróbką... Ale bardzo ładnie uszytą - piękne ramie płaskie:mrgreen:
Z grubsza przymierzyłam i kółka nieźle trzymają - no zobaczymy...
To tak sie chciałam pochwalić i dodać Wam otuchy i zapału do poszukiwań lumpeksowych :thumbs up:
Aha i panie w sklepie się pytały co to jest bo widziały, że przymierzam więc udzieliłam instruktażu motania i noszenia (i nie omieszkałam dodać, że jak jakiś bieżnik czterometrowy by się znalazł to ja chętna jestem:lol:)
Gratuluje
zdaję się, że wątek bez zdjęć.........:rolleyes:
karolibu
09-12-2009, 22:40
jak sie wypierze to zdjecia poprosimy az jutro sama przejde si ei poszukam no :mrgreen:
ktosikowa
09-12-2009, 22:41
...jest nieważny!!!!!
Mayka!Zdjęcia i to szybko,bom ciekawa strasznie:applause:
sylvetta
10-12-2009, 10:38
taaaakiej to dooobrze.....:thumbs up:
foty!!!!!!!
czekam i gratulujemy
Mayka1981
11-12-2009, 09:00
Jest i fotka oczywiście w formie autoportretu :lol:
Te kółka są jednak bardzo bardzo duże a ja noszę z reguły dość nisko, niemniej kilkanaście minut w domu testowałam i było fajnie - młodzian kopał pałętający się ogon :mrgreen:
http://lh6.ggpht.com/_OwAPlwslkZc/SyH6lDfYPtI/AAAAAAAACto/UnFg-5g2v6U/s512/Aleksander%2011%20miesi%C4%85c%20032.jpg
węgielek
11-12-2009, 09:04
chusta super, a kolka przeszkadzaja ci?
a mlodzian jaki przystojny :)
Mayka1981
11-12-2009, 09:08
A nawet nie, dobrze, że biust u mnie to jednak niezbyt wydatny :lol: Lubię mieć materiał bardzo rozłożony na ramieniu a to z kółkami wyżej mi się jakoś nie udaje - ale dajemy radę :ninja:
Młodzian baardzo przystojny :mrgreen: Dziękuję za miłe słowa :hello:
vatanaya
11-12-2009, 09:32
:roll: chyba zaczne grzebac w tych lumpach bardziej i czesciej ...
a wy wygladacie cudnie!!!
kółkowej jeszcze nie mam - chyba musze sie przymierzyc kiedys do takiej - w rodzinie jeszcze wiecej komentarzy bedzie... :ninja:
Szczęściara :thumbs up:
A przystojna młodzież widzę żywo zainteresowana sprzętem elektronicznym :D skąd ja to znam...
Mayka!Jak dobrze Was zobaczyć:-))
Aleksander zaprawdę jest Wielki;-))
Mayka1981 gratulacje serdeczne :applause:
suoer wiesci od samego rana :)
anialodz
11-12-2009, 11:49
jeszcze sie pochwal ile zaplacilas..
no proszę kolejna szczęsciara! Gratulacje! a własnie ile za nia zapłaciłaś?
Ja też muszę polecieć i poszukać:) Tylko z kim dziecia zostawić......
:thumbs up::thumbs up:
kolejny przykład na to, że po lumpach trzeba chodzić tylko czemu jak tam kicham i wszystko mnie swędzi :ninja:
To się nazywa fart!!!
Dziewczyny, na metę, gotowe do lumpeksów, start!!!
:thumbs up:
Gratuluję superfarta :applause::applause::applause:
Dziewczyny, na metę, gotowe do lumpeksów, start!!!
:thumbs up:
Może jednak okażcie trochę litości i nie na metę? Bo jak się wszystkie na raz zwalicie to... :roll: :lol::lol::lol:
Mayka1981
11-12-2009, 18:38
no proszę kolejna szczęsciara! Gratulacje! a własnie ile za nia zapłaciłaś?
No była na wycenionych - całe 9zł (słownie dziewięć złotych)
Pewnie na wagę byłaby tańsza :ninja:
Może jednak okażcie trochę litości i nie na metę? Bo jak się wszystkie na raz zwalicie to... :roll: :lol::lol::lol:
Oszczędźcie Metę, bo będę Ją miała na sumieniu :lol:
Kurcze ale zdobycz:applause:
Gratuluję udanego polowania :applause:
Ja niemalże kocham moją kółkową :)
Gratuluje zakupu i troche zazdroszcze :)) Musza sama polatac moze i mi sie uda
Ja też muszę polecieć i poszukać:) Tylko z kim dziecia zostawić......
Mozemy skoczyc razem i na zmiane dzieciaczkow popilnowac. Na razie znam 2 u nas w okolicy :)
Dobra myśl:)
Gratuluje zakupu i troche zazdroszcze :)) Musza sama polatac moze i mi sie uda
Mozemy skoczyc razem i na zmiane dzieciaczkow popilnowac. Na razie znam 2 u nas w okolicy :)
Mayka1981
19-08-2010, 23:48
Odkopałam wątek bo porady mi trzeba...
Rzeczona kółkowa się wzięła i rozdarła (w maju...:hide:) no i teraz pytanie - co robić?
Rozdarcie jest w miejscu dociągania, więc raczej nie naprawię...
Zostawić kółka na inkszą kółkową?
Przerobić na lalkową dla córy? Syna?:ninja: Tylko czarną??:roll:
Przerobić na coś innego - no nie wiem, torebkę?
:help:
Idę focić, cobyśta pojęcie miały, w czym rzecz...
Edit - luknęłam na fotkę w poście 8 (olewając jakość motania) - jakie moje dziecko była malusie... chlip chlip...
Edit 2 - fotki:
http://lh6.ggpht.com/_OwAPlwslkZc/TG2pX3YpIwI/AAAAAAAAFgs/BK4yQc317xc/wymianki%20120.jpghttp://lh3.ggpht.com/_OwAPlwslkZc/TG2pYEe98bI/AAAAAAAAFgw/xS7LemPzYuc/wymianki%20121.jpg
cała kółkowa ma 63cm szerokości, jakby ją zwęzić o rozszarpanie to miałaby 50 - ale czy jest sens?
długa na 2m prawie, rozdarcie na wysokości ok 62cm od kółek
a nie myślałaś, żeby ją zawinąć w tym miejscu na całej szerokości i przeszyć podwójnie? nie wiem, jak Ci to wytłumaczyć, mogę zrobić jutro fotkę o co mi chodzi - szew jest wtedy bardzo mocny, na czarnym jednolitym materiale nie będzie bardzo widoczny... Tylko nie wiem, czy nie będzie uwierał przy noszeniu, zależy jaki materiał...
Nie przeciśnie sie wtedy przez kółka. A potrzebujesz takiej długiej? Może by ją ciachnąć?
Ciachnąć to chyba też nie, bo w takim trochę mało odpowiednim miejscu się rozdarła.
Przerób na dzieciecą kółkową:)
Mayka ale Twoja ciąża błyskwicznie zleciała. Jeszcze pamiętam Twój post informujący o niej:D
A może na pouch'yka ją przerobić :ninja: a kółka do nowej kółkowej zużyć :mrgreen:
Nie przeciśnie sie wtedy przez kółka. A potrzebujesz takiej długiej? Może by ją ciachnąć?
ale jeśli to jest 60 cm od kółek, to w takim miejscu i tak nie jest przeciskana przez kółka?
Mayka1981
20-08-2010, 09:26
no właśnie rozdarcie jest w miejscu już za kółkami po dociągnięciu - takoż to dziursko uczyniłam...:hide:
materiał to cienka bawełna więc się obawiam czy nie strzeli w innym miejscu po prostu...
szkoda mi takiego kawałka szmaty no i to moje trofeum lumpeksowe :mrgreen:
może i faktycznie na lalkową, tyle że te kółka to mają z 10cm średnicy...
Pati - no nawet nic mi nie mów, bo też jestem w szoku:omg:
:hello:
Mayka, a to może kup sobie nowy materiał, choćby i w lumpeksie i zrób nową chustę z wykorzystaniem tych kółek...