Zobacz pełną wersję : Thorgal też nosił! :P
coś na kształt nordyckiego rebozo??? :mrgreen:
http://farm3.static.flickr.com/2720/4153928260_e43b7461fe.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2783/4153928130_d20fa1ca72.jpg
i wyszło szydło z worka, czym sie matka po nocach zajmuje, zamiast dłubać prace zaliczeniowe do budy:hide:
jaaacie, masz thorgala? Od liceum go nie czytałam.. :)
Mayka1981
02-12-2009, 21:39
:thumbs up:
Uwielbiałam Thorgala :love:
Edit - na studiach przeżył on u mnie w domu reinkarnację, hehe, chyba znów pora sobie odświeżyć (i dokupić brakujące...)
Thorgal to był mój najukochańszy komiks.
Ale chust wtedy nie znałam :)
uwielbiam GO!!!
mam prawie wszystkie części, tą też!:thumbs up:
chyba zamiast forum dziś poczytam sobie komiksy:rolleyes::p
miedziana
02-12-2009, 21:42
Thorgal rulez :) Chyba zacznę kompletować dla Młodego ;)
thorgal rządzi!
kupowaliśmy z bratem to co było w księgarniach, kompletnie wydawane nie po kolei i największa frajdą było odkrywanie elementów układanki o życiu bohaterów niekoniecznie w sposób zamierzony przez autorów.
do tej pory mam jeszcze część 1 lub 2 wydaną przez KAW - z matowymi, kartonowymi okładkami.
tylko z czasem jak podrośliśmy, jakoś szybciej się czyta odcinki i jakoś mniej tajemnicy i potrzeby czytania po 20 razy żeby wyłapać wszystkie szczegóły. dzieciństwo ma swoje uroki:)
własnie jesteśmy z maużem w trakcie odbudowy zapodzianych kolekcji ;-)
Gdzieś w natłoku zmiano-przeprowadzek poznikały nam różne skarby, typu komiksy właśnie(Thorgale, Asterixy, Cubitusy, Hugo, Marvele), ale też rózniste winyle.
Teraz szperamy po różnych targach i reaktywujemy zbiory:)
edit:
z tego co pamiętam to pewien Mój Kuzyn ma wszystkie Thorgale:twisted:
Muszę sie ładnie usmiechnąc, żeby sobie je chociaż z za szybki pooglądać.
Tulipowna, wpuścisz mnie cichaczem?;-)
ach mój ukochany komiks - poczytała bym znów...
dżizzz, Thorgal moja miłość!!! :beat::beat::beat:
a ten odcinek kiedyś pożyczył ode mnie mój brat cioteczny i nie oddał :mad
no i wcięło Wilczycę :duh:
a Wilczyca akurat chyba miała największy nakład:D Na każdym targu staroci, czy w róznych dziwnych antykwariatach zawsze mi gdzieś przemyka przed oczami:)
a Wilczyca akurat chyba miała największy nakład:D Na każdym targu staroci, czy w róznych dziwnych antykwariatach zawsze mi gdzieś przemyka przed oczami:)
to mam teraz cel - skompletować Thorgala dla synów :thumbs up:
he he prosze prosze Wy to wsedzie sie zamotanych dopatrzycie ...
o rany, wreszcie ktoś, kto słyszał, ba czytał cubitusa! co pytam ludzi, to oczy wielkie robią. a thorgala uwielbiam, choć ja go, dzięki maużowi, dopiero na studiach zaczęłam czytać.
Thorgal to też w moim domu panował i my i rodzice czytaliśmy, kolekcja hugo niestety poszła z dymem, a z marwelowskich to spawn!
truscaffka
02-12-2009, 23:23
o jaaaaaaaaaa...Thorgal!! uwielbiałam go...do dzisiaj czekam, aż ktoś nakręci pełnometrażowy film na podstawie którejś z części..no, aż się prosi o to...
oj kurcze ja to chyba na pamięc znam każdy odcinek :))) zaczynałam od Alinoe :P bo wtedy się nie ukazywały po kolei tylko jakoś tak skokowo, potem Łucznicy, Oczy Tanatloca i poszło!
Najlepszy komiks jaki znam :) a narysowany bosko po prostu . Mniam.
Och :heart::love: mój idol (i ideał faceta ;-)) w wieku mocno nastoletnim...
oj kurcze ja to chyba na pamięc znam każdy odcinek :))) zaczynałam od Alinoe :P bo wtedy się nie ukazywały po kolei tylko jakoś tak skokowo, potem Łucznicy, Oczy Tanatloca i poszło!
Najlepszy komiks jaki znam :) a narysowany bosko po prostu . Mniam.
ja też zaczynałam od Alinoe! któregoś dnia tata mi przyniósł ot tak, w prezencie bez okazji i tak się zaczęło. Pamiętam jakie ogromne wrażenie zrobił na mnie Alinoe, żyłam tym komiksem i czytałam go w kółko na nowo.
Potem byli Łucznicy...
mam gdzieś u rodziców jeszcze kilka odcinków.
Thorgal...czytałam daawno temu :D
Właśnie przypomniało mi się, że mam (chyba) wszystkie części w wersji elektronicznej :hmm:
Właśnie przypomniało mi się, że mam (chyba) wszystkie części w wersji elektronicznej :hmm:
Łał, też bym chciała mieć :)
Thorgal...czytałam daawno temu :D
a podzielisz się?:ninja:
no właśnie! spóła! :mrgreen:
Tylko, że jeśli mam na swoim kompie daaleko w Polsce :roll:
Ale mogę popytać brata, czy ma, to by mi podesłał :ninja:
edit: juz maila, z zapytaniem do niego wysłałam:)
kocham ten komiks! faktycznie trzeba by dla potomności skompletować całość.
a mój mąż zbierał i przekazał teraz starszemu :) mają komplet
Ja mam papierowe w tej starej wersji wszystkie (nowych jakoś nie chciało mi się kupować). W wersji elektronicznej mam 19 części :ninja:
No, to jest argument dla niechcących nosić mężczyzn: "a Thorgal nosił!" ;)
Przyłączam się do fanklubu Thorgala, uwielbiam! I chyba zacznę kolekcjonować dla Jerza :ninja:
A tak chciałam dodać, że jeśli ktoś baaardzo by chciał wszystkie Thorgale w wersji elektronicznej, to może zapytać o nie Szukaja na www.peb.pl :ninja::ninja::ninja:
I Szninkiel też tam jest :ninja: I Lobo i Spawny i co tam kto kocha :ninja::ninja:
Ja mam wszystkie Thorgale na płycie zgrane, jakby ktos chciał to poproszę Ł o zrobienie kopii, popatrzę co jeszcze mamy bo komiksów w wersji elektronicznej sporo min Hrabia Skarbek Rosińskiego ( to z tych nowszych ) :) lekko erotyzujący :P
Ja mam wszystkie Thorgale na płycie zgrane, jakby ktos chciał to poproszę Ł o zrobienie kopii, popatrzę co jeszcze mamy bo komiksów w wersji elektronicznej sporo min Hrabia Skarbek Rosińskiego ( to z tych nowszych ) :) lekko erotyzujący :P
ja! ja! wybierz mnie! ;)
Magme, ja też się piszę jakby co :)
Właśnie oblukałam allegro pod kątem Thorgala - jest tego trochę, tylko musiałabym najpierw se listę zrobić po kolei i wykreślać co już mam w kolekcji, a chwilowo nic, bo się okazuje siostra - Fiona wykradła :twisted:
Ja zaczęłam od "Gwiezdnego dziecka" i wsiąkłam na dobre, kupowałam kolejne części, a dopiero po latach dowiedziałam się, ze przed dzieckiem jeszcze coś było :duh:
dziewczyny to wpiszcie się ile kopiii i w wolnej chwili czyt za jakiś tydzień - jak pudełka przerobię - usiądę i skopiuje Thorgale, jak znajdę moment może jutro to Wam napiszę co jeszcze mamy , bo komiksów sporo na płytach jest..
A tak się zapytam z ciekawości, a nie ze złośliwości - naprawdę nie będzie Wam szybciej ściągnąć sobie tego? :hmm:
no właśnie :)))) gdyby coś to służę ale może faktycznie szybciej Wam będzie ?
Wy to chyba jakieś inne pokolenie jesteście, bo ja tego w ogóle nie znam, no ale też nie lubię komiksów.
mistrz! muszę wrócić do tej lektury wreszcie :)