PDA

Zobacz pełną wersję : Jutro kupuję!!! tylko co? już są!!!!

kaka-llina
30-11-2009, 19:24
W końcu!!!! Fundusze się na konto przelewają!!!!!:applause::applause::applause::app lause:(miało być dwa tygodnie, wyszło ponad dwa miesiące...:duh::duh:) Ja tu siedzę, czytam, chusty tylko wirtualnie podziwiam i ciągle w elastyku noszę:cryy:!
Nareszcie nadszedł czas końca moich cierpień- jutro kupuję!! I znowu :confused: nie wiem.
Zdecydowałam się na trzy ale nie powinnam( finanse) chocież wiem, że następna szansę na kupno czegokolwiek będe miała gdzieś późną wiosną a pieniadze i tak się rozejdą na jakieś pierdoły. Nieważne. Plan jest taki:
Inka ( chciałam używaną ale nigdzie nie ma)
Katya z wełną (cały czas się zastanawiam)
Jade- tylko nie jestem pewna jaki kolor- deli albo fog jak myślicie? Która taki mini stosik najlepiej uzupełni?
Chciałam się zapytać:
Czy to dobry zestaw? w sensie uniwersalny(do wszystkiego pasuje) i długo posłuży?
Czy zaspokoi pierwsze chustozidiocenie i na jakiś czas wystarczy?
Gdybyście mogły taki zestaw kupić co byście zmieniły, albo z czego najłatwiej byście zrezygnowały?
ps. pytam o absolutnie subiektywne opinie, proszę nie odpisujcie "zrób jak uważasz" bo nie wiem.. postawcie się na moim miejscu- nie macie innych chust!!!

garlicgirl
30-11-2009, 19:32
Inke, spokojnie kupuj nową, one się naprawdę szybko łamią. marimama złamała właśnie nówkę Anne przez 2 tygodnie noszenia albo niewiele dłużej. używaną ciężko dostać, a jak ci się znudzi ;) szybko pójdzie.

Katya - kolory fajne, ale z wełną mechaci się i nie wygląda juz tak slicznie. nie wiem jak szybko się mechaci, i w sumie, można ją potem ogolić wiec może być ;)

Jade deli - jesli lubisz chropowate chusty bedzie idelana, i kolory ma fantastyczne :)

tyle ode mnie :)

macierzanka
30-11-2009, 19:32
Mam Foga 5.

aniakom
30-11-2009, 19:33
Inka i Katja są bardzo kolorowe. ja bym jako trzecia wybrała coś spokojniejszego - leosia albo niekontrastowe indio albo nati diamentową z bambusem. No i ja wolę wzór zary,m a nie jade - więc np: zarę natur, chocco itp.

kaka-llina
30-11-2009, 19:38
dzięki! właśnie myślę czy nie za bardzo "ćpane" to wszystko..
Rzecz w tym, że kompletnie nie mam gdzie chust pomacać i tylko według rekomendacji chcę spróbować i storcha i ellevilla i didka.
Katya kusi i ta wełenka na zimę. Jade podoba mi się chyba bardziej od zary i myślę, że jest troche spokojniejsze..

kaka-llina
30-11-2009, 19:39
Mam Foga 5.
a co chcesz sprzedać?

garlicgirl
30-11-2009, 19:40
ja tez zdecydowanie wolę wzór Zary, ale każdy lubi co innego więc luz. to może jesli chcesz mniej różnorodne to właśnie Jade Fog będzie fajny bo stonowany.
Katya i Inka mają różne kolory więc się nie pogryzą ;) no i jak cię kusi wełna to Katya będzie jak znalazł :)

kaka-llina
30-11-2009, 19:46
aaaaa.. pewnie bedę wam truła jutro pół dnia... ale się strasznie cieszę!!! już się doczekać nie mogę!! a ellevilla teraz to lepiej kupic z Norwegii, bo umnie w UK w jedym sklepie tez są obnizone a chyba nie maja tylu błedów? ( przepraszam za literówki ale klawiatura mi kiepsko chodzi)

lalika
30-11-2009, 19:50
Ja bym wziela.....hmm.....do dzisiaj wlacznie jest promocja u Natalii - grecka bawelne i bambus razem w cenie jednej grecji.
Zamiast katji....moze tez natke z welna? Mieciutkie sa, bo z merynosow (no nie wiem, jak te nowe, ale przypuszczam, ze beda super) Roznica w cenie spora.
No i inke faktycznie mozesz wziac nowa i lamac w miedzyczasie, jak bedziesz nosic w tych bardziej miekkich chustach.
Jeszcze sa na naszym straganie bardzo atrakcyjne perelki Nati w przystepnych cenach :)

MartaS
30-11-2009, 19:54
Jak dla mnie zestaw idealny!
Katja pasiak w dość intensywnych kolorach, inka pasiak ale dużo spokojniejszy niż katja, a z jade to bym właśnie foga wzięła :thumbs up: Katja nie mechaci się jakoś mega szybko, mam ją co prawda nie długo, ale żadnego zmechacenia nie dojrzałam.

kaka-llina
30-11-2009, 19:55
Kurcze nie wiem jak Natalii będe miała zapłacić.. i jak z przesyłką.. popatrze chwilę do północy mam czas.. (mam nadzieje)

kaka-llina
30-11-2009, 19:56
Jak dla mnie zestaw idealny!
Katja pasiak w dość intensywnych kolorach, inka pasiak ale dużo spokojniejszy niż katja, a z jade to bym właśnie foga wzięła :thumbs up: Katja nie mechaci się jakoś mega szybko, mam ją co prawda nie długo, ale żadnego zmechacenia nie dojrzałam.
Oj!!! dzięki chyba na taka odpowiedz czekałam!!!!
a jak katje pierzesz? i jak ją długo masz?

espejo
30-11-2009, 20:01
Gdybym nie miała żadnej chusty....:mrgreen:
ja bym wzięła jedna z wełną koniecznie, jedna z lnem i jedna bawełnianą. A kolory to już według uznania:) co mi akurat podpasuje - bo z fazy na szarości (miałam foga, ale mi w sumie nie podpasował a tak długo o nim marzyłam...) mam teraz faze na mocne czerwienie...

kasia
30-11-2009, 20:11
katja wełniasta cudo, to tysiąc chust w jednej pod względem kolorów.

jade fog mi się marzył i marzy, ale postawiłam niedawno na jade mild - zobaczymy, jak przyjdzie.

a inka to moje ostatnie chustowe marzenie... po erze nielubienia pasiaków.

to będzie fajny stosik:D

wrapsodia
30-11-2009, 20:16
dla mnie w zestawie idealnym na początek byłby didymos (jakieś indio), nati bambus (mięki, lśniący i na lato super, a w grudniu mają być nowości w pięknych wzorach :) i ellevill bo elegancki, no ale coś z wełną na zimę też by się przydało :)

odynka
30-11-2009, 20:31
a może pawie albo elipsy Didymosa? zawsze mogę z allegro wycofać - używane ale w bdb stanie:D no i piękne:D
choć fog to piękna chusta - bardzo mi się podoba:D

ursus_arctos
30-11-2009, 20:31
czesc kolezanko!
fajny zestaw :) ja bym nie zmieniala chyba. inka jest wesolutka, katjuszka z welenka ciepla i energetyczna, a fog to klasa sama w sobie.
foga sobie zanabylam ze dwa tygodnie temu na stronie ellevill'a, wlasnie z tych recznie tkanych, w dobrej cenie. ale chyba juz nie ma 4,7 dlugosci w tej cenie, przynajmniej jak kupowalam to nie bylo. co do wad- ogladam go sto tysiecy razy i zadnych wad nie widze. i jest piekny :love: taki chropowaty, wiec dociaganie jest ciut inne niz w "zwyklej" chuscie, ale jak dociagniesz to juz nie pusci.
nosze ostatnio w jednej welence didkowej (taki starszy model pasiakowy) i po prostu cuuuudo. troszke podgryza, no jak kazda welenka. a katje mi sie ostatnio rzucila w oko i sobie ja pewnie kupie (kiedys).
kupuj i sie ciesz!
najgorzej, ze w trzech naraz nie bedziesz mogla nosic i sie bedziesz zaplatywac i odplatywac :lol:

marushka
30-11-2009, 21:23
katja świetnie nosi, jest miękka jak kocyk i nie bardzo jaskrawa w realu - super wybór :thumbs up:
fog mnie bardzo rozczarował wizualnie, wygląda jak nie do końca zafarbowany, faktura - dla mnie - boska bo chropowata, grubsza, ciężko się dociąga, ale jak już chwyci to nie puści
inka- przeciętniak, ale to już kwestia gustu....
ja bym poszła w konopkę lub grubszy len

nemhain
30-11-2009, 21:51
hmmm.....Deli ostatnia tkana ręcznie :) juz niedługo będzie u mnie :)

a tak powaznie to kup taką, która Ci sie najbardziej podoba!

marza
30-11-2009, 21:54
Jade Deli-mam i polecam!!Kolory ma cudne.Jest to chusta która dobrze nosi.Kocham ją za wzór,kolor i tą chropowatość.
Inka i Katia.Osobiscie bardziej podoba mi się Inka:)Według mnie pasiaste Storcze nie są tak sztywne jak się je opisuje:wink:
Co do wełny?To warto się zastanowic czy jest jakaś szansa że bedzie Cię gryzła?

kaka-llina
30-11-2009, 22:39
wow! dzięki za odpowiedzi nie było mnie chwilkę, dziecko usypiałam i obiad jadłam! zaraz przeczytam i odpowiem..

kaka-llina
30-11-2009, 22:46
dzięki jeszcze raz!!! chyba zdecydowałam!!! jutro policzę jeszcze raz czy mogę aż tak zaszaleć!! sprawdziłam na ellevillu i fog nie ma już 4,7 ale ja mała i chuda jestem 4.2 spokojnie starczy a i dobrze bo chłop będzie w ince nosił- niezdara straszna i wszystko uchrzani...może wezme deli... pomyslę jeszcze!!!dzięki za rady!Będzie tak jak pisałam inka katja i jade!!! ( dwa miesiące czytania forum i mam nadzieje wybór trafiony!)
pozdrowienia:thumbs up:

atelka
30-11-2009, 22:48
Inka nową jak najbardziej i tak jak piszą dziewczyny nie tak trudna ją złamać
Katja z wełenką to super chusta, mięciutka ale taka sprężysta, super nosi :)
jade nie miałam bo bardziej mi się podoba zara więc ciężko mi coś powiedzieć

ja zaczynałam od maruyamy, elips jedwabnych didka, i indio lnianego...
potem to już poooooszłoooo

kaka-llina
30-11-2009, 23:45
u mnie też pewnie poooojdzie.. ale na razie tłumacze wszystkim, że jak te kupię to juz nic innego nie będę potrzebowała..:lol:

kaka-llina
01-12-2009, 16:08
no kupuję!!!! muszę z czegoś zrezygnować, na prawdę powinnam.. powinnam, powinnam...

kaka-llina
01-12-2009, 17:07
Już do mnie jadą!!!!!katja,inka i deli!!!!
zdefraudowałam trochę z budżetu domowego.. no cóż tak bywa-dziecko urodziłam nalezy mi się;-)!
Dzięki za wszystkie rady!

ewadbr
01-12-2009, 17:13
Gratulacje !!! :applause:

I czekamy na zdjęcia....:ninja:

MartaS
01-12-2009, 17:14
Gratulacje !!! :applause:

I czekamy na zdjęcia....:ninja:

No KONIECZNIE !!!

kaka-llina
01-12-2009, 22:01
zrobię zdjęcia na pewno!!! tu gdzie mieszkam nikt ich nie doceni:frown a muszę się gdzieś pochwalić!

Agut
01-12-2009, 22:03
Nooo gratki! ale zakupy fiu fiu! czekam również na foty :)

kaka-llina
03-12-2009, 00:58
AAAAAAA wlaśnie sprawdziłam maila! juz wysłane może jutro bedą!!!! nie mogę się doczekć!!! teraz tylko elastyk moby zwisa smętnie....

aurora
03-12-2009, 13:18
Zazdroszczę ;-) A co to, to niebieskie, co masz na zdjęciu? Też ładne http://monixdream.pl/slini.gif

kaka-llina
03-12-2009, 16:52
to nibieskie to bambus nati turkusowy. Niestety nie mój, z biblioteki chustowej od Jaśnie Pani...Jedyna tkana w jakiej nosiłam!
Jade przyszło- tyle że zamiast deli jest royal:confused: ale tak mi się podoba, że chyba zostanie...

kaka-llina
08-12-2009, 18:10
już mam wszystkie trzy!! Zamiast deli przyszło royal ale podoba się więc zostaje! Mam swój mini stosik!!! Teraz tylko się gapię bo nie wiem, w którą się motać:duh: Dziękuje serdecznie za wszystkie rady!!!! Kochane jesteście.. a i macie na swoim koncie jedną zaspokojoną (jak na razie) chustokretynkę!
http://lh6.ggpht.com/_nIynfRLkT5M/Sx6G9qgB1kI/AAAAAAAAArA/JvngfynkGzo/s288/015.JPG (http://picasaweb.google.com/lh/photo/QT8Nk441XVTQa_nXXc4A6g?feat=embedwebsite)

odynka
08-12-2009, 18:20
piękny ten stosik a to Jade jest urocze i takie energetyczne:D

Agut
08-12-2009, 18:33
nooo brawo! super stosik! niechaj Ci sie dobrze nosi!

marushka
08-12-2009, 19:11
Moja Droga teraz to chustuj póki możesz...
dzieci tak szybko rosną :cryy:

ursus_arctos
08-12-2009, 19:20
no fajniutki stosik! gratuluje :)

annya
08-12-2009, 19:30
Niezwykle sympatyczny stosik!!!
A jakie miłe dylematy...:thumbs up:

kaka-llina
08-12-2009, 23:26
dzieki!!! stosik swój kocham.. ale żeby rósł jeszcze mi się marzy....:hide: (teraz własnie siedze na ince coby zmiękła troszkę...:lol::lol::lol:)

aliona
08-12-2009, 23:33
dzieki!!! stosik swój kocham.. ale żeby rósł jeszcze mi się marzy....:hide: (teraz własnie siedze na ince coby zmiękła troszkę...:lol::lol::lol:)

:lol::lol::lol:

pamiętam jak ja siedziałam na konopiach zaplecionych w warkocz :bduh:
rany, jak mnie wtedy tyłek bolał...

kaka-llina
08-12-2009, 23:36
właśnie dołożyłam katje, obie zaplecione... niewygodnie jak cholera...

annya
09-12-2009, 08:15
Zaproponowałabym Tobie jeszcze jakiś żakardzik. Mam Vatanai Naglikti, który przede wszystkim jest niezastąpiony w domu.

MartaS
09-12-2009, 10:56
Zgadzam się z przedmówczynią. Po domu rewelacyjnie sprawdza się krótki Vatanai ( u mnie też Naglikti :))

kaka-llina
09-12-2009, 15:50
Jezu nie kuście.... i tak wydałam dużo za dużo....:hide:chociaż sama nad jakąś kółkową myślałam:roll:

annya
11-12-2009, 17:24
Jak szaleć to szaleć :twisted:.
Na kółkową czekam, pouch w szafie leży - nie wiadomo kiedy te nasze sierpniaki zaczną siedzieć.
A Twój stosik bardzo mile się prezentuje :applause:.
Ja bym jednak dorzuciła jeszcze wrzosowego girasolka - potrzebnych jest jeszcze 5 osób - wersja limitowana. Nie kuszę, ale przemyśl :thumbs up:.

neverendingstory
12-12-2009, 14:45
Ja bym jednak dorzuciła jeszcze wrzosowego girasolka - potrzebnych jest jeszcze 5 osób - wersja limitowana. Nie kuszę, ale przemyśl :thumbs up:.

popieram!!!!!!!!!!! a u mnie też vatek robi za domową chustę, choć czasem też wietrzymy na spacerkach - ale to jak było cieplej. Valensole:) myslę że w stosiku żakardzik prezentowałby się całkiem całkiem