Zobacz pełną wersję : chusta do 150zł?
Potrzebuje chusty jak w temacie. Koleżanka dała się zachustować, ale może tylko tyle przeznaczyć funduszy. Więc proszę o poradę. Czy są nowe chusty w takiej cenie? A co z chustami niefirmowymi tylko szytymi przez dziewczyny, czy są dużo gorsze? Na co zwracać uwagę?
Ona nie może sobie pozwolić na kiepską chuste, bo ją mąż z domu wyrzuci;-) On jeszcze do chust nieprzekonany...
Przy ograniczonych funduszach zdecydowałabym się na używaną chustę. Firmowa używana będzie lepsza od nówki samoróbki.
niech kupi używaną nati, hopa, czy co tam jeszcze takie tanie jest...
Samoróbkę raczej nie, jednak splot chustowy dużo daje (poza tym atesty na wytrzymałość materialu, barwniki itp.)
No ale ona znalazła chusty samoróbki z płutna tkanego skośnokrzyżowo. Czy to mimo wszystko inaczej takane niż w chustach firmowych?
A co do używanych to często problem w cenie, nie kosztują ponizej 150zł. Np teraz na forum nikt nie oferuje...
No ale ona znalazła chusty samoróbki z płutna tkanego skośnokrzyżowo. Czy to mimo wszystko inaczej takane niż w chustach firmowych?
1) splot to splot. Jeśli jest skośnokrzyżowy to super, chociaż ciągle zostajesprawa atestów
2) W tej chwili rzeczywiście nikt nie sprzedaje nic taniej, ale możesz poszukać na allegro, albo zrobić nowy temat na chustostraganie ;)
3) W sumie to mi się przypomniało i promocji natalii: dwie chusty w cenie jednej (http://www.allegro.pl/item831864005_chusta_nati_grecja_druga_chusta_grat is.html) , wychodzi mniej noż 150 za 1 szt, ale trzeba znaleźć kogoś chętnego na drugą ;)
można założyć wątek kupię chustę do 150zł i czekać... powinno coś się znaleźć.
ninuczka
30-11-2009, 12:43
chodzi nie tylko o splot, ale też o barwniki. dzieci bardzo często memjłają chustę i wtedy jest to bardzo istotne - musi być barwnik nieszkodliwy. Poza tym nawet chusty firmowe o takim samym splocie bardzo się od siebie różnią np. nośnością, łatwością wiązania itp. Samoróbki w tym względzie nie umywają się do firmówek.
OT - Ja np. mam do sprzedania nati poniżej 150 i ellaroo w tej cenie (ellaroo nie jest tkana splotem skośnokrzyżowym)
Na allegro możesz poszukać używanych i spokojnie kupisz do 150zł :)
A nowe za 169zł mozesz kupić LennyLamb lub Nati w okazjach cenowych:)
paskowka
30-11-2009, 13:12
Jeśli miałabym przeznaczyc 150 zł na chustę to na pewno bym wzięła albo używaną (na allegro łatwo znależć), albo dodałambym te 20-30 zł i kupiła Lenny Lamb albo Nati. Mozna poszukać różnych promocji.
Jak pisały dziewczyny, oprócz splotu ważne sa barwniki i bezpieczeństwo chusty. Poza tym producenci najczęściej daja gwarancję, natomiast przy samoróbkach nie wiem jak to jest:(
OT - Ja np. mam do sprzedania nati poniżej 150 i ellaroo w tej cenie (ellaroo nie jest tkana splotem skośnokrzyżowym)
Wysłałam ci priv. Ale jeszcze mam pytania. Bo rozumiem, że ta nati to elastyk, tak? Ja nie wiem czy ona nie wolałaby tkaną. A to ellaroo to jak się nosi? Nie rozciąga za bardzo itd? Bo może to byłoby dobre i na ile by jej starczyło, jej mała ma pół roku ale duża i ciężka jak na wiek.
ninuczka
30-11-2009, 13:45
Nati to żaden elastyk, tylko porządny kawał szmaty jest - odpisałam na pw w tej sprawie. EllaRoo nosi się dobrze, nic się nie rozciąga, tylko jest cienka. Nie ma zawiniętych brzegów, dlatego się nie wpija w ramiona. Niektórym bardzo pasuje, innym mniej - najlepiej przeczytaj w recenzjach chust. Ta, którą mam to Seattle (czarna). Pw odnosi się też do niej.
Wielkie dzięki!!! I przepraszam za zamieszanie. Zakręcona coś dziś jestem...:oops:
rozumiem, że ta nati to elastyk, tak? kochana, masz piękną brązową grecję nati i z pewnością nie jest ona elastykiem ;)
ninuczka
30-11-2009, 13:51
Odnośnie EllaRoo znalazłam takie wątki:
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=177 i http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=10482
No tak, ale ja myślałam, że Nati to i również elastyki robi. No ja przepraszam bardzo!:hide:
Niekompetentna jestem!
Ale najważniejsze, że zamotałam jedną kobitę!!! :applause:A i drugą już też, prawie...
Niniuczka dzięki za linki. Może je prześlę do Kasi. One chyba wyjdą i bez logowania.
Ale najgorsze, że to EllaRoo mnie samą zaciekawiło... A ja mam już 2 chusty. Właściwie trzy, jak weźmiemy pod uwagę Lulu Bebelulu... Z kolejną mąż by mnie z własnego domu wyrzucił...
ninuczka
30-11-2009, 13:56
Nic się nie martw - ja mam ponad 10 x więcej :)
He, he, ja chyba też - choć ostatnio cośik poszło w świat.
Można też śledzić na Ogólnym.
Kilka dni temu była Lanny Lamb za 100 zł!
cristiana
30-11-2009, 15:11
mi za 3 podejściem, udało się na allegro kupić używaną chustę Nati (5.2 nieelastyczną) za 90 zł. w idealnym stanie.
najleiej obserwować,bo można na jakąś ofertę niezłą trafić:ninja:
kamuszyca
30-11-2009, 17:52
co jeszcze przemawia na korzyść oryginalnej firmowej - można ją później sprzedać z niewielką stratą, a takiej samoróbki nikt już później nie kupi (raczej).
najlepiej daj ogłoszenie, że kupisz chustę do 150zł - zobaczysz, że oferty się posypią ;)
a ellaroo dla lżejszych dzieci, jak ma starczyć na dłużej lepiej kupić skośnokrzyżową.
ninuczka
30-11-2009, 19:10
[a ellaroo dla lżejszych dzieci, jak ma starczyć na dłużej lepiej kupić skośnokrzyżową.[/QUOTE]
Z tym to ja się do końca nie zgodzę. Zależy może od zdefiniowania "cięższego dziecka", ale ja sama zostawiam sobie jedną EllaRoo bo noszę w niej z powodzeniem 13 kg.
Te same 13 kg (+ ubranie zimowe) noszę również w vatanaiach i się nie skarżę :)
Można też śledzić na Ogólnym.
Kilka dni temu była Lanny Lamb za 100 zł!
nadal jest - aktualnie nawet dwie sztuki za mniej niz 150 sie znajdą - zapraszam
jamamajka
01-12-2009, 10:14
Ja też sprzedaję Lenny'ego. Miałam go nie wystawiać, bo na tutejszym straganie raczej kolekcjonerskie egzemplarze chodzą, no ale skoro jest popyt... :ninja:
Przepraszam, ze z takim opóźnieniem ale lepiej późno niż wcale! Bardzo Wam dziękuje za pomoc! Co prawda koniec konców był taki, że koleżanka odkupiła pożyczoną chustę :cool:, ale za to ja zyskałam nową wiedzę w postaci kilku fajnych chust!
Teraz zastanawiam się jak je kupić by nie spowodować awantury w domu...:lol:
Jesteście niezastąpione!!!!