Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : prosze o rade

cristiana
28-11-2009, 11:49
witam.
chciałabym spytać, co sądzicie o tych chustach?? napewno macie duże doświadczenie, więc chciałabym zasiegnąć języka:) z góry dziękuje

http://www.allegro.pl/item824701773_wyjatkowa_chusta_tkana_w_kolorowe_pa ski_5m.html

joawoj
28-11-2009, 12:00
To jest tzw. samoróbka. Nie jest tkana skośnokrzyżowo, więc nie ma tych samych właściwości, co chusty firmowe. Zainwestuj lepiej w oryginalną chustę używaną. Będzie Cię kosztować 2 razy więcej, ale przynajmniej się nie zniechęcisz do noszenia.

Mayka1981
28-11-2009, 12:02
A chcesz kupić czy jesteś osobą je produkujacą?

Nie ma informacji ocertyfikacie bezpieczeństwa materiału dla dziecka,

Cchusty mają ścięte końce na kształt równoległoboku a nie trapezu.

Kolorki ciekawe, szkoda że na tej lalce tak brzydko chusta ułożona i nie naciagnięta

No i samoróbka jak samoróbka - nie jest skośnokrzyżowa więc tak ładnie nie pracuje i dopóki się materiału w łapki nie weźmie i nie spróbuje zawiązać to nigdy nie wiadomo, jak się zachowa...

ulala.v
28-11-2009, 12:11
miałam kiedyś taką zasłonkę-materiał z ikea :D

cristiana
28-11-2009, 16:15
chce kupić, dla dzieciaczka mojego coprawda, ma już rok, ale co tam :lol:póki co chustujemy się, prześcieradłem w domku, i całkiem nieźle znosi wydziwianie mamy:twisted: naszemu dwulatkowi, i trzylatce też sie spodobało:thumbs up:także,to moje chustowanie będzie z opóźnionym zapłonem, ale dobre zastosowanie, zamiast wózka dla dwulatka. żałuje, ze tak późno:duh:

b.szczelna
28-11-2009, 16:31
mysle, ze nawet troszke mozesz dolozyc i kupic oryginalną uzywaną, to dopiero FAJNIE NOSI:) a u Odynki widziałam opcję kupna na raty;D

cristiana
28-11-2009, 16:39
właśni znalazłam chustę Nati, jeszcze się rozejrze:) zorientowałam się już, że chustanie może być elastyczna :)

http://www.allegro.pl/item834540078_chusta_do_noszenia_dzieci.html taką dorwałam i chyba się na nią zdecyduje :)

b.szczelna
28-11-2009, 16:39
oo albo nati, dwie w cenie jednej i z kims na spółkę;)

cristiana
28-11-2009, 16:55
zdecydowałam się, na tą chustę używaną :rolleyes:zobaczymy... w chustowaniu, to ja nawet nie raczkuje,ale póki co są chęci :D długa droga przede mną , aczkolwiek bardzo skrócona:duh:

Biedronka
28-11-2009, 17:15
zdecydowałam się, na tą chustę używaną :rolleyes:zobaczymy... w chustowaniu, to ja nawet nie raczkuje,ale póki co są chęci :D długa droga przede mną , aczkolwiek bardzo skrócona:duh:

napisz skąd jesteś
napewno znajdzie sie mama - sąsiadka która Wam pomoże :)

Mayka1981
28-11-2009, 17:28

mam nadzieję że nie elastyczną? bo taka dla dwulatka odpada...

takiego dziecia to od razu na plecy:thumbs up: a może sobie mei-tai'a uszyjesz?

cristiana
28-11-2009, 18:18
oj, biedronka:lol:jestem z Gdańska... jestem po kursie na doule:ninja: imiałam nawał mleka w zeszłą sobote:lol: a KKangura mam pod nosem;-)
maryka : nie jest elastyczna.

mamy zamiar w tej chuście nosić roczniaka i dwulatka, a od dzwona pewnie i trzylatka się załapie:mrgreen:

Biedronka
28-11-2009, 18:21
oj, biedronka:lol:jestem z Gdańska... jestem po kursie na doule:ninja: imiałam nawał mleka w zeszłą sobote:lol: a KKangura mam pod nosem;-)
maryka : nie jest elastyczna.

mamy zamiar w tej chuście nosić roczniaka i dwulatka, a od dzwona pewnie i trzylatka się załapie:mrgreen:

no własne :lol:
tak myslałam ze to moja Cristiana ;-)

cristiana
28-11-2009, 18:29
no własne :lol:
tak myslałam ze to moja Cristiana ;-)
:hello: podejumje właśnie chuściane wyzwanie, dzięki W|am Kobiety:ninja:

JJ
28-11-2009, 18:34
elastyczne to dla mniejszych i lzejszych dzieci
roczniaka i starszego to napewno w tkanej chuscie nosic ...

Biedronka
28-11-2009, 18:48
no to sobie kupułaś - napaleńcu 5m 40 cm :lol:
bedziesz ogony ciagla za soba metrowe :rolleyes:;-)

pw pisze :)

cristiana
28-11-2009, 18:59
no to sobie kupułaś - napaleńcu 5m 40 cm :lol:
bedziesz ogony ciagla za soba metrowe :rolleyes:;-)

pw pisze :)

bo ja odrazu z grubej rury lecę :ninja: ale mój mężaty wyzszy, takze wiecejmateriału się przyda:mrgreen: he, he, he najwyzej skróce jakbym podłogę chustą wycierała:eek:aczkolwiek, byłoby topozyteczne, boczasem zapominam podłogę wysprzatać;-)

Kanga
28-11-2009, 22:14
Hej Cristiana - super, że się zdecydowałaś :)
dla ciebie 4,2 metra wystarczy, bo ty drobna kobieta. Ja z 4,8 wszystko wiąże więc nie kupuj za długiej !
powodzenia i jak co pytaj.
buziaki