PDA

Zobacz pełną wersję : jak bardzo pupka musi wpadać??

moniaaa
28-11-2009, 09:43
Noszę mojego synka w kieszonce, a że rośnie bardzo szybko teraz mam problem.. raz wydaje mi się że dupka mu wisi za nisko ale wtedy ma te boczne pasy pod kolankami całe (nie jestem w stanie ich rozłożyć bez podniesienia pupy) albo innym razem te pasy sa bardziej na udach wtedy rozkładam je bez problemu na plecki, ale on się wierci i prostuje nózki dopóki nie zaśnie.. co niestety jest uciążliwe..

Proszę o zdjecie jakiegoś trzymiesięczniaka poprawnie zawiązanego w kieszonce, chodzi mi o zdjęcie z boku..

Mayka1981
28-11-2009, 09:47
Fotką własną nie dysponuję niestety - ale czy dociągasz jeszcze po rozłożeniu pasów?

Tu chyba dobrze widać - pani w środku (fotka z chustomanii (http://www.chustomaniia.pl))

http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/(filesdatei)/3_mamy/$File/3_mamy.jpg

ostroszyc
28-11-2009, 10:00
A to pasy trzeba rozkładać? Mnie się wydawało że tylko w razie potrzeby (np jest zimno itp), a tak normalnie to one biegną po bokach jako stelaż i podtrzymanie pod kolankami?

sabcia
28-11-2009, 10:03
A to pasy trzeba rozkładać? Mnie się wydawało że tylko w razie potrzeby (np jest zimno itp), a tak normalnie to one biegną po bokach jako stelaż i podtrzymanie pod kolankami?

Nie trzeba rozkładać, ale można

Mayka1981
28-11-2009, 10:03
Nie trzeba - ja osobiście nigdy nie rozkładam bo najpierw było ciepło a teraz się w 2x nosimy - ale można... Obie formy są prawidłowe i normalne :D

Dokładnie tak jak napisałaś - tylko ten stelaż mnie ubawił :lol:

moniaaa
28-11-2009, 14:10
ja 2x jakos nie umiem porządnie dociągnąc..
a co do fotografii to tak z rozlozonymi bokami wyglądamy, problem jest wlasnie jak ich nie mam zamiaru rozkładać, to dupeczka wpada głębiej..
i szczerze wydaje mi się że jest jemu wygodniej, ale nóżki ma wtedy BARDZO poodgniatane..

jakbym mogła zerknąć czyjes poprawnie zamotane maleństwo bez rozkladania tych boków chusty.. pleaseee

morepig
28-11-2009, 15:39
a co do fotografii to tak z rozlozonymi bokami wyglądamy, problem jest wlasnie jak ich nie mam zamiaru rozkładać, to dupeczka wpada głębiej..
i szczerze wydaje mi się że jest jemu wygodniej, ale nóżki ma wtedy BARDZO poodgniatane..

jakbym mogła zerknąć czyjes poprawnie zamotane maleństwo bez rozkladania tych boków chusty.. pleaseee
to ze ma pooodgniatane to nei znaczy ze jest cos zle z wiazaniem, tylko 2 miesieczniak ma miekka skorke jeszcze wiec jak go gniecie chusta i spodenki i cos jeszcze byc moze- to sie odgniata.
pasu pod kolankami, pupka wpadnięta. nóżki na żabkę ale nie w szpagacie.
i ja akurat dysponuję swoim zdjęciem :D
http://morepig.pl/wp-content/gallery/kieszonka/img_9047_small.jpg
a tutaj na małżu, z jedną połą rozłożoną
http://morepig.pl/wp-content/gallery/kieszonka/img_9704_small.jpg

moniaaa
28-11-2009, 19:37
morepig, dzięki, super fotki :)

no to dobrze jest w takim razie, mój maluchny ma długie nogi i tak może mi się wydawało, ale po Twoich zdjęciach widzę że jest dobrze jednak :)

dzięki wielkie

jeszcze zrobie fotke jutro i wstawie to zobaczycie z resztą same

marjanna.b
28-11-2009, 20:01
Jak przyjedziesz to Ci pokażę :mrgreen:

m.

moniaaa
29-11-2009, 18:07
marjanka przyjade :)
chociaz kieszonka i tak bardziej mi się podoba, ale herbatki bym się z Tobą napiła :D

a oto nasza dupka..

http://one.world.wrzuta.pl/sr/d/0vIbmpFIWS7/29112009333

ithilhin
29-11-2009, 19:46
dupinka ok.
ale nie pozwalaj mu rak wyciagac - nawet tak troszeczke, niech bedzie porzadnie opatulony przy karku i wtula sie w Ciebie.

moniaaa
29-11-2009, 20:00
a to szkodzi?? te rączki?? on się wtula porządnie jak śpi, ale że główka już długo sztywnie trzymana do góry to nie bardzo ma ochotkę obudzony przywiązać się tam zbyt ciasno..

tysiula
29-11-2009, 21:38
dłonie może sobie wyciągać, widać, ze ramionka są dobrze ściśnięte w chuście.

kasia wska
01-12-2009, 15:49
przepraszam za OT, ale muszę to powiedzieć: morepig, piękne zdjęcia :)!

jakibytu
02-12-2009, 16:32
przepraszam za OT, ale muszę to powiedzieć: morepig, piękne zdjęcia :)!

też nie mogę się powstrzymać. zdjęcia fajne, bo ludzie na nich pięknie się prezentują.

Guest
02-12-2009, 17:51
OT morepig :thumbs up: zazdraszczam fryzurki super

morepig
02-12-2009, 18:26
też nie mogę się powstrzymać. zdjęcia fajne, bo ludzie na nich pięknie się prezentują.

mamakaliny OT morepig :thumbs up: zazdraszczam fryzurki super

dzięki dziewczyny :)

tysiula dłonie może sobie wyciągać, widać, ze ramionka są dobrze ściśnięte w chuście.

NIE może. on ma tylko 2 miesiące, przyzwyczai się, przypomni sobie z brzucha. więcej chusty przy karku i nie będzie problemu z wyciąganiem. kark ma byc tak mocno sciagniety żeby dziecko nei odstawało więcej jak na 1cm jak się pochylisz :)
to naprawdę dla jego dobra

(btw, moj 10 miesięczny też ma łapki w środku :D)

marjanna.b
02-12-2009, 19:01
(btw, moj 10 miesięczny też ma łapki w środku :D)
Moja 13 miesięczna też. :mrgreen:
Tak jest przyzwyczajona.
(wyjmować próbuje tylko jak nie idę)

m.

morepig
02-12-2009, 19:47
Moja 13 miesięczna też. :mrgreen:
Tak jest przyzwyczajona.
(wyjmować próbuje tylko jak nie idę)

m.
:)

jubu
02-12-2009, 19:57
Hm.. co do tego wyjmowania - moja wysuwa kawałek piąstki, bo lubi sobie possać - mam jej zabraniać? (sprawę pewnie załatwiłby smoczek, ale po co?)

moniaaa
02-12-2009, 20:49
no on też właśnie ssie sobie tą piąstkę.. no ale cóż będę mocniej ściągac i je chować jeśli mam mu tak zaszkodzić