Zobacz pełną wersję : w sprawie wisiadel...znow
green_naranja
27-11-2009, 11:25
ja wiem ze na tym forum znajde na pewno milion watkow dotyczacyuch nosidel i wisiadel...wstrzasnelo mna ostatnio takie cudo:
http://www.allegro.pl/item821097279_nosidelko_sportowe_firmowe_3d_promoc ja.html
dziewczyna na forum rowiesniczym zapytala o to (w sensie, czy warto), na szczescie madra byla i dala sie przekonac ze to badziew szkodliwy etc.
ale: czy w Polsce nie ma jakichs regulacji prawno-medycznych ktore dopuszczalyby okreslone produkty dla dzieci do sprzedazy?
no bo przeciez to masakra jakas jest. ewidentnie, nawet golym okiem niewprawnym widac, ze to nie kmoze byc DOBRE dla dziecka! dlaczego wiec kazdy moze takie gowno za przeproszeniem sprzedawac i zachwalac jako cud nad cuda??
jasminee
27-11-2009, 11:38
O #$%&### że tak się brzydko wyrażę :) Ja tego wcześniej nie widziałam
"Konstruktorzy kierując się dobrem dziecka i wygodą dla rodziców tak zaprojektowali nosidełko żeby było jak najbardziej komfortowe bezpieczne i funkcjonalne"
A to zdjęcie na opakowaniu gdzie dziecko wisi z nakrytą głową :omg:
mamka_klamka
27-11-2009, 12:01
Mój kolega na nk miał zdjęcie z córką w takim wisiadle. Dumny i blady:cool: Napisałam mu, że super, że nosi małą, ale podesłałam linka do chustomanii o noszeniu przodem do świata itp. Ciekawe tylko, czy w ogóle to przeczyta:hide:
Widziałam to-to na żywca, na basen wparowała mama, też dumna i blada, niosąc dziecko na biodrze przodem do ludzkości. Akurat się w Perłę motałam, to spojrzała na mnie z wyższością :hide:
kaka-llina
27-11-2009, 12:17
Widziałam to na sierpniówkach te mnie przeraziło...dobrze chociaż że dziwczyna zapytała zanim kupiła..
Widziałyście jedną z opinii:
Towar super, pochwalony nawet przez rehabilitantkę!!! Przesyłka szybka!!Cała transakcja odbyła się zgodnie z normami Unii Europejskiej, NATO, Układu Warszawskiego, Grupy G8, UNESCO, ONZ, OHP, ZHP. Dziękuję!!!
:omg::duh:
Asia_k_19
27-11-2009, 14:38
ja miałam takie badziewie...
firmy infant ale wyjątkowo podobne
w użyciu było 3 razy, siedmio czy ośmiomiesięczna Natalka po krótkim spacerze z samochodu na plażę była równie mokra i zgrzana jak połówek który ją niósł
tylko, że ja wtedy o chustach nic nie wiedziałam a superopis w aukcji niestety mnie przekonał
pozbyłam się tego narzędzia tortur i teraz zgrzytam zębami jak widzę maluchy zainstalowane w takim ustrojstwie
edit: zostałam chustonoszką :)
Mayka1981
27-11-2009, 14:42
Ja też takowe dostałam - nie użyłam ani razu, już uświadomona byłam :thumbs up:
Jak widze na Allegro ile osób kupiło to wisiadło to ciśnienie mi skacze i mam wielką ochote napisać do wszystkich @ z pytaniem Czy napewno wygodnie będzie dziecku dyndającemu na wysokości bioder? A jeszcze rechabilitanci są za :omg: ja się nie nadaje :mad: za nerwowa jestem.
green_naranja
27-11-2009, 17:47
tam jest mocny nacisk na opinie ortopedyczne, ze niby to dobre jest na kregoslup noszacego, ale o kregoslupie dziecka niewiele.
mnie tez cisnienie skacze, tym bardziej, ze az strach pomyslec jak wiele osob jest pozbawionych wyobrazni. szczerze mowiac, gdy jeszcze nic nie wiedzialam o chustach, nosidelkach ani tym bardziej o dzieciach (na dlugo przed pojawieniem sie Niny), widok takich dyndajacych nozek w tego typu wisiadlach zawsze powodowal u mnie dreszcze, bynajmniej nie ekscytacji. zawsze sobie myslalam-"to nie moze byc wygodne!"
okazuje sie, ze przeczucia mialam sluszne...;/
a najgorsze sa te chwalebne peany pod oferta tego jegomoscia...brr!
Te dyndające nóżki mogą się w nocy przyśnić :cryy:
4 lata temu też miałam wisiadło, ba nawet 2 ale dziecko szybko zweryfikowało jakość ustrojstwa. Zresztą nam też było mega niewygodnie.
Dzisiaj na Jarmarku matka nosiła w BabyBjorn przodem do świata :(
Kurde a ja nie potrafie podejść i powiedzieć, że żle robi a doradcą jestem :(
nemhain to chyba normalne,że nie potrafisz podejść, trudno się obcym mówi jak mają postępować ze swoimi dziećmi, choć ciśnienie skacze ostro...
wiecie co czasem ja robie
- proszę o podanie imienia i nazwiska rehabilitanta lub ortopedy którym się podpierają ci producenci wisiadeł.. zazwyczaj milczą bo takich często nie mają a oni zwyczajnie kłamią..tylko niewielu rodziców pewnie sprawdza tych ich specjalistów.
jamamajka
27-11-2009, 19:46
Słuchajcie, a jakby tak do wszystkich z listy "Ofert kupna" na Allegro porozsyłać maile z ostrzeżeniem (np. wkleić tekst z ulotki KK anty-wisiadłowej), zalinkować odcinek DDTVN w którym Zawitkowski odradzał stosowanie tego badziewia i stronę Klubu Kangura...? albo cuś...?
Może ktoś, kto to przeczyta, trzy razy się zastanowi zanim tego g**** użyje...? Albo chociaż zakiełkuje w nim ziarno wątpliwości........ :ninja: :ninja: :ninja:
PodwójnaMama
27-11-2009, 20:31
Słuchajcie, a jakby tak do wszystkich z listy "Ofert kupna" na Allegro porozsyłać maile z ostrzeżeniem (np. wkleić tekst z ulotki KK anty-wisiadłowej), zalinkować odcinek DDTVN w którym Zawitkowski odradzał stosowanie tego badziewia i stronę Klubu Kangura...? albo cuś...?
Może ktoś, kto to przeczyta, trzy razy się zastanowi zanim tego g**** użyje...? Albo chociaż zakiełkuje w nim ziarno wątpliwości........ :ninja: :ninja: :ninja:
Nie wolno tego robić. Byłoby to rozsyłanie spamu za pomocą allegro.Podejrzewam, ze dostałabyś upomnienie w końcu albo i zablokowanie konta gdyby ktoś się wkurzył.
to przecież zwykła tania tandeta z Chin, masakra a nieświadomi ludzie kupują jak świeże bułki! Ja niestety najczęściej widuję maluchy w takich właśnie pajacach jak ten, raz widziałam maluszka w Kari Me. Kiedyś mało nie padłam na widok mamy niosącej w wisiadle maluszka bez zapiętych szelek, przytrzymując plecki ręką!!
Zastanawiałam się ostatnio nas własną reakcję ( gdybym i ja nosiła w wisiadełku) gdyby ktoś zwrócił mi uwagę (jakaś chusto-mama). Na pewno najpierw bym się uniosła dumą, ale jestem pewna, że bym tego nie zignorowała. Reakcje ludzi mogą być różne, ale myślę, że zwrócenie uwagi nas nic nie kosztuje (najtrudniejszy pierwszy krok). Ja jestem nieśmiała i taki trening byłby super ćwiczeniem nad pokonywaniem barier :) Byłoby super podzielić się wrażeniami :)
Okropieństwo. Przodem do świata, na biodrze. Bomba... ale raczej atomowa. :ninja: Zagrzmijcie niebiosa!!
Dobromiła
28-11-2009, 09:18
Ja widzę jedno rozwiązanie tylko, że kosztowne. Kupić to wisiadło i wystawić negatywny/neutralny komentarz typu "doszło, przesyłka w porządku, ALE mój rehabilitant <i tu pojechać po wisiadle najlepiej z linkami> więc opis nie jest prawdziwy". Ludzie przed kupnem czytają negatywy, więc może by poskutkowało. Tyle że komu by się chciało wydawać tyle kasy tylko dla uświadamiania narodu.:roll:
mamka_klamka
28-11-2009, 09:30
Zawsze możemy zrzutę zrobić a potem przekazać na warsztaty w celach edukacyjnych- jak nie nosić.
Ja widzę jedno rozwiązanie tylko, że kosztowne. Kupić to wisiadło i wystawić negatywny/neutralny komentarz typu "doszło, przesyłka w porządku, ALE mój rehabilitant <i tu pojechać po wisiadle najlepiej z linkami> więc opis nie jest prawdziwy". Ludzie przed kupnem czytają negatywy, więc może by poskutkowało. Tyle że komu by się chciało wydawać tyle kasy tylko dla uświadamiania narodu.:roll:
Ja byłabym w stanie poświęcić tę kasę dla dobra ogółu i uspokojenia własnych nerwów, tu (http://www.allegro.pl/item821097269_nowe_nosidelko_eurotech_krzyzowe_zap iecie_atest.html) jest nawet tańsze u tego sprzedawcy, ale...
trzeba się liczyć z negatywem w odwecie... :mad. A tego już bym nie chciała.
PchlePsotki
28-11-2009, 09:53
Jak chcecie na warsztaty "jak nie nosić" to ja mogę mojego Womarka za darmo oddać, będę miała spokuj i nikt w rodzinie nie będzie obdarowany tym nieszczęściem, bo babcia już planuje jak kolejne wnuki będą w nim noszone;)(prezent od niej , pani w sklepie zachwalała, że to takie zdrowe).
Widziałam "na żywca" to wisiadło.Masakra jak się dziecko po matki biodrze obijało:duh:
green_naranja
28-11-2009, 18:38
moze faktycznie warto zalozyc nowe konto na allegro i kupic takie badziewie by dokonac akcji uswiadamiajacej...?
Mogę użyczyć swojego konta allegrowego, mnie tam negatywy niestraszne :D
Nie dała mi spokoju myśl o napisaniu do sprzedawcy tego nosidła. W końcu to uczyniłam. Jego odpowiedź:
"WitamNosidełko jest w 100 % bezpieczne. Dziecko nie jest noszone na kroczu tylko siedzi w nosidełko, poza tym dziecko mozna nosić zarówno przodem do świata jak i tyłem gdyby nie chciała Pani dostarczać dziecku nowych wrażeń aczkolwiek nie widzę w tym nic złego. Sprzedaliśmy już kilka set nosidełek z każdego koloru i mamy mnóstwo pozytywnych komentarzy od szczęśliwych mam. Nie zawsze to co drogie musi być dobre i odwrotnie to co tanie- słabej jakości. Poza tym jeżeli zdecydowała by sie Pani na zakup a dziecko nie czułoby sie w nosidełku wygodnie to może Pani zwrócić towar w ciągu 10 dni, a my zwrócimy Pani pieniążki. Zalecam do poczytania komentarzy, sa one najlepszym dowodem na to, że nasz towar jest wysokiej jakości.
Pozdrawiam Hurt3
"
zostawiam to bez komentarza