PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka chusta?

swanka76
26-11-2009, 15:33
Cześć
Ostatnio co rusz napotykam na ulicach na chustomamy i tak stwierdziłam, że i może ja sobie taką chustę kupię. Ale nie mam się kogo poradzić i nie wiem jaką chuste kupić. Może coś mi poradzicie? Mój synek ma 3 miesiące i chciałabym, żeby chusta nosiła go jak najdłuzej da radę :) , a właśnie ile da radę? Cena może wynosić tak do 200 zł maksymalnie
Na razie tylko doczytałam, że z wiązanych chust są tkane i elastyczne - czym one się różnią? I czy z każdej wiązanej chusty można zawiązać każdy sposób wiązania?
Gdzie najlepiej kupować chusty? Może być na allegro?

stokrotka.a
26-11-2009, 15:40
na większość twoich pytań TU możesz znaleźć odpowiedzi:
http://klubkangura.com.pl/witamy/edukacyjnie

ja kupiłabym taką której kolory mi się podobają i jest tkana oraz odpowiednia długość.
jeśli nie chcesz wydać więcej niż 200 zł to chyba w tej granicy można znaleźć chusty
na Chustostraganie(można tu kupić chusty z drugiej ręki używane i nie tylko) lub firma Nati

z jakiego jesteś miasta?
może warto spotkać się na chusto spotkaniu?
W wielu rejonach Polski są takie się odbywają
Wiele można się dowiedzieć i na żywo chusty pomacać
pod doświadczonym okiem nauczyć się poprawnego wiązania :thumbs up:

na pytanie gdzie kupić chustę?
podaję Ci listę sprzedawców, których większość w swoim asortymencie mają chusty:
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=9833

swanka76
26-11-2009, 15:53
Dzięki za linka. Zaraz wszystko poczytam. A jaka długość chusty jest odpowiednia dla mamy ze wzrostem 163 cm :)

stokrotka.a
26-11-2009, 15:56
Dzięki za linka. Zaraz wszystko poczytam. A jaka długość chusty jest odpowiednia dla mamy ze wzrostem 163 cm :)
a chcesz nosić wraz z mężem?
i jaki rozmiar nosisz ubrań?
ja mam 170 cm i noszę rozm.M a chusty 4.1 - 4.2 czyli rozm.5
ta długość dla mnie jest idealna
chociaż większość osób nabywa rozm.6 to długość od 4.5 do 4.8
różne firmy i różnie to wychodzi ten rozmiar
z rozmiarem 6 też łatwiej jest się pożegnać czyt. sprzedać :twisted: