PDA

Zobacz pełną wersję : Jeszcze nie-chustowa ale bardzo chustowa

Urszula
18-11-2009, 13:03
Tytul smieszny, ale ma pewien sens.
taki mianowicie, ze mam babla dwumiesiecznego. W chuscie jeszcze nie nosze. Ale filozofia chustowa jest mi bardzo bliska w kazdym aspekcie zycia...

Wiedzialam nawet przed zajsciem w ciaze, ze jak sie malenstwo urodzi, to bedzie noszone w chuscie. W zwiazku z czym przyjaciolka (mieszkajaca w innym miescie) sprezentowala mi chuste juz w czwartym miesiacu, ale chciala ja przekazac osobiscie, a ze sama zaszla w ciaze (strasznie zarazalam i wciaz zarazam, nawet przez internet!!!), wiec sie jej przyjazd odwlokl w czasie i w koncu stwierdzila, ze przesle chuste poczta.
Tak wiec tydzien temu dostalam piekne fioletowe cudo elastyczne i powiem wam szczerze, ze nie wiem, jak sie do tego zabrac. Nie wiem, kiedy zobacze sie z guru chustowa -de facto forumowiczka Petisu :), ktora podala mi namiary na forum -a chcialabym zaczac nosic core... Z plyty nic nie rozumiem :(
Co radzicie?

Co do przedstawienia sie: Mam 34 lata, Ayo to moje pierwsze dziecko, mala Mulatka -jako, ze maz jest Czarny -ma 2,5 miesiaca a ja dopiero ucze sie wszystkiego...
Po wstepnym rokonesansie widze, ze forum pomoze mi w moich rozterkach, bo jest tu mnostwo fajnych kobitek, ktore mysla podobnie jak ja. A nawet jak nie podobnie, to szczerze i z szacunkiem sie wypowiadaja...

Tak wiec dzien dobry, witam i pozdrawiam!

ewadbr
18-11-2009, 13:43
Witaj :hello:
Na elastykach się nie znam, ale dziewczyny na pewno Ci pomogą :thumbs up:

ewadbr
18-11-2009, 13:51
wkleiłam działającego linka, tam gdzie szukałaś ;-)

Urszula
18-11-2009, 13:56
dzieki dzieki!!! :applause:

marjanna.b
18-11-2009, 15:24
Hej Ula :mrgreen:

Wysyłałam Ci przecież filmik...

m.

JJ
18-11-2009, 15:24
:welcome:
fajnie ze jest nas coraz wiecej :)
tak mi sie wydawalo po fotcce w Twoim awatarku ze coreczka jest mulatka :applause: zobaczysz jak kazdego dnia bedzie piekniejsza i bardziej "opalona" a potem te cudowne malenkie loczki hihihi
pozdrawiamy z wysp :hello::hello::hello:
a skad pochodzi Twoj maz? moj z Nigerii i to nie on mnie zarazil noszeniem dzieci w chustach ale ja jego hihihi

marjanna.b
18-11-2009, 15:25
Janis - to Ula z naija jest, matka założycielka :mrgreen:

m.

JJ
18-11-2009, 15:27
Janis - to Ula z naija jest, matka założycielka :mrgreen:

m.

he he niewiedzialam dawno juz tam nie zagladalam ...

yena
18-11-2009, 15:31
Hej Ula :hello:

czuj się tu dobrze i może napisz o swoich rozterkach chustowych w innym dziale, to więcej dziewczyn przeczyta i coś mądrego napisze :)

ulala.v
18-11-2009, 15:35
cześć Ula :D

P.S. w ankiecie dot. imion powinien być chyba inny zestaw, bo widzę po nickach, że kilka nas tu jest :>

kulka37
18-11-2009, 16:04
Witaj,witaj!Tu są takie czarodziejki,które i w ręcznik potrafią zamotać,więc z elastykiem na luzie Ci doradzą:lol:

kaka-llina
18-11-2009, 16:53
Ja reż zaczynałam od elastyka ( ciągle jeszcze w nim noszę) na pewno dasz radę..

Urszula
18-11-2009, 19:09
Marjanna mi faktycznie filmik wysylala, ale ja jakas niekumata jestem -nie potrafie tego przelozyc na rzeczywistosc...
ale juz sie umowilysmy na wideokonferencje, to na pewno lepiej sie uda...
Ayo sie w nosidelku czuje super, w chuscie pewnie tez bedzie, ale pierwszy moment jest ciezki -kiedy sie ja sciska pasami. W chuscie elastycznej pewnie tego problemu nie ma?

Janis, pamietam cie dobrze z naija.pl, ale daaawno juz cie nie bylo -moze cie system nawet wyrzucil. Ale rozumiem i wybaczam -fajne to forum tutaj, mialas prawo nas zdradzic hehe

zamotanie w recznik hehehe :thumbs up:
fajne

pomidore
18-11-2009, 20:30
Ayo sie w nosidelku czuje super, w chuscie pewnie tez bedzie,

Hmmm... a na nosidełko to nie za wczesnie jeszcze o pare miesiecy:confused: Sorry ja to jeszcze "nówka" jestem, ale jakos tak mi się to rzuciło w oko.

pszczoła
18-11-2009, 22:00
Hej hej:)

Mayka1981
18-11-2009, 22:20
Hej Ula,

nosidełko wyrzuć w pierony:ninja:, elastyka motaj i nic się nie bój! Sama dasz radę - nie musi być idealnie przecież od początku - motaj i dawaj fotki do chustopomocy, doradzimy:thumbs up:

hali_nadi
18-11-2009, 22:28
Witaj:hello::hello: Śliczna ta twoja mała:D

Urszula
18-11-2009, 22:43
Hmmm... a na nosidełko to nie za wczesnie jeszcze o pare miesiecy:confused: Sorry ja to jeszcze "nówka" jestem, ale jakos tak mi się to rzuciło w oko.

z zasady za wczesnie, ale nie na to 8-)
Od Petisu dostalismy cudny Marsupi Plus (http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=14460) i jestesmy zachwyceni... bardzo proste w obsludze i wygodne...
a wyglada tak:

http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs259.snc1/10629_155348175691_556410691_4114744_3445196_n.jpg

dziecie nie wisi na pupie tylko calym cialkiem przylega do mamy (tu:taty :lol:) rownomiernie... wiec mozna uzywac od urodzenia praktycznie. Tu mala miala dwa tygodnie.

petisu
19-11-2009, 00:09
Może sie umówimy na sobotę? To Was zawine w elastyka. :D

Urszula
19-11-2009, 01:01
bardzo chetnie, tyle, ze my w Zaganiu jestesmy w ten weekend. Macie ochote nas odwiedzic?

petisu
19-11-2009, 01:16
Myślę, ze możemy coś zorganizować. Niech tylko pogoda będzie w miare. :)

martajotka
19-11-2009, 11:58
Witaj Urszulo,
bądź jeszcze bardziej chustowa.
Na pewno znajdzie się ktoś, kto Ci pokaże jak wiązać. Moim zdaniem elastyk jest świetny na początek dla takiego maleństwa!
:hello:

fizbach
19-11-2009, 12:55
Witaj!
Być może nam się uda spotkać niedługo "na żywo". :)
A tymczasem witaj na forum, ja też wciąż tu jestem nowa ;)

JJ
22-11-2009, 15:38
Janis, pamietam cie dobrze z naija.pl, ale daaawno juz cie nie bylo -moze cie system nawet wyrzucil. Ale rozumiem i wybaczam -fajne to forum tutaj, mialas prawo nas zdradzic hehe

... nawet jesli w zartach napisane to mi sie nie podoba takie glupie stwierdzenie ... "zdrada ?" , mialam jakas umowe z Wami podpisana czy co?
... kazdy sobie siedzi tam gdzie lubi ...